15. FEBRUAR 2005 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Spod vysokej siete

V predposlednom kole prvej volejbalovej ligy Iskra Dubova - Nemecka privitala Revucu, ktorej v prvom zapase podlahla 0:3 (-21, -23, -14).

V prvych dvoch setoch domaci nezaostavali za superom, ale predsa len sa opakuju stare chyby, ktore brania dosiahnut lepsi vysledok. Skoda, ze v tretom sete uz domaci rezignovali. Aj v druhom stretnuti vyhrala Revuca 0:3 (-22, -18, -17), ked v najlepsom prvom sete a v dalsich dvoch tahali za kratsi koniec domaci. Tesi pochvala od supera, ze druzstvo Iskry sa vykonnostne zlepsuje, je na zaciatku cesty a vsetci veria, ze bude napredovat pod trenerskou taktovkou dlhorocneho hraca a trenera Igora Andela. Zostava: F. Stulajter, Povraznik, Nosko, Kubs, Piliar, Ostransky (libero T. Stulajter, Handlovsky).
Posledne dvojzapasy odohraju volejbalisti Iskry na domacej palubovke v sobotu 19. februara o 11. a o 13. hodine, kedy im bude superom Prievidza.

Vladimir Urban

 

Atleti MSB Brezno dali o sebe vediet aj na majstrovstvach Slovenska ziakov v hale

Osem umiestneni v prvej osmicke na Slovensku, z toho tri medailove, to je vikendova bilancia mladych atletov na halovych majstrovstvach Slovenska ziactva v sportovej hale Elan v Bratislave.

Po minulo tyzdnovom rekorde Abelovej v skoku do vysky (170 cm) vycestovala desatclenna vyprava pretekarov na vrcholne podujatie zimnej halovej sezony, aj ked nema kvalitne podmienky na halovu pripravu. Dominovali vyskarske talenty, ked Klara Abelova potvrdila svoje kvality 2. miestom vykonom 164 cm a v chlapcenskej kategorii Lukas Sojka taktiez 2. miestom vykonom 177 cm. Lukas vo svojej doplnkovej discipline – skoku do dialky (561 cm) – obsadil 5. miesto, kde ho od medailoveho umiestnenia delilo len par centimetrov. Uspechu sa dockala aj Alexandra Precuchova v behu na 600 m. V rychlom behu, kde vitazka zabehla slovensky rekord, si v osobnom rekorde (1:42,48) vybojovala 3. miesto. Svoje kvality potvrdila aj sprinterka Barbora Zazrivcova, v behu na 60 m (8,39) a 150 m (20,41) obsadila zhodne piatu priecku. Nesklamal ani vsestranny talent Maros Poc. Na svojej premiere na majstrovstvach Slovenska zabehol 60 m cez prekazky za 9,67, cim sa zaradil na 7. miesto. S osobnym rekordom (154 cm) odchadzala aj Janka Cervienkova v skoku do vysky. Svojimi vykonmi a pristupom k reprezentacii potesili aj Jakub Syc, Tana Dunajska, Janka Czordasova a Tomas Dibdiak.
erime, ze vzhladom na ich mladucky vek budeme aj o ich menach v buducnosti pocut v suvislosti aj so sportovymi triedami v Zakladnej skole Pionierska 2 v Brezna.

(ja)

 

Majstrovstva Brezna v lyzovani

Obcianske zdruzenie Smec Mazornikovo v ramci projektu Europska jar v sobotu 12. februara za krajne nepriazniveho pocasia na Urbanovom vrchu pri Medvedove usporiadalo Majstrovstva mesta Brezna v obrovskom slalome. V niekolkych vekovych kategoriach obcania, ktori nikdy nestartovali v majstrovskej sutazi, si mohli zmerat sily v dvoch disciplinach.
Vitazi: obrovsky slalom – snovbord: M. Caban, M. Kirdaj, J. Mihalovic, M. Mrnka, M. Kurek; obrovsky slalom – lyze: K. Kvietkova, Z. Vojtekova, V. Breckova, T. Kalentova, I. Kvietkova, J. Liptak, A. Liscinsky, M. Stefanik, M. Durdik, M. Vojtek, I. Liscinsky.
Bola to dalsia vydarena akcia nadsencov tohto obcianskeho zdruzenia a opat bez akejkolvek financnej pomoci zo strany statnych organizacii.

Mgr. Vladimir Libic

 

HK Brezno informuje

Dorastenecko – juniorske druzstvo Brezna vyhralo druholigovu sutaz

Tri kola pred koncom sutaze, bez ohladu na dalsie vysledky, sa v zmiesanej dorastenecko - juniorskej sutazi stalo Brezno vitazom. Napriek vsetkym kritikom, paradoxne i z domacich radov, sa po vedeni v sutazi prakticky pocas celej sezony stali s naskokom 8 bodov mladi hokejisti Brezna suverennymi vitazmi sutaze. Stalo sa tak nezavisle na prvej prehre hokejistov Brezna v tejto sutazi v zapase s Puchovom.

Muzi odohrali svoj zapas s veducim Humennym sice s prvou domacou prehrou v tejto sezone, ale so vztycenou hlavou a sympatiami navstevnikov hokejovych zapasov na Zimnom stadione Ladislava Horskeho v Brezne.

II. liga seniorov - vychodna skupina

HK Brezno - HKM Humenne 0:3 (0:2, 0:1, 0:0).

O suverennom postaveni Humenneho na cele vychodnej skupiny druholigovej sutaze v tejto sezone pred zapasom v Brezne nikto nepochyboval. Hernemu prejavu oboch muzstiev vsak v tomto zapase rovnakou mierou neprospelo huste snezenie pocas celeho zapasu. Dosledky snezenia by boli este zavaznejsie, nebyt mimoriadneho pracovneho nasadenia zamestnancov zimneho stadiona. Hokeju, ktory je charakteristicky svojou rychlostou, sneh ublizil spomalovanim puku po lade, tlmil odrazene strely od mantinelu, jeho pohyb pripominal obcas beh mysky bod bielym kobercom. Hostia sa vsak predsa len skor prisposobili tymto podmienkam a v polovici prvej tretiny v priebehu dvoch minut dvakrat skorovali. Niekolko nebezpecnych situacii pre humenskeho brankara si v tejto casti hry vytvorili aj domaci utocnici, ale gol z nich nebol. V druhej tretine nastupil do branky Brezna Daxner a hned po minute inkasoval treti gol Humenneho. Hokejisti Brezna postupne coraz castejsie prenikali do streleckej zony vhodnej na golove zakoncenie, ale brankara hosti bola vzdy plna brana. Ked aj na chvilu poskytol cast nekryteho priestoru svojej branky, v okamziku strely bola v drahe letu puku jeho lapacka. Rozchytal sa vsak aj domaci brankar, a tak mnohe hrozivo vyzerajuce strely supera zostali pod jeho kontrolou. Tretia tretina teda vobec nebola o tom, kolkymi golmi este favorizovany super zatazi konto Brezna, ale kedy sa podari domacemu muzstvu strelit gol. Aj ked nakoniec toto ocakavanie zostalo nenaplnene, popri brankarskej hviezde z Presova, hrajucom za humensky klub, Marekovi Milom, zaziarila vyraznym jasom aj postava v domacej branke – Martin Daxner. Hokejovejsie posobiaci super vsak umoznil v ramci poveternostnych podmienok aj hracom Brezna vyniknut v mnohych skvelych utocnych pokusov. Viacere herne situacie pred humenskou brankou, ktore priniesli vzrusenie vdaka vykonom domacich utocnikov – Sasika, Bendika, Paucika, Fabryho, Bauera, Turnu, Donovala, ci Dvorskeho, ofenzivneho obrancu Hanuska, ale aj charakteristicke crty obrannej hry Krupcika, Rusnaka, ci Kana, v tomto zapase odmenili divaci v hre i pri zaverecnom dakovnom potlesku patriacom aj Jergusovi, Golanovi, Feriancovi, Jozefkovi a ostatnym, ktori vynikli v inych zapasoch.
V Bardejove Detva prehrala 11:1, Michalovce prehrali doma s Kezmarkom 2:4, a Lucenec sa tesil po zapase s Bardejovom aj vyhrou nad Ruzomberkom 2:0.
Za stolom Ligovej komisie SZLH prisudili pat golov a kontumacne dva body Bardejovu, za to ze im chybal super, ked sa nedockali Brezna a Ruzomberku a Michalovciam za nepricestovanie Detvy na ich zapasy. Brezno sa v poslednom zapase rozluci s touto sezonou v Kezmarku. Pohlad na tabulku ukazuje, ze v poslednom kolo moze dojst k zmenam uz len na 5. az 7. mieste. Ale nemusi.

1. Humenne
2. Bardejov
3. Brezno
4. Ruzomberok
5. Kezmarok
6. Michalovce
7. Lucenec
8. Detva
13 13 0 0 87:21 26
13 10 1 2 86:33 21
13 8 1 4 63:48 17
13 6 1 6 44:46 13
13 4 2 7 47:74 10
13 4 1 8 47:55 9
13 4 0 9 37:68 8
13 0 0 13 24:97 0

 

II. liga dorast-juniori

SK MATERHORN Puchov - HK Brezno 8:4 (2:2, 1:0, 5:2), goly Brezna: Pastva, Turna, Kolarovic, Richter.

V rychlo a dorazne rozohranom zapase sa striedali caste najazdy domacich hracov zakoncovane tvrdymi strelami na branu, so standardne rozohravanymi utocnymi akciami hosti. Puchov ma hlavne v domacich zapasoch k dispozicii par hracov so skusenostami z posobenia vo vyssich sutaziach. Ich zaclenenie medzi vsetky striedajuce patice hracov vytvorilo z domaceho muzstva kompaktny celok, nech uz bola prave na lade ktorakolvek z nich. V breznianskom time boli pri jednotlivych striedaniach vyraznejsie kvalitativne rozdiely. Utocnici prvej patky hosti si sice postupne vzajomne prihrali na gol, ale aj ich strelecky potencial, na schuti hrajuci puchovsky celok v tomto zapase nestacil. Vprvej tretine kazdych pat minut padol gol, pricom raz Pastava pohotovou strelou a druhy raz Turna prehodenim puku ponad brankara vzdy dorovnali naskok supera. Niekolko prilezitosti dalsich hracov Brezna zostalo nevyuzitych. Bez odpovede zo strany hosti zostala do konca druhej tretiny aj tretia golova vyzva Puchovcanov. Az na zaciatku poslednej tretiny vyrovnal Kolarovic. Hra, poznacena viacerymi sarvatkami uz v druhej tretine, sa v zaverecnej casti este viac priostrila, v com sa lepsie orientovali domaci hraci. Dvomi rychlymi golmi vyraznejsie zvysili naskok. Na dalsi gol domacich este reagoval obetavo hrajuci Richter, ale prevaha domacich zacala byt zrejma. V branke Brezna sice exceloval Marek Pastva, no dalsie dva goly domacich potvrdili, ze v tomto zapase sice hrali tvrdo, ale efektivnejsie. Breznu tak v dorastenecko-juniorskej sutazi, ako prve muzstvo v tejto sezone, oplatili v odvete prehru 8:1 z prveho zapasu.
Kedze vsak Turcianske Teplice vyhrali prvy dohravany zapas s Levicami 6:4 a aj doma Levice s Turcianskymi Teplicami prehrali 1:2, osembodovy naskok Brezna nad Levicami, ktore jedine mohli ohrozit prvenstvo Brezna, uz v zostavajucich troch kolach nemoze byt ohrozeny. Levice uz mozu ziskat maximalne 6 bodov. Dorastenecko-juniorsky hokejovy kolektiv tak po vyrovnanych vykonoch v predoslych dvoch rokoch, v ktorych opakovane skoncil na druhom mieste, v sezone 2004/2005 uz tri kola pred koncom dosiahol prvenstvo v sutazi.
V piatok 18. februara o 17. hodine bude stretnutie domacich hokejistov so superom z Roznavy.

1. Brezno
2. Levice
3. Puchov
4. T. Teplice
5. Roznava
6. Partizanske
7. Zl. Moravce
8. B. Bystrica
9. Lucenec
10. Revuca
15 12 2 1 86:59 26
15 9 0 6 82:50 18
15 8 0 7 93:72 16
15 8 0 7 67:57 16
15 7 0 8 65:77 14
15 6 2 7 65:82 15
15 6 0 8 62:58 12
12 6 0 6 46:55 12
14 5 0 9 52:62 10
14 3 0 11 42:88 6

 

II. liga starsich ziakov

HK MSK Ziar nad Hronom - HK Brezno 2:5 (1:0, 1:2, 0:3), goly Brezna: Michal Brozman, Valigursky, Giertl.
Jeden gol domacich a po jednom vylucenom hracovi na oboch stranach – to je bilancia prvej tretiny. S tym treba nieco urobit, povedali si v druhej tretine breznianski starsi ziaci. Kukol, Koren a na koniec Brozman vyrovnal stav stretnutia. Domaci po troch minutach opat pohrozili golom. Po Frgolcovej prihravke opat Brozman vyrovnal. V tretej tretine Brozman prihral Kockovi a ten Valigurskemu na veduci gol Brezna. Samostatnou akciou zvysil Giertl na 2:4. Pred zaverom zapasu Valigursky zuzitkoval na svoj druhy gol spolupracu s Harvanom a Rohacom. Na rany z predosleho zapasu si starsi ziaci Brezna namiesali v Ziari celkom dobry balzam. Starsi ziaci si udrzali tretie miesto v tabulke.

II. liga mladsich ziakov

HK MSK Ziar nad Hronom - HK Brezno 22:0 (10:0, 7:0, 5:0).

V zapise zo stretnutia je 22 riadkov. Ziarcania ich naplnili vsetky. V tomto zapase nemohli hraci Brezna pocitat s pomocou bystrickych spoluhracov a ich vlastne sily zjavne nestacili. V dosledku tohto vysledku klesli mladsi ziaci na 4. miesto v tabulke.

* * *

V utorok 15. februara dohraju obe ziacke druzstva doma odlozene zapasy s Partizanskym. V nedelu maju pre zmenu volno starsi ziaci a mladsi sa stretnu doma s Roznavou.

Ing. Jozef Kolarovic

...

pripravka

Brezno obsadilo druhe miesto

V sobotu 12. februara sa v Roznave uskutocnil hokejovy turnaj. Podla propozicii mali hrat hraci najmladsej vekovej kategorie – pripravky. Aj napriek snahe organizatorov, ktori organizacne zvladli turnaj na dobrej urovni, v plnej nahote sa prejavila choroba (uspech za kazdej situacie – specialista Slovenska).

HK Roznava – HK Brezno 2:4 (0:0, 1:0, 1:4), goly hosti: Kubala 2, Longauer, Sandor.

Prvy otvaraci zapas turnaja este nevestil nic zle. Hokejisti Roznavy su v tejto sezone najcastejsim superom Brezna. Hostia nesklamali a zvitazili, ked obrat stretnutia prisiel v uvode poslednej tretiny.

HK Gelnica – HK Brezno 9:1 (5:0, 2:0, 1:2), gol Brezna: Surovy.

Od trenera a veduceho druzstva Gelnice Brezno hned v uvode zapasu zistilo, ze registracne preukazy hracov su v poriadku. Bol to marny boj pripravkarov proti mladsim ziakom z Gelnice. Scenar golov superov bol jednoduchy: o dve, tri hlavy vyssi hrac "nadupal" spoza svojej branky, prekluckoval sa ako Stenmark a potom zavesil. Bolo to na lade radosti – takto sa dviha sebadovera v praxi... Napriek tomu sa hraci Brezna nezlakli a o cestny uspech sa postaral Surovy, ked zuzitkoval prihravku od Kubalu.

HK Kazincbarica – HK Brezno 8:1 (1:0, 3:1, 4:0), gol Brezna: Kubala.

Ördögök (certi) z Madarska prisli do Revucej hadam so studentami nejakej strednej skoly. U Madarov sa da pochopit, ze si zle precitali propozicie. Sedem – osem hracov odohralo praktiky cely turnaj. Presnejsie, mali medzi sebou dvoch malych pripravkarov a ti boli najdrsnejsi...

Pri konecnom uctovani turnaja organizatori anulovali vsetky zapasy madarskych certov.

Vysledky: 1. Gelnica (mladsi ziaci), 2. Brezno, 3. Roznava.

Michal Miklovic


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT