2. NOVEMBER  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

    Dvadsiateho stvrteho oktobra rano hlasili kradez vlamanim do novinoveho stanku v Polomke. Zlodej, ktory tam sarapatil cez vikend, si so sebou odniesol tristo balickov cigariet roznych znaciek. Kradezou a poskodenim zariadenia sposobil majitelke skodu za 42 tisic korun.

   Patnast minut stacilo neznamemu pachatelovi na to, aby sa 24. oktobra popoludni vlamal do rodinneho domu v Podbrezovej. Na oploteni dvora zlozil branicku a vchodove dvere domu odomkol klucom, ktory bol v zamke. Z domu ukradol hotovost 99 000 korun a tridsatosem roznych sperkov zo zlteho kovu. Patdesiatpatrocnej majitelke sposobil skodu za viac ako 150 000 korun.

   Sudca Okresneho sudu v Brezne 24. oktobra vzal do vazby 41-rocneho muza z Podbrezovej, ktoreho policia obvinila z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi. Tento muz vecer 23. oktobra v mieste bydliska fyzicky napadol 37-rocnu manzelku, ktorej sa vyhrazal usmrtenim.

   Dvadsatosemrocna zena z Polomky celi obvineniu z trestneho cinu kradeze. S tromi malymi detmi 25. oktobra vosla do neohradeneho objektu starej pily. Deti povytrhavali drevene latky, rozbili okno a zvnutra ukradli, co im prislo pod ruky. Zena vosla do hoblovacej haly, odkial ukradla stolicky. Zo svojho lupu sa dlho netesili. Prichytil ich totiz 52-rocny muz, ktory tam prisiel na kontrolu.

  V katastri Telgartu v lokalite Spissky potok na mieste zvanom Martaziky 26. oktobra popoludni pri pracovnom uraze zahynul 36-rocny zivnostnik z Pohorelej. Tento mlady muz tahal po rubanisku za traktorom na lane pripnute dva 15-metrove kmene smreka. Asi doslo k pretazeniu traktora, ktory narazil do pna stromu stojaceho na spodku rubaniska. Z prevrateneho traktora vodic s najvacsou pravdepodobnostou vypadol a spadla nanho kabina. Podla lekarskej spravy utrpel zranenia hrudnika, ktorym na mieste podlahol napriek okamzitej prvej pomoci poskytnutej jeho 32-rocnym kolegom. Privolany lekar Leteckej zachrannej sluzby z Popradu uz len skonstatoval smrt. Policia pripad preveruje pre podozrenie zo spachania trestneho cinu ublizenia na zdravi z nedbanlivosti s nasledkom smrti.

   Po jednej hodine nadranom 26. oktobra 34-rocny muz z Benusa neopravnene vosiel do rodinneho domu v Michalovej, v ktorom byva jeho 34-rocna exmanzelka. Odstranil sietku na okne spajze a cez otvorene okno vosiel dnu. Mal vsak smolu, pretoze narazil na 43-rocnu majitelku domu, ktora ho vyzvala, aby odisiel. Az ked zavolala policiu, cez okno vyskocil na dvor, kde ho zadrzali policajti.

   Za bieleho dna 27. oktobra mali nevolaneho navstevnika v rodinnom dome v Ciernom Balogu. Zlodej si odtial odniesol dalekohlad na nocne videnie a mobilny telefon. Skodu dovedna aj s poskodenim zariadenia vycislili na 8500 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 21. do 28. oktobra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

  

   Drahomira Prachniarova z Brezna, Vanessa Rosikova z Brezna, Marian Hudec z Podbrezovej, Viktoria Cibulova z Brezna, Lubos Pruzina z Cierneho Balogu, Maria Bartosova z Brezna, Lenka Kvietkova z Cierneho Balogu, Hana Jechova z Brezna, David Uhrin zo Sumiaca, Natalia Bartosova z Cierneho Balogu, Viktoria Kovacova z Cierneho Balogu.

 

 Opustili nas_image

 

  

   Anna Bitalova (87) z Drabska, Jan Kovacik (51) z Cierneho Balogu, Irena Urbanova (72) z Brezna, Martina Gallova (28) z Podbrezovej, Blandina Nuterova (59) z Jasenia, Jolana Supalova (75) z Brezna, Pavlina Belkova (67) z Brezna, Matilda Danove (82) z Osrblia, Andrea Bartosova (27) z Brezna, Maria Hudakova (71) z Brezna, Julia Pindiakova (87) z Pohronskej Polhory, Maria Repkova (86) z Lomu nad Rimavicou, Anna Felbabova (58) z Lomu nad Rimavicou, Maria Balcova (87) z Hornej Lehoty, Jan Slaby (74) z Valaskej

 

150

   Hasici pocas tychto dni zaevidovali styri vyjazdy k dopravnym nehodam. V treti oktobrovy piatok v Bacuchu tri vozidla vybehli mimo vozovky po tom, co dostali smyk na ceste, na ktorej boli rozliate ropne produkty. Zachranari zasypali skvrny Vapexom a riadili premavku. Poskytli pomoc po dvoch zrazkach chodcov v Helpe a vo Valaskej, vystartovali do Bacucha, kde sa na zeleznicnu trat prevalil domiesavac s betonom.

 

155

   Asi o pol siestej vecer vo stvrtok lekari previezli do breznianskej nemocnice s viacpocetnymi poraneniami 63-rocneho chodca, ktoreho zrazilo osobne auto. Dovedna je zapisanych 33 vyjazdov, z toho 13 k nahlym prihodam srdca a obehu, 8 k mozgovym prihodam, 1 k plucnej prihode, po 3 k  urazom a k umrtiam,  4 k inym pripadom a 1 pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby zaznamenali tri havarie - dve v Bacuchu a jednu v Myte pod Dumbierom, nastastie sa  obisli bez vaznejsich zraneni. Na cestu vytiahli vozidla, postarali sa o Citroen s poruchou motora, o Skodu 120 so zlomenou polosou, z Brezna do Pohronskej Polhory odtiahli Fiat s odtrhnutym prednym ramenom a poskytli pomoc vodicovi Lady 1200 s pokazenou napravou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Pocasie na horach bolo na turistiku priaznive, navstevnici si krasy jesennej prirody mohli vychutnat dosytosti. Dvaja clenovia Horskej zachrannej sluzby sa zucastnili na kondicnych previerkach vo Vysokych Tatrach, kde absolvovali horolezecky vystup na Voliu vezu.

 

 ------------------------------------------------------------

Podakovanie

      Dakujeme rodine, prizunym, znamym a susedom za oprevadenie na poslednej ceste nasej drahej

Viery Urbanovej.

   Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
   Smutiaca rodina

SPOMIENKY

     Dna 28. oktobra sme si pripomenuli dvadsiate piate vyrocie umrtia nasho otca a stareho otca
Jozefa Kupca z Cierneho Balogu – Dobroce.

   V nasich spomienkach ostane navzdy.

   S uctou a laskou spominaju synovia, dcera, nevesty, zat a vnucata.

...

   Dotlklo srdce, zhasli oci, stichol i tvoj hlas, odisla si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas. Spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 30. oktobra uplynulo desat rokov od nahlej smerti nasej dobrej mamy, svokry, starej mamy

Ireny Lamperovej.

   Spomina syn Lubomir s rodinou a ostatna rodina.

...

   Ani cas nehoji bolest a zial, ktory mame za tebou.
   Dna 1. novembra sme si pripomenuli nedozite osemdesiate narodeniny nasej drahej

Herminy Tomanciakovej, rodenej Rafajovej.

   S velkou bolestou v srdci spominaju manzel Jan, dcera Jana, vnuk Radoslav, vnucka Janka s manzelom Lackom, pravnucata Matko, Branko a Alzbetka.
   Odpocivaj v pokoji.

...

   Tak tisko zila, tak tisko odisla. Skromna vo svojom zivote, ale velka v laske a dobrote. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, kekd sme vam davali posledne zbohom.
   Dna 1. novembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha mama

Terezia Kupcova

   a dna 30. decembra uplynie sedemnast rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy otec

Jozef Kupec z Cierneho balogu – Dobroce.

   S laskou a uctou na vas spominaju dcery a synovia s rodinami, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 1. novembra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia mojej manzelky, matky, starej matky

Rozalie Kovacovej zo Sihly.

   S laskou spominaju manzel a deti s rodinami.

...

   Zvlhli cesty, ulice, slza steka na lice. Prichadza cas spomienkovy na tych, co tu s nami boli. Kazda rana raz preboli, kazdu ranu cas zahoji. Len jazva v nas zostane.
   Dna 1. novembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas manzel, otec, stary otec

Stefan Dubovsky z Valaskej.

   S laskou spomina smutiaca rodina.

...

   Dna 1. novembra sme si pripomenuli styridsiate piate vyrocie umrtia

Terezie a Jozefa Giertlovcov z Cierneho Balogu – Dobroce

   a nedozite 90. narodeniny nasej drahej mamy a starej mamy

Terezie Giertlovej.

   Za tichu spomienku dakuju dcery Maria a Frantiska s rodinami.

...

   Spi, otecko, sladky sen, nech ta hreje cierna zem. Nech ti vtaci stale peju, tvoju piesen oblubenu.
   Dna 4. novembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec a starky

Milan Lach z Brezna.

   S laskou spominaju manazelka, syn Ivan, dcery Zuzana, Anna s manzelom, vnucata Michal a Martinka.
  Spi sladko starky!

...

   Dotlklo srdce, ktore sme milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam otec za vsetkych nas.
   Dna 5. novembra si pripomenieme nedozitych osemdesiatpat rokov a dvadsatdva rokov od smrti mojho manzela, otca, svokra, stareho, prastareho otca

Silvestra Motyku z Cierneho Balogu – Dobroce.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Mate dost premenlivu naladu a vase vykyvy pocituju ludia okolo vas. Budte viac prirodzeny, nerobte veci na silu a nenechavajte sa unasat emociami. Viac konajte s rozumom a vsetko si dobre premyslite.

Byk
   Dbajte o poriadok a rodine a snazte sa docielit take stanovisko, aby clenovia rodiny mali pred vami respekt a uctu. Nesnazte sa vsetko urobit hned a riadte sa na chvilu prislovim: „Co nemusite urobit dnes, nemusite ani zajtra. Ziskate tym dva dni volna.“

Blizenci
   Vas zivot okoreni strenutie s ambicioznym Baranom a najma s tajuplnym Skorpionom, nebudte prilis napaty a viac sa riadte srdcom a zabavajte sa. Bude sa vam velmi darit v medziludskych vztahoch.

Rak
   Ak ste ostatny tyzden mali viac oddychovy, neznamena to, ze sa teraz musite pustat do desiatich veci naraz. Cas venujte radsej partnerovi, rodine alebo si uz konecne doprajte pokoj a podniknite nieco osamote.

Lev
   Tento tyzden bude plny chyb, omylov, nedorozumeni. Ci uz mensich alebo vacsich hadok. Snazte sa viac skoncentrovat a radsej sa nerozculujte na pracovisku alebo pri vasej laske. Aj jedno zle vyslovene slovicko by vam mohlo sposobit velke problemy.

Panna
   V poslednom case stale len pracujete na plne obratky a zanedbavate vas dusevny vyvoj. Spomente si kedy naposledy ste sa boli niekde vytancovat, zabavit, alebo si len oddychnut... Je cas dobehnut zameskane...

Vahy
   Budete plny energie a bude z vas vyzarovat velke caro osobnosti a mladost, co vplyva na vase okolie priaznivo a pozitivne. Vsetci vas radi pocuvaju a zdoveruju sa vam, len ich prilis nezatazujte svojimi problemami vy.

Skorpion
   Vasa zla nalada bude zapricinena roznymi faktormi. Ci uz je to napriklad pocasie, casova tiesen, vela povinnosti alebo stres. Budete sa citit akoby z vas niekto vytiahol vsetku silu a energiu. Oslavenci, zabudnite vsak aspon na chvilu na starosti a oslavujte.

Strelec
   Aj ked sa vam bude zdat, ze sa asi znudite k smrti, alebo, ze nemate co robit, berte kazdu pracovnu zalezitost so zvysenym zaujmom. Uvidite, ze o cas a zabavu mate postarane. Nesnazte sa len tak z nicho nic vyvolavat konflikty.

Kozorozec
   Vasim spravanim, ci postojmi a nazormi na zivot mozete ziskat mnoho zaujimavych ludi, ktori si s vami urcite pokecaju aj nabuduce. Opatrne s podpisovanim zmluv a na sluby, ktore vyslovite.

Vodnar
   Nebudte povysenecky a namysleny a kritiku druhych spracujte vo vas prospech a snazte sa podla nej zmenit k lepsiemu. Aby ste prisli na ine myslienky, venujte sa viac cestovaniu a turistike.

Ryby
   Zamerajte sa na pracovne povinnosti a vsetky ulohy plnte dosledne a nacas! S financiami sa nebojte zaobchadzat, ak chcete urobit nejake zmeny, vypocujte si nazor rodiny a az potom konajte.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT