2. NOVEMBER 2005 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Zo sveta cyklistiky

   Clenovia cyklistickeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova sa v sobotu 22. oktobra zucastnili na tretom kole Slovenskeho pohara v cyklokrose v Trnave. V kategorii muzov elite obsadil Branislav Stejskal tretie miesto, v kategorii muzov U 23 bol druhy Stefan Gajdosik a treti Michal Prachar.
   Na druhy den sa v belgickom Kalmohoute uskutocnilo prve kolo Svetoveho pohara v cyklokrose najvyssej kategorie CDM. V kategorii juniorov vynikajuce umiestnenie dosiahol Robert Gavenda, ktory bol druhy so stratou len dvoch sekund na vitazneho Belgicana Meeusena. Dalsi pretekar z klubu ZP Sport Marian Simora skoncil na 36. mieste.
   Na Svetovom pohari v cyklokrose v ceskom Tabore v sobotu 29. oktobra v kategorii muzov CDM Robert Glajza obsadil 34. miesto. Z podbrezovskych cyklistov startoval v tom case v Ceskom pohari juniorov Robert Gavenda, ktory zvitazil a Marian Simora bol siesty.
   Den na to na Svetovom pohari muzov elite v kategorii C2 vo Svajciarsku Robert Glajza skoncil deviaty. V ramci Svajciarskeho pohara v kategorii U23 bol zo zeleziarov najlepsi Robert Gavenda, ktory obsadil tretiu priecku.

(vk)

Trapenie WANDERERS pokracuje

   V siestom kole 1. hokejbalovej banskobystrickej ligy cakal na Wanderers super zo sameho cela tabulky - Cocra. V prvych dvoch tretinach sa hra odvijala prevazne v obrannom pasme Valastanov, co lider dokazal zurocit na pat golov v ich sieti. Az v poslednej casti hry prisiel cas na golovu radost Putnikov. Najprv na 1:5 upravil pocas presilovej hry nechytatelnym
priklepom Peter Halka a neskor nedal najmensiu sancu brankarovi supera excelentnou strelou z prvej Peter Dvorsky. Povzbudeni Wanderers vsak zabudli na „zadne vratka“ a do konca hry inkasovali este dvakrat. Na zaver stav upravil Pavol Veselovsky. Wanderers tak opat natiahli snuru bez
zisku co i len jedineho bodu na pat zapasov po sebe.
   Vysledky 6. kola: Monkeys - Lions 2:2, Wanderers - Cocra 3:7, Vipers - Dive Zvery 2:8, Eagle - Sroten 9:3, Auto Piko - A. R. S. 4:1.

Libor Kvak

Spod vysokej siete

   Zapasy 5. kola I. volejbalovej ligy zien boli na programe uplynuly vikend. Volejbalistky ZP Sport Podbrezova cestovali na vychod Slovenska, kde odohrali zapasy s Chemesom Humenne. Zeleziarky boli odhodlane zmenit historiu, ked doteraz sa im v Humennom nepodarilo zvitazit.

   Sebavedomie a bojovnost bolo vidiet na zeleziarkach na prvy pohlad. Do prveho zapasu vstupili dobre a postupne si vytvorili naskok 17:11 a ujali sa vedenia 1:0. V druhom sete sa hra postupne vyrovnavala, aj ked zeleziarky mali navrch, rozhodli az v koncovke. Pod vplyvom dvoch vyhranych setov  trosku polavili, super bojoval, pokusal sa zvratit vyvoj zapasu. Aj s prispenim hracok z Horehronia (spravili niekolko nevynutenych chyb) sa to podarilo. Do stvrteho setu uz nastupili hracky Podbrezovej rovnako ako na zaciatku stretnutia. Nikoho nenechali na pochybach, ze si prisli do Humenneho pre vitazstvo. S prehladom uhrali stvrty set a cely zapas 3:1.
   Humencanky sa nepoddali, do druheho zapasu nastupili ako vymenene. Bojovali, hrali obetavo. Dramaticky prvy set dvihal pritomnych divakov zo sedadiel. Druzstva sa striedali vo vedeni bod po bodiku. V koncovke hracky Chemesu ziskali naskok 23:20. Zeleziarky sa nedali, zabojovali a stav vyrovnali. Prvy setbal malo Humenne za stavu 24:23, druhy pri 25:24. Podbrezovcanky oba odvratili a potom nasledovalo pat setbalov druzstva z Podbrezovej a premeneny piaty znamenal vitazstvo 31:29. Tento dramaticky set ovplyvnil vyvoj celeho zapasu. Zeleziarkam dodal sebavedomie a v dalsom priebehu dominovali. V druhom sete si vytvorili naskok 18:8 a v tretom 13:3. O vitazovi nebolo pochyb. Prilezitost dostali vsetky hracky a dve vitazstva na vychode republiky 3:1 a 3:0 prisli v pravy cas. Hoci je stale co zlepsovat, predvedena hra je dobrou pozvankou na 6. kolo. V nom VK ZP Sport Podbrezova privita v SH na Stiavnicke v sobotu 5. novembra o 14. hodine VK Tvrdosin.
   5. kolo - I. volejbalova liga zien: VK Chemes Humenne - ZP Sport Podbrezova 1:3 (-20, -23, 20, -17);  0:3 (-29, -16, -17).
   Zostava ZP: B. Luptakova, Vestfalova, Krajkovicova, Dubeciova, Mukova, Kanova, liberka – Avukova (Vanikova, Michalcova, Antalova, Michelcikova, J. Fischerova).

(mm)


Slovensky cykloklub Dumbier mesta Brezna v novembri a decembri pozyva na:

 

 

Osrbliansky okruh

nedela  6. novembra                         45 km/480 m               

Zraz: 10.00 Chvatimech - pizzeria
   Trasa:
Chvatimech – Hronec – Hlobisov – Stromp – Tri vody – Anderlova – Osrblie - Hruskovo – Kota – chata Bernardin – Chvatimech.

Zamykanie cyklotras 

sobota  12. novembra                                                                         35 km/320 m

Zraz: 10.00 Brezno - namestie pod zvonicou
   Trasa:
Brezno – Rohozna – Kabatova – Sucha – Vrch Dolinka – Chamarova – Siasovo – Lucky – Mazornikovo – Brezno.

Vyrocna clenska schodza

sobota  10. decembra                                                                                                                    Zraz: 16.30

 Brezno - restauracia Omega


 Rudo Durica je opat v Thajsku

   Takmer po patmesacnej odmlke sa nam opat ozval nas rodak a majster sveta v thajskom boxe za rok 2004 Rudo Durica. Ked bol na kratkej dovolenke z Anglicka v rodnej Helpe, dohodli sme si rozhovor, no o niekolko dni nam poslal mail, z ktoreho vyberame:

   „Vsetko sa zomlelo tak rychlo, ze som opat v Thajsku. Ked  som bol doma, mal som dost vybavovaciek. Zatial som v Thajsku len druhy den, este netrenujem a uzivam si konecne prvy tyzden dovolenky. Koncom tyzdna cestujem na severovychod krajiny do mesta Ubon Ratchathany, kde som pred niekolkymi rokmi zacal trenovat a mam tam dlhorocnych priatelov. Zacnem nanovo trenovat a chcem sa vratit do starej formy, pretoze treningy v Anglicku neboli podla mojich predstav a za ostatny rok, ked som bol na Slovensku a v Anglicku, som odohral len styri zapasy, co je zalostne malo. Vsetky som vyhral K. O. a aj to svedci o tom, ze sa mi v Europe len velmi tazko hlada super. V Thajsku zacinam s dvojfazovym treningom, rano - vecer a v polovici novembra by som tu chcel mat prvy zapas. Mal by to byt pre mna testovaci zapas, aby mi ukazal, na com naozaj som. Desiateho decembra ma caka majstrovska sutaz v Hongkongu, takzvana I 1 je nieco obdobne ako K 1 alebo S 1, teda osem bojovnikov a iba jeden vitaz vecera. Je to na principe  pyramidy, kto prehra, vypadava z hry a vitaz postupuje dalej. Bude sa bojovat podla plnych thajskych pravidiel, teda lakte, kolena su dovolene. Na pyramidu musi mat bojovnik perfektnu kondiciu, samozrejme aj kus sportoveho stastia, pretoze zranenie z prveho zapasu ho moze hendikepovat v ostatnych zapasoch. Teraz budem sutazit v kategorii do 63, 5 kg.“
   Vsetci drzime Rudovi palce.

Spracoval: Mgr. Jozef Pupis                             

Zo stolneho tenisu

 

   IV. liga: Revuca - MSK STK Brezno A 15:3 (Berky 2, stvorhra Berky - Dien 1); Tisovec - MSK STK Brezno A 15:3 (Berky 2, stvorhra Berky - Dien 1); ZP Sport Podbrezova D - MSK STK Brezno B 11:7 (S. Pobis 3,5, Klein 3, Krchnava 3, L. Kosec 1,5 - L. Istvan ml. 3,5, Glejtek 2,5, Zigo 1); V. liga: STK Benus - Sasova B. Bystrica 15:3 (Baliak 3,5, Belko 3,5, Chudina 2, Ing. D. Bohacik 1,5 WO - Stubna 2, Spisiak 1).

(mb)

   II. liga:  ZP - Rajec 13:5 (Prochadzka 4,5, Lamper 3,5, Galik 2,5, Spac 2,5); ZP - Zilina 8:10 (Prochadzka 3,5, Lamper 3,5, Gregor 1, Spac 0).

   Hracom ZP Sport sa v sobotu darilo ciastocne. Stale bez zraneneho M. Plecha bojuju aj za neho. V sobotu vypadol I. Galik (oslava) a J. Spac si vybral jeden z horsich dni. Naopak P. Gregor z B muzstva spravil potrebny bod, ktory nestacil na vitazstvo.

   Na zaver jedno blahozelanie: „V mene stolnych tenistov ZP Sport zelam Igorovi Galikovi k patdesiatym narodeninam vsetko dobre, vela zdravia, stastia a este vela, vela peknych zapasov a pohodu ako v rodine, tak aj v praci a hlavne medzi nami, hracmi ZP.“

L. Lamper

Z kolkarskej drahy

   II. liga muzov - stred: ZP Sport Podbrezova C - TJ Zvolenska Slatina 1956:1866 (rozdiel zvalenych kolov 90, 11:3), J. Petras 537, R. Kürty 487, L. Niscak 470, V. Venger 462.
   Dorastenecka liga dorastu - vychod: SKK Trstena - ZP Sport Podbrezova 1527:1437 (90), H. Tomas 502, P. Michalik 471, P. Vrbovsky 464, L. Figura 458 (skrtal sa).
   C druzstvo aj dorastenci zacali svoje sutaze, obe muzstva vsak dosiahli rozdielne vysledky.
   Disciplina sprint: H. Tomas - J. Fabry 1:2, Herich podlahol v sprinte svojmu superovi tesne az v Sudden victory.  

(ks)

Spod vysokej siete

   Zapasy stvrteho kola I. volejbalovej ligy muzov odohrala Iskra Dubova-Nemecka v Hrinovej, ktorej podlahla v prvom stretnuti 3:0 (17, 18, 23) a v druhom tiez 3:0 (19, 23, 19).

   V doterajsom ucinkovani v sutazi bola v porovnani s minulou sezonou spokojnost, co sa ale neda povedat o predvedenom vykone v Hrinovej. Je sice pravda, ze pre zranenie chyba Milan Krmela a Rado Nosko este nehra, ale predsa len Dubova mohla podat lepsi vykon. Je mozne, ze pod slaby vykon sa podpisala aj zima v telocvicni, ktora je rozmerom mensia, ale o dobry vysledok sa volejbalisti mohli viac popasovat. Okrem nedostatkov po sportovej stranke chybala aj bojovnost, a ked uz prehrat, tak so ctou, ze ,,som podal lepsi vysledok“. Zostava: M. Skladany, Povraznik, Siman, Donoval, Luptak, Handlovsky, trener: I. Andel.
   Moznost napravit si reputaciu bude mat muzstvo Dubovej uz v sobotu 5. novembra, kedy v prvom zapase o 11.00 a v druhom o 13.30 privita Spissku Belu.

Vladimir Urban

Sipkarska a stolno – futbalova liga

   V piatok a v sobotu v Dart clube pokracovali mestske sutaze dalsimi kolami. Na programe bolo po prvykrat aj krajske kolo v stolnom futbale, ktore sa konalo pod hlavickou Foosballovej Unie Slovenska.

   Sipkari sa stretli uz po siedmykrat v tejto sezone a konecne sa podarilo prelomit vitazne tazenie Mira Muchu, ktory z poslednych styroch kol vyhral vsetky, zasluzene je tak na cele rebricka. Postarali sa o to hlavne Milan Kapusta z Banskej Bystrice, ktory poslal Mira do tzv. „becka“ a tu jeho nastrbene sebavedomie dokonale zlomil Pavol Melicher, ked poslal domov Mira. O vitazstvo sa tak popasovali Martin Skantar a Milan Kapusta. Milan napokon zaver turnaja nezvladol a aj vdaka domacemu prostrediu sa tak z vitazstva po prvykrat v tomto rocniku mohol tesit Martin. Na druhom mieste skoncil Milan a na tretom Pavol.
   V piatok sa hralo aj 8. kolo futbalovej ligy jednotlivcov, ked v konkurencii 28 startujucich sa vybornym vykonom prezentoval Igor Kostial. V pavuku nenasiel premozitela zasluzene sa tesil z prvenstva. Na druhom mieste bol Ondrej Hajduch a tretiu priecku obsadil Tomas Pompura.
   V sobotu v Dart clube o dvanastej odstartovali 1. kolo krajskeho pohara v stolnom futbale , ktory je nejakou obdobou mastrov v sipkach. Prijemne prekvapila ucast chlapcov z Nitry, Zvolena ci Handlovej, trosku za ocakavanim bola ucast Breznanov. Treba dufat, ze s narastajucimi kolami bude stupat aj pocet startujucich. Na programe kazdeho krajskeho kola budu vzdy dva oficialne turnaje, a to dvojice, jednotlivci a jeden doplnkovy, ktory zvoli organizator, tentokrat to bola vojna brankarov. V  turnaji dvojic sa domacim darilo nad ocakavanie, ked obsadili prve tri miesta: 1. Ondrej Hajduch – Tomas Ciz, 2. Matus Hajduch – Jan Bosela, 3. Boris Banik – Peter Fasko. V hlavnej sutazi jednotlivcov  to mali Breznania rozohrate na vybornu, ale vsetkych napokon zaskocil Henrich Kosa z Handlovej. Turnaj sice nevyhral, skoncil treti, k dosiahnutiu  tohto vysledku potreboval celkovo odohrat devat zapasov s bilanciou sedem vyhier dve prehry. Doplatili na to aj styria hraci 1. DC Brezno. O finale sa postarali  Zvolencan Jaro Holik a domaci Ondrej Hajduch, ktory napokon na vyborne hrajuceho Jara nestacil. Po vitazstve v dvojkach si tak na svoje konto pripisal aj druhe miesto v jednotkach.
   Po ukonceni krajskeho pohara sa konalo 8. kolo mestskej ligy dvojic, do ktorej sa prezentovalo 18 parov. Vysledky: 1. Sramko – Ciz, 2. Kostial – Demian, 3. Fasko – Raffay.
   V nedelu sa uz tradicne konali sutaze jednotlivcov, hrali aj chlapci v kategorii do 23 rokov. V juniorskom rebricku stale kraluje Matus Oleriny a aj tentokrat sa tesil z prvenstva. V turnaji 23-rocnych to je uz vyrovnanejsie a vitazstvo si odniesol Matej Putnok pred Palom Melicherom a Martinom Skantarom.
   Sipkarske sutaze budu pokracovat v piatok osmym kolom mestskej ligy muzov a zien so zaciatkom o 19. hodine a v nedelu o 14. hodine bude liga juniorov a liga do 23 rokov. Stolni futbalisti maju na programe: turnaje deviateho kola jednotlivcov v piatok o 19. hodine, turnaj dvojic v sobotu o 19. hodine. V sobotu 5. novembra sa v Lucenci v Red pube uskutocni druhy master tejto sezony, potesenim bude ucast sipkarov z Brezna. V sobotu 12. novembra je na programe druhe kolo Slovenskeho pohara v stolnom futbale v Nitre, hrat sa bude na stoloch Rosengart a nominaciu na tento turnaj 1. DC Brezno zverejni na buduci tyzden.

(pp)

Tabulka po 5. kole

1. S. N. Ves
2. Hnusta
3. R. Sobota
4. Orava D. Kubin
5. Podbrezova
6.Humenne
7.Tvrdosin 
8. Kosice
10     10     0      843:621
10     8      2      859:734
10     8      2      848:771
10     6      4      822:752
10     4      6      774:824
10     2      8      778:867
10     2      8      623:817
10     0      10     757:918

Tabulka po 6. kole

1. Cocra
2. Eagles
3. Auto
4. Lions
5. A. R. S.
6. Monkeys
7. Sroten BB
8. Wanderers
9. Dive zvery
10. Vipers
 6       5       1       0       40:14    11
 6       5       0       1       37:20    10
 6       4       1       1       23:13    9
 6       4       1       1       21:12    9
 6       4       0       2       30:20    8
 6       2       1       3       17:17    5
 6       2       0       4       22:30    4
 6       1       0       5       20:32    2
 6       1       0       5       23:40    2
 6       0       0       6       9:44      0

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT