17. MAJ  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V noci z 5. na 6. maja na Ulici SLN v Brezne vycinal vykradac aut. Zo Skody Fabie ukradol autoradio Pioneer, cim jeho majitelovi sposobil skodu za 7000 korun, poskodenim firemneho auta vznikla 4000-korunova skoda. Z dalsieho auta rovnakej znacky chyba autoradio JVC. Bratislavska firma utrpela jeho kradezou a poskodenim auta skodu dovedna za 18 000 korun.

V noci z 8. na 9. maja neznamy pachatel na Krpacove zo Skody Fabie ukradol styri 15-palcove hlinikove disky s pneumatikami Matador. Zlodej si otvoril batozinovy priestor, odkial vybral specialny kluc na skrutky upevnenia kolies a potom kradol. Majitelovi z Brezna sposobil skodu za 31 000 korun.

Policia v Brezne patra po neznamom pachatelovi, ktory sa v noci na 10. maja vo dvore rodinneho domu na Potocnej ulici v Helpe vlamal do nakladneho motoroveho vozidla Avia. Z auta ukradol osem motorovych pil roznych znaciek, cim ich majitelom, pracujucim pre statne lesy, sposobil skodu vo vyske 218 500 korun. Poskodenim auta vznikla Lesnemu zavodu Zarnovica tisickorunova skoda.

V ramci preventivno-vychovnej akcie Jablko – citron v Banskobystrickom kraji skontrolovali 603 vodicov. Pravidla bezpecnosti cestnej premavky dodrzalo 63 percent a zvysnych 37 percent znacne prekrocilo maximalnu povolenu rychlost, a tak citrony sa “usli” 221 vodicom. Konkretne v Brezne povolenu rychlost prekrocilo 31,4 percenta vodicov.

Popoludni 11. maja na statnej ceste pri Brusne z nezistenych pricin doslo k dopravnej nehode, pri ktorej zahynul 35-rocny vodic Skody Felicie z Podbrezovej. Sofer pri jazde v smere od Brezna do Banskej Bystrice presiel na pravu spevnenu krajnicu, z ktorej vosiel do travnateho porastu mimo cesty, pricom sa vozidlo niekolkokrat prevratilo. Vodic z auta vypadol a utrpel zranenia, ktorym na mieste nehody podlahol. Skodu, ktora vznikla na vozidle, odhadli na 150 000 korun.

Cigarety, alkoholicke napoje, masove vyrobky a drogeriovy tovar si odniesol zlodej z predajne COOP Jednota vo Valaskej. Skodu sposobenu kradezou, ktora sa odohrala pravdepodobne pod ruskom siestej majovej noci, vycislili na 33 700 korun.

Z trestneho cinu sirenia poplasnej spravy formou spolupachatelstva 11. maja obvinili styroch studentov, Marek, Anton a Peter su z Banskej Stiavnice a 18-rocny Milos z Helpy. Vecer 24. januara po vzajomnej dohode Marek z izby Domova mladeze SS v Banskej Bystrici zatelefonoval na vratnicu skoly a oznamil, ze je tam bomba. Z ubytovacich priestorov museli evakuovat dvesto studentov. Pyrotechnici ziadnu vybusninu nenasli. Obvineni su stihani na slobode.

Obvineniu z trestneho cinu ublizenia na zdravi celi 33-rocny Marian B. z Polomky. O stvrt na desat vecer v Zadnych Halnoch prednou castou Skody Octavie zrazil po priechode prechadzajuceho 44-rocneho muza z Brezna. Chodec utrpel zranenia, na nasledky ktorych na mieste nehody zomrel. Vodic, u ktoreho nezistili pozitie alkoholu, utrpel len lahke zranenie. Vysetrovatel Marianovi B. zadrzal vodicsky preukaz a stiha ho na slobode.

Co sa udialo v tyzdni od 6. do 13. maja
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Tobias Snopko zo Zavadky nad Hronom, Michaela Harvanova z Telgartu, Michal Radic z Pohronskej Polhory, Ema Tkacikova z Polomky, Jakub Nemky z Hronca, Jozefina Bartosova z Brezna, Zdenko Ulbricht z Brezna, Ester Kovacova z Pohorelej, Simon Zachar z Nemeckej, Katarina Sunikova z Hronca, Filip Suja z Brezna, Viktoria a Barbora Parobekove z Brezna.

Opustili nas_image 

 

 

Janka Kolesarova (47) z Brezna, Ilona Javorcikova (81) z Benusa, Jan Predajna (77) zo Zavadky nad Hronom, Jan Sukenik (44) z Brezna, Martin Skvarka (68) z Valaskej, Hedviga Klajbanova (78) z Filipova, Alzbeta Leitnerova (68) z Podbrezovej, Lubos Grilli (35) z Podbrezovej, Rudolf Ranza (77) z Hronca, Irena Riedlmajerova (61) z Michalovej, Julius Svantner (84) z Bravacova, Emilian Sulej (63) z Helpy.

 

150

Hasici v piatok vystartovali do Krpacova, kde vysokym tlakom zlikvidovali poziar velkokapacitneho kontajnera. Na druhy den ich privolali k dopravnej nehode do Hronca, na mieste sa uz nachadzala sanitka RZP, ktora previezla zraneneho motorkara. Pomoc poskytli majitelovi rodinneho domu na Razusovej ulici v Brezne, kde v kuchyni vznikol poziar. Pri benzinovej pumpe v Brusne po havarii Skody Felicie v spolupraci so zachranarmi z Banskobystrickeho okresu poskytli predlekarsku pomoc zranenej osobe, druha utrpela smrtelny uraz. Vo stvrtok vecer v Zadnych Halnoch prisiel o zivot chodec po tom, co ho zrazil vodic Skody Octavie, majitel auta sa lahsie zranil.

 

155

V tychto dnoch lekari previezli do breznianskej nemocnice dvoch motorkarov – po pade z motocykla v Jarabej 18-rocneho s otrasom mozgu a po zrazke s osobnym vozidlom na lesnej ceste v Hronci 47-rocneho s trznymi ranami na stehne. Dovedna zaznamenali 31 vyjazdov, z toho po 1 k dychacej prihode, k umrtiu este pred prichodom sanitky, ku gynekologickej prihode, 5 k inym prihodam, 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 6 k neurologickym prihodam, k urazom a 1 pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba SCK
0903 74598
16 154

V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby je ich zapisanych dovedna pat. Po dopravnych nehodach odtiahli tri auta, a to Seat do servisu v Brezne, Octaviu z Halan do Brezna, Feliciu z Brezna do Telgartu, pricom zaznamenali smrtelny uraz a vacsie skody na vozidlach. Postarali sa o skodovky so zlomenou zadnou polosou a s odtrhnutou prednou napravou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Vo vysokohorskom prostredi prevladalo chladne pocasie, sprevadzane snehovymi prehankami. Clenovia Horskej zachrannej sluzby vo vecernych hodinach v piatok siesteho do breznianskej nemocnice previezli muza, ktory si podrezal zily. Pocas celeho tyzdna na Taloch absolvovali skolenie – spustanie z vrtulnika, zachrana zraneneho zo steny a na Srdiecku nacvicovali zachranovanie ludi na sedacke.

 

 

 

 

SPOMIENKY

Dna 13. maja uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustil

Robert Kosiciar.

Spomina manzelka so synmi Andrejom, Robertom a ostatna rodina.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
Dna 14. maja uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec, stary a prastary otec

Jozef Kovacik z Jasenia.

S laskou spomina manzelka, syn, styri dcery s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 16. maja uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil

Stefan Kovacik z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou spomina manzelka, synovia a dcera s rodinami.

...

Mal som vas vsetkych rad a chel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 17. maja si pripomenieme nedozite sestdesiate stvrte narodeniny nasho manzela, otca a stareho otca

Rudolfa Zlukyho z Podkorenovej.

S laskou spominaju manzelka Marta a deti Rudolf, Alena, Miriam s rodinami a ostatna rodina.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
Dna 18. maja uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil nas syn, brat, svagor

Marek Kovacik z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou spominaju rodicia, surodenci a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 18. maja si pripomenieme smutne stvrte vyrocie umrtia nasej drahej

Bibky Citterbergovej z Filipova.

S laskou spomina brat, mama, stari rodicia a znami.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
Dna 18. maja uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustila mama, stara mama

Blazena Rudnayova z Brezna.

Spominaju synovia Milan, Jaroslav s rodinou a ostatni znami.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 19. maja si pripomenieme druhe vyrocie umrtia syna, brata

Vladimira Polonskeho z Brezna.

S laskou spominaju matka, brat a ostatna rodina.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 21. maja si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Stanislava Ridzona z Pohronskej Polhory.

S uctou a laskou spomina manzelka a synovia s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Caka vas dobre obdobie na nove zaciatky a na podnikanie. Mozete si vybavit pozicku, alebo ponuknut novy projekt. V laske vas caka prekvapenie, ohlasi sa vam kamarat, ktory bol niekedy do vas zalubeny. Spravi vam velku radost.

Byk
Nemozete byt naivny a verit tym, ktori vas sklamali. V praci mozete ziskat premiu. Ocenia vas, aj pochvalia. Ak mate v sukromnom zivote vela nevyriesenych problemov, mozete ich zacat riesit teraz. Budete velmi vasnivy a energicky. Mozete planovat deti.

Blizenci
Vase pocity sa stale mienia. Mozete byt kludny, nezny, chapavy. Ponuka sa vam praca a mozete ju zobrat, aj ked to nevyzera celkom podla vasich predstav. Ti, ktori si dlho hladaju svoju polovicku, sa mozu zamilovat a mozu sa rozhodnut na ukoncenie vztahu.

Rak
Vas romantizmus a kariera su velmi tesne spojene. Majte moznost vsetko dobre zariadit a spravit si od stvrtku predlzeny vikend. Pri relaxovani mozete stretnut zaujimavich ludi a vybrat si nejake podujatie. Dajte si pozor na penazenku, nedoprajte si alkohol.

Lev
Tyzden sa zacne s cestami. Mozete ist na zahranicnu, alebo ziskat pracu v zahranici. Budete sa citit uspesny a mozete si dovolit viac ako inokedy. Prijmite raz za cas aj rady od vasich kamaratov a blizkych. Pozor na jedlo a na prejedanie.

Panna
Mate moznost prejavit vase schopnosti a stastie v praci. Prejavite sa aj medzi kamaratmi. Dostanete financnu odmenu, alebo vyhrate nejaku velku vyhru. Ti, ktori sa uz dlho stretavaju s priatelom/-kou, mozu uzavriet manzelsvto. Pozor na nohy a na urazy. V rodine bude vladnut harmonia.

Vahy
“Dostali ste chrobaka do hlavy” a potrebujete sa s niekym poradit. Neponahlajte sa, opatrne sa zdoverujte a mozete sa v pokoji pustit do vasich projektov. Co sa tyka lasky, mate haklive odbobie. Ste alergicky, potrebujete byt na chvilku sam, alebo si vykomunikovat vztahy z oci do oci. Vikend si urobte niekde na pracovisku.

Skorpion
Jar k vam prinasa vela romantiky a moznost lietat v oblakoch. Je mozne, ze sa stretnete a budete uprimny voci tomu, koho davno milujete a s kym vam je dobre. Dostanete velku chut na renovaciu bytu, alebo kupu noveho auta. Hviezdy vam do toho pomozu, bude to dobra investicia.

Strelec
Cestujte, pracujte a vela rozpravajte. Vasa nalada moze vadit spolupracovnikom. Mozu vas ohovarat. Mate vedla seba ludi, ktori vam mozu zavidiet. Cez vikend vela sportujte, cerpajte energiu z prirody a mozete sa ist zabavit s vasim blizkym clovekom. Netipujte!

Kozorozec
V poslednom case ste zavrety a bojite sa nieco spravit pre seba. Mate pocit strachu. Tento stav pre vas nie je typicky. Vas nazor budu potrebovat trochu neskor. Nakopite si viac energie a zaciatkom buduceho tyzdna mozete to vsetko vypovedat. Dostanete aj dobru informaciu.

Vodnar
Potrebujete rozbehnut pre seba nieco vesele a zabavne. Mozete to spojit s vasim podnikanim a aj s cestovanim. Ked chcete zarobit, musite riadne aj riskovat. S laskou neexperimentujte! Vazte si to, co mate v rukach a teste sa z kazdeho dobreho dna.

Ryby
Budte opatrny na vas jazyk a na to, co ponuknete vasim spolupracovnikom a kamaratom. Mate moznost spravit si prieskum a ohodnotit postoje k vasmu kamarastvu. Pouzite spravnu intuiciu a neocakavajte vela od vasich kamaratov. Dovolte si navstivit saunu alebo dobry bazen, starajte sa o seba a cistite vasu plet.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT