10. JANUAR 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

   Medzinarodne plavecke preteky

   Mestsky sportovy klub a Plavecky klub Flipper ZP Sport,  a. s., v krytej plavarni na Mazornikove v decembri zorganizovali medzinarodne plavecke preteky Brezniansky pohar 2005, ktory sa niesol v duchu 740. vyrocia prvej pisomnej zmienky o meste Brezne. Zucastnili sa na nom plavci z nasho regionu a z polskeho Ciechanowa, partnerskeho mesta Brezna. Bojovalo sa o pohar za najlepsie bodovo ohodnoteny vykon v trojboji, pozostavajucom z disciplin 50 m motylik, 100 m styl podla vyberu, 200 m polohove preteky.

   Suverenne najlepsie vykony predviedla iba dvanastrocna polska pretekarka Natalia Konwerska, ktora si zasluzene odniesla putovny pohar za celkove vitazstvo v trojboji. V discipline 50 m motylik casom 30,50 s  iba o 42 stotin sekundy zaostala za slovenskym rekordom v jej vekovej kategorii. Medzi muzmi dominoval Peter Murinak, ktory nasledujuci den cestoval na zimne majstrovstva Slovenska, kde sa vo svojom rocniku medzi juniormi v discipline 50 m prsia casom 34,38 s umiestnil na 7. mieste.
   Vitazmi trojboja vo svojich kategoriach sa stali: 13- az 14- rocni: Tomas Lemberka a Michaela Vrablikova; 11- az 12-rocni: Denis Baran a Natalia Konwerska; 9- az 10-rocni: Tomasz Michalski a Aleksandra Soplinska. V bojovnosti a nasadeni nezaostavali ani najmladsi plavci, ktori sutazili vo vlozenych pretekoch na 25 m volny sposob a 25 m s doskou. Najlepsie si viedli nadejni Filip Kobela, Patricia Hrudalova, Richard Kurek, Lydia Vraniakova a uznanie si urcite zasluzi aj Michal Simoncic.

(mk)

Skialpinisti strieborni

   V Janskych Laznach sa v sobotu 7. januara uskutocnil Stredoeuropsky pohar v skialpinizme za ucasti podbrezoskych reprezentantov. V kategorii zien Lenka Lackovicova obsadila 2. miesto a Katarina Belicova z Dolnej Lehoty piatu priecku. V kategorii muzov bol 27. Matej Melek a 29. Richard Zilka, z veteranov obsadil striebornu priecku Miroslav Leitner,  z kadetov si Jakub Sliacan vybojoval 4. poziciu a Ondrej Styk deviatu.

(vk)

Zo sveta cyklistiky

 Gavendove belgicke vitazstvo
   Clenovia Cyklistickeho klubu ZP Sport sa zucastnili 26. decembra na Belgickom pohari. V Hofstade si prvenstvo v kategorii juniorov vybojoval Robert Gavenda. V Svetovom pohari v kategorii C1, ktory sa uskutocnil 28. decembra v Loenhoute, bol Robert druhy a Marian Simora obsadil 55. priecku. Z muzov skoncil 38. Robert Bareny a 44. Robert Glajza. V belgickom Hooglede sa uskutocnila na Silvestra najvyssia cyklisticka sutaz – Svetovy pohar CDM, v ktorom bol 37. Robert Glajza a v juniorskej kategorii zvitazil Gavenda, ktory vedie v priebeznom poradi Svetoveho pohara so 170 bodmi.

Bareny majstrom Slovenska
   Na Majstrovstvach Slovenska v cyklokrose 2006 sa v nedelu 8. januara v Prievidzi v kategorii muzov najlepsie darilo Milanovi Barenymu, ktory si vybojoval majstrovsky titul, 3. miesto obsadil Glajza a stvrte Gavenda. Bareny sa stal aj celkovym vitazom Slovenskeho pohara o Cenu ZP v kategorii do 23 rokov. Stefan Gajdosik obsadil v celkovom hodnoteni 3. miesto.

(vk)

Obcianske zdruzenie Jasienok v spolupraci s Lesmi mesta Brezna

vas pozyva na krnohove preteky
VELKA CENA JASIENOK a memorial Katky Stulajterovej

   Piaty rocnik sa opat uskutocni v lokalite Zadne Halny – Vagnar v sobotu 21. januara s programom: 8.00 prezentacia - MotorStop Zadne Halny, 9.00 vyvoz krnoh a pretekarov na start, 10.30  soumeni, 11.00 start pretekarov, 14.00 vyhlasenie vysledkov a dekorovanie vitazov (v cieli pretekov), 15.00 zvoz krnoh a pretekarov pred MotorStop.
   Kyvadlova doprava z Brezna – autobusovej stanice: 8.30, 10.00 a 10.30, z Vagnara – parkoviska: 12.30, 13.30 a 15.00.

Otazka borcovi

   Po fenomenalnom uspechu nasho rodaka a reprezentanta Slovenska v thajskom boxe Rudolfa Duricu (za jeden tyzden obhajil titul majstra sveta a vyhral pyramidu I – 1) sme Rudovi, ktoreho bojove meno je Jonathan, polozili otazku: Ako sa vyberaju borci do pyramidy I – 1?
   - Borcov si vyberal a vyhladaval promoter, samozrejme potreboval tam zvucne mena a borcov, ktori uz nejaky uspech maju za sebou. So svojimi skusenostami z Thajska som
papierovo patril medzi favoritov, aj ked bojovat v jeden den na podobnom podujati je velmi zlozite, pretoze pocas turnaja moze dojst k zraneniu, ktore moze vyradit z dalsich bojov aj favorita.  

(jp) Text pod foto:

R. Durica so svojim realizacnym timom v Hongkongu

 

Lyziarsky prechod z Cierneho Balogu a Brezna

   Mestsky sportovy klub, Klub slovenskych turistov v spolupraci so ZO SZPB c. 2 a za podpory Mestskeho uradu v Brezne pozyvaju sportovych priaznivcov lyziarov na bezkach na 19. rocnik lyziarskeho prechodu z Cierneho Balogu do Brezna. Zraz ucastnikov je v sobotu 28. januara o 9. hodine na namesti v Brezne - pred obchodnym domom. Z miesta zrazu je zabezpecena autobusova doprava do Cierneho Balogu. Start je pri pamatniku SNP – nad budovou lesneho zavodu.

   Trat lyziarskej stopy na 10 km je situovana v smere postupu osloboditelskych jednotiek Cervenej armady, ktore 29. januara 1945 oslobodili Cierny Balog a v odpoludnajsich hodinach z juznej strany sa dostali k Breznu, ktore aj za ucasti rumunskej armady oslobodili 31. januara. Tymto tradicnym sportovym podujatim si organizatori chcu uctit pamiatku vsetkych, ktori polozili svoje zivoty za nasu slobodu.
   Lyziarska stopa prechadza pestrym, mierne kopcovitym terenom cez Suchu, Korenovu, Hlboku s cielom pri autoservise na Mazornikove. Pre ziakov a rodicov s detmi je pripravena 3-kilometrova lyziarska stopa z Vrchdolinky. Pesi turisti pojdu po trase Dolinka – Hlboka – Korenova. V cieli, pri obcerstveni, dostane kazdy ucastnik pamatny list. Prihlasky kolektivov a jednotlivcov posielajte na adresu: MSK Brezno, Branislav Braucok, SLN 34, informacie na c. t. 611 3838, 0907 825 912.
   Bezecke lyzovanie ma v nasom regione dobre podmienky. Za uplynule roky zaznamenalo znacny rozmach. V snahe vychadzat v ustrety priaznivcom pritazlivej bielej stopy obetavi organizatori TJ C. Balog v spolupraci so ZO SZPB a obecnym uradom pripravuju lyziarsky prechod na nedelu 29. januara. Start je pri pomniku padlych na Tlstom Javore a ciel pri pomniku obrannych bojov v Dobroci – Salingu. Informacie: Julius Kliment, Cierny Balog, Janosovka c. 324, c. t. 619 1627.

                                                                                                                                                         Jan Zemko

 

Aj napriek nie velmi priaznivemu pocasiu Klub slovenskych turistov pri SK Helpa usporiadal jubilejny 20. rocnik Silvestrovskeho vystupu na Velku Vapenicu (1692 m n. m.). Na fotografii Mgr. Jozefa Pupisa je cast ucastnikov vystupu na namesti v Helpe.

 

 

Z kolkarskej drahy

   V sobotu 7. januara sa 4-clenne druzstvo Podbrezovej zucastnilo na turnaji v rakuskom meste Deutschkeutz, kde spomedzi 27 zucastnenych kolektivov obsadilo 1. miesto.
   Vysledky: 1. ZP Sport Podbrezova 2345 (Ondrej Kyselica 613, Jozef Pesta 602, Milan Tomka 567, Radoslav Foltin 563).
   Na sutazi boli aj dve podbrezovske dvojice v zlozeni Gabriela Kucharova (577), Martin Terebessy (570, dovedla 1147) a Katarina Valigurova (537) a Tomas Dilsky (591 – osobny rekord, 1128). Prva z dvojic je priebezne na prvom mieste.
   V sobotu sa uskutocnil aj turnaj 4-clennych druzstiev o Pohar primatora mesta Trstena. Zeleziarky skoncili na 1. mieste s vykonom 1745 zvalenych kolov (Dagmar Kyselicova 466, Jana Turcanova 410, Katarina Micanova 421, Iveta Vankova 448), muzi obsadili 4. miesto s vykonom 1753 zvalenych kolov (Jan Stacho 456, Jaroslav Zabka 448, Pavel Paulecko 435, Radoslav Kürty 414).
   V sutazi jednotlivkyn ziskala Dagmar Kyselicova 1. miesto a Iveta Vankova 3. miesto.

(ks)

Biliardove zapolenie

   Horehronski biliardisti sa po vianocnom turnaji opat vratili k pokracovaniu serie v biliard klube Redis Brezno, kde odohrali jubilejne 25. kolo v poole, hra c. 8, systemom "kazdy s kazdym". Potesujucim faktorom bola vysoka ucast hracov a hlavne novacikov. Za zmienku stoji aj to, ze ani jeden novacik na neumiestnil na poslednych prieckach. Svedci to o zvacsovani biliardovej zakladne v Brezne a okoli. Po odohrati turnaja sa vo vysledkovej listine objavilo cislo 150, ktore znamenalo pocet odohratych zapasov. Vsetka cest usporiadatelovi, ze takyto pocet zapasov zvladol v pomerne kratkom case.
   Na prvom mieste sa umiestnil Tomas Jakocko z Valaskej, ktoremu sa podarilo nemozne a vyhral vsetkych devatnast zapasov. Jeho vitazstvo sa tymto urcite zapise do historie horehronskeho biliardu. Na druhom mieste skoncil J. Gulovic z Brezna a tretia priecka patrila J. Zemkovi z Brezna. Krasnu hru predviedli aj K. Istvanova a S. Petrikova, ktore porazili vacinou svojich muzskych kolegov. Su vynikajucim prikladom toho, ze tuto hru dokazu zvladnut i nase neznejsie polovicky.
   Dalsie kolo horehronskeho zapolenia sa odohra v sobotu 14. januara o 12. hodine v hostinci U Blahuta vo Valaskej. Vitani su samozrejme vsetci hraci, divaci a milovnici pool biliardu.

(rw)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT