10. JANUAR  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V noci z 1. na 2. januara na parkovisku v Stvrti Ladislava Novomeskeho v Brezne sarapatil vykradac aut. Poskodenim alarmu a zamku na dverach Volkswagenu Passat Combi sposobil 28-rocnej Nemke skodu za 40 000 korun. Kradezou golasady z auta jej vznikla 2000-korunova skoda.

   Autoradio, reproduktory, snehove retaze, nosic lyzi, rezervne pneumatiky, stierace, autobateria, sada klucov, zdvihak, lyziarsky odev a topanky, toto vsetko povynasal neznamy pachatel zo Skody Felicie. Auto bolo zaparkovane pri chate v Krpacove a vykradli ho pod ruskom druhej januarovej noci. Dvadsattrirocny majitel auta z Otrhanok utrpel kradezou skodu bezmala za 30 000 korun.

   Nepriaznive pocasie, zly stav ciest a nepozornost vodicov sa 2. januara podpisali pod niekolko dopravnych nehod, ktore sa nastastie obisli bez zraneni. O tristvrte na desat predpoludnim na ceste tretej triedy v smere z Podbrezovej do Hornej Lehoty 30-rocny vodic Skody Favorit z Valaskej neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky a lavou zadnou castou auta narazil do lavej bocnej casti autobusu. Na vozidle vznikla skoda za 3000 a na autobuse za 5000 korun. Nepozorny vodic zaplatil blokovu pokutu. O jedenastej vecer na zladovatenej ceste vo Vagnari pri stupani v smere z Brezna do Myta pod Dumbierom 22-rocny vodic nakladneho auta s ceskym evidencnym cislom dostal smyk. Auto zostalo stat a prave vtedy v protismernom jazdnom pruhu isiel autobus, ktoreho vodic uz nedokazal na zladovatenom useku zastavit. Pri zrazke sa nikto nezranil. Na nakladnom vozidle vznikla skoda za 50 000 korun a na autobuse skoda za 250 000 korun.

      Vysetrovatel v Brezne zacal 4. januara trestne stihanie za vydieranie, ktoreho sa dopustil 15-rocny ziak Zakladnej skoly v Helpe. V ten isty den predpoludnim v objekte skoly ziadal od 14-rocneho chlapca, aby mu poobede priniesol sto korun. Po prevzati stokorunacky pred potravinami vydieraca zadrzali policajti.

   V noci z 3. na 4. januara sa neznamy pachatel vlamal do budovy Uradu prace, socialnych veci a rodiny v Brezne. V prvej kancelarii ukradol radiomagnetofon, v dalsej stravne listky a radio, v tretej stravne listky a v poslednej kalkulacku, stravne listky, kavu, ponornu spiralu, kozmetiku, tlaciaren a varnu kanvicu. Kradezou nechal za sebou skodu asi za 18 500 korun a poskodenim zariadenia za 300 korun.

   Lup za vyse 1 200 000 korun si neznamy pachatel odniesol z rodinneho domu v Brezne. Vlamal sa sem v noci zo 6. na 7. januara a 66-rocneho majitela obral o 6000 korun, cigarety, fotoaparat, hodinky, alkoholicke napoje, masove vyrobky a o hodnotnu zbierku znamok a minci v albumoch.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 30. decembra do 5. januara
 
Uzreli svetlo sveta image

 

   Viktoria Kapralikova zo Sihly, Viktor Oracko zo Zavadky nad Hronom, Jan Pokos z Valkovne.

 

 Opustili nas_image

 

  

   Jozef Tazky (71) z Cierneho Balogu, Ivan Musuka (65) z Cierneho Balogu, Rozalia Müllnerova (69) z Cierneho Balogu, Maria Cibulova (84) z Jasenia, Jozefr Siladi (79) z Valaskej.

 

150

   V piatok zlikvidovali poziar hospodarskej budovy pri rodinnom v Predajnej, predbeznu skodu vycislili na 150 000 korun. Zaevidovali styri dopravne nehody - v Benusi, Dubovej a v Bacuchu pomohli vytiahnut na cestu auta, ktore boli mimo vozovky, na Chvatimechu prevratili na kolesa havarovany Nissan. Odstranili popadane stromy -  v Hronci, kde strhlo aj elektricke vedenie, v Lome nad Rimavicou a v Benusi museli sprejazdnit cestu. V utorok v Sumiaci jednotka pomohla vodicovi Lady, pomocou lana vozidlo odtiahla do objektu lesnej spravy, kde odstranila poruchu.

 

155

   Lekari z Lopeja do breznianskej nemocnice previezli mladeho muza, ktory pri odpratavani snehu zo strechy spadol na zem a sposobil si viacere zranenia. Prvu pomoc poskytli dvom lyziarom po tom, co sa zrazili na svahu. Dovedna absolvovali 29 vyjazdov, z toho po 3  k nahlym prihodam srdca a obehu, k mozgovym prihodam, po 1 k nahlej prihode dychacieho systemu, ku gynekologickej prihode, 6 k urazom, 14 k inym pripadom a 1 pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby zhodnotili, ze vodici v tomto nepriaznivom obdobi su na cestach neopatrni, jazdia rychlo, a preto dochadza k mnohym dopravnym nehodam. Odtiahli po havariach Fiat z Certovice do Brezna, Kiu z Krpacova do Revucej, Opel z Nemeckej do Brezna, Renault z Donovalov do Hronca. Na Srdiecku opravili Skodu 120 a vystartovali do Valaskej, kde vytiahli na cestu Favorit, ktory bol mimo vozovky.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

  Na Silvestra v Zapadnych Tatrach spadla lavina, ktora zasiahla osem ceskych turistov, pricom jednemu z nich sa podarilo vyslobodit a privolat pomoc. Na akcii sa zucastnili zachranari zo vsetkych oblastnych stredisk, tento den sa vsak pre skupinu navstevnikov stal osudnym. V pondelok pred pol siestou vecer snoubordista z Ciech poziadal o pomoc, ked? v oblasti Krupovej vybocil zo znackovanej lyziarskej trate. V tme a v hlbokom snehu stratil orientaciu a nevedel pokracovat dalej. Asi po dvoch hodinach ho nastastie zachranari nasli a pomocou sneznej techniky dostali do bezpecia. Upozornenie! V horskych oblastiach je vyhlaseny 4. stupen lavinoveho nebezpecenstva.

 

SPOMIENKY

      V decembri sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasej mamy

Marie Precuchovej z Cierneho Balogu.

   S uctou spominaju synovia Pavol, Jan s manzelkou Mariou, vnuckou Luciou a vnukom Janom.

...

   Tam v dialke prestalo tvoje srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok dolieha na nas dom, velmi nam Marek, chybas v nom.
   Dna 20. decembra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia

Mareka Filla.

   S laskou spominaju rodicia, stary rodicia, brat Juraj, syn Marek s maminou, blizky pribuzny a priatelia.

...

   Po kratkych cestach chodili sme spolu, na dlhu odisiel si sam. Marne ta nase oci hladaju, marne po tvari slzy stekaju. Ticho trpel a s chorobu zapasil. Ubolene vykrvacanu srdce prestalo navzdy bit. Smutny je nas velky dom, ked niet Igorko, teba v nom.
   Dna 27. decembra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasho milovaneho syna

Igorka Muranskeho z Hronca.

   S laskou spominaju mama, bratia Stefan a Frantisek s rodinami a ostatna pribuzna rodina.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Dna 2. januara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha mamicka

Anna Fedorova z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju syn a dcery s rodinami.

...

   Dna 7. januara uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara mama

Blanka Katriakova z Brezna.

   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
   Smutiaca rodinami

...

   Dna 7. januara sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasho manzela, otca a stareho otca

Zoltana Erdeiho.

   S laskou spomina cela rodina.

...

   Odisiel si nahle, necakane, na rozlucku nebol cas. Tvoj odchod zabolel vsetkych nas. Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas. Pre nas si vsak nezomrel, spomieky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 10. januara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil

Lubomir Baliak z Cierneho Balogu.

   Spomina mama, brat Jan s rodinou.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 11. januara si pripomenieme stvrte vyrocie umrtia nasho draheho otca, stareho a pratareho otca

Rudolfa Pobisa z Brezna.

   S laskou spomina dcera Vlasta s rodinou.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked som vas musela opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene muselo sa stat.
   Dna 12. januara uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa draha

Alena Tazka Madajova.

   Smutiaca rodina
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na balockom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 12. januara uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary otec

Milan Kovalcik z Cierneho Balogu.

   S laskou spomina manzelka, syn a dcera s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Mate pred sebou tazke rozhodnutia. Vytycte si jasne ciele, v ktorych chcete najviac uspiet. Porozmyslajte, co je vasim zivotnym poslanim – cielom.

Byk
   V spolocnosti ste stredobodom pozornosti a tesite sa z vytuzeneho uspechu. Tuzba po uznani vas zenie vpred, len si davajte poor na zavistlivych ludi.

Blizenci
   Vyskytne sa jedinecna prilezitost, aby ste prezili jeden z najzaujimavejsich vecerov tohto roka. Pre osoby opacneho pohlavia budete priam neodolatelny. Vyuzie to!

Rak
   Mensie komplikacie ocakavajte v zamestnani. Kolegovia budu z vas dost podrazdeni, aj ked nic neurobite. Na mieste, kde by ste to naozaj necakali, vas moze stretnut laska.

Lev
   V lubostnom vztahu by ste mali na sebe popracovat. Staci, ak svojho partnera potesite lichotivym komplimentom. Viac ho podporujte a davajte mu najavo svoje city.

Panna
   Teraz sa vam zacne velmi dobre darit v biznise, co sa vsak o tyzdni pred povedat nedalo. Uspesny budete najma na obchodnych schodzach a rokovaniach.

Vahy
   Odmenou za vasu minulorocnu pracu by mohla byt dovolenka v kupeloch alebo niekde v chate v horach. Idealne bude, ak sa s celou rodinou vyberiete na lyzovacku.

Skorpion
   Budete spoznavat mnoho novych zaujimavych ludi, co vam v zivote narobi trochu rozruch. Najdite si viac volneho casu a vytiahnite kamaratov na vylet.

Strelec
   Budete chciet  vsetky povinnosti stihnut za minimalny cas, co vsak nejde. Lepsie bude, ked poprosite o pomoc kolegu alebo vasu „polovicku“.

Kozorozec
   Najma ludia, ktori pracuju v ekonomickej sfere pocitia znacne financne zisky. V domacnosti budete mat trochu chaos a budete z toho dost nervozny.

Vodnar
   Mate moznost sa viac duchovne rozvijat a spoznavat nove veci. Casto budete zamysleny, az tak, ze nebudete vnimat svet okolo vas. Poradte druhym s ich problemami.

Ryby
   Dobre si premyslite, co naozaj chcete a nekonajte prilis emocionalne. Na vase okolie budete posobit magicky, pretoze budete vyzarovat mladost a stastie.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT