19. JUL  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Porozbijane vnutorne dvere i dvere na chladnicke nechal za sebou zlodej, ktory v noci 11. jula sarapatil v hoteli Srdiecko v katastri Hornej Lehoty. Svojim vycinanim zilinskej firme za stvrthodinu sposobil skodu za 50 000 korun.

V case od konca juna do 11. jula sa neznamy pachatel vlamal do priestorov Specialnej zakladnej skoly na Zahradnej ulici v Brezne. Odniesol si pec na tuhe palivo v hodnote 2500 korun.

Pravdepodobne v noci z 11. na 12. jula mali nevolanu navstevu v predajni masa a potravin v Cervenej Skale. Zlodej vysekal dieru v stene a potom ukradol tovar za 6000 korun. Majitelovi objektu vznikla tisickorunova skoda.

Policia v Brezne patra po pachatelovi, ktory 12. jula ukradol osobne motorove vozidlo Volkswagen Bora. Auto bolo v popoludnajsich hodinach odstavene na parkovisku na Namesti gen. M. R. Stefanika a nachadzali sa v nom rozne osobne veci v hodnote 10 000 korun. Skodu, ktoru autickar sposobil majitelovi z okresu Zarnovica, odhadli na 410 000 korun.

V Okresnom dopravnom inspektorate v Brezne v case od 1. do 14. jula zaznamenali dvadsatstyri dopravnych nehod, ktore sa stali na cestach okresu. Pri dopravnych nehodach dvaja ludia utrpeli tazke zranenia, traja vyviazli s lahsimi poraneniami.

V noci z 13. na 14. jula ktosi nasilim vnikol do Skody Octavie, ktora bola zaparkovana v Ciernom Balogu na Krame. Zlodej specialnym klucom odskrutkoval hlinikove kolesa, ktore spolu s klucom ukradol. Majitelovi z Brezna vznikla skoda za 40 000 korun.

Julove dni “praju” vykradacom rekreacnych chat. V case od 6. do 8. jula vykradli chatu v lokalite Kysla v Jaseni, odkial si odniesli lup za 51 700 korun. Skodu za 13 000 korun utrpela Ceska, ktoru v case od 9. do 12. jula okradli v chate na Krpacove. Trinasteho jula v case od dvanastej do tristvrte na tri popoludni dvaja Cesi ubytovani v chate na Krpacove prisli o svoje veci v hodnote dovedna za 65 000 korun. Par lyziarok, postelna bielizen, mikrovlna rura a dvadsat flias alkoholu zmizli z chaty na Certovici v katastri Jarabej, odkial kradez hlasili 16. jula. Skodu sposobenu majitelke z Bratislavy vycislili na 15 000 korun.

(pv)

Co sa udialo v tyzdni od 8. do 15. jula
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

David Bohacik z Pohronskej Polhory, Kamila Paucova z Valaskej, Dusan Pokos z Brezna, Jozef Lassak z Valaskej, Sarlota Skodova z Brezna, Ema Viglaska z Podbrezovej, Marek Zaslav z Brezna, Maros Rosiar z Michalovej.

 

Opustili nas_image 

 

 

Elena Kamarasova (72) z Valaskej, Jan Ginic (50) z Helpy, Anna Kuspalova (71) z Pohronskej Polhory, Anna Tazka (90) z Hronca, Gizela Francistyova (71) z Brezna, Pavel Turon (91) z Lomu nad Rimavicou, Anna Mistrikova (85) z Dubovej, Magdalena Velanova (66) z Brezna.

 

150

V piatok po zrazke osobnych vozidiel na Ulici CSA v Brezne hasici vycistili vozovku, na druhy den vystartovali do Nemeckej, kde elektricky skrat sposobil poziar elektrickeho osvetlenia. V Ciernom Balogu uhasili horiaci Seat Cordoba, pricina poziaru sa vysetruje. Zaevidovali dopravne nehody v Benusi a v Brezne, ktore sa nastastie obisli bez zraneni, za uhradu otvorili byt na Krculovej ulici. V stredu pomohli nalozit do sanitky cyklistku, ktoru medzi Breznom a Valaskou zrazila Felicia. Zaznamenali vypalovanie travy v Prednych Halnoch a ekologicky zasah na Ulici 9. maja na Mazornikove, kde v blizkosti kanalizacie bol vyteceny motorovy olej, na odstranenie pouzili Vapex.

 

155

V statistike vyjazdov RZP su zapisane pady zo schodov v rodinnom dome, pricom sa zranili dve osoby - v nedelu v Ciernom Balogu poskytli pomoc zene so zlomeninou lebky, v utorok z Valaskej do nemocnice previezli muza s vnutrolebecnym krvacanim. Lekari dovedna absolvovali 20 vyjazdov, z toho 11 k nahlym prihodam srdca a obehu, 1 k neurologickej prihode, 4 k urazom, 3 k inym pripadom a 1 pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby najdlhsiu trasu absolvovali pri odtahu havarovanej Felicie z Piesku do Levoce. Previezli vysokozdvizny vozik, auta po dopravnych nehodach, ktore zavinili vodici svojou nepozornostou a k nej sa pridalo uprsane pocasie. Pomohli majitelovi Fiatu s poruchou motora, postarali sa o zhoreny Seat.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

V pondelok a utorok sa vsetci clenovia Horskej zachrannej sluzby vystriedali na skoleni vo vrtulniku. Na horach prevladalo premenlive pocasie, urazy, zranenia, patracie akcie nezaznamenali. Turistov obdivujucich krasy prirody bolo pomenej, zopar navstevnikov bolo z Ciech a Madarska.

 

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom a znamym za prejavenu sustrast, za kvetinove dary a za odprevadenie na poslednej ceste nasho manzela, otca, brata

Stefana Banika z Valaskej.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
Dna 12. jula uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec a stary otec

Pavel Chamko zo Sumiaca.

S laskou spomina manzelka, dcera a syn s rodinami.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 13. jula uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas syn, brat, vnuk a synovec

Radovan Opecka z Brezna.

S laskou spominaju rodicia, stara mama, sestra a teta s rodinami.

...

Dna 14. jula sme si pripomenuli patnaste vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Martina Havrilu z Valaskej.

Spominaju manzelka, dcery a syn s rodinami.

...

Co ti mozeme v den tvojich osemdesiatin dat? Len sviecku zapalit, kyticku polozit a tichou modlitbou pri hrobe spominat.
Dna 16. jula sme si pripomenuli nedozite osemdesiate narodeniny a 29. jula uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec a stary otec

Stefan Svantner.

S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 18. jula uplynulo tridsat rokov odvtedy, co nas opustil

Jozef Lopusny z Filipova.

Spomina syn s rodinou.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 19. jula sme si pripomenuli patnaste vyrocie umrtia nasho otca, stareho a prastareho otca

Gejzu Pastoreka z Bujakova.

S laskou spomina dcera Margita s dcerou Perlou, synovia Peter, Pavel, Gejza a dcery Anicka a Jolka s rodinami.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 21. jula si pripomenieme dvadsiate piate vyrocie umrtia nasho draheho otca

Jana Giertliho z Brezna.

Dcera s rodinou a nevesta s rodinou

...

Dna 22. jula uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil nas brat a svagor

Vojtech Stulajter z Brezna - Vrchdolinky.

S laskou spominaju surodenci s rodinami.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Ten, koho sme milovali, zostava navzdy v nasich spomienkach.
Dna 23. jula uplynie rok odvtedy, co nas nahle opustil vo veku patdesiatsedem rokov nas drahy manzel, otec, stary otec

Jozef Pekar.

Spomina smutiaca rodina.
Cest jeho pamiatke!

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Neuskodi vam ak sa tento tyzden budete viac zaujimat o dusevne hodnoty, literaturu a umenie. So zlepsenim pocasia si sprave poriadny vylet. Prejavujte zaujem aj o to, na co ste v minulosti ani nepomysleli. V praci bude prevladat harmonia.

Byk

Mate pred sebou zavazne rozhodnutia, ktore vsak mozu skoncit neuspechom, preto si ich radsej dobre zvazte. Aby vas zivot bol trochu pestrejsi, neuskodi mensia zmena, ci uz imidzu alebo nabytu v domacnosti. Prekazky prekracujte s humorom a rozumom.

Blizenci

V laske budete pocitovat hlboke city a z priatelstiev mozu vzniknut silnejsie puta. Budete musiet v sebe nachadzat prave hodnoty a ak sa budete velmi snazit, vase skutky neostanu nepovsimnute a neocenene.

Rak

Budete prechadzat mnohymi zmenami. Musite si davat pozor na nezhody vo vztahu. Mohlo by vam to ublizit. Nerobte unahlene ciny a nepustajte sa bezhlavo do podnikania. Alergici pozor na otravny hmyz.

Lev

Otvaraju sa vam nove cesty do buducnosti a zalezi len na vas, ci ich spravne vyuzijete. Nebojte sa prijimat rady od druhych, to vas len posunie vpred. Co sa tyka penazi, nastane radikalnejsia zmena, ktora vam prinesie vacsi prijem.

Panna

Ak mate dobrych priatelov, mate vopred vyhrate. Pomozu vam s roznymi problemami, s ktorymi si sami neviete dat rady. Bude treba, aby ste viac investovali bud do byvania ci vztahu. K partnerovi budte uprimny a venujte sa vasej laske. Musite celit inrigam a klamstvam.

Vahy

Caka vas napredovanie. V praci a aj v sukromi. Ak nie ste prilis spolahliva osoba, zbytocne nic neslubujte. Nesnivajte, ale budte rozvazny. V partnersko vztahu sa nebojte riskovat a prejavujte svoje city. Ak chcete nieco dokazat, dajte si nejaky zavazok.

Skorpion

Musite si verit a nebojte sa novych veci. Nerobte si vsak plane nadeje, pretoze bez prace nic neziskate. Medzi priatelov sirte radost a humor, a tak sa budete v kolektive dobre doplnat. Nepremrhajte cas a naplanujte si viac cinnosti.

Strelec

Tento tyzden nebude velmi vydareny, ale skuste tazit aj z vasho neuspechu. Budete velmi spolocensky, komunikativny a priatelsky, co vas bude posuvat v zivote dalej. V laske to nebude velmi ruzove a budete si musiet iste veci vyjasnit.

Kozorozec

Caka vas mnoho prekvapeni a skusok, ktore vsak hrdo zvladnete. V praci budte pracovitejsi a tvorivejsi a potom sa vam bude viac darit. Pozor na preslapy a valu vyrecnost. Nic neprehanajte a uskromnite sa!

Vodnar

Vytycte si ciele a uskutocnujte ich pekne po poriadku, jeden po druhom. Budete optimistickejsi a zivot budete brat z ineho uhla poladu. Nezabudajte vsak na povinnosti, lebo neskor na to mozete doplatit. Damy stretnu vysnivaneho muza.

Ryby

A ste nespokojny s pracou alebo s partnerom, nebojte sa to ukoncit. Budete vitalny a nebudete prilis zatazeny. Nebojte sa zmien, tie vam len prospeju. V rodine zavladne pokoj a rovnovaha. Aj ked budete mat malo casu, najdite si chvilu pre seba a na “povinny oddych”. Zasluzite si to!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT