9. AUGUST  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

O stvrt na tri popoludni 29. jula sa Brezne na Bujakove stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil 42-rocny vodic VW Polo z Banskej Bystrice. Pri jazde z Polomky do Brezna sa v dostatocnej miere nevenoval riadeniu, presiel do protismeru a havaroval. Jeho 57-rocny spolujazdec z Pohorelej utrpel zlomeninu hrudnej kosti, 34-rocna zena a 5-rocny chlapec z Banskej Bystrice vyviazli s lahkymi zraneniami. U vodica, ktoremu zadrzali vodicsky preukaz, nezistili pozitie alkoholu. Na aute je skoda za 100 000 korun.

V noci z 30. na 31. jula v Zavadke nad Hronom sarapatili vandali. Ktosi tam totiz poskodil Fiat s bratislavskym evidencnym cislom, na ktorom rozbil bocne okno, odtrhol antenu a zamazal sedacky. Skodu vycislili na 10 000 korun.

Nevolanu navstevu mali 1. augusta o pol jednej popoludni v jednom z rodinnych domov v Jaseni. Zlodej tam vnikol cez otvorene vchodove dvere, vosiel na prve poschodie a ukradol 16 000 korun.

Breznianski policajti 3. augusta zo spachania trestneho cinu kradeze obvinili 24-rocneho Patrika F. V ten isty den bez pouzitia nasilia vosiel do bytu na Sladkovicovej ulici v Brezne, odkial odniesol kozenu sedaciu supravu a kuchynsku rohovu supravu. Na zaklade prikazu sudcu okresneho sudu Patrika F. vzali do vykonu trestu.

Patdesiattrirocny muz z Pohorelej 4. augusta policii oznamil, ze den predtym pocas lesnych prac na Sokolovej v katastri Bacucha nasiel sest kilogramov trhaviny Danubit. Trhavina bola v igelitovych taskach volne polozena vedla polnej cesty znacne znehodnotena a rozmocena. Pravdepodobne ju pouzivali pri stavbe cesty pred patnastimi az sedemnastimi rokmi. Nalezu sa ujal privolany pyrotechnik.

Obvineniu z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi celi 44-rocny Eduard F. z Brezna, ktory sa 4. augusta popoludni zabitim vyhrazal svojej matke. Zena pred nasilnikom musela ujst z domu a vyhladat pomoc policie. Eduarda F. zadrzali a umiestnili do policajnej cely. Piateho augusta bol spracovany navrh na jeho vzatie do vazby.

V Okresnom dopravnom inspektorate v Brezne od 30. jula do 5. augusta zaznamenali patnast dopravnych nehod, ktore sa obisli bez vaznejsich zraneni. Lahke poranenia utrpeli styria ludia.

O stvrt na jedenast predpoludnim 5. augusta nasiel lesnik na Cervenej Skale zastreleneho asi 5-rocneho 80-kilogramoveho jelena. Pytliak zviera trafil do zadnej casti praveho zadneho stehna. Skodu sposobenu Lesom SR vycislili na 20 000 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 29. jula do 5. augusta
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Kristian Sukenik z Brezna, Kristian Berky z Brezna, Zdenko Bartos zo Zavadky nad Hronom, Anabela Pokosova z Brezna, Barbora Jedlickova z Banskej Bystrice, Vanessa Dunajska z Brezna, Iveta Gabrisova z Polomky, Simon Petro z Brezna, Laura Zubakova z Brezna, Terezia Busniakova z Hornej Lehoty, Daniel Harvan z Polomky, Sara Blazkova z Telgartu.

 

Opustili nas_image 

 

 

Jan Suchan (47) z Polomky, Jozef Bartos (75) z Jasenia, Maria Skultetyova (85) z Hronca, Julius Babol (77) z Bacucha, Anna Kosiciarova (78) z Brezna, Emilia Sebökova (60) z Brezna, Peter Makovic (52) z Piesku, Slavomir Sroka (71) z Pohronskej Polhory, Helena Lodererova (76) z Brusna, Marian Bari (50) z Brezna.

 

150

V posledny julovy piatok v Bujakove doslo k dopravnej nehode, pri ktorej osobne vozidlo narazilo do stlpa verejneho osvetlenia, pricom sa zranili dve osoby, z toho jedno dieta. Na rubanisku v Benusi vysokym tlakom zlikvidovali poziar pnov a v Dolnej Lehote jednoduchymi prostriedkami uhasili horiace stare seno. Zaznamenali poziar na povale rodinneho domu v Pohronskej Polhore, ktory do ich prichodu odstranil majitel, do sanitky pomohli nalozit zraneneho cyklistu. Pondelnajsi neutichajuci dazd hasicom sposobil mnozstvo prace - na krizovatke ulic Kuzmanyho a Lichardova zatopilo kanalizaciu, spodna voda zaplavila suteren rodinneho domu v Brezne a skladku odpadov na Tisovskej ceste. Vo stvrtok pomocou motorovej pily zrezali spadnuty strom cez cestu vo Vagnari a odcerpali vodu z kotolne rodinneho domu na Mazornikove.

 

155

Lekari v julovych horucavach zaevidovali zvyseny pocet kolapsov z tepla, ktore sposobil predovsetkym nedostatok tekutin. Ludia by mali vacsiu pozornost venovat pitnemu rezimu a denne vypit minimalne dva az tri litre tekutin. Dovedna absolvovali 33 vyjazdov, z toho 7 k nahlym prihodam srdca a obehu 1 k dychacej prihode, 2 k urazom, 4 k mozgovym prihodam, 3 k brusnym prihodam, 14 k inym pripadom a 2 ku gynekologickym prihodam.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Zachranari skonstatovali, ze tento tyzden bol na vyjazdy bohaty. Zo Ziaru nad Hronom do Brezna previezli havarovany Citroen, vodicovi vbehla do cesty diva zver, po dopravnych nehodach, ktore sa nastastie obisli bez zraneni, odtiahli dve skodovky. Postarali sa o BMW s pokazenym motorom, o Octaviu s poskodenou olejovou vanou. Prepravili z Valaskej do Brezna Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, z Pohronskej Polhory do Lomu nad Rimavicou traktor, z Brezna do Halan nakladac.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby este pocas poslednych teplych dni poskytli pomoc dehydrovanej turistke, ktora nedodrziavala pitny rezim, zenu previezla do breznianskej nemocnice sanitka RZP. Od pondelka asistovali pri pretekoch v zavesnom lietani na Kralovej holi.

 

 

Blahozelanie

K tvojej dalsej zitia puti jednym tonom srdcia vravia. Jednym hlasom zelaju ti vela sily, stastia, zdravia!
Dna 13. augusta oslavi krasne sedemdesiate piate narodeniny nasa draha manzelka, mamka, stara a prastara mama

Antonia Rosikova z Brezna – Mazornikova.

Vsetko najlepsie zelaju manzel, dcery a synovia s rodinami a ostatna rodina.

 

SPOMIENKY

V srdci sa nam usidlil nesmierny smutok a zial, ale zostala nam spomienka na jej usmiatu tvar.
Dna 4. augusta sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasej drahej manzelky, mamky a starej mamy

Janka Haberovej z Valaskej.

S laskou spomina najblizsia rodina.

...

Odisla si tisko z nasho zivota, na vecny odpocinok spat, no spomienka a laska zostava navzdy v nas.
Dn 5. augusta sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Vlasty Trajtelovej.

Spomina na teba manzel, dcera, zat, vnucky, vnuk a pravnucky.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mamka za vsetkych nas.
Dna 5. augusta sme si pripomenuli nedozite sestdesiate narodeniny nasej milovanej mamicky, manzelky a babicky

Evky Krahulcovej z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzel, dcery, syn, vnucata a ostatna smutiaca rodina.

...

Osud nam ta vzal, ale laska a spomienky na teba ostavaju v nasich srdciach.
Dna 8. augusta sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia

Pavla Tomku z Valaskej.

Rodicia, manzelka, deti Michal, Pavel, Janka, brat a ostatna rodina.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 9. augusta sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia mamy, starej mamy

Vlasty Slobodnikovej z Podbrezovej.

Spomina syn Maros s rodinou.

...

Hoci si odisiel, niet ta medz nami, v nasich srdciach zostanes zit a budes stale s nami.
Dna 10. augusta uplynu tri roky odvtedy, co nas opustil vo veku patdesiatosem rokov

Jan Kovacik z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, dcery a ostatna rodina.

...

Cas plynie, ale bolest a smutok v srdci zostava. Odisiel bez slova, na rozlucku nebol cas, ale spomienky na neho zostavaju stale v nas.
Dna 12. augusta si s uctou a laskou pripomenieme desiate vyrocie umrtia draheho manzela, otca a starkeho

Jana Vetraka z Lomu nad Rimavicou.

V modlitbach na neho spominaju manzelka Maria, syn Jan s rodinou a sest dcer s rodinami.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 13. augusta uplynulo sest rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary otec

Ladislav Mondl zo Zadnych Halan.

S laskou spominaju manzelka, synovia Ladislav, Jaroslav s rodinami, dcera Elena a ostatna rodina.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Zvlhli cesty ulice, slza steka na lice. Prichadza chvila spomienky. Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme ti zbohom.
Dna 13. augusta uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil moj syn, nas brat a svagor

Stevko Potkany

a zaroven si pripomenieme jedenaste vyrocie umrtia nasho otca, manzela a svokra
Stefana Potkanyho z Janosovky.
V modlitbach na vas spomina cela rodina.

...

Odisiel z nasho zivota, my ostali sme sami naveky, no navzdy budes v srdciach tych, co ta mali radi.
Dna 13. augusta si pripomenieme tridsiate vyrocie umrtia

Ondreja Hrnciarika z Pohronskej Polhory.

V modlitbach si na teba spomina rodina Motykova z Dobroce.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Ak budete ludom pomahat, budete pre nich viac priatelskejsi, dostupnejsi a pritazlivejsi. V laske sa tiez viac snazte a neprehanajte to s vasimi chutkami. Ak viac zaberiete, caka vas slusna odmena.

Byk
Snazte sa byt k okoliu mily a neprehanajte to s vasim sebavedomim, pretoze prilis “frajerske” spravanie by im pripadalo dost nevhodne. Nepustajte sa do zbytocnych hadok, ktore vam mozu velmi uskodit.

Blizenci
Budete uspesnejsi, ked si konecne uvedomite, co je pre vas najdolezitejsie, comu sa chcete naozaj venovat. Skuste novu pracu, novy kolektiv a tiez relax a vyskusajte novy sport.

Rak
Nazbierajte vsetky svoje sily a prekonate toto tazke obdobie. Verte viac svojmu instinktnu a nespoliehajte sa na vsetkych. Ak budete dost kreativny, vase napady neostanu neocenene.

Lev
Ste dost zaneprazdneny a vysileny. Ak to naozaj potrebujete, doprajte si oddych, relax s rodinou alebo vylet s kamaratmi do chaty. Oddychnete si a budete mat novy pohlad na svet.

Panna
Davaje si pozor na neprajnikov a zlych ludi, ktori vam chcu len uskodit. Vyhnete sa tak sklamaniu. Neverte vsetkemu, co vam kto povie. Vase davnejsie usilie vam teraz moze priniest uspechy.

Vahy
Budete vitalny a plny energie. Na vase okolie budete vplyvat velmi dobre. Venujte sa viac umeniu a cerpajte nove poznatky. Rozhodujte sa srdcom a v niektorych veciach si nechajte poradit.

Skorpion
Vytycte si ciele a chodte za svojimi planmi. Mozete si dovolit viac minat na seba, ale aj na darceky pre inych. Neberte si prilit k srdcu slova ludi, ktori vam vase uspechy zavidia.

Strelec
Pred vami je zaujimave obdobie, ktore vam umozni vyskusat nieco nove, nepoznane. Spravte si vylet a navstivte pre vas atraktivne krajiny a kultury. Mozete si zmenit vas byt ci dom. Mensia zmena neuskodi.

Kozorozec
Stojte si za svojimi nazormi a nedajte sa tak rychlo zmanipulovat. Budete uspesny a hrdy na to, co vsetko ste uz dokazali. Zabudnite na povinnosti a budte viac so svojimi blizkymi a priatelmi.

Vodnar
Ste dost pracovity a nevzdate sa skor, ako nesplnite svoje predsavzatie. Doprajte si nieco, co bude rozmaznavat vase telo i dusu. Ci uz to je masaz alebo vikend straveny s milujucou osobou.

Ryby
Budte pohotovy a hned sa chopte sance, ktora sa vam nuka. Moze to byt pozitivna zmena vo vasom zivote. V laske sa vam bude darit. Mozete rychlo nadviazat novu znamost a tiez ju rychlo pustit k vode.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT