21. JUN  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Sudca Okresneho sudu v Brezne vzal do vazby 37-rocneho Miroslava M. z Jasenia, ktoreho breznianski policajti obvinili z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi. Miroslav M. sa 9. juna v mieste bydliska vyhrazal zabitim svojej 72-rocnej susedke.

Dvanasteho juna v case od 9.00 do 16.45 hodiny neznamy pachatel v katastri Valaskej na mieste zvanom Jarina - Potocky zabil 500-kilogramovu sestrocnu kravu. Zlodej zviera vykostil a maso odniesol. Skodu sposobenu spolocnosti s rucenim obmedzenym vo Valaskej vycislili na 30 000 korun.

Pocas dopravno-bezpecnostnej akcie Jastrab od 6. do 12. juna policia v Banskobystrickom kraji zaznamenala 4497 priestupkov a z pokut vyzbierala 3 146 700 korun. Na mieste v blokovom konani vybavili 4118 pripadov a 157 priestupkov oznamili dopravnym inspektoratom. Najcastejsie “uradovali” nedodrzane rychlostne limity (2472 vodicov), na bezpecnostne pasy zabudlo 677 a na technicky stav auta 225 soferov. Policia zadrzala 30 vodicskych preukazov (za jazdu pod vplyvom alkoholu 21) a 54 osvedceni o evidencii vozidla. Pokuta za telefonovanie pocas jazdy neminula 34 vodicov. Priestupkov sa dopustili aj 40 cyklisti. Pocas akcie odhalili tri trestne ciny a zaistili jedneho pachatela trestneho cinu.

Breznianski policajti obvinili 22-rocneho Vladimira R. z Brezna z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi. Vecer 13. juna doma napadol svoju matku, rukami ju chytil za krk, skrtil a vyhrazal sa zabitim. Zena v strachu o svoj zivot poziadala o pomoc. Patnasteho juna vzal sudca Vladimira R. do vazby.

V noci zo 14. na 15. juna bez pouzitia nasilia cez nezamknute vchodove dvere ktosi vosiel do rodinneho domu v Telgarte a kradol. Z volne polozeneho ruksaku 54-rocneho Cecha ukradol 1900 korun, o mobilny telefon, kameru a 25 600 korun prisiel 46-rocny muz z Ciech.

Desat minut po jednej popoludni 15. juna na ceste vo Valaskej doslo k dopravnej nehode. Dvadsatosemrocnemu vodicovi Skody Octavie z Brezna pri jazde v smere z Brezna do Podbrezovej z pravej strany nahle vosiel do jazdnej drahy v blizkosti priechodu pre chodcov 67-rocny muz z Valaskej. Pri naraze prednou pravou bocnou castou auta chodec utrpel trzne rany na hlave a odreniny na bruchu, z coho sa bude liecit asi desat dni. Pozitie alkoholu u vodica nezistili, u chodca bol nariadeny odber krvi.

V rannych hodinach 16. juna sa neznamy pachatel vlamal do predajne so sportovymi potrebami na Sturovej ulici v Brezne a ukradol dva horske bicykle za 51 000 korun. Policajna hliadka bicykle nasla v trave pri ceste na Stanicnej ulici a neporusene vratila majitelovi predajne, ktory poskodenim zariadenia utrpel skodu za 4000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 10. do 17. juna
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Janka Surova z Brezna, Veronika Bodakova z Polomky, Jakub Madel z Pohronskej Polhory, Roman Eremias z Pohorelej, Karin Zacharova z Brezna, Lucas Laska z Podbrezovej, Veronika Dunajska z Podbrezovej, Marek Melko z Helpy, Jakub Skut z Helpy, Jozef Daxner z Brezna, Nikola Knazikova z Brezna, Marian Harvan z Telgartu, Sofia Natherova z Dolnej Lehoty.

 

Opustili nas_image 

 

 

Paulina Turnova (81) z Brezna, Pavel Brzko (66) z Brezna, Milan Giertl (61) z Brezna, Daniel Struhar (45) z Brezna, Juraj Kalman (73) z Brezna, Maria Majerova (82) z Nemeckej.

 

150

Tento tyzden bol velmi pokojny. Hasici zaevidovali len tri vyjazdy, a to v utorok 14. juna. Lekarka sukromnej ambulancie ich poziadala o pomoc pri zneseni pacienta vacsej vahy do sanitky RZP. V objekte byvaleho bitunku na SLN v Brezne vysokym tlakom zlikvidovali poziar v Avii, pri rozpalovani na srot zacali v nej horiet calunene sedadla. Vecer o pol siestej vystartovali do Rohoznej, kde na hlavnej ceste narazil do odstaveneho auta cyklista. Zachranari mu poskytli prvu pomoc a nalozili ho do sanitky.

 

155

Lekari skonstatovali, ze v teplych slnecnych dnoch pribuda pocet osetreni skolakov po pade z bicykla, preto by si mali davat vacsi pozor, aby predisli zbytocnym zraneniam. Zaznamenali dovedna 29 vyjazdov, z toho 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 1 k dychacej a gynekologickej prihode, 7 k mozgovym prihodam, 6 k urazom, 10 k inym pripadom, postarali sa aj o zrazenych chodcov pod vplyvom alkoholu.

 

Cestna zachranna sluzba SCK
0903 74598
16 154

V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby je zapisanych len pat pripadov. Z Gasparova do Brezna odtiahli BMW s poruchou motora a z Hronca do Brezna Ziguli so zlomenou zadnou polosou. Poskytli pomoc vodicovi Skody 120, postarali sa o Renault po dopravnej nehode a previezli do srotu skodovku. Zachranari zhodnotili, ze tento tyzden bol celkom pokojny.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Pekne slnecne pocasie, ktore prevladalo nielen v nizsich polohach, ale aj vo vysokohorskom prostredi, vylakalo do prirody mnohych turistov. Clenovia Horskej zachrannej sluzby vo stvrtok absolvovali skolenie v Jasnej, v tychto junovych dnoch nezaevidovali ziadny uraz, zranenie ci patraciu akciu.

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom a znamym, ktori dna 26. maja odprevadili na poslednej ceste nasu milovanu manzelku, mamicku a starku

Annu Toncikovu z Lopeja.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Hoci uz nie si medzi nami, v nasich srdciach zijes s nami.
Dna 10. juna uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Klement Spisiak z Osrblia.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 10. juna uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara mama, sestra

Eva Strakova z Valaskej.

S laskou spomina rodina Stubnova.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 14. juna sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Frantiska Svantnera z Cierneho Balogu – Dobroce.

Spominaju sestry s rodinami.

...

Nezabudli sme, len sme sa neucili zit s tym, ze uz nie si medzi nami.
Dna 18. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Viliam Hriancik z Lopeja.

Spomina manzelka s rodinou.

...

Dna 22. juna uplynie patnast rokov od tragickej smrti

Ing. Ondreja Lamera,

ktory ako 28-rocny zahynul pri havarii vojenskeho lietadla.
Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
Smutiaca rodinami

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, hlasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
Dna 24. juna si pripomenieme strnaste vyrocie umrtia mamy, starej mamy

Marii Turonovej z Lomu nad Rimavicou.

S lasku spominaju dcery Anna, Maria, Margita, syn Jan a nevesty Maria a Margita s rodinami.

...

Uz len kyticku kvetov na hrob ti mozeme dat a s bolestou v srdcina teba spominat.
Dna 26. juna uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil moj syn

Dusan Bukovec z Cierneho Balogu.

S laskou a uctou spomina mama, brat Lubko, sestra Blanka s rodinami, dcery Zuzka a Deniska.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Laska bude u vas prekvitat, ked jej pomozete aj vy. V praci nic nemente, neriskujte. Zdravie je celkom v norme, dajte si len pozor na uraz.

Byk
Kamarati zacnu prosit u vas o pomoc, dajte si pozor na financie! Caka vas vacsia oslava alebo vecierok, dajte si pozor na alkohol!

Blizenci
Vyzera to tak, ze s laskou je to “na isto”. V praci budu male nepochopenia a veduci vam pojdu na nervy. Pozor na potraviny, ktore su po zaruke.

Rak
Nie je dobre obdobie na riesenie vaznych problemov. Nechatje to na inokedy, venujte sa vasej rodine. Je dobre obdobie na relax a dovolenku.

Lev
Mate vsade chaos. Potrebujete si vela veci uvedomit a dopracovat sa k nim. Venujte sa vasmu imunitnemu systemu. Doprajte si vsetky vitaminy, mozete si dlhsie pospat.

Panna
Nebudte naivny. Neuzatvarajte zmluvy a dajte si pozor na klamstvo. Radsej relaxujte, chodte na masaze, kozmetiku, chodievaje bosy, meditujte.

Vahy
Ste smutny, ze robite to, co vas velmi nebavi. Zaoberajte sa upratovanim veci a vztahov. Budete dost atraktivny a mozno k vam pride nova laska.

Skorpion
Vzniknu rodinne problemy, ktore budete musiet dokonale vysetrit. Nepustajte do toho emocie. Chodte na prechadzky a do chaty.

Strelec
Mozete sa rozist s partnerom, vyvolat vacsiu hadku, ktora vam aj tak pomoze do dalsieho zivota. Pozor na stravu, moze prist crevna chripka.

Kozorozec
Mate celkom usmievavy tyzden, mozete dobre spravit skusky a uspesne sa zamestnat. Lasku mate vedla seba, zabavajte sa, uzivajte si slniecko.

Vodnar
Vas vztah potrebuje byt podporeny vasim duchovnom a vasou fyzickou laskou. Nezanedbavajte a nevymyslajte zbytocne problemy. Mate moznost na vacsiu fantaziu.

Ryby
Mate velke srdce, no radsej pouzite v tomto obdobi rozum. Venujte sa detom, rodine a odlozte pracu. Nelutujte sa, budte optimista.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT