28. JUN  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Obvineniu z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi celi 38-rocny Pavol A. z Brezna, ktory sa opakovane vyhrazal zabitim svojej o sest rokov mladsej manzelke. Naposledy 19. juna po predchadzajucich vulgarnych nadavkach jej hrozil zastrelenim, cim u nej vzbudil dovodnu obavu, ze svoje vyhrazky uskutocni. Obvineneho Pavla A. umiestnili v policajnej cele a bol spracovany podnet na jeho vzatie do vazby.

V noci z 19. na 20. juna sa ktosi vlamal do dielne breznianskeho polnohospodarskeho druzstva na Podkorenovej. Kradezou zvaracieho agregatu a plynovych flasi s prislusenstvom zlodej sposobil druzstvu skodu za 45 000 korun. Poskodenim zariadenia nechal za sebou 700-korunovu skodu.

Pod ruskom 22. junovej noci sarapatil zlodej v Ciernom Balogu, kde vykradol novinovy stanok. Odniesol si cigarety a zuvacky roznych znaciek, cim majitelke sposobil skodu za 41 000 korun. Poskodenim stanku vznikla obecnemu uradu skoda za 500 korun.

Popoludni 26. juna 41-rocny vodic Skody 120 z Bacucha na ceste I/66 v smere zo Zavadky do Brezna zapricinil dopravnu nehodu. V Polomke neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam, dostal smyk, presiel do protismeru, kde sa vlavo prevratil na strechu. Vodic utrpel zranenie hrudnika, jeho 33-rocny spolujazdec z Bacucha ma poranene rameno a odreniny na tvari a treti 51-rocny spolujazdec z Bacucha ma trznu ranu na temene hlavy a poranene rameno. Vodic javil priznaky pozitia alkoholu, preto bol nariadeny odber krvi.

Desat minut pred jedenastou predpoludnim 21. juna sa v Brezne stala dopravna nehoda, pri ktorej uradovala smrt. Podla doterajsich zisteni 60-rocna chodkyna z Brezna na ceste v Rohoznej z bezprostrednej blizkosti skocila do jazdnej drahy Nissanu Patrol, ktoreho 39-rocny vodic z Cierneho Balogu smeroval z Michalovej do Brezna. Zena utrpela zranenia, ktorym po prevoze do nemocnice podlahla. Pozitie alkoholu u vodica nezistili. Nehodu objasnuje Okresny dopravny inspektorat v Brezne.

Senat krajskeho sudu v Banskej Bystrici zamietol odvolanie prokuratora proti rozsudku Okresneho sudu v Brezne, ktorym oslobodil spod obzaloby o uzernictve ciernobalockeho primasa Juliusa B. i troch spoluobzalovanych Petra B., Katariny B. a Mareka P. Krajsky sud konstatoval, ze okresny sud rozhodol na zaklade dokazov predlozenych uz v pripravnom konani, ale najma na hlavnom pojednavani.

O stvrt na jednu popoludni 23. juna v byte 71-rocnej zeny na Krculovej ulici v Brezne sarapatil podvodnik. Muz vosiel dnu pod zamienkou odpisu vodomerov a po odlakani pozornosti dochodkyne z nabytkovej steny ukradol 51 500 korun.

Neprijemne spomienky na stanovanie v kempingu Gindura v Pohorelskej Masi si odnasa 28-rocny Prazak. Z jeho stanu totiz 23. juna v case od polnoci do pol piatej rano ktosi ukradol fotoaparat Olympus C 760 UZ, mobilny telefon Siemens MC 60 a financnu hotovost. Skodu vycislili na 23 400 korun.

 

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica

Co sa udialo v tyzdni od 17. do 24. juna
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Peter Pustaj z Brezna, Dominik Puskar z Brezna, Lukas Perichta z Osrblia, Marianna Tkacikova z Polomky, Sandra Brizekova z Brezna, Adam Pupava z Brezna, Timea Antalova z Myta pod Dumbierom, Jaroslava Hronciakova z Jasenia, Sabina Tesakova z Pohronskej Polhory, Klaudia Markusova zo Zavadky nad Hronom, Samuel Peniak z Pohronskej Polhory, Matej Ferko z Brezna, Kveta Ferkova z Dobsinej, Matej Spisiak z Osrblia, Patrik Strelec z Brezna, Branislav Piliar z Polomky.

 

Opustili nas_image 

 

 

Ondrej Kiss (72) z Jasenia, Jan Pindiak (77) z Pohronskej Polhory, Anna Smugalova (60) z Brezna, Julius Antal (83) z Nemeckej, Stefan Banik (74) z Valaskej, Vojtech Luptak (73) z Myta pod Dumbierom, Maria Belkova (91) z Brezna.

 

150

V nedelu popoludni breznianski a pohorelski hasici do vecernych hodin hasili poziar chaty a okolitych hospodarskych budov v Benusi, predbezna skoda je milion korun. Na druhy den im nahlasili dopravnu nehodu so zranenim v Ciernom Balogu, po prichode na miesto zistili, ze vodic sa na mieste nehody nenachadza, pripad je v setreni policie. Vystartovali do Rohoznej, kde vodic Nissanu zrazil starsiu zenu, o zranenu chodkynu sa postarala RZP. V utorok zaznamenali poziar v opustenej drevarni na Chvatimechu, ktory pravdepodobne zalozili deti. Vo vecernych hodinach doslo k zrazke dvoch osobnych vozidiel, ktore nalozili na auto odtahovej sluzby, vyteceny motorovy olej na ceste zasypali Vapexom. O otvorenie vchodovych dveri ich poziadali z restauracie na Ulici CSA v Brezne. Pomocou vody a rucnych hasiacich prostriedkov odstranili poziar lesneho porastu v Helpe vo stvrtok o siedmej vecer.

 

155

V utorok do breznianskej nemocnice previezli v tazkom stave starsiu zenu, ktoru v Rohoznej zrazilo auto, chodkyna asi po dvoch hodinach zraneniam podlahla. Lekari zaznamenali mnozstvo kolapsovych stavov a mensich urazov sposobenych pri sporte. Dovedna absolvovali 40 vyjazdov, z toho 13 k nahlym prihodam srdca a obehu, 4 k neurologickym prihodam, 3 k chirurgickym prihodam, 2 k porodom, 7 k inym pripadom, 9 k urazom, 1 k umrtiu pred prichodom sanitky a previezli pacienta do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba SCK
0903 74598
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby poskytli pomoc styrom vodicom. Postarali sa o Skodu 120, Feliciu a Citroen po dopravnych nehodach, ktore sa nastastie obisli bez vaznejsich zraneni, vacsie skody vznikli len na vozidlach. Z Lopeja do Brezna odtiahli skodovku so zlomenou zadnou polosou, z Ilavy do Banskej Bystrice previezli snezny skuter.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby poskytli pomoc ceskemu turistovi, ktory si na Kosodrevine podrvrtol clenok. Pocas slnecnych dni kontrolovali tycove znacenie na hrebebeni, s prichadzajucim prazdninami a dovolenkovou sezonou ocakavaju zvyseny pocet navstevnikov.

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom a znamym za prejavenu sustrast, za kvetinove dary a za odprevadenie nasej drahej mamy

Pauliny Turnovej

na jej poslednej ceste.
Dcery a synovia s rodinami.

SPOMIENKY

Rok. Pre mnohych ludi je to kratky cas. Pre nas je to cas strateny, bez nasho milovaneho syna. Ako by to bolo vcera, ked si stal vo dverach a povedal: “Ahoj mami, oci, poobede sa vratim.” bozk na lice a odisiel si. Uz si sa nevratil! Namiesto teba nam prisli povedat tu strasnu spravu. Pre nas sa cas zastavil. Dni plynu okolo nas a my ta stale este cakame, aj ked vieme, ze marne. Stale si s nami. Vzdy ta budeme lubit a dufat, ze sa coskoro stretneme.

Dna 22. februara by si sa dozil dvadsat rokov. Krasny vek pre mladeho cloveka. Ty si sa ich vsak nedozil. Dna 28. juna sme si pripomenuli smutne prve vyrocie od tragickeho umrtia nasho milovaneho

Mateja Husenicu z Predajnej.

Smrt, ta nevyspytatelna posmeskarka zivota, ironik viery a profesor pokory, nam ta vzal. Alebo to bol osud, ci ludska zloba? To sa dozvieme az pride nas cas. Jedno je vsak iste, raz tam pojdeme vsetci. Dobri aj zli a budeme sa zodpovedat za svoje konanie. Ty, drahy nas Matejko, si si to nezasluzil. Odist tak skoro. Bol si dobrym, poctivym synom a clovekom. Zostanes takym pokial si ta ludia budu pamatat. Nevravime zbohom, len dovidenia. Vecnost casu tam hore nic neznamena. Pre nas dlhy rok zialu, bolesti, slz a utrpenia. Pre teba mozno mihnutie.
Si anjelom, ktory je s nami a zostanes nim navzdy. Spi sladko anjelik nas milovany.
Tvoja milujuca mama, otec, brat a sestra.

Chybas nam!

...

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis vecny sen.
Dna 18. juna uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec, svokor, brat, svagor a zat

Jan Medved z Cierneho Balogu – Kramu.

S laskou spominaju manzelka, synovia Peter s rodinou, Jan, Jozef s Lydkou, vnucata, susedovci a ostatna rodina.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 23. juna uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec, syn a brat

Ivan Pecovsky z Banskej Bystrice – Nemiec.

S laskou spominaju manzelka, syn Ivan s manzelkou a vnuk, dcera Lydka s Jozkom, mama a sestra s rodinou a ostatna rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 28. juna si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Jana Michaliska zo Zavadky nad Hronom.

S laskou spominaju manzelka, dcera s rodinou a ostatna rodina.

...

Dna 29. juna uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany

Julius Medved z Cierneho Balogu.

S laskou na neho spominaju manzelka, synovia a dcera s rodinami

...

Cas plynie a bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 30. juna si pripomenieme piate vyrocie umrtia otca, stareho a prastareho otca

Jana Durtu z Brezna.

Spominaju syn Jaroslav a dcera Blazena s rodinami.

...

Zvlhli cesty, ulice, slza steka na lice. Prichadza chvila spomienky. Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: “Dcerka nasa draha, zbohom.”
Dna 1. jula uplynie osem rokov odvtedy, co nas nahle opustila nasa milovana dcera

Dianka Melicherova z Cierneho Balogu – Kramu.

S laskou spominaju rodicia, bracek a sestricka, stari rodicia, krstni rodicia, susedovci a ostatna rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Hviezdy vam praju dobru dovolenku a potesenie pre vasu rodinu. Potlacte svoje negativne myslienky a efekt bude vyborny. Dajte si pozor na zaludok a na prejedanie.

Byk
Mate pred sebou pracovnu cestu a mozete spoznat mnoho zaujimavych ludi. Zalezi len na vas, komu date na seba kontakt.

Blizenci
Caka vas chaos v manzelskom alebo partnerskom vztahu a ste dost nervozny zo svojich rychlych rozhodnuti. Pozor na krize a na prepracovanost.

Rak
Tento tyzden mozete vyuzit diplomaciu vo vasich vztahoch. Potrebujete pocut na seba pochvalu. Dostanete darcek od tych, od ktorych ste to najmenej cakali.

Lev
Ak ste sa rozhodli ozenit/vydat, urobte tak tento tyzden. Mozete si naplanovat dietatko a vybrat sa na dobru dovolenku. Mate uspesny tyzden.

Panna
Nic sa vam nebude darit tak, ako by ste si predstavovali. Preto pouzite energiu prirody, dajte si kuru a schudnite a prejdite na dobru dietu.

Vahy
Potrebujete dostat zo seba vsetko von a porozpravat sa o veciach, ktore vas uz davno trapia. Uspech dosiahnete, len chodte do toho.

Skorpion
Potrebujete vyriesit nedorozumenia s rodinou, s blizkymi a vasim okolim. Budte trpezlivy, kolektiv vas podpori. Caka vas dobra vyhra.

Strelec
Musite si dat pozor, aby vam tento tyzden nic neukradli a neoklamali vas. Cez vikend sa dostanete do vacsej spolocnosti. Tam budete ziarit, caka vas prekvapenie.

Kozorozec
Niekto vam moze vela naslubovat. Ponuknut vam lepsiu pracu. Neponahlajte sa s rozhodnutim, nie je to vhodny cas. Relaxujte s vasimi detmi.

Vodnar
Ak ste zistili, ze niekoho mate radi, postupujte velmi opatrne a budte trpezlivy. Zistujte vela informacii a pomaly skladajte skladacku.

Ryby
V praci sa vam bude darit, budete ziarit a donasat ludom dobre spravy. Mate moznost dobre nakupit a pripravit sa na dlhsiu dovolenku.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT