19. APRIL  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Pracovnicka breznianskej pobocky Tatra banky 11. aprila zistila, ze styri bankovky nominalnej hodnoty 1000 ceskych korun nevykazuju znaky pravosti. V ten isty den ich predlozila zena z Helpy, podla ktorej peniaze za slovenske koruny v pomere 1:1 zamenili 1. a 8. aprila v potravinach neznamemu zakaznikovi na jeho poziadanie. Podozrive bankovky poslali na expertizu do skusobne platidiel Narodnej banky Slovenska.

Sudca Okresneho sudu v Brezne 12. aprila vzal do vazby 22-rocneho Jaroslava K. z Polomky, ktoreho vlani 26. novembra obvinili z trestneho cinu lupeze v spolupachatelstve. Popoludni 28. oktobra v parku v Polomke spolu s 37-rocnym Lubomirom P. z Polomky lupezne prepadol 53-rocneho muza a obral ho o tasku s nakupom a penazenkou, v ktorej bolo 1500 korun. Obvineny Lubomir P. je stihany na slobode.

Za trestny cin lupeze 12. aprila skoncil vo vazbe 32-rocny Igor P. zo Sumiaca. Pred rodinnym domom v Sumiaci 14. januara popoludni fyzicky napadol 42-rocneho muza, ktory mu dlhoval 200 korun a nasilim si ich od neho vynutil. Okrem toho 18. marca v pohostinstve v Sumiaci sa opakovane vyhrazal zabitim 29-rocnej zene a 9. aprila sa bezdovodne zabitim sekerou a podpalenim domu vyhrazal 34-rocnemu muzovi, za co ho obvinili z trestnych cinov nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi a vytrznictva.

Tridsattrirocny Stefan B. z Helpy 13. aprila predpoludnim pod vplyvom alkoholu pastou po hlave udrel svojho 16-mesacneho syna. Potom doslo k hadke s jeho manzelkou, ktorej sa vyhrazal zabitim. Vo vyhrazkach pokracoval aj po prichode policajnej hliadky z Pohorelej, ktoru zena zavolala. Stefan B. skoncil v cele policajneho zaistenia a bude spracovany podnet na jeho vzatie do vazby.

V noci z 13. na 14. aprila neznamy pachatel sa v Podbrezovej vlamal do Skody Felicie s luceneckym evidencnym cislom, ktora bola zaparkovana pri hoteli Podbrezovan. Odniesol si styri kompletne kolesa s hlinikovymi diskmi, predne celne sklo, autoradio, reproduktory a autonaradie. Majitelovi auta z Filakova sposobil skodu asi za 42 000 korun.

Za dvadsat minut 14. aprila popoludni v predajni s textilom na namesti v Brezne ktosi okradol 24-rocnu zenu. Z ruksaku, ktory mala prehodeny cez plece, jej zlodej pocas nakupu ukradol penazenku so 17 000 korunami.

Z falsovania a pozmenovania penazi a cennych papierov je obvineny 22-rocny Martin S. z Helpy. Zaciatkom aprila na autobusovom nastupisti v Banskej Bystrici od neznameho cloveka kupil trinast ceskych 1000-korunacok (seriove cislo E 33 201380) za 3500 korun. Prostrednictvom doteraz nestotoznenych ludi ich dal vsetky do obehu v potravinach a v pohostinstve v Helpe. Sudca Okresneho sudu 14. aprila vzal Martina S. do vazby.

Co sa udialo v tyzdni od 8. do 15. aprila
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Simon Medved z Brezna, Diana Pokosova zo Sumiaca, Nikola Gajdosova z Telgartu, Vanesa Bartosova z Valaskej, Viktoria Brenkusova z Polomky, Daniel Guzma z Tisovca, Petra Bartosova z Cierneho Balogu, Kristina Kluckova zo Zavadky nad Hronom, Ivana Kamzikova z Cierneho Balogu, Sofia Belkova z Cierneho Balogu, Jozef Fizola z Polomky, Peter Pletka z Pohorelej, Patrik Harvan z Telgartu, Klaudia Markusova z Polomky, Chintia Simanova zo Zavadky nad Hronom.

 

Opustili nas_image 

 

 

Irena Juhaszova (86) z Brezna, Bozena Francistiova (75) z Brezna, Maria Haviarova (87) z Cierneho Balogu, Ondrej Kucbel (74) z Dolnej Lehoty, Jozef Kudelka (68) z Valaskej, Sarka Sabova (39) z Brezna, Anna Daxnerova (78) z Cierneho Balogu, Amalia Kovacikova (87) z Cierneho Balogu – Dobroce.

 

150

Aj napriek mnohym upozorneniam a vystraham, vela ludi porusuje zakon o ochrane pred poziarmi. Ani uplynuly tyzden nebol vynimkou. Z hasicskych zaznamov sme sa dozvedeli, ze boli az 12-krat privolani k poziarom, ktore vznikli vypalovanim travy. V Brezne, cast Rohozna sa ohen vymkol kontrole a zacal horiet aj telefonny stlp. Pritom bol ohrozeny sennik a blizka chata. V pondelok sa v Brezne na Vrchdolinke stala dopravna nehoda, ked osobne auto Skoda 120 skoncilo v priekope. Hasici ho neskor odtiahli na odstavnu plochu, aby neprekazalo v cestnej premavke.

 

155

Spolu 23 vyjazdov absolvovali lekari v avizovanom tyzdni. K nahlym prihodam srdca a obehu startovali 4-krat, k nahlym prihodam dychacieho systemu, k mozgovym prihodam, k urazom a k nahlym gynekologickym prihodam 2-krat, k inym 9-krat a zaevidovali aj 2 prevozy do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Clenovia cestnej zachrannej sluzby zaznamenali dve dopravne nehody na trasach Nemecka – Brezno a Certovica – Zvolen. Obidve sa nastastie obisli bez zraneni, no vazne skody vznikli na havarovanych vozidlach. Odtrhnutu prednu napravu mala Lada Niva na ceste Michalova – Revuca a Skoda 120 zlomenu zadnu polos niekde medzi Valaskou a Breznom. Traktor, ktoremu zlyhala elektrika, si vyzidal prevoz zo Zavadky nad Hronom do Michalovej.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Nepriaznive pocasie a roztopeny sneh zapricinili maly pocet turistov v horach. Zimna sezona sa pomaly konci a lanovky premavaju uz len cez vikendy, kedy su naplanovane aj bliziace sa rozlucky so snehom.

 

Podakovanie

V hlbokom ziali sa lucime s nasim drahym triednym ucitelom

Mgr. Jaroslavom Vrbovskym z Benusa,

ktory nas nahle opustil v piatok 15. aprila.
Dakujeme mu za krasnych pat rokov, ktore sme s nim prezili v Zakladnej skole Pionierska 4 v Brezne.
S laskou spomina kolektiv 9. D triedy.

SPOMIENKY

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: “Manzel a otec nas drahy, zbohom.”
Dna 31. marca uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil

Jan Sagat z Jasenia.

S laskou spominaju manzelka, dcery a ostatna rodina.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.
Dna 1. aprila uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Maria Giertlova z Cierneho Balogu – Komova

a 8. aprila sme si pripomenuli nedozite devatdesiate narodeniny nasho otca, stareho a prastareho otca

Jana Giertla.

Spomina syn Jan s manzelkou Danielou, syn Jozef s rodinou a dcera Darinka s rodinou.

...

Dotlklo srdce, ktore sme milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti manzel za vsetkych nas.
Dna 2. aprila uplynulo devat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel otec, stary a prastary otec

Jan Bova z Polomky.

S uctou a laskou spominaju manzelka, dcery Marta a Emilia, syn Jan s rodinami.

...

Dna 2. aprila sme si pripomenuli nedozitych osemdesiat rokov nasej drahej mamy

Marie Sagatovej.

S lasku na nu spminaju dcery Marcela a Margita s rodinami, vnucata a pravnucata.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

V srdci bolest, v dusi zial, cas plynie, ale bolest v srdci a spomienka na teba stale zostava. Navzdy zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat.
Dna 4. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil

Bohuslav Lukovsky z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou spominaju mama, sestra, krstne deti s rodinami.

...

Cas plynie, bolest trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 13. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co nas nahle opustil nas milovany

Jozef Sevcik z Valaskej.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery a syn s rodinami, vnucata a cela smutiaca rodina.
Kto ste ho poznali, venujte mu spolu s nami tichu spomienku.

...

Nezomrel ten, kto v srdciach ostava.
Dna 15. aprila uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Klement Figlus z Hronca.

S laskou a uctou spomina manzelka a dcery s rodinami.

...

Lucim sa s vami, moji mili, ruky stisk uz vam nemozem dat, srdce mi dotlklo, odisli sily, lucim sa s kazdym, kto ma mal rad.
Dna 15. aprila uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Matus Kruzliak z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, dcery s rodinami.

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 19. aprila si pripomenieme nedozite tridsiateosme narodeniny nasho milovaneho syna, brata, otca a svagra

Antona Mecla

a 2. maja si pripomenieme druhe vyrocie jeho tragickeho umrtia.
S laskou a zialom spomina smutiaca rodina.

...

Uz len kyticku kvetov na hrob ti mozeme dat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 24. aprila si pripomenieme prve vyrocie smrti manzela, otca a stareho otca

Stefana Turnu z Brezna.

S laskou spominaju manzelka s detmi a cela rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Spoznajte lepsie vase okolie, vasi ludia s vami mozu zacat manipulovat. Budte opatrny a stale sa drzte v rovnovahe. Nemozte ukazat vasu slabost. Viac si verte a mozete si vydupat svoje miesto v spolocnosti. Nezabudajte na vase dlhy.

Byk
Ste optimisticka natura, aj ked v tomto tyzdni bude dost tazke udrzat sa na hladine. Klud aj vyrovnanost. Zacnete lutovat, co ste zmeskali zaciatkom roka. Zbytocne obavy, koncom aprila sa vsetko potvrdi a stanete sa uspesnym bykom.

Blizenci
Potrebujete sa stale vzdelavat a naucit sa niekoho pocuvat. Pokial dostanete nejaku ponuku, treba ju zobrat. Moze byt uspesna a mat dlhodoby ucinok. Vo vztahu by ste mali byt jemny, vasnivy, ponukat viac, milovat a byt milovany. Nebojte sa riskovat.

Rak
Vase okolie vas ma rado a vy to citite! Niekedy prichadzate domov zamysleny a nervozny, ale chyba je vo vas. Skuste viac komunikovat, zartovat a zabavat sa s vasou polovickou! Potrebujete vyriesit financne zalezitosti. Teraz je vhodny cas!

Lev
Nezartujte so svojim zdravim! Skontrolujte si tlak, aj mocove zapaly. Navstivte kvalitneho doktora! Viac sa venujte sebe. Pite sipkovy caj a matu piepornu. Praca na vas pocka. Budte vsimavy a precitte vasu lasku. Viac spite a dychajte cerstvy vzduch.

Panna
Vo vasom okoli su ludia, ktori vam mozu prilis lichotit a pokusit sa o vase sklamanie. Budte opatrny a majte chladnu hlavu, nepoziciavajte peniaze. Slobodne panny – neponahlajte sa na chatu s neznamou osobou. Mozete dopadnut zle, byt v kruhu alkoholu.

Vahy
Hviezdy vam odporucaju, aby ste sa nebali uzavriet kapitolu zivota a zacat citat uplne inu knihu zivota. Cestovanie, cudzina, pouzivanie cudzich jazykov. Bude to uplne ine a vsetko zacnete od nuly. Je tu tiez velka sanca na zmenu partnera.

Skorpion
Ste zapracovany, venujete sa svojmu konicku dnom i nocou. Premyslite si svoje stanovisko k praci, aj k vasej rodine. Od vasej lasky vam hrozi nepochopenie. Mozu sa vyskytnut aj vycitky a ziarlivostne sceny. Cez vikend dostanete dobru ponuku na zabavu.

Strelec
Lipnete na niekom, koho uz dlho vycerpavate. Skontrolujte si vas vztah s blizkymi a so spolupracovnikmi. Chybu robite vy vasou nervozitou a tremou. Potrebujete nacerpat energiu z prirody. Pomoze vam ohen a zo stromov dub.

Kozorozec
Dostanete prijemnu informaciu, ktora je spojena s vasou buducou pracou. Bude pozitivne vplyvat aj na vasu financnu buducnost. Mozete planovat dovolenku, ti, ktori maju pozicane peniaze, ich mozu vratit svojim majitelom. Vas parter je vam verny. Nebudte zbytocne podrazdeny.

Vodnar
Ste prilis nervozny. Chcete vymyslat stale nieco nove. Ste dobry, ale nezabudajte na sebakritiku. Je jar a vy si mozete dovolit nieco, co vas velmi potesi – prechadzka, priroda, spekacky. Mate rad svoju rodinu, preto sa poteste spolu s nou.

Ryby
Vas sukromny zivot vas zacina trapit viac ako inokedy. Venujte mu vsetku vasu energiu a intuiciu. Pracu mozete dat bokom. Nezabudnite na zdravotne problemy, ktore vas kedysi trapili. Je jar, a preto sa potrebujete setrit psychicky aj fyzicky.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT