6. DECEMBER  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

              Popoludni 27. novembra - ked v spalni rodinneho domu v Hornej Lehote skusali funkcnost piecky - pri otvarani ventilu na 10-kilogramovej propanbutanovej flasi pripojenej na ohrievaciu piecku z nezistenych pricin doslo k vybuchu a k poziaru. Pri poziari utrpeli 32-rocny muz a 53-rocna zena lahke zranenia, z ktorych sa budu liecit asi tyzden. Zranenia 26-rocnej zeny z Velkeho Krtisa si vyziadaju 3-tyzdnove liecenie. Poziar lokalizovali breznianski hasici. Experti z kriminalistickeho ustavu flasu zaistili a k vybuchu sa vyjadria po znaleckom dokazovani. Predbeznu skodu vycislili na 200 000 korun.

   V noci z 27. na 28. novembra v Osrbli sarapatil zlodej. Z vonkajsej strany steny predajne COOP Jednota vysekal otvor a kradol. Z pokladnicky chyba 40 000 korun a okrem penazi ukradol aj alkoholicke napoje a cigarety za 20 000 korun. Poskodenim zariadenia sposobil 2000-korunovu skodu.

   Breznianski policajti patraju po zlodejovi, ktory sa v noci na 28. novembra vlamal do predajne potravin v Hornej Lehote. Odniesol si cigarety roznych znaciek, peniaze, stravne listky a telefonne karty. Kradezou a poskodenim zariadenia vznikla majitelovi skoda priblizne za 182 000 korun.

   Obvineniu z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi celi 22-rocny Jaroslav z Brezna. Vecer 29. novembra fyzicky napadol svoju 53-rocnu matku a valaskou v ruke sa jej vyhrazal zabitim. Zena v obave o svoj zivot syna udala.

       

    Sudca Okresneho sudu v Brezne zobral do vazby 39-rocneho Ernesta z Modrian v okrese Komarno, ktory bol uz v minulosti trestany pre trestny cin zanedbania povinnej vyzivy. Opat sa ho dopustil, ked od 27. septembra 2002 si neplnil vyzivovaciu povinnost voci svojej 10-rocnej dcere z Dolnej Lehoty. Nezodpovednemu muzovi, ktory na vyzivnom dlhuje 17 500 korun, hrozi trest odnatia slobody od jedneho do piatich rokov.

   V byte 45-rocneho muza v Ciernom Balogu pri domovej prehliadke 29. novembra nasli vacsie mnozstvo dlhych strelnych zbrani, rozne druhy streliva, vybusniny, rozne druhy parozia, koze z divej zveri a preparaty zvierat. Muza stihaju pre trestny cin nedovoleneho ozbrojovania a obchodovania so zbranami.

   Policia v Detve obvinila 54-rocneho Milana B. z Brezna z trestneho cinu kradeze. Predpoludnim 30. novembra vosiel do otvoreneho kostola v Detve, kde vylomil drevenu pokladnicku, z ktorej zobral 545 korun. Farskemu uradu v Detve poskodenim zariadenia sposobil skodu za 300 korun.

   Desat minut pred jedenastou vecer 1. decembra sa v Helpe stala dopravna nehoda, ktoru zapricinila 32-rocna vodicka Skody Octavie z Pohorelej. Na ceste v smere do Zavadky nad Hronom na mieste, kde sa odbocuje na zeleznicnu stanicu v Helpe, nahle odbocila do lavej strany a nedala znamenie o zmene smeru jazdy. V tom case ju uz predchadzal 24-rocny vodic Peugeotu Boxer z Prievidze a prednou castou narazil do boku skodovky. Peugeot po naraze zisiel z vozovky na lavu stranu a prevratil sa. K zraneniu osob nastastie nedoslo, odniesli si to len auta, na ktorych je skoda po 120 000 korun. Pozitie alkoholu u vodicov nezistili.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica

Co sa udialo v tyzdni od 25.  novembra do 2. decembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

       Andrej Golian z Brezna, Simon Pustaj z Telgartu, Klaudio Stajer z Polomky, Alex Hrnciarik z Brezna, Viktoria Urbanova z Brezna,  Alexandra Potkanyova z Cierneho Balogu, Alenka Kukulova z Brezna, Milos Sico z Podbrezovej, Martin Bartos z Brezna.

 

 Opustili nas_image

 

  

   Maria Medvedova (75) z Cierneho Balogu, Jozef Horvath (51) z Jasenia, Dusan Saling (57) z Dolnej Lehoty, Milan Schön (53) z Hronca, Slavka Huckova (68) z Valaskej, Anna Ridzonova (80) z Michalovej, Dragica Skultetyova (84) z Dolnej Lehoty, Anna Lickova (81) z Gasparova, Marta Golianova (70) z Helpy, Julia Betkova (80) z Bacucha, Ondrej Duris (68) z Brezna, Ladislav Boca (71) z Brezna, Jan Gordulic (56) z Polomky, Anna Zajakova (72) z Michalovej, Ladislav Hrbal (74) z Brezna.

 

150

   V posledny novembrovy piatok otvorili dva byty - na Ulici Frana Krala v Brezne, majitelka bola prevezena do nemocnice, na Ulici 29. augusta v Hronci, kde pan domu dlhsi cas neotvaral, po vniknuti dovnutra privolany lekar skonstatoval smrt. Na druhy den zaznamenali dve dopravne nehody - v Rohoznej napravili na vozovku havarovany Fiat a v Myte pod Dumbierom museli prevratit na strechu Skodu 105 a vytiahli ju z potoka na breh. V nedelu vystartovali do Dolnej Lehoty, kde v rodinnom dome vybuch propan-butanovej bomby sposobil poziar v dvoch miestnostiach. Zlikvidovali ho vysokym tlakom, pocas prac doslo k zraneniu troch osob, ktore prepravili do nemocnice, predbezna skoda je asi 250 000 korun. O pomoc ich poziadali z okresneho riaditelstva Policajneho zboru, kde na streche budovy bol upchaty odtok.
Pred polnocou v utorok v Bravacove uhasili horiace sadze v komine rodinneho domu, zaevidovali falosny poplach v Danovom urade v Brezne, kde doslo k poruche elektrickej poziarnej signalizacie. Po havarii dvoch aut v Helpe privolali odtahovu sluzbu.      

 

155

   V statistike vyjazdov nie je zapisany ziadny vazny pripad, lekari vystartovali dovedna 28-krat, z toho 11-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, po raze k dychacej prihode, k urazu a k umrtiu pred prichodom sanitky,  6-krat k neurologickym prihodam, 2-krat ku gynekologickym prihodam , 6-krat k inym pripadom.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Za najnarocnejsi den zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby oznacili sobotu, kedy cerstvo napadnuty sneh sposobil vodicom na cestach problemy. Dvakrat absolvovali vyjazd na Chvatimech, kde vytiahli na vozovku havarovane skodovky. Najdlhsiu trasu zaznamenali pri odtahu Peugeota po dopravnej nehode z Helpy do Handlovej. Postarali sa o Renault s odtrhnutou zadnou napravou, prepravili malotraktor z Podkonic do Nemeckej.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby zhodnotili tento tyzden ako pokojny, nezaevidovali ziadny uraz ani patranie. Na turistickych chodnikoch bola snehova pokryvka do vysky 50 centimetrov, obmedzeny je hlavne usek Nizke Tatry - Certovica pre kalamitu este z minuleho roka.

SPOMIENKY

   Tuzil si zit. Miloval si zivot. Zivot, ktory si opustil s bolestou. Ta bolest je stale v nas. Zivot nas rozdelil, odisiel si v siru dial, zial, osud nam milovaneho cloveka vzal. Ale spomienka na teba, ta ostane v nasich srdciach, hlboko v nas.
   Dna 3. decembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Jozef Ridzon zo Sihly.

   S laskou a uctou spomina manzelka Maria, dcery Alzbeta, Eleny a syn Jozef s rodinami.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 5. decembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Lubomir Sperka z Benusa.

   Spomina manzelka, synovia s rodinami.

...

   Dotlklo dobre srdce zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisla si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 6. decembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila

Maria Pinterova, rodena Dolnanova z Brezna.

   S laskou spomina manzel a deti s rodinami.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 7. decembra si pripomenieme smutne strnaste vyrocie umrtia

Dusana Kuceru z Brezna.

   Spomina manzelka, deti a ostatna rodina.

...

   Hoci si odisiel nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci ta v srdci mame, spomienky a laska ostanu navzdy v nas.
   Dna 8. decembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Vladimir Ujmica.

   S uctou spomina teta s rodinou.

...

   Uz stichli kroky zname, niet hlasu, co nas domov volal, niet uz cesty, ktora vedie k otcovi. Prazdno a ticho, bolest a zial, kdeze je tvoja usmiata tvar? Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas... Pre nas si vsak nezomrel, vzdy budes zit v nas.
   Dna 9. decembra si pripomenieme sieste vyrocie umrtia

Eduarda Kostku z Michalovej.

   S neustalou myslienkou na neho ostavaju manzelka, synovia a vnucata s rodinami.

...

   Zivot a smrt – v nich nikdy nie si sama. Tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Ty zijes v nas – my v tebe, nie sme sami.
   Dna 10. decembra upynie sest rokov odvtedy, co nas opustila nasa sestra, mamicka, starka, manzelka

Hanka Medvedova

   a dna 20. decembra si smutne spomenieme na osemdesiate piate narodeniny, ktorych sa nedozila nasa mamicka

Anna Knizkova.

   Draha mamicka, chybate nam!
   Smutiaca rodina: sestry, bratia, dcery, synovia s rodinami.

...

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
   Dna 10. decembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustila

Margita Kralikova z Brezna.

   S laskou spominaju synovia Jozef a Miro s rodinami.

...

   Nebolo mi dopriate s vami viacej byt, nebolo lieku, aby som mohol dalej zit. Neplacte a nechajte ma pokojne spat, vsak aj bez slz sa da spominat.
   Dna 10. decembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Ladislav Hules.

   S laskou a uctou spomina rodina.

...  

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 11. decembra uplynu dva roky plne bolesti a zarmutku od nahlej smrti

Libora Kupca z Hronca.

   S laskou a uctou spominaju mama, bratia s rodinami, synovia, ostatna rodina a znami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Aj napriek problemom si zachovate chladnu hlavu a nebudete sa zbytocne trapit, pretoze viete, ze je to zbytocne. Na cestach budte velmi opatrny.

Byk
   Mozete zazit financnu krizu, ale uz ste s tymto asi pocitali. Je mozne, ze budete musiet poprosit o pomoc priatela alebo niekoho z rodiny.

Blizenci
   Nedavajte ostatnym pocitit, ze sa trapite, pretoze by to nemuseli pochopit a este by vas za to mohli sudit. Doprajte si trochu relaxu a oddychujte osamote.

Rak
   Ak na sebe viac popracujete, dostavia sa vysledky. Vase nadanie a usilie bude financne ohodnotene, alebo dostanete zaujimavu ponuku na nove pracovne miesto.

Lev
   Mate dobry rytmus a ste rozbehnuty do noveho tyzdna. Vyuzite vsetku vasu energiu a vybavte si vsetko, co treba. Nebojte sa narocnejsich uloh a smelo vpred!

Panna
   Najprv zaciatkom tyzdna na vas negativne bude vplyvat pocasie, no v strede tyzdna sa to uz zlepsi a opat budete mat chut do zivota. Laska sa s vami moze dost zahrat.

Vahy
   V praci to bude ako vzdy. Po nej sa vsak vyberte na nakupy, alebo s priatelmi vyrazte do mesta. Najlepsie sa budete citit v kruhu rodiny.

Skorpion
   Budete mat pokoj v dusi a nebudete sa s nicim nahlit. Budete tak trosku ako spomaleny film. Vybavite len to, co bude naozaj nutne. Zacnite uz s nakupom vianocnych darcekov.

Strelec
   Nic sa vam nebude chciet a aby ste rano vstali z postele, budete potrebovat vela sil. Aj ked sa vam nic nechce, musite sa premoct a pustit sa do prace.

Kozorozec
   Nebudete sa citit najlepsie a mozete chytit nejaky virus. Chodte pre istotu na prehliadku a nepodcenujte toto premenlive pocasie.

Vodnar
   Nezapajajte sa do hadok v kruhu rodiny, znamych, ci medzi kolegami na pracovisku. Nestarajte sa o problemy inych a na svoje tiez aspon na chvilu zabudnite.

Ryby
   V praci ste to trochu prehnali, a tak sa necudujte, ze ste v poslednom case bez elanu a vitality. Vyjdite si do mesta, alebo na prechadzku po sidlisku.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT