21. MAREC 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Otvorenie 100 jarnych kilometrov ako v najtuhsej zime

   V case okolo 21. marca kazdorocne breznianski turisti prvou jarnou vychadzkou zacinaju plnit podmienky absolvovania 100 jarnych kilometrov. Tato akcia ma uz niekolko desatrocnu tradiciu.
   V sobotu 18. marca za nie velmi prijemneho pocasia, ale s dobrou naladou otvorili podujatie, ktore s jarou nemalo nic spolocne. O pol desiatej sa aj zdalo, ze luce slniecka preboria mrakmi zatiahnutu oblohu, ale nestalo sa tak. Mnozstvo snehu  zabranilo absolvovat vopred naplanovanu trasu Brezno - Horne Lazy - Valastianske skaly - Banisko. Museli respektovat snehove podmienky a isli nahradnou trasou Brezno - Kiare - Markova cesta - Malusova luka, kde predpokladali aspon ciastocne vysliapane chodniky. Viac ako 80-centimetrova vrstva stareho a 5-centimetrova noveho snehu pripominali skor vianocnu vychadzku, nez jarne kilometre. Pri ohniku na „Maluske“ absolvovali ako vzdy „lukulske hody“. V pohode a v dobrej nalade po niekolkohodinovom pobyte v prirode zostupili ponad kasarne do Brezna.
   V sobotu 25. marca odchadzaju na 26. rocnik vystupu na vrch Zvolen, ktory organizuju KST Vpred a mesto Zvolen pri prilezitosti 110. vyrocia narodenia Jozefa Cigera Hronskeho. Treba sa prihlasit u E. Slavkovskej do 23. marca na c. tel. 6113327, 0908646311.

(tj)

Dorastenci Partizana v priprave

   Mladsi a starsi dorastenci Partizana Cierny Balog hrajuci III. ligu stred sa zodpovedne pripravuju na jarnu cast sutazneho rocnika 2005/2006. Trenuju striedavo v telocvicni, v terene a na umelej trave v Banskej Bystrici.
   V ramci pripravy odohrali osem zapasov so supermi roznej kvality, absolvovali aj sustredenie v Helpe. Pat az sedem hracov hrava pripravne zapasy za druzstvo dospelych. Trener Kostial veri, ze dobra priprava prinesie priaznivu odozvu na kvalitu hry v majstrovskych zapasoch obidvoch druzstiev. „Cielom pripravy v tychto vekovych kategoriach je co najlepsie sa pripravit na ucinkovanie v druzstvach dospelych. Chlapcom talent nechyba, zalezat bude len na ich pristupe k plneniu si svojich povinnosti a ako ho uplatnia v buducnosti,“ hovori trener.

Karol Muller

 

Prvy rad zlava: trener Kostial, Muller, Belko, Podstavek, M. Muransky, M. Medved, Auxt, A. Lehocky; druhy rad zlava: Turna, Kukula, Muransky, J. Auxt, Babela, Kukula, Bartos, M. Pancik; treti rad zlava: Belko, T. Medved, Lalik, M. Podstavek, Potocny, Kysel, Kovacik, J. Pancik, Suja, Danove.

 

 

Zo stolneho tenisu

ll. liga
   Zapas s muzstvami z chovsta tabulky vyzneli v prospech domacich hracov Podbrezovej, ktore vysoko vyhrali. Doobeda zvitazili nad Stranskym 15:3 (Plecho 4, Spac 4, Prochazka 3, Lamper 2, stvorhry: Plecho – Lamper 1, Spac – Galik 1), poobede zdolali Bytcu B 17:1 (Plecho 4, Prochazka 3, Lamper 4, Spac 4, stvorhry: Lamper – Plecho 1, Spac – Prochazka 1).
   Podbrezova stale na stvrtom mieste ma rovnaky pocet bodov ako treti Doprastav Zvolen.

(ll)

...

STK Benus – Medzibrod B 15:3 (Chudina 4,5, Istvan 4, J. Baliak 3, Bohacik 2, Porteleky 1,5).
   V piatok 17. marca sa pre STK Benus skoncila prva sezona v V. lige domacim vitazstvom nad Medzibrodom B. Muzstvo tak skoncilo na 3. mieste s bilanciou 9 vyhier, 3 remizy, 8 prehier. Sutaz vyhral Riall B. Bystrica B, baraz o postup do lV. ligy bude hrat druhy Medzibrod. O uspech kolektivu, ktory si stanovil ciel do 4. miesta sa pricinili: Jozef Baliak, Marian Belko, Ivan Istvan ml., Ing. Dusan Bohacik, Peter Chudina, Adam Porteleky, Igor Baliak.

(mb)

...

Zvitazila Pionierska 4
   Okresna rada SASS a Mestsky sportovy klub Brezno vo stvrtok 16. marca usporiadali stolnotenisovy turnaj zakladnych skol okresu Brezno. V postupovej sutazi druzstiev v kategorii dievcat zvitazili ziacky ZS Pionierska 4 pred Valaskou a Helpou.
   Sutaz chlapcov, o ktoru bol vacsi zaujem, organizator rozdelil do dvoch skupin. V skupine A zvitazili ziaci ZS Mazornikovo pred ZS Polomka, ZS Pionierska 4 A, ZS a MS Pionierska 2 B a ZS K. Raposa. V skupine B zvitazila ZS Pionierska 4 B pred ZS Helpa, ZS Valaska, ZS Pohronska Polhora a ZS Pionierska 2 A.
   Druhi zo skupin sa stretli o tretie miesto v turnaji. Zvitazila ZS Polomka nad ZS Helpa 5:0. Vitazi oboch skupin zviedli suboj o konecne prve miesto. Najlepsim stolnotenisovym kolektivom v okrese Brezno sa stala ZS Pionierska 4 B, ktora vo finale zvitazila nad ZS Mazornikovo 5:2.
   Najlepsie tri kolektivy v oboch sutaziach odmenil Mestsky sportovy klub Brezno vecnymi sportovymi cenami.

(bb)

Spod vysokej siete

Dubova bilancuje

   Pred tyzdnom skoncila I. volejbalova liga muzov, kde posobi Iskra Dubova Nemecka. Volejbalovy klub je pokracovatelom tradicii volejbalu v Dubovej, ktory sa hra organizovane uz 54 rokov.

   V skutku bohata historia klubu, ktory dosiahol mnozstvo uspesnych vrcholov, ci uz odohratia druhych rocnikov v ceskoslovenskej extralige, mnozstvo vyhratych turnajov na Slovensku, najznamejsi O pohar SNP vo Vysnych Hagoch a aj v zahranici. V novodobej historii su to hlavne vsetky medailove miesta, kde prim ma majstrovsky titul Slovenska v roku 2001. Zial, ako postupne podnik a. s. Petrochema Dubova stracal podu pod nohami, tak i sportovy klub k 31. decembru 2004 ukoncil cinnost. Nastastie niekolko priaznivcov: manzelia Pfeifferovci, Sanko, Andrejcak, Petrik, Obernauer, Urban zalozili obcianske zdruzenie a v rozohratej sutazi sa mohlo pokracovat. Hlavnym cielom bolo zachranit sa, co sa aj  so stastim podarilo. V novej sezone 2005/2006 bolo cielom postupit do stredu tabulky, aj ked to nebolo lahke. Druzstvo zacal tenovat byvaly dlhorocny hrac a trener Dubovej Igor Andel. K dispozicii mal strnast hracov, aj ked velmi mladych, mnohych este v juniorskom veku, ale s chutou ucit sa. Je na skodu, ze po tretom kole trener druzstvo opustil, cim nastal velky problem. V horehronskej oblasti nie je nazvys kvalifikovanych trenerov a ti, ktori su, nemaju zaujem. Situacia sa riesila tym, ze treningy viedli kapitan Skladany a Andrejcak ml. Zapasy v domacom prostredi mal na starosti Urban a u superov M. Skladany. Ukazalo sa, ze v buducnosti treba mat staleho trenera. Nevyhodou bolo aj to, ze z ekonomickeho hladiska druzstvo cestovalo autom, kde sa zmestilo len osem hracov. Aj napriek vsetkym problemom, ktore sa vyskytli, treba sieste miesto Dubovej hodnotit ako uspech, za co sa treba podakovat vsetkym, ktori sa o to pricinili.
   Ziaci v nedelu odohrali turnaj oblastnych majstrovstiev, ked zvitazili nad Prievidzou 3:1 a nad Puchovom 3:2, Puchov vyhral nad Prievidzou 3:1.

Vladimir Urban

1. Lovinobana
2. S. Bela
3. Revuca
4. Hrinova
5. Svidnik
6. Dubova
7. Trencin
8. S. N. Ves
9. N. Mesto n. V. B
10. Martin
36     29     7      3201:2785     65
36     28     8      3294:3029     64
36     28     8      3314:3055     64
36     25     11     3084:2797     61
36     20     16     3081:2907     56
36     12     24     2716:2998     48
36     11     25     2541:2926     47
36     10     26     2965:3184     46
36     9      27     2852:3089     45
36     8      28     2688:2966     44

...

l. volejbalova liga zien – sezona 2005/2006

   Skoncila sa I. volejbalova liga zien. Vitazi zapadnej  a vychodnej skupiny bojuju o postup do extraligy zien, ostatne druzstva zacali uzivat zasluzeny odpocinok. Horehronsky zastupca VK ZP Sport Podbrezova odohral v I. volejbalovej lige svoju tretiu sezonu. Kym v predchadzajucich dvoch sa hracky v prvoligovej sutazi udomacnovali, v tejto sezone vazne prehovorili do poradia na poprednych miestach.

   Do sutaze nevstupili zeleziarky stastnou nohou. Po odohrati prvych styroch kol mali na svojom konte len dve vitazstva a sest prehier. Asi nikto by v tej chvili nebol predpokladal, ze zeleziarky budu kracat od vitazstva k vitazstvu a ich spanilu jazdu dokaze prerusit len Dolny Kubin, neskorsi vitaz prvoligovej sutaze. Da sa povedat, ze nebyt prave tohto nevydareneho zaciatku, mohli hracky ZP Sport skoncit este lepsie. Pred sezonou si druzstvo verilo a dosiahnut dobre umiestnenie sa mu ziskom druheho miesta podarilo naplnit. Vsetci vlanajsi superi skoncili az za zeleziarkami. Pre vitaza sezony 2004/2005 Iskru Hnusta hrajucu v nezmenenej zostave zostalo len stvrte miesto. Hnusta nedokazala porazit zeleziarky ani v jednom vzajomnom zapase. V tejto sezone prisli do prvoligovej sutaze kvalitne druzstva – novacikovia Dolny Kubin a Spisska Nova Ves. V oboch kolektivoch tvorili zaklad byvale extraligove hracky. V Dolnom Kubine nastupovalo v zakladnej zostave az pat byvalych extraligistiek, co sa napokon stalo rozhodujucim faktorom. Vo viacerych zapasoch rozhodovala prave skusenost. Zeleziarky mali vo svojom druzstve dve skusene hracky Krajkovicovu a Babicovu, ale aj ostatne sa svojou vykonnostou postupne zlepsovali. Hra druzstiev prvoligovej sutaze sa postupne zrychluje. Ak si zoberieme rychly utok stredom siete ako meritko vykonnosti, tak prave D. Kubin tu hral prim a velmi dobre mu sekundovali hracky Podbrezovej. Necudo, ze prave tieto druzstva obsadili prve dve miesta. Stale sa vsak ukazuje, ze je velmi dolezite nerobit nevynutene chyby. Tu maju druzstva rezervy a tato oblast sa nevyhla ani kolektivu zeleziarok. Je potesitelne, ze v sutazi popri skusenych hrackach dostavaju priestor mlade volejbalistky. Zbieranie cennych skusenosti moze byt prinosom pre dalsi volejbalovy rast.
   Najlepsia dvanastka I. volejbalovej ligy zien v sezone 2005/2006 podla trenera ZP Sport Podbrezova Milana Muku: smeciarky: Ferancova, Cervikova (obe D. K.), Krajkovicova, Babicova (obe ZP), Fabianova (S. N. Ves), Beregiova (Hnusta); blokarky: Luptakova (ZP), Jurickova (D. K.), Megelova (R. S.); diagonalna hracka: Vestfalova (ZP); nahravacka: Sakalosova (D. K.); liberka: Avukova (ZP).

(mm)

...

Tabulka Horehronskej ligy vo volejbale muzov po skonceni zakladnej casti sutaze rocnik 2005/2006

1. OVK Brusno
2. VK 40 Brezno
3. Tatran Cierny Balog
4. OZCH Dubova
5. Fuchs Brezno
8       5       3       16:10    13
8       5       3       20:13    13
8       5       3       15:10    13
8       5       3       15:15    11
8       0       8       6:24      8

   V semifinalovych zapasoch play – off sa stretnu: OVK Brusno – OZCH Petrochema Dubova v telcovicni v Brusne 24. marca o 19:00, VK Brezno – Tatran Ciermy Balog v telcovicni v Brezne na Pionierskej 2 21. marca o 19:00, zapas o 3. miesto a finalovy odohraju pravdepodobne v 14. tyzdni. Viac na www.horehronskaliga.szm.sk.

Ing. Milan Floch


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT