19. JUL 2005 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar od 19. do 26. jula

23. so, 24. ne - STOPAROV SPRIEVODCA PO GALAXII (USA, MP/12, 19.30) - Najuzasnejsie dobrodruzstvo vo vesmire zacina po ukonceni nasho sveta.. Sci-fi komedia.

Kam za kulturou

V dnoch 22. - 24. jula sa v Myte pod Dumbierom uskutocni celoslovenske stretnutie krestanskej mladeze Dumbier 2005.
Program: piatok - 16.00 - 20.00 prichod ucastnikov, 20.00 - 24.00 taborovy ohen, sobota - 9.00 - 17.00 vystup na Dumbier, 17.00 - 19.00 gulas, 19.00 - 20.00 svata omsa, 21.00 - 24.00 zapalenie vatry, diskusia s politikmi, kulturny program, nedela - odchod ucastnikov.

 . . .

 V ramci Breznianskeho kulturneho leta sa uskutocni: vo stvrtok 21. jula o 18.00 v mestskom dome kultury - EURYTMIA - umelecko-pohybove pasmo, v piatok 22. jula o 17.00 na namesti - NAVRATY II... - vystupenie FS Mostar po navrate z Grecka, vo stvrtok 28. jula o 18.00 v evanjelickom kostole - KTO LEN NA BOHA SA SPOLIEHA - program pri prilezitosti 255. vyrocia umrtia J. S. Bacha; ucinkuju: Maria Kodcikova, Monika Simunova (obe organ), Zuzana Martinicka (spev).

 . . .

Mestske kulturne stredisko
Svermova 7, Brezno
otvara vzdelavacie kurzy
anglicky jazyk - 1. rocnik
anglicky jazyk - 2. rocnik
anglicky jazyk - konverzacia
nemecky jazyk - 1. rocnik
nemecky jazyk - 2. rocnik
francuzsky jazyk - 1. rocnik
francuzsky jazyk - 2. rocnik
francuzsky jazyk - konverzacia
taliansky jazyk pre zaciatocnikov
rusky jazyk pre zaciatocnikov
spanielsky jazyk pre zaciatocnikov
Kurzovne na 9 mesiacov - 2000 Sk
Kurz konci osvedcenim o ukonceni kurzu.
Zapis do kurzu trva do 25. septembra.
Informacie. Mestske kulturne stredisko, Svermova 7, Brezno, tel: 6112189.


Dakujeme...

Zamestnanci Materskej skoly na Nalepkovej 50 v Brezne a rodicia dakuju kolektivu zamestnancov skolskej jedalne na Pionierskej 4 v Brezne za kvalitnu, pestru a zdravu stravu, ktoru pripravovali cely skolsky rok 2004/2005. Verime, ze i v buducnosti budeme s ich sluzbami spokojni.
Kolektiv materskej skoly a stravovacia komisia

...

Dakujeme za pomoc pri organizovani stretnutia vozickarov a tazko zdravotne postihnutych v sobotu 9. jula, a to v prvom rade redakcii Horehronia, ktora umoznuje zverejnovat bezplatnu inzerciu, Mestskemu sportovemu klubu v Brezne za kazdorocne bezplatne poskytnutie priestorov, atletickemu oddielu v Brezne pod vedenim Mgr. M. Cernaka za pozicanie materialneho vybavenia. Dakujeme vsetkym sponzorom, ktori kazdorocne pomahaju pri tejto akcii: Polnohospodarske druzstvo Dumbier - Podkorenova - Brezno, Pekaren u Flosnikov, Peha - Fruit, pekaren Pod lipou - Michalova, Technicke sluzby mesta Brezna, Jednota Coop, Drevosklad Brezno, Restaurant ,,U Rytiera”, Valentin Ladislav - Benus. Vsetkym sponzorom srdecne dakujeme a zelame do buducnostii hlavne vela pevneho zdravia. Podakovanie patri aj p. Medvedovej (bufet - SPS) a p. Jarabakovi (potraviny) za pomoc a poskytnute sponzorske dary pre nase zdravotne postihnute deti pri prilezitosti MDD.
Vybor ZO SZZP v Brezne

...

Kolektiv Materskej skoly v Zavadke nad Hronom vyjadruje podakovanie starostovi obce Pavlovi Hruskovi, veducemu MH Janovi Kukulovi a plavcikovi Janovi Sandorovi, vdaka ktorym mohol uskutocnit predplavecku pripravu.

(eh)


Predstavenstvo Stavebneho bytoveho druzstva Brezno, Malinovskeho 12, 977 01 Brezno vypisuje vyberove konanie na obsadenie funkcie
EKONOMICKY NAMESTNIK.
Pozadujeme:
- vysokoskolske vzdelanie ekonomickeho smeru
- ovladanie zakona o uctovnictve, DPH, dani z prijmu a suvisiace predpisy
- odbornu prax minimalne 5 rokov
- ovladanie vypoctovej techniky
- riadiace a organizacne schopnosti
- komunikacne schopnosti, tvorivost a samostatnost
Ponukame:
- zaujimavu pracu
- zodpovedajuce financne ohodnotenie
Ziadosti s kratkym profesijnym zvotopisom zasielajte do 31. jula na adresu: Stavebne bytove druzstvo Brezno, Malinovskeho 12, 977 01 Brezno, cislo telefonu: 6114929, cislo faxu: 6114668.

 ...

 signal cetrum
Namestie gen. M. R. Stefanika 3
P. O. BOX 90, 977 01 BREZNO
prijme do zamestnania:
obchodneho reprezentanta
pre predajnu T-Mobile

- ukoncene USO vzdelanie
- praca na PC (Word, Excel)
- komunikacne zrucnosti
- bezuhonnost
pisomne ziadosti so zivotopisom

 ...

Dochodcovske zlavy na zelezniciach
Cestuj v lete s vnucatami
Predseda Jednoty dochodcov na Slovensku Dr. Kamil Vajnorsky dostal od riaditela useku obchodu Zeleznicna spolocnost Slovensko, a. s., Kosice Ing. Pavla Galla list, ktory sa tykal zlavy dochodcov pri cestovani vlakom po celom Slovensku.
Z listu vyberame: Zeleznicna spolocnost Slovensko, a. s., poskytuje cestujucim od 60 rokov zlavu na cestovnom vo vyske 25% na cesty vlakom v 2. voznovej triede. Podmienkou je kupenie preukazu Senior bez fotografie, ktoreho cena je 100 korun, plati jeden rok od datumu zaciatku jeho platnosti. Na mesiace jul a august pripravila pre dochodcov zakaznicku ponuku Cestuj v lete s vnucatami.
Princip poskytnutia tejto zlavy: ponuka plati pre zakaznikov, ktori si v mesiacoch jul a august kupia preukaz Senior, po jeho ziskani Zeleznicna spolocnost Slovensko, a. s., umozni cestovat zakaznikom prvych 7 dni od zaciatku platnosti preukazu bezplatne, t. z., ze preukaz nahradi akykolvek cestovny listok; bezplatne cestovanie je mozne v 2. voznovej triede vsetkych vlakov osobnej dopravy a tiez na tratiach Tatranskych elektrickych zeleznic, Ozubnicovej zeleznice a na Uzkorozchodnej zeleznici Trencianska Tepla - Trencianske Teplice.
Miestenky, lozka a lezadla si cestujuci platia v plnej vyske.
Ak drzitel preukazu Senior ma vnucata, moze s nimi spoznavat krasy Slovenska, pricom deti do 6 rokov cestuju zadarmo a starsie za polovicu cestovneho.
Vazeni dochodcovia, odporucam vam vyuzit tuto jedinecnu prilezitost, jednu zo zliav pre dochodcov, ktore vybavuje Jednota dochodcov na Slovensku a jej predseda Dr. Kamil Vajnorsky. Touto formou mu v mene vsetkych dochodcov vyslovujem srdecne podakovanie za vsetko dobre, co pre nas vybavuje.
Tibor Gilla, predseda OO JDS Brezno

 ...

Ospravedlnenie
Ospravedlnujeme sa Jozefovi Cesnakovi z Bacucha, ze v rozhovore Spi v jednej izbe s patmetrovymi pytonmi uverejnenom v minulom cisle Horehronia sme nespravne uviedli jeho meno.
Redakcia

...

Kto nepride, bude banovat
Obcianske zdruzenie Jasienok v ramci skraslovania okolia v sobotu 30. jula o 9.30 organizuje vycistenie doliny Vagnar - Hudak po neporiadnych navstevnikoch. Zraz dobrovolnikov bude v doline Vagnar - Hudak na mieste, kde sa varia gulase.
Ponukame gulas zadarmo.

...

Stabilna spolocnost so zahranicnou ucastou posobiaca v papierenskej oblasti prijme do hlavneho pracovneho pomeru manazera predaja pre Slovensko.
Ocakavame: aktivne vyhladavanie klientov priamo v terene, komplexnu starostlivost o klientov, vysoke pracovne nasadenie, samostatnost, flexibilitu, spolahlivost, prax v oblasti marketingu a prieskumu trhu.
Ponukame: zamestnanie v stabilnej firme, odborny a osobny rast, pracu v mladom kolektive, motivujuce financne ohodnotenie.
Vzdelanie: stredoskolske, vysokoskolske.
Znalosti: anglicky jazyk alebo nemecky jazyk vyhodou, nie je podmienkou, praca s PC - uzivatelsky Word, Excel, vodicsky preukaz sk. B s praxou.
Miesto prace: Slovenska republika.
Strukturovany zivotopis ocakavame do 14 dni od uverejnenia inzeratu na adrese: Harmanec - Kuvert, spol. s r. o., Padlickovo 3, 977 61 Brezno, kontaktna osoba: Elena Nagyova, c. tel.: 6172835, fax: 6113012, e-mailova adresa: nagyova@harmanec-kuvert.sk
V pripade, ze prejdete do uzsieho vyberu, budete telefonicky kontaktovany.

 ...

 Danska firma so zameranim na vyrobu hlada ludi na poziciu technologicky asistent:
- vzdelanie SS/VS - technologicke zameranie
- prax v odbore
- AJ vyhodou
- znalost PC - kreslenie v programe Autocad
Pracovna napln:
- zhotovovanie jednoduchych vykresov pre strojarensku vyrobu
- riesenie technickych a technologickych uloh spojenych s vyrobou
Platove podmienky:
- dohodou
Verland Group, s. r. o., Strojarenska 19, 976 43 Piesok - Valaska, tel.: 6187100, 101, e-mail: faberova@ferrum-market.sk

 ...

 Firma DIAGO, s. f., prijme do zamestnania aplikacneho inziniera.
Podmienky: VS, prip. SS - strojarsky smer, znalost prace na PC (Word, Power Point, Excel, Autocad a ine), znalost AJ, vodicsky preukaz sk. B.
Kontakt: Diago, s. f., Zeleznicna 7, Brezno, tel: 6114495.
Prihlasky so zivotopisom posielajte do 14 dni od uverejnenia inzeratu na adresu firmy.

  ...

Firma DIAGO, s. f., prijme do zamestnania nakupcu - predajcu.
Podmienky: SS/VS, dobra znalost AJ, prax 3 roky v obchode, znalost komunikacnej techniky a PC, VP sk. B.
Kontakt: Diago, s. f., Zeleznicna 7, Brezno, tel: 6114495.
Prihlasky so zivotopisom posielajte do 14 dni od uverejnenia inzeratu na adresu firmy.

  ...

 Dekan Marialovotechnologickej fakulty
Slovenskej technickej univerzity so sidlom v Trnave
(c. tel.: 033/5511032, www.mtf.stuba.sk, fax: 033/5511048)
oznamuje, ze fakulta usporiada druhe kolo prijimacieho konania na denne a externe bakalarske studium v akademickom roku 2005/2006 na akreditovane bakalarske studijne programy dvojstupnoveho vzdelavania:
01. Aplikovana informatika a automatizacia v priemysle, 02. Technicke materialy, 03. Nekovove materialy, 04. Vyrobne zariadenia a systemy, 05. Pocitacova podpora vyrobnych technologii, 06. Vyrobne technologie, 07. Priemyselne manazerstvo, 08. Personalna praca v priemyselnom podniku, 09. Kvalita produkcie, 10. Inzinierstvo zivotneho prostredia, 11. Bezpecnost a ochrana zdravia pri praci, 12. Ucitelstvo praktickych predmetov v technickych odboroch. Po absolvovani prveho stupna - bakalarskeho, mozno pokracovat v studiu na druhom stupni - inzinierskom.
Prijima sa bez prijimacej skusky.
Zaujemcovia o studium zaslu kompletnu prihlasku (tlacivo SEVT-u) najneskor do 10. augusta na adresu fakulty: Materialovotechnologicka fakulta STU, Paulinska 16, 917 24 Trnava.
Prihlaska musi obsahovat: v prihlaske vypisane znamky z koncorocnych vysvedceni potvrdene skolou a original alebo overenu fotokopiu maturitneho vysvedcenia, zivotopis, original ustrizku o zaplateni manipulacneho poplatku 500 Sk. Uchadzaci, ktori maturovali pred rokom 2005, musia predlozit overene kopie vyrocnych vysvedceni a maturitneho vysvedcenia.
Manipulacny poplatok treba uhradit postovou poukazkou typu U na ucet: MtF STU, Paulinska 16, Trnava, c. uctu: 7000081404/8180 variabilny symbol 0032005.
Na detasovane pracovisko MtF STU v Brezne budu zaujemcovia o denne studium prijimani len na tri studijne programy: 02. Technicke materialy, 06. Vyrobna technologia, 07. Priemyselne manazerstvo.
Blizsie informacie o studijnych programoch, profile a uplatneni absolventa daneho studijneho programu mozu zaujemcovia ziskat v pondelok 8. augusta v case od 8. do 14. hodiny na detasovanom pracovisku v Brezne (budova SPS Brezno - vchod z Ulice B. Nemcovej) osobne alebo v stanovenom case na c. tel: 6111910.
Ing. M. Kovacik, veduci DP MtF STU Brezno


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT