28. FEBRUAR 2006 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


                                                   Biatlonisti o majstrovske tituly

   V tieni XX. Zimnych olympijskych hier sa 17. - 19. februara  uskutocnili v areali biatlonu v Osrbli Majstrovstva SR v biatlone 2006 vo vsetkych vekovych kategoriach. Bez ucasti reprezentantov bojovalo temer 150 pretekarov o tituly v rychlostnych, vytrvalostnych a pretekoch s hromadnym startom.

   Vsetky tituly majstra Slovenska si vybojoval v hlavnej muzskej kategorii Pavol Novak (VSC Dukla BB), ale aj Jan Bercik (KB C. Balog) v kategorii muzov 35- az 46-rocnych a Marian Kazar (ZP Sport Podbrezova) v najstarsej muzskej kategorii. Po tri prvenstva ziskali aj najlepsi juniori Tomas Sanitra (KB Osrblie) a Eliska Svikruhova (SSSM MSK Brezno). V tychto kategoriach bol udeleny len jeden titul majstra Slovenska Tomasovi Sanitrovi v pretekoch s hromadnym startom. V kategorii junioriek sa na druhom a tretom mieste striedali Ivana Sulejova (KB Osrblie) a Dagmar Mondlova (SSSM MSK Brezno). V dorasteneckych kategoriach vsetky tri tituly vybojovala mladsia dorastenka Natalia Prekopova (VSC Dukla BB), dve strieborne medaily vybojovala domaca pretekarka Terezia Poliakova (KB Osrblie) a jednu bronzovu Michaela Schönova (SSM MSK Brezno). V hlavnej zenskej kategorii dvakrat zvitazila Lubomira Kalinova (VSC Dukla BB), jedno vitazstvo po dvoch tretich miestach ziskala Zuzana Hasillova z domaceho KB Osrblie. V kategorii starsich dorasteniek dva tituly si odniesla Alexandra Janeckova (M VSC Dukla BB) a jeden Jana Lonska (SK Meteor D. Kubin), Eva Sebova (ZP Sport) ziskala jednu striebornu a dve bronzove medaily. V kategorii dorastencov 16- az 17-rocnych dva tituly ziskal Peter Kazar (ZP Sport) a jeden Peter Bercik (SSS SLS L. Hradok), domaci pretekar Tomas Hasilla ziskal dve strieborne a jednu bronzovu medailu, jednu striebornu medailu ziskal Mario Kubis (SSSM MSK Brezno) a jednu bronzovu Jakub Janickovic (KB Osrblie). V kategorii starsich dorastencov v dvoch pretekoch dominoval Frantisek Janecko (M VSC Dukla BB), v jednom Robert Prekop (VSC Dukla BB), Norber Gröne (KB Osrblie) ziskal jedno druhe a jedno tretie miesto.
   Za tri biatlonove dni sa v Osrbli vystriedali temer vsetky druhy pocasia, co neubralo pretekarom na chuti pretekat. Domaca biatlonova sezona sa uzavrie tento vikend na 3. kole Viessmann pohara v Osrbli.

Olina Hanesova

Stihli to

   V sobotu 18. februara 38 priatelov turistiky z Brezna vystupuje z autobusu na Podlesku v Slovenskom raji. Je nadherne slnecne pocasie s modrym nebom a vynikajucou viditelnostou.
   Tazke je opisat nadherne sfarbene ladopady, ktore sila mrazu vytlaca zo skalnych stien a ladom pokryty potok v Suchej Belej, ktory huci pod hrubym ladom. Misove vodopady - ladopady Bocny, Korytkovy a Okienkovy vodopad, ako aj huciace Kaskady, ponukaju nespocetne moznosti fotografickych zaberov. Po 2,5 hodine vystupuju na Glacsku cestu. Kratky odpocinok a pokracuju na Klastorisko. Pohlady z lanoveho mosta na zamrznuty Hornad a chvilu stoja na nom. Uz ich cakaju len dve hodiny plne dojmov z ladopadov, ktore z oboch stran stekaju zafarbene az v neskutocnych farbach. Zaujimave pohlady na retazovy most a na most v hrdle Hornadu umocnuju zazitky dna. Neopakovatelny pohlad na konciare Vysokych Tatier osvietenych zapadajucim slnkom su bodkou za nadhernymi dojmami tury.
   V sobotu idu na Hancakovo (informacie: Elena Slavkovska, c. tel. 6113327, 0908 646311).

(tj)

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov

ZP Sport Podbrezova – KK Zadar 3568:3539 (rozdiel zvalenych kolov 29, 6:2), Milan Jovetic 611, Radoslav Foltin 605, Milan Tomka 601, Jovan Calic striedany Martinom Terebessym 587, Ondrej Kyselica 585, Jozef Pesta 579
   Druzstvo Podbrezovej si poradilo na domacich drahach s chorvatskym majstrom, ked v polovici zapasu Podbrezova viedla uz 3:0 a rozdielom 76 kolov. V druhej trojici hracov vsak musel byt z dovodu zranenia striedany Jovan Calic, a tak sa konecny rozdiel zmensil na 29 kolov. Domace druzstvo vsak vyhru nepustilo z ruk a ta dava sancu Podbrezovej na postup do finale Ligy majstrov 2006. Odvetny zapas je planovany na 11. marca.

l. liga zien

Podravka Koprivnica – ZP Sport Podbrezova 3606:3154 (452, 8:0), Katarina Valigurova 573, Jana Turcanova 547, Iveta Vankova 544, Eva Babelova striedana Editou Hiadlovskou 447, Katarina Micanova 539, Gabriela Kucharova 504
   Druzstvo zien Podbrezovej po vysokej prehre v Koprivnici ma len minimalnu sancu na dalsi postup aj ked ho caka este domaca odveta s tymto superom.

(ks)

Primator Cup 2006

   Cez vikend 18. - 19. februara sa v sportovej hale Podhaj v Martine uskutocnil 2. rocnik medzinarodneho futbaloveho turnaja mladsich ziakov O putovny pohar primatora mesta Martin. Dvadsat druzstiev (rocnik narodenia1994 a 1995) bolo rozdelenych do styroch skupin. Hraci ZP Sport Podbrezova boli v skupine A 94 – SK Sigma Olomouc (Cesko), FK Jicin (Cesko), MSK Fomat Martin, JUPIE Banska Bystrica.
   V uvodny den turnaja sa darilo druzstvu ZP Sport Podbrezova, ktore postupne zvitazilo nad MSK Fomat Martin 2:1, nad JUPIE B. Bystrica 4:1 a remizovalo 1:1 s FK Jicinom a 1:1 so Sigma Olomoucom. Podbrezovski chlapci tak obsadili druhe miesto v A skupine. V podvecer sa stretli s tretim timom v skupine B 94 – Venglesova futbalova akademia, ktoremu v poslednych sekundach podlahli 0:2. Neuprosny system turnaja posunul hracov ZP Sport  v nedelu hrat o piate miesto, kde sa stretli opat z chlapcami z Jicina, vyhrali 2:0 a obsadili konecne piate misto. Finale hrali futbalisti Prievidze a SK Sigma Olomouc, zvitazili obhajcovia minulorocneho turnaja chlapci z Olomouca 2:1 a stali sa vitazom turnaja.

(as)

HK Brezno informuje

Uz sa fasiang krati...

   a s nim pomaly aj sutazna hokejova sezona. Zaver druholigovej seniorskej sutaze zastihol hokejistov Brezna vo velmi dobrej forme. Superov z coraz vyssich priecok tabulky po zakladnej casti pritom hraci Brezna postupne zdolavaju v divacky atraktivnom hernom prejave. Netypicky system sutaze, prisposobeny v tejto sezone  umyslu rozsirit 1. hokejovu ligu na 16 muzstiev, tak vyvrcholi domacim zapasom Brezna s Kezmarkom, ktory ma v tomto rocniku s posilnenym kadrom vysoke postupove ambicie.

2. liga seniorov, 3. kolo nadstavbovej casti

HKm Detva - HK Brezno 1:4 (1:0, 0:2, 0:2), goly Brezna: Babic, Mlynarcik, Sasik, Turna
  
Dravi hraci zvolenskej extraligovej juniorky, ktorym tamojsi odbornici na najroznejsie hokejove farmy a zahumienky vytvorili podmienky na legalne ucinkovanie aj v zapasoch druholigovej seniorskej sutaze, vyvijali na zaciatku zapasu znacny tlak na hokejistov Brezna. Okrem uzemnej prevahy vsak vdaka vynikajucej forme brankara Jana Pecnika obliehanie branky hosti prilis vela efektu neprinieslo. Pozorni obrancovia breznianskeho timu uspesne odolavali naporu supera a do streleckych prilezitosti sa stale castejsie dostavali aj utocnici Brezna. Az v zavere prvej tretiny po takmer dvojminutovom oslabeni o dvoch hracov inkasovali hostia gol. Hned na zaciatku druhej tretiny pocas dvadsat sekund rovnaku pocetnu vyhodu hostia nevyuzili. V zapase hranom vo vysokom tempe a obojstrannom bojovom nasadeni  hraci Brezna coraz castejsie a nebezpecnejsie prenikali k domacej branke. Pred polovicou zapasu vystartoval Babic a prudkou strelou vyrovnal stav zapasu. Do konca druhej tretiny chybalo len osem sekund, ked dalsi z mnohych utokov zavrsil polovysokou strelou obranca Mlynarcik. Do siete dostal puk po prihravke Jacka. Aj v tretej tretine hrali oba celky krasny a na zaujimave momenty bohaty hokej. Babicovu prihravku na Sasikovi a jeho strelu najprv detviansky brankar vyrazil, ale Sasik svoj umysel druhou ranou dotiahol do uspesneho zaveru. Vysledok poistil tri minuty pred koncom zapasu Turna za asistencie Fabryho. Okrem uvedenych golovych situacii bolo stretnutie nabite dalsimi zaujimavymi momentmi, az je trochu luto, ze s pribudajucim fasiangovym vikendom sa konci aj nadstavbova cast sutaze. V sobotu 25. februara o 17. hodine nastupia domaci hokejisti proti vitazovi zakladnej casti – muzstvu Kezmarku. Doteraz seniori Brezna vyhrali kazdy zapas tejto casti druholigovej sutaze. Prijmite srdecne pozvanie a svojou ucastou na tomto zapase prispejte k dobrej sportovej atmosfere na Zimnom stadione L. Horskeho v Brezne.

   Ruzomberok vyhral doma nad Michalovcami 7:4, ocakavany je aj vysledok zapasu Bardejov – Sabinov 11:0. Vyhru zrejme tipoval kazdy aj v poslednom zapase tohto kola, malokto vsak predpokladal az taky debakel. Kezmarok – Lucenec 21:4 (6:1, 7:2, 8:1)!

1. MHK Kezmarok
2. HK Brezno
3. HC 96 Bardejov
4. MHK Ruzomberok
5. Hkm Detva
6. HC Lucenec
7. Dukla Michalovce
8. MHK Sabinov
3       3       0       0       39:5      6
3       3       0       0       17:3      6
3       2       0       1       17:9      4
3       2       0       1       14:13    4
2       1       0       1       10:6      2
3       0       0       3       9:33      0
3       0       0       3       4:21      0
2       0       0       2       0:24      0

 

Hokej mladych

2. liga dorastencov – juniorov, 11. kolo

HK Brezno – HK Medokys Turcianske Teplice 5:7 (3:4, 1:1, 1:2), goly Brezna: Turna 2, Mihalovic, Zazrivec, Michal Brozman
  
„Prisli sme si k Vam pre to, co ste nam doma zobrali“, poznamenal pred zapasom veduci druzstva Turcianskych Teplic, umysel oplatit vysledok spred dvoch tyzdnov, v ktorom Brezno vyhralo v Tepliciach. Svoj ciel zacali hostia naplnat vo stvrtej minute prvym golom a o tri minuty neskor dalsim. Potom dvakrat skoroval Peter Turna. Raz za asistencie Mihalovica, pri druhom gole z prihravky Stubniaka trpezlivo obstreloval brankara, az ten kapituloval. Medzitym vsak zatazili konto domacich hraci z Turca tretim golom. Mihalovic, ktoreho vykon v tomto zapase vynikal v obrannej cinnosti i pri tvorbe utocnych akcii, v 16. minute vyrovnal na 3:3 po prihravke Kysela, no uz o desat sekund hostia obnovili dalsim golom vedenie v zapase. V druhej tretine, rozdrobenej desiatimi vyluceniami domacich a siestimi trestami hosti, sa naslo len velmi malo priestoru pre hokej. Najprv vyrovnal na 4:4 Zazrivec, no po gole v polovici zapasu hostia opat viedli. Na zaciatku tretej tretiny dvoma golmi v rozsahu pol minuty toto vedenie este zvyraznili. Domaci hraci uz nenasli sposob, ako opat aspon vyrovnat stav stretnutia, a tak golova akcia Mihalovica, pri ktorej sa umiestnenou strelou presadil Michal Brozman, bola v tretej tretine jedinou svetlou chvilou zaveru tohto zapasu.
   V druhom zapase tohto kola ani Revuca nezopakovala vitazny vysledok z Lucenca a doma s tymto superom prehrala 2:4. Lucenec a T. Teplice sa tak so zhodnym dvanastbodovym ziskom vzdialili dorastencom Puchova a Revucej ktore maju po osem bodov. O bod menej ma Brezno a posledna R. Sobota ma 5 bodov. V buducom kole, ktore je uz posledne, ma Brezno volno, ale v piatok 3. marca este doma odohra chybajuci sutazny zapas s Lucencom.

2. liga starsich ziakov, 16. kolo

HK 05 Banska Bystrica C – HK Brezno 10:2 (6:0, 4:1, 0:1), goly Brezna: Filip Stulajter, Andrej Fasko – Dudas
   Vitazstvom Banskej Bystrice v tomto zapase starsi ziaci Brezna stratili moznost nazbierat v zostavajucich troch zapasoch dostatocny pocet bodov na pripadny posun v tabulke zo sucasnej siedmej priecky nahor. Zapas pre problemy v Banskej Bystrici bol na breznianskom stadione. Goly v prvej tretine zoradili hraci B. Bystrice akoby do dvojstupu. V 14. minute padli do breznianskej branky prve dva goly v rozsahu desiatich sekund, v 15. minute a 19. minute po dva v rozmedzi necelej polminutky. Pri desatgolovom naskoku uz trochu opadol napor Banskej Bystrice, a tak hraci Brezna mohli aspon dvoma golmi zmiernit vysoku prehru. Pri prvom Halach asistoval strelcovi Stulajterovi, druhy gol Brezna padol po samostatnej akcii Faska – Dudasa. V nedelu 26. februara odohraju starsi ziaci Brezna domaci zapas s veducim druzstvom sutaze Turcianskymi Teplicami.

2. liga mladsich ziakov, 16. kolo

   Mladsi ziaci mali v rozpise sutaze tento tyzden volno. V ramci tejto hokejovej sezony dohraju este dva chybajuce zapasy: v utorok 7. marca v Ziari nad Hronom a v nedelu 12. marca doma so Zlatymi Moravcami. Ziar je v tabulke prvy, Zlate Moravce druhe, Brezno sieste spomedzi siedmich ucastnikov sutaze.

Ing. Jozef Kolarovic

Pripravka

HK Detva – HK Brezno 4:12 (0:3, 2:6, 2:3), goly Brezna: Kostial 6, Kocka 2, Pavlik, Beky, Orovcik, Hibler.
   V zapase sa mimoriadne darilo Martinovi Kostialovi, ktory strelil sest golov. Na radost trenera Tomasa Turnu sa postupne golove presadili hraci vsetkych utocnych formacii. Podakovanie patri aj rodicom deti, ktori zabezpecili dopravu na zapas a pozbudzovanim pocas celeho stretnutia hnali svoje ratolesti vpred.

Michal Miklovic


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT