10. MAJ  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V noci na prelome aprila a maja nevolany navstevnik sarapatil v predajni potravin COOP Jednota v Michalovej, ktora sa nachadza v budove obecneho uradu. Odniesol si cigarety, ziletky, alkoholicke i nealkoholicke napoje, masove vyrobky, cukrovinky a 500 korun v drobnych minciach. Skodu sposobenu kradezou a poskodenim zariadenia vycislili dovedna na 55 000 korun.

Druheho maja o stvrt na pat popoludni rodinnym domom v Helpe otriasol vybuch zemneho plynu v kupelni, ktory poskodil a zvalil stenu, vchodove dvere do kupelne a dve pracky. Zemny plyn sa do kupelne dostal gulickou odpadovej vody kanalizacie z poskodeneho hlavneho potrubia nachadzajuceho sa vedla miestnej komunikacie pred branou domu. Podla pracovnikov Stredoslovenskeho plynarenskeho priemyslu a Krajskeho expertizneho ustavu KR PZ v B. Bystrici, poskodenie plynoveho potrubia sposobila korozia. V epicentre vybuchu na prizemi domu nenasli ziadne horlave latky ani vybusne predmety. Iniciaciu vybusnej zmesi sposobila zapnuta pracka iskrenim uhlikov motora sluziaceho na pohon bubna. Skodu odhadli na 50 000 korun, k zraneniu ludi nedoslo.

Tretieho maja oznamili kradez vlamanim do rekreacnej chaty na Taloch. Zlodej si odtial odniesol farebny televizor, digitalny satelitny prijimac a sneznu frezu. Kradezou vznikla skoda bezmala za 120 000 korun a poskodenim zariadenia asi za 20 000 korun.

Policia patra po pachatelovi, ktory sa 3. maja v case od stvrt na desat do jedenastej predpoludnim vlamal do bytu na Ulici MPCL v Brezne. Majitela obral o 30 000 korun, kratku gulovu zbran CZ 100 kalibru 9 mm a o prstene a retiazky zo zlteho kovu dovedna za 52 000 korun. Na zariadeni nechal zlodej 5000-korunovu skodu.

Kradez vlamanim do bytu zaznamenali aj 4. maja predpoludnim v case od pol osmej do druhej hodiny na Ulici Dr. Clementisa v Brezne. Zlodej odtial ukradol digitalnu kameru, digitalny fotoaparat, 32 000 slovenskych korun, 580 eur, 2500 ceskych korun, 50 dolarov a sperky zo zlteho a bieleho kovu. Poskodenim zariadenia a kradezou majitelke sposobil skodu za 185 300 korun.

Pravdepodobne v zbernych surovinach skoncili poklopy z troch kanalizacnych vpusti na ceste v Prednych Halnoch. Kradezou, ktora sa stala v case od 15. januara do 3. maja, prisla Slovenska sprava ciest v Banskej Bystrici o 8600 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 29. aprila do 6. maja
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Sabina Hajikova z Bacucha, Tereza Dureckova z Brezna, Bianka Grlakova z Brezna, Sara Puskova z Valaskej, Tomas Mojzis z Brezna, Iveta Chovancova z Brezna.

Opustili nas_image 

 

Frantisek Pikula (79) z Predajnej, Jan Lenart (70) z Valaskej, Mariana Kochanova (47) z Brezna, Elena Hakova (44) z Revucej, Maria Gasperanova (81) z Bravacova, Margita Kolesarova (94) z Brezna, Elena Cellarova (80) z Brusna, Anton Hlasnik (64) z Lopeja, Elena Balunova (80) z Brezna, Lydia Javorcikova (66) z Brezna, Amalia Gonosova (81) z Valaskej, Stefan Cuma (80) z Predajnej, Ivan Kubizniak (66) z Pohronskej Polhory, Anna Putnokova (72) z Brezna, Otto Mistrik (75) z Podbrezovej, Juraj Sipula (81) z Telgartu, Peter Auxt (32) z Cierneho Balogu.

 

150

V sobotu v Raztoke v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi 1C prudom zlikvidovali poziar starej budovy na skladovanie. Prveho maja vystartovali do Halan, kde po prichode zistili, ze islo o falosny poplach. Policia ich v stredu v obednajsich hodinach poziadala o otvorenie bytu v hoteli Stavbar. Po dopravnej nehode v Jarabej sanitka RZP previezla motorkara, hasici hladali spolujazdca a na vozidlo odtahovej sluzby nalozili havarovanu motorku.

150

V stredu pred hotelom Stavbar v Brezne poskytli prvu pomoc 44-rocnej zene, ktora vyskocila z tretieho poschodia, po neuspesnej recuscitacii uz len s polutovanim skonstatovali smrt. Dovedna zaznamenali 30 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 2 k umrtiam este pred prichodom sanitky a k urazom, 8 k neurologickym prihodam, 7 k inym pripadom a 2 pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 74588
16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby v poslednych aprilovych a prvych majovych dnoch odtiahli po dopravnych nehodach Octaviu z Cervenej Skaly do Brezna, Skodu 120 z Podbrezovej do Dolnej Lehoty a havarovany motocykel z Jarabej do Brezna. Pomoc poskytli vodicovi Avie s poruchou spojky, postarali sa o Ladu 1200 s poskodenou prednou napravou, prepravili Renault s pokazenym motorom, dve Skody 1203 na nahradne suciastky a do srotu.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Cez vikend si milovnici zimnych sportov poslednykrat vychutnali lyzovanie v Deresoch, lanovka taha len pre vacsie nahlasene skupiny. Na zaciatku pracovneho tyzdna prevladalo pekne slnecne pocasie, ktore v stredu vystriedal dazd. Zimna sezona konci, clenovia Horskej zachrannej sluzby sa pripravuju na letne obdobie. Skonstatovali, ze na turistiku je vhodna oblast Kralovej ci Prednej hole, centralnu cast neodporucaju.

 

 

 

 

 

 

 

 

SPOMIENKY

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 29. aprila uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Stefan Tokar z Polomky.

S laskou spomina manzelka, dcery Elena, Julia a Janka s rodinami.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 1. maja sme si pripomenuli tridsiate vyrocie umrtia otca a stareho otca

Martina Turona z Lomu nad Rimavicou.

S laskou spominaju dcery Anna, Maria, Margita, syn Jan, nevesty Maria a Margita s rodinami.

...

Odisla si z nasho zivota, ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.
Dna 4. maja uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila mama a stara mama

Ruzena Trajtelova z Brezna.

S laskou a uctou spomina dcera, syn s rodinami a ostatna rodina.

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.
Dna 7. maja sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasho

Jana Luptaka z Bravacova.

S laskou spomina manzelka Anna, synovia Jan, Pavol a Igor.

...

Uz len kyticku kvetov na hrob ti mozeme dat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 9. maja sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasej drahej mamy

Anny Pobisovej.

S laskou na nu spominaju dcery Vierka, Janka a Anka, syn Lubko s rodinami.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 10. maja uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa stara mama, mama a manzelka

Maria Vajcikova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzel Viktor, syn Igor, dcera Lenka, vnuk Igorko s mamou Evou a rodina Komiskova.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.
Dna 11. maja uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stay otec, brat a svagor

Stanislav Pindiak z Pohronskej Polhory.

S laskou spomina manzelka, dcera a vnuk Robko a ostatna rodina.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Najvacsia laska na svete zomiera, ked syn oci navzdy zaviera. Ta rana v srdci ostava a hrozne boli, nikdy sa nezahoji.
Dna 11. maja uplynie pat rokov od tragickej smrti nasho milovaneho syna, brata, svagra

Jozefa Baliaka z Cierneho Balogu – Medvedova.

S laskou spominaju rodicia a brat s rodinou.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, hlasi oci, stichol hlas. Vdaka ti otec za vsetkych nas. Ten pokoj mu darujme, len v srdciach vecnu spomienku si zachovajme.
Dna 13. maja si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Milana Citterberga z Gasparova.

S laskou spominaju deti s rodinami, pravnucik Tomasko a Matusko a ostatna smutiaca rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Mate pocit, ze sa vasi kamarati na vas smeju a vy si neviete dat rady. Zachovajte si pokoj a stabilitu. To vam pomoze prist na kvalitu vasich kamaratov. Dajte si pozor na penazenku a kradeze. Vyberte sa do prirody a relaxujte.

Byk
Zacnite sa riadit vasim srdcom a verit svojim citom. Niekedy ste dost naivny a dopustate sa chyb, ktore su rozhodujuce vo vztahu s vasou laskou. Mozete sa pustit na zmenu v podnikani, zmenu bytu, alebo sa prestahovat do ineho mesta.

Blizenci
Ponuka sa vam dobra zmena a otvara sa pracovna prilezitost. V rodine bude pokojna atmosfera. Cez vikend sa mozete venovat vasim detom. Nechodievajte sam/sama na pivo, mozete sa stretnut s neprijemnymi ludmi a budete sklamany/-a.

Rak
Mate pred sebou nepokojny tyzden. Budete potrebovat skoncentrovat svoje sily a necakajte pomoc od blizkych. Napatie pred vikendom opadne a vy sa mozete dobre zabavat na parkete. Ak ste bez partnera, moze vzniknut tajna laska a dostanete pozitivnu energiu.

Lev
Vase pocity stracaju kontrolu nad situaciou a vy neviete komu mate verit. Preto potrebujete byt pozornejsi a uzatvorenejsi. Dolezite rozhodnutia si nechajte na buduci tyzden a ak sa da, vezmite si dovolenku alebo par dni volna. Urcite pridete na lepsie napady.

Panna
Mate dobre obdobie na pracu a na cestovanie. Mozete zacat tvorit novy projekt, ktory bude vplyvat na vasu dlhu buducnost. V partnerskych vztahoch mozete mat mensiu hadku, alebo niekto z rodiny moze ochoriet. Dajte si viac zeleniny a dopraje si cerstvy vzduch a viac pohybu.

Vahy
Vase vztahy s blizkym clovekom moze narusit nepochopenie. Doprajte domu trochu casu a ziskajte nove informacie o vasej praci. Venujte sa viac sebe a vasej vizazi. Pozor na alkohol a na tajnu agresivitu.

Skorpion
Ste velmi dovercivy clovek. Na pracovisku mozu vzniknut mensie problemy a vina moze spadnut na vas. Dajte si pozor na jazyk a na to, co vsetko si mozete dovolit. Mate moznost si kupit nove auto, alebo si zariadit pozicku. Pozor na hrdlo a na prechladnutie krizov.

Strelec
Ak mate partnersky vztah, toto obdobie je dobre na prejavenie vasich citov, na harmoniu, na uvolnenie a na planovanie deti. V praci to nebude jednoduche, no nemusite to vnimat tak vazne. Mozete byt svedkom toho, ako vas ini ohovaraju.

Kozorozec
Mate pocit, ze vas zivot je tak trochu nudny a momentalne sa nic zaujimave nedeje. Potrebujete si najst novu znamost a dat si vyssie predsavzatia. Chyby robite vy sam a nie vase okolie. Znizte vas egoizmus a pomozte bliznemu.

Vodnar
Kto ma velke skusenosti s pracou a je spokojny, moze sa ponuknut, alebo ziadat lepsie miesto, pretoze ho caka uspech. Ti, ktori hladaju dlhodobu pracu, mozu najst to spravne miesto v zivote. Vasa vasnivost do vas vstupuje a mozete ziskat noveho priatela/-ku alebo novehe milenca/-ku. Cez vikend navstivte tenisove kurty alebo dobru diskoteku.

Ryby
Ked vzniknu nove napady, nepotlacajte ich v sebe, ale chodte ich realizovat. Vasa neista povaha vas neuprednostnuje byt uspesny. Mate velku sancu prejavit sa. Dajte si pozor na financie a na to, co vsetko si dovolite minut na seba. Moze sa vam prihodit mensia kradez. Pomoze vam dobry relax napriklad pri filme.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT