2. NOVEMBER 2005 Strana 3

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Primator Brezna Ing. Jaroslav Demian a obchodny riaditel a konatel s. r. o. Unistav Presov Marian Kacmar vo februari tohto roka uzavreli zmluvu o uskutocneni prvej etapy stavebno-montaznych prac dostavby zimneho stadiona. Rekonstrukcne prace na zastreseni ladovej plochy zacali v aprili. Dvanasteho septembra zakladali prvy ram stresnej konstrukcie. Koncom novembra prace prerusia, aby od decembra mohol stadion sluzit hokejistom i verejnosti. Zaciatkom aprila upravy stadiona budu pokracovat. V utorok minuly tyzden sme sa vybrali pred stavenisko, aby sme zaznamenali postrehy obyvatelov sidliska:


S anketovym mikrofonom


pred zimnym stadionom

Lucia Juhaniakova, na materskej dovolenke, Brezno:
- Zatresovanie zimneho stadiona sledujem. Rastie dost rychlo, co ma milo prekvapilo. Isty cas to stalo, ale potom sa rozbehli. Pocitali sme pribudajuce piliere. Stavba sa mi paci, je to zaujimavo urobene. Doteraz som sa nechodievala korculovat, ale mam maleho syna, mozno, ze ho prihlasim na hokej.

Jan Vais, zamocnik, Brezno:
- Zhodou okolnosti moj syn trenuje v pripravke. Zatial maju len suche treningy na ihrisku a v telocvicni. Na klzisko sa velmi tesime, realny termin je 1. december, kedy zacina hlavna sutaz muzov. Som spokojny, ako stadion buduju, ako rastie. Jednoducho, konecne sa to pohlo dobrym smerom. Myslim si, ze stadion bude velmi pekny, v okoli som taky nevidel. So synom som bol na mnohych zimnych stadionoch. Nas bude najkrajsi v okoli.

Ivan Slivka, dochodca, Brezno:
- Usudzujem, ze zimny stadion bude pekny. Denne sa tadialto prechadzam, takze stavbu sledujem. Maju problemy s dovozom dreva, lebo su to dlhe kusy. Praca je nebezpecna, pretoze strecha je sikma a musia byt opatrni. Ci bude kryty stadion vyuzity, to zalezi od toho, ake budu ceny. Ktovie, ci to bude ako doteraz.

Monika Tarajova, pokladnicka, Brezno:
- Vdaka stadionu bude krajsie a upravenejsie aj okolie. Ked tadialto prechadzam, vzdy sa pozriem, ako pokrocili. Kryty stadion je dobra vec, hlavne pre deti.

Jan Strba, dochodca, Brezno:
- Nas cinziak je presne oproti stavbe a vstavam aj liham pohladom na tuto stavbu. Presne si pamatam, ze pozemne prace zacali v utorok 12. aprila. Najprv sme hromzili na privela prachu, ale teraz, ked denne vidime, ako dielo podrastlo, zacinam tomu doverovat. Zelam si vsak a prevolavam na kompetentnych, aby sa pri nazve stavby upriamili na nazov sportova hala, lebo v ramci mesta treba pozdvihnut aj ostatne sporty. Taktiez mozno ocakavat, ze mimo zimneho obdobia mozu byt v hale usporiadane rozne vystavy ci kulturne podujatia, aj majstrovstva Slovenska v mariasi, ale hlavne nieco pre vsetkych - velky Annabal. Breznania a okolie, hlavy hore, mame sa na co tesit.

Maria Durisova, dochodkyna, Brezno:
- V Brezne som nebola skoro tri mesiace a ked som sa vratila, bola som prekvapena. Vidim, ze pokrocili. Paci sa mi to. Mesto Brezno konecne bude mat kryty stadion. Ked bude v poriadku jeho okolie a cesty, bude to fajn. Klzisko je dobre pre deti aj pre nas starych, ja sa tiez rada korculujem.

(ng, ma) hcitpisu.jpg (8894 bytes)

Moja zla skusenost

   Ked otvorili Tesco v Brezne, tesila som sa, ze nemusim chodit po meste, ale na jednom mieste si mozem kupit viac veci, ktore potrebujem.
   Dna 21. oktobra som si kupila nohavice, no zistila som, ze su mi velke, a preto som ich sla vymenit. Vymenu som vybavovala pri pulte pre reklamaciu a slecna, ktora tam bola, mi velmi ochotne vymenila nohavice za mensie, ktore som potrebovala. Stala som pri pulte a cakala, kym si vybavi telefonat. Po jeho skonceni mi dala novy blok, nohavice zlozila a dala do tasky. Podakovala som sa a isla som si este nakupit nejake potraviny. Po nakupe a jeho vyplateni som odchadzala. Pri prechadzani cez vychod dveri sa odrazu ozvalo tzv. pipanie. Pan z bezpecnostnej sluzby ma vratil, vraj co nesiem, skontroloval nakup a samozrejme pri taske, kde som mala nohavice, sa ozvalo „pipanie“. Slecna pri pulte reklamacii si ihned uvedomila, ze mi zabudla dat z nohavic dole kodovac. Viete si urcite predstavit, ako trapne som sa citila. Hoci sa mi ospravedlnovali, rozhodla som sa o svojom zlom zazitku aj napisat.
   Myslim si, ze pri pokladni by sa to nestalo, ale chcem aj ostatnych kupujucich upozornit na to, co sa im moze prihodit pri reklamacii tovaru.

A. Bruchanekova

Prezit zivot je nie polom prejst ...

   Pomaturitne stretnutie absolventov vyssich vekov a postov osebe znamena kumulaciu mudrosti a historie. Tieto riadky si nik neobjednal, vznikli z dojmov a pisal ich zivot absolventov Vyssej priemyselnej skoly strojnickej v Piesku (1960 - 2005). Cas nepreflakali. Su medzi nimi inzinieri, doktori, ucitelia, majstri roznych vyznamenani. Dokazali realizovat netusene myslienky.
   V zivote su veci, ktore treba robit, aj ked sa nechce a su take, ktore nemozno robit, aj ked sa chce. Tu su mladym prikladom.
   Bonne chance (vela stastia).

Milan Skladany

 1960         45       2005

Prvy rad (sediaci zlava): J. Rogozan, M. Kovacik, prof. C. Krsnak, M. Dunajska-Meresova, P. Botos, druhy rad (stojaci zlava): D. Kudelka, J. Durco, J. Dvorsky, M. Skladany, S. Vanco, J. Prochadzka, J. Skladany, treti rad (zlava): M. Kotoc, M. Chudik, J. Fasko, J. Vacok, P. Sykora, J. Muransky, P. Gajdos, J. Stric.

Foto: (sl)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT