10. MAJ 2005 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar Brezno od 10. do 17. maja

13. pia – Rad nestastnych prihod (USA, MP/12, 19.30) – Hlavnymi hrdinami pribehu je trio surodencov, ktori po poziari stratili rodicov aj domov. Deti musia zit u stryka, ktory mysli len na to, ako malych surodencov obrat o dedicstvo. Cierna komedia.

14. so, 15. ne - Letec (USA, MP/15, 19.30) - Howard Hughes je muzom, pre ktoreho nie je ziadny sen neuskutocnitelny. Drama.

Kam za kulturou

Od 13. do 15. maja sa na namesti v Brezne uskutocni Country za mestskou stodolou – medzinarodny festival country hudby a tancov spojeny s jarmokom ludovych vyrobkov.

...

Primator mesta Brezna a Zbor pre obcianske zalezitosti Clovek – cloveku mesta Brezna pri prilezitosti DNA MATIEK A DNA OTCOV pozyvaju na slavnostne stretnutie, ktore sa uskutocni v nedelu 15. maja o 14.00 na namesti.V kulturnom programe sa predstavia deti zaladnej umeleckej skoly a clenovia Zboru pre obcianske zalezitosti Clovek – cloveku v Brezne.

...

V stredu 18. maja o 17.00 Zakladna umelecka skola v Brezne pozyva na koncert ziakov a ich rodicov.

...

Detsky folklorny subor Stastne detstvo v piatok 20. maja o 17.00 pozyva na GALAPROGRAM pred odchodom na zajazd do Talianska, Rakuska a Chorvatska.

..

Horehronske muzeum na Namesti gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne pri prilezitosti 45. vyrocia zalozenia ponuka od 20. maja JUBILEJNU VYSTAVU.

...

Bombura klub v Brezne pozyva: v sobotu 21. maja o 20.00 na MIDNIGHT SCREAM, v sobotu 28. maja o 20.00 VETROPLACH.


CIVILNA OCHRANA INFORMUJE

Preskusanie prevadzkyschopnosti systemov varovania obyvatelstva
Podla § 3a ods. 4 zakona NR SR cislo 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvatelstva v zneni neskorsich predpisov stanovil Urad CO MV SR v piatok 13. maja o 12. hodine dvojminutovym stalym tonom preskusanie prevadzkyschopnosti siete elektrickych siren na uzemi Slovenskej republiky.

. . .

10. maj – Svetovy den pohybu
Chcete si zlepsit zdravie, vykonnost a naladu? Znizit chorobnost na neinfekcne ochorenia (ateroskleroza, hypertenzia, obezita, cukrovka)?
Zapojte sa do celonarodnej kampane - vyzvy SRDCE K POHYBU, ktoru organizuje Regionalny urad verejneho zdravotnictva pod zastitou hlavneho hygienika SR a kancelaria Svetovej zdravotnickej organizacie na Slovensku, urcena je obcanom od 18 rokov. Od 9. maja do 31. jula trikrat tyzdenne minimalne v styroch po sebe nasledujucich tyzdnoch sa venujte roznym pohybovym aktivitam, pravidelne zapisujte udaje do ucastnickeho listu, ktory ziskate v sekretariate Mestskeho sportoveho klubu v Brezne alebo priamo v telocvicniach ci fitnescentrach. Po skonceni kampane vyplneny ucastnicky list odovzdajte organizatorom. Ucastnici, ktori splnia podmienky, budu zaradeni do zrebovania o hodnotne ceny.

. . .

V EU staci obciansky preukaz
Slovaci, ktori chcu cestovat do statov EU, nemusia absolvovat vybavovanie noveho cestovneho pasu. S vynimkou Velkej Britanie a Irska na cestovanie staci obciansky preukaz typu identifikacnej karty.
Slovaci nepotrebuju pas na cestu do tychto statov: Belgicko, Ceska republika, Dansko, Estonsko, Finsko, Francuzsko, Grecko, Holandsko, Litva, Lotyssko, Luxembursko, Madarsko, Polsko, Portugalsko, Rakusko, Slovinsko, Nemecko, Spanielsko, Svedsko, Taliansko, Malta, Cyprus, Svajciarsko, Lichtenstajsko, Norsko.

. . .

V evanjelickom kostole a. v., v Brezne sa v dnoch 7. az 9. oktobra uskutocni 7. rocnik Horehronskych slavnosti zboroveho spevu. V programe festivalu s medzinarodnou ucastou je chramovy koncert v evanjelickom kostole a. v., II. festivalovy koncert v mestskom dome kultury a ucinkovanie zborov na bohosluzbach v Brezne a okoli. Na slavnostiach sa mozu zucastnit miesane, muzske, zenske a komorne spevacke zbory, ktore si pripravia patnast az dvadsatminutove programove bloky. K prihlaskam, ktore treba zaslat jednemu z hlavnych organizatorov mestskemu kulturnemu stredisku najneskor do 31. maja, je nutne prilozit: charakteristiku zboru, dve fotografie kolektivu, zoznam skladieb (meno a priezvisko skladatela, nazov a dlzku skladby), meno a priezvisko dirigentov a solistov, tiez kopiu ustrizku zlozenky alebo vypis z uctu s uhradou ucastnickeho poplatku 1000 korun. Cestovne naklady, ubytovanie a stravovanie si hradi kazdy zbor sam. Pre zucastnene kolektivy organizatori pripravili aj navstevu Horehronskeho muzea, lesnickeho skanzenu vo Vydrove, jazdu Ciernohronskou zeleznickou a spolocensky vecer v restauracii Omega, kde bude udelovanie cien a diplomov.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT