9. AUGUST 2005 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

h0532d.jpg (16526 bytes)  

Uplynuly vikend sa v Bravacove konal 17. rocnik nonstop volejbaloveho turnaja. Napriek nepriazni pocasia sa po posunuti terminu turnaj uspesne uskutocnil za ucasti 50 startujucich z blizkeho i sirsieho okolia.

Foto: Ing. Slavomir Pobis

J. Riapos zlaty

Koncom jula sa na stadione v Piestanoch uskutocnil turnaj v stolnom tenise telesne postihnutych sportovcov Slovakia Open, na ktorom startovalo 190 hracov z 25 krajin. Helpiansky rodak Jan Riapos v kategorii TT2 zvitazil a v sutazi druzstiev spolu s Revuckym ziskal taktiez zlato.

(jp)

M. Istvan na cele slovenskeho rebricka

V dnoch 23. - 25. jula sa v Trnave uskutocnili Majstrovstva Slovenska jednotlivcov a finale ligy druzstiev v drahovom golfe. Po skvelom sobotnom vykone druzstvo Brezna zvitazilo a v rocniku 2004/2005 obsadilo 3. miesto za druzstvami z Bratislavy a Hlohovca. Na uspechu druzstva sa podielali: Peter Stancik, Peter Bubeliny, Michal Csontos, Ladislav Istvan a Michal Istvan. V sutazi jednotlivcov si z Breznanov najlepsie pocinal M. Istvan, ked po dramatickom finale obsadil 2. miesto. Do finale sa dostal aj P. Bubeliny, ktory skoncil na 8. mieste. M. Istvan je nadalej na cele slovenskeho rebricka. V auguste sa zucastni na Majstrovstvach sveta v Rakusku.

(r)

Vyhladavam kolkarske talenty

V prvom rade sa chcem trochu predstavit. Volam sa Ivan Cech. Som drzitelom dvoch slovenskych rekordov a svetoveho rekordu v sprinte, dvakrat som obsadil 3. miesto v jednotlivcoch na majstrovstvach sveta. Za podbrezovske kolkarske druzstvo som hral sest sezon. Dosiahol som s nim sest titulov majstra Slovenska, 2. miesto vo Svetovom pohari, 2. miesto v Lige majstrov a tri 4. miesta vo Svetovom pohari. Momentalne posobim v nemeckom bundesligovom muzstve Zerbst, s ktorym som skoncil na 2. mieste. V jednotlivcoch som v Nemecku obsadil 3. miesto.
Na zaklade dohody s prezidentom kolkarskeho oddielu ZP Sport Podbrezova som sa rozhodol vyhladavat a podporovat mlade kolkarske talenty - chlapcov a dievcata vo veku od 10 do 20 rokov. Cakam na vas v utorok a v stredu v kolkarnicke v Podbrezovej pri Hrone (blizsie informacie na c. t. 6451234).
Podbrezovski kolkari maju najlepsie podmienky na Slovensku. S tymto sportom sa mozete profesionalne zivit bud v Podbrezovej alebo v zahranici.
Vyzyvam vsetky mlade talenty, aby nevahali a prisli do kolkarnicky. S kolkami nie je nikdy neskoro zacat.

 

Hokejbalovy klub Wanderers Valaska v sezone 2004/2005

h0532f.jpg (21758 bytes)

 

Jesen 2004: Lions - Wanderers 2:1, Wanderers – Sparta 4:2, Rockets – Wanderers 1:10, Wanderers – Eagle 4:5, Stars – Wanderers 0:10, Wanderers – Wolfs 3:1, Oscar – Wanderers 4:4, Wanderers Galaxy 1:1, Ars – Wanderers 10:5, Wanderers – Vipers 4:8.
Jar 2005: Wanderers – Lions 4:4, Sparta – Wanderers 3:1, Wanderers – Rockets 9:0, Eagle – Wanderers 3:4, Wanderers – Stars 5:1, Wolfs – Wanderers 3:3, Wanderers – Oscar 4:3, Galaxy – Wanderers 2:6, Wanderers – Ars 3:2, Vipers – Wanderers 5:4.

 

Vydareny jubilejny

Vyse 130 turistov zo vsetkych kutov Slovenska a z Ceska vystupilo v ramci jubilejneho 30. rocnika na Velky bok (1727 m n. m.). Vystup zacal tancekom, ktory uviedol mladeznicky folklorny subor Helpiancok pod vedenim S. Simana. Cele podujatie otvoril zakladajuci clen vystupu Mgr. Jozef Pupis a k ucastnikom sa prihovoril aj starosta Helpy Jozef Fillo. Za krasnych tonov ludovej hudby pod vedenim Michala Cervienku sa vydali turisti na upravenu trasu (pre nasledky kalamity) zo sedla Priehyba do Raztok cez dolinu Hlozkova a odtial do sedla pod Velkym bokom, kde odhalili pamatnu tabulu na novej chate. Po vystupe sa zapisali do vystupovej kroniky, dostali pamatne medaily a dakovne listy. Niektori si na vrchole aj zaspievali a zatancovali klasicky horehronsky cardas. Po navrate vsetkych uz cakala tombola o hodnotne ceny, ktore venovali sponzori z Helpy a okolia, a vynikajuci gulas, ktory pripravili Vojtech a Vlado Kysucky s Pavlom Oravkinom. Cele podujatie sprevadzala ludova hudba, dobra nalada a pekne pocasie. Najstarsim ucastnikom, ktory vystupil na vrchol, bol 70-rocny Jan Marcin z Revucej a najmladsou ucastnickou 7-rocna Maria Batkova z Helpy.

(jp)

Skupina turistov na vrchole Velkeho boku.

 

Sipkarska a stolno - futbalova liga

Uplynuly vikend sa v Dart clube konali sipkarske a stolno - futbalove sutaze, kde sa bojuje O prazdninovy pohar v sipkach a o najlepsieho stolneho futbalistu tohto leta. V piatok v siestom kole turnaja jednotlivcov v stolnom futbale sa spomedzi 22 startujucich do finale prebojovali dvaja skuseni hraci Martin Ciesar a Ondrej Hajduch. Navrch mal tentokrat Martin, ked svojho timoveho kolegu zdolal 2:1 na legy. Na tretom mieste skoncil Jan Ambros, ktoremu sa toto leto naozaj dari, ma najviac podiovych umiestneni.

V sobotu sa uskutocnil turnaj dvojic v stolnom futbale, kde sa predstavilo 30 startujucich. Finalovu ucast si zopakoval Ondrej Hajduch, ktory hral spolocne s Martinom Raffayom. Tentokrat bol Ondrej so svojim kolegom uspesnejsi ako v piatok a turnaj vyhrali. V poslednom zapase zdolali Ivana Zemka a Mira Medveda. Na tretom mieste sa umiestnil Jan Ambros, tento vikend hral s Mirkou Kolesarovou, pre ktoru to je velmi pekne umiestnenie. Stolni futbalisti budu v sutaziach pokracovat uz tento vikend, v piatok o 19. hodine bude turnaj jednotlivcov a v sobotu turnaj dvojic.
V nedelu pokracovali sipkari Prazdninovou ligou. Stretli sa uz po siestykrat, aby sa pokusili prerusit vitazne tazenie Mira Muchu, ktory doposial vyhral vsetkych pat kol (vyhral po siesty raz v rade). Na druhom mieste sa umiestnil Vlado Kubar a tretiu priecku si vybojoval novacik Martin Droppa. Sipkari sa najblizsie stretnu v nedelu o 14. hodine, kedy je na programe siedme kolo tejto sutaze.

(pp)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT