19. APRIL 2005 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar od 19. do 26. aprila

-23. so – ROBOTI (USA, MP, 17.00) – Su animovanym filmom, vymyslenym doslova do poslednej skrutky – odohravaju sa v carovnom, uplne mechanickom svete.

23. so, 24. ne – NA DOTYK (USA, MP/15, 19.30) – Film rozprava pribeh styroch obyvatelov Londyna, ktorych osudy sa stretnu v nemilosrdnej medziludskej hre plnej nahodnych stretnuti, spalujucej pritazlivosti a bezstarostnych zrad.

Kam za kulturou

Zakladna umelecka skola v Brezne pozyva: pri prilezitosti 45. vyrocia zalozenia skoly v stredu 20. aprila o 17.00 do kinosaly mestskeho domu kultury na slavnostny koncert ziakov, spojeny s vystavou prac ziakov vytvarneho odboru; vstupne je dobrovolne.

...

Stredoslovenske osvetove stredisko Banska Bystrica a Mestske kulturne stredisko Brezno vas pozyvaju na
Festival folklornych suborov – regionalna prehliadka choreografii dospelych. Festival sa uskutocni v nedelu 24. aprila o 13.30 v Mestskom dome kultury v Brezne. Ucinkuju: FS Mostar Brezno, FS Urpin B. Bystrica, FS Bystrina B. Bystrica. Vstupne je 40 korun, predaj listkov v den konania od 13. hodiny v pokladni kina Mostar.

...

V nedelu 24. aprila sa v Lopeji uskutocni 6. rocnik Jarnej slavnosti sv. Juraja. V programe vystupi detsky folklorny subor Klasok Podbrezova, folklorny subor Partizan Biotika, folklorny subor Ciertaz nemecka, skupina historickeho sermu Berezun Brezno a ini.

...

Obec Bacuch a Centrum volneho casu v Brezne v stredu 27. aprila o 9.30 v Kulturnom dome v Bacuchu organizuju XV. rocnik okresneho kola sutaze v speve ludovych piesni ziakov zakladnych skol SLAVIK SLOVENSKA. Sutaz bude sprevadzana vystavkou prac ziakov Zakladnej umeleckej skoly v Brezne.

...

Mestske kulturne stredisko v Brezne v ramci Teatriady pozyva: v sobotu 30. aprila o 17.00 na namestie na STAVIAME MY MAJE – oslavy 1. vyrocia vstupu do EU s DFS Stastne detstvo a FS Mostar.

...

Obec Pohorela a obcianske zdruzenie Opora Pohorela oznamuju, ze su v predpredaji vstupenky na najvacsi hudobny festival v bystricko-breznianskom regione Svatojanska noc plna hudby, ktory sa uskutocni v dnoch 17. a 18. juna v amfiteatri v Pohorelej.
Na festivale sa predstavi mnozstvo hudobnych skupin, hlavnymi hostami budu skupiny AYA, U. K. N. D., NO NAME a GLADIATOR. V predpredaji do 15. maja je cena dvojdnovej vstupenky 199 Sk, do 16. juna 249 Sk a priamo na mieste 299 Sk. Zrebovatelne vstupenky je mozne kupit v Espresse pod Orlovou v Pohorelej, v Obecnom urade v Pohorelej, v predajni Cyklosport v Helpe, vo videopozicovni v Polomke, v kuchynskom studiu Hamannax na Chalupkovej ulici v Brezne, v predajni nabytku Qualldom v obchodnom dome v Brezne. Po skonceni programu je po obidva dni zabezpecena mimoriadna autobusova doprava na trase Pohorela – Telgart a Pohorela – Brezno.

...

Stredne odborne uciliste Brezno a Lesoochranarske zoskupenie VLK – Vychodne Karpaty vas pozyvaju na vystavu fotografii pod nazvom Po nas potopa. V priestoroch SOU Brezno (pri plavarni) bude Vystava trvat od 19. do 22. aprila v pracovnych dnoch od 8. do 14. hodiny. Vstupne je 5 Sk, ktore bude venovane do zbierky na zachranu lesa v narodnej prirodnej rezervacii Sucha dolina v Tatrach. Informacie na c. tel: 6113650.

...

Ovciarske druzstvo v spolupraci s Obecnym uradom v Dolnej Lehote pozyvaju na Posedenie pri heligonke, ktore sa uskutocni v sobotu 23. aprila o 16. hodine v sale Kulturneho strediska v Dolnej Lehote. Ucast potvrdte na c. tel: 6179237 (v pracovnych dnoch – OU Dolna Lehota – Eva Krnacova).

...

Program v Cajovni Akasi:
20. streda o 18.00 – stretnutie pri salke caju, spoznajte tajomstvo caju, ako najpijavanejsieho napoja po zrode, jeho zivotodarnu silu a nekonecnu rozmanitost
22. piatok o 17.00 – priprava na bylinkovu vikendovku, hovory o kruhu zivota, liecivej sile prirody a spoznavanie jej kolobehu, ktoreho sucastou ako bytosti sme my ludia
27. streda o 18.00 - stretnutie s vedomcom Mirom Ziarislavom Svickym, vecer s penickami, vyucby hry na koncovke, cvicenie styroch zivlov, Turice - hovory


Dakujeme...

Velke dakujem za starostlivost pocas mojej hospitalizacie patri MUDr. Ivanovi Droppovi, primarovi neurologickeho oddelenia Nemocnice s poliklinikou v Brezne. Podakovanie patri aj lekarom a zdravotnickemu personalu tohto oddelenia. Svojim profesionalnym a ludskym pristupom k pacientom vytvaraju na oddeleni prijemnu atmosferu.
Vdacny pacient z izby c. 4 – A. P.


Centrum volneho casu, Skolska 7, Brezno ponuka pocas letnych prazdnin
1. Pobytovy tabor – RZ Fidorka – Horne Plachetnice v termine od 10. do 19. jula (10 dni). V cene 4000 Sk je zahrnute zakladne poistenie, ubytovanie, strava 5-krat denne, vstupenky, cestovne. Ponukame celodeny vylet do Budapesti: navsteva najvacsieho stredoeuropskeho oceanaria (11 m dlhe zralocie akvarium, aligatory, mini opice 20 cm), ZOO a lunapark, 2-krat navsteva kupaliska v Dolnej Strehovej, turisticke vylety (piskajuca skala...). Deti musia mat vlastny cestovny pas!
2. Primestske tabory – Putacik l., ll. - 1. termin: od 4. do 8. jula, 2. termin: od 18. do 22. jula. V cene 600 Sk je zahrnute zakladne poistenie, tri celodenne vylety, vstupenky, cestovne.
Informacie na c. tel: 6116601, denne od 9.00 do 18.00.

...

Slniecko cetntrum, n. o., pre vas pripravuje:
6-tyzdnovy kurz pre tehotne mamicky a oteckov
Caka vas: prednaska o prenatalnej psychologii; kupanie, prebalovanie novorodenca (nie babiky), info o kozmetike; prednaska pediatra; prednaska gynekologa – porodnika; dychacie cvicenia; cvicenia na fit lopte; relaxacia pri hudbe – odburavanie strachu z porodu; poradenstvo pri dojceni; podporna skupina dojciacich matiek – konzultacie.
Prihlasit sa mozete na c. tel: 6123890, 0903 043100, 0915 822 alebo priamo v centre na adrese: M. Benku c. 1, Brezno – Mazornikovo.

...

SOLARIUM TURBO
Kvalitne opalovanie celeho tela; kozmetika pre solaria; nove trubice. Cena 10 Sk/1 minutu, pre damy, ktore pravidelne cvicia v Slniecko centre je pripravena 15 %-na zlava.
Informacie: 6123889 – 91, M. Benku c. 1, Brezno – Mazornikovo.

...

Tyzden slovenskych kniznic
od 18. do 24. aprila sa bude niest v znameni hesla Nadalej zviditelnovat kniznice. V Mestskej kniznici v Brezne pripravili pre citatelov (ale aj pre tych, co este nimi nie su) niekolko podujati. Okrem nich, tak ako kazdy rok, je odpustenie sankcii. Citatelia, ktori maju voci kniznici podlznosti a dostali upomienky, v tomto tyzdni mozu vratit knihy a pokuty im budu odpustene.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT