21. FEBRUAR  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Prvy marcovy vikend policia vysetrovala niekolko kradezi vlamanim. Z rodinneho domu v Jarabej ukradli motorovu pilu, niekolko zbrani a skrinku so strelivom. Zo stodoly pri dome v Jaseni zmizla stojanova a priklepova vrtacka. Z garaze pri dome v Bystrej odcudzili ciernu snehovu frezu. Na Clementisovej ulici v Pohorelej vykradli nakladne motorove vozidlo Tatra. V oplotenom areali byvalej pily na Dimitrovovej ulici v Polomke vyrabovali pracovny stroj.


   Neprijemne prekvapenie cakalo na muza z Banskej Bystrice, ktory je majitelom rodinneho, v zime neobyvaneho, domu v Gasparove. Siedmeho marca nasiel rozbite okno na verande, ktorym zlodej vosiel do domu a odniesol si dva stvorzilove elektricke kable, styri ploche zasuvky na elektricke kable a vrchnu cast bojlera na pevne palivo. Skodu vycislili na 7000 korun.


   V policajnej cele skoncil 42-rocny muz, ktory 8. marca vecer v rodinnom dome v Benusi porozbijal zariadenie. Ked sa ho manzelka snazila upokojit, chytil ju za ruky, zvalil na zem a zahnal sa zavaraninovym poharom. Pred jeho vyhrazkami o zabiti usla pred dom, kde poziadala o pomoc suseda, na ktoreho vytiahol noz. Potom so sekerou v ruke vybehol von a hladal zenu, ktorej sa podarilo ujst. Vysetrovatel zacal trestne stihanie za nebezpecne vyhrazanie.

 

      Na prave poludnie 7. marca po slovnej hadke 40-rocneho syna s matkou sa jej zastal mladsi syn. Brat sa mu za to vyhrazal zabitim. Mladsiemu surodencovi k bruchu prilozil velky masiarsky noz a krical, ze ho pichne, podpali garaz a zomrie najstrasnejsou smrtou. Na druhy den svoje vyhrazky zopakoval, preto ho umiestnili v policajnej cele.


   Cigaretami rozneho druhu, cukrovinkami, alkoholickymi napojmi, pecivom a masovymi vyrobkami sa zasobil zlodej, ktory sa v noci na 8. marca vlamal do predajne potravin na Ulici osloboditelov v Zavadke nad Hronom. Kradezou a poskodenim zariadenia sposobil majitelovi obchodu z Helpy skodu za 21 000 korun


  Pred tristvrte na jednu popoludni 10. marca sa v herni na namesti v Brezne odohrala lupez. Lupic na krupiera namieril pistol a prikazal, aby otvoril trezor. Potom ho zamkol v sklade. Z trezoru ukradol bezmala 92 000 korun a z damskej penazenky v barovom pulte 3000 korun. Krupier cez mobilny telefon lupez oznamil policii, ktora rozbehla patranie. Lupic mal na hlave ciernu pletenu kuklu. Oblecenu mal vetrovku sivo-zelenej farby so zvislymi farebnymi pasmi, na ktorych boli rozne vzory, a svetlomodre dolu zuzene rifle. Na nohach mal vyssie cierne zimne topanky a na rukach cierne rukavice. Bol stihlej postavy, vysoky 170 - 175 cm. Vysetrovatel v Brezne zacal trestne stihanie pre zlocin lupeze.


(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 10. do 17. marca
 
Uzreli svetlo sveta image

 

   Andrej Harvan zo Zavadky nad Hronom, Anezka Pokosova z Valaskej, Nina Tadlova z Hornej Lehoty, Alex Kutliak z Podbrezovej, Sabina Dudasova  Polomky, Lucia Lukacova z Valkovne, Eleonora Eremiasova z Brezna, Diana Cibulova z Pohronskej Polhory, Martin Kovac z Brezna, Martin Kamensky z Valaskej.

 

 Opustili nas_image

 

            

         Renata Svantnerova (37) z Brezna, Helena Durisova (64) z Brezna, Slavomir Hrnciarik (57) z Brezna, Gizela Homolova (83) z Hornej Lehoty, Rudolf Delincak (55) z Brezna, Julius Bukovina (65) z Brezna, Stefan Bencik (82) z Brezna, Antonia Chudikova (78) z Brezna, Jan Bencok (52) z Brezna, Maria Capkova (90) zo Zavadky nad Hronom, Ing. Jarka Kosmelova, rodena Luptakova (40) z Brezna.

   

150

   V piatok desiateho zaznamenali ekologicky zasah na Certovici, kde z palivovej nadrze odstaveneho nakladneho auta vytiekla na vozovku nafta. Hasici asi 500-metrovy usek zasypali Vapexom a cestu pozametali. Vystartovali na Razusovu ulicu v Brezne, kde prasklo vodovodne potrubie a voda zatopila kotolnu. Dva C prudy pouzili na zlikvidovanie poziaru chaty v Ciernom Balogu, cast Medvedovo, ktory vznikol od teplovzdusnej krbovej vlozky. Vyjazd na Certovicu si zopakovali v sobotu, kedy odstranili zvysky pohonnej latky. V pondelok v Cervenej Skale odpratali z cesty styri spadnute stromy. Obyvatelia Mladeznickej ulice v Brezne ich poziadali o otvorenie bytu, z ktoreho vytekala voda a zatapala ostatne priestory.

 

155

   Lekari skonstatovali, ze pocet urazov na lyziarskych svahoch sa neznizil, prvu pomoc poskytli nielen milovnikom zimnych sportov zo Slovenska, ale aj z Madarska, Ceska ci Ukrajiny.   Zaevidovali dovedna 37 vyjazdov, z toho 17 k nahlym prihodam srdca a obehu, 11 k mozgovym prihodam, 4 k urazom, 3 k inym pripadom, 2 k brusnym prihodam.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby v tychto dnoch odtiahli len dve auta po dopravnych nehodach, a to z Banskej Bystrice do Helpy a z Dolneho Kubina do Brezna. Pomohli vodicovi Octavie s poskodenou olejovou vanou, prepravili Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, v Brezne vytiahli na cestu Feliciu, ktora bola mimo vozovky, a postarali sa o Daewoo s pokazenou zadnou napravou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Cez vikend sa clenovia Horskej zachrannej sluzby zucastnili na medzinarodnych pretekoch HZS vo Vysokych Tatrach, kde absolvovali lezenie v lade, skialpinisticke etapy a zvozy s kanadskymi sanami. V utorok pomohli prepravit pacienta z Jarabej, zaevidovali bezne lyziarske urazy.

 

Podakovania

        Vyslovujeme co najsrdecnejsie podakovanie rodine, pribuznym a znamym, ktori prisli dna 7. marca odprevadit na poslednu cestu dobreho a skromneho cloveka, nasu mamu,

Mariu Giertlovu.

   Dakujeme vsetkym, ktori prejavmi sustrasti a kvetinovymi darmi pomohli zmiernit bolest nad jej stratou.
   Syn Jozef, dcera Darina a sestra Margita s rodinami

...

   Uprimne dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom, byvalym kolegom a znamym za odprevadenie na poslednej ceste 11. marca nasho draheho

Ivana Diena.

   Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
   Smutiaca rodina

...

   Dakujem primatorovi mesta a mestskemu uradu za poslednu rozlucku na pohrebe

Ladislava Filla z Brezna.

   Zaroven dakujem OO KSS a dychovej hudbe Zeleziarni Podbrezova, pribuznym a znamym za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
   Rodina Fillova

 

Blahozelanie

   

SPOMIENKY

   Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni.
   Vo februari a v marci sme si pripomenuli nedozite narodeniny a vyrocie umrtia nasich drahych rodicov

Gabriely a Juliusa Molcanovcov z Valaskej.

   S laskou spominaju dcery Anna a Eva s rodinami.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti, otec, za vsetkych nas.
   Dna 2. marca uplynulo prve smutne vyrocie umrtia nasho draheho otca, stareho a prastareho otca

Juliusa Mistrika z Predajnej – Kramlistia.

   S uctou a laskou spominaju dcery Hana a Elena s manzelmi a vnucka Martinka s rodinou.

...

   Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy, v nom.
   Dna 8. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Jozef Takac z Brezna.

   S laskou a uctou spomina manzelka Jarmila, dcery Zuzana a Slavka s rodinami a ostatna rodina.

...

   Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen. Len sviecu horiacu a krasnu kyticku na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked musel si nas opustit.
   Dna 14. marca sme si pripomenuli nedozite sestdesiate narodeniny nasho draheho manzela, otca, stareho otca, brata, svagra

Pavla Giertla z Brezna.

   S laskou spomina smutiaca manzelka, synovia Pavol, Peter, dcera Zuzana s rodinami a ostatna rodina.

...

   Odisla si z nasho zivota, my ostali sme sami, no navzdy budes v srdciach tych, co ta mali radi.
   Dna 20. marca sme si pripomenuli nedozite styridsiate narodeniny nasej dcery

Katky Zlukyovej, rodenej Struharovej z Cierneho Balogu.

   S laskou spominaju rodicia, brat a dcery.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 21. marca uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila manzelka, matka, stara a prastara mama

Emilia Petrova z Brezna.

   S bolom v srdci spomina manzel, dcera, vnucata a pravnuci.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

   Stichli kroky zname, niet hlasu, co nas domov volal, niet uz cesty, ktora vedie k otcovi. Prazdno a ticho, bolest a zial, kdeze je tvoja usmiata tvar? Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas... Pre nas si vsak nezomrel, vzdy budes zit v nas.
   Dna 22. marca si pripomenieme smutne desiate vyrocie umrtia nasho draheho

Antona Zivickeho z Predajnej.

   S neutichajucou laskou a zialom spominaju manzelka, syn a dcera s rodinami, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

   Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na sihlianskom cintorine spis si svoj sen.
   Dna 23. marca uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil

Imrich Fogel zo Silhy.

   Spomina syn Dalimir s rodinou.

...

   Odisla si z nasho zivota, my ostali sme sami, no navzdy budes v srdciach tych, co ta mali radi.
   Dna 25. marca uplynie patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama a stara mama

Maria Tazka z Cierneho Balogu.

   S laskou spominaju synovia Lubomir a Milan s rodinami a ostatna rodina.

 

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Mate vynikajuce vyhliadky v biznise. Vas sarm zlomi aj tych najzatatejsich podnikatelov. Davajte si pozor na zavistlivcov. Zabavte sa v spolocnosti.

Byk
   Vyhybajte sa sportovym akciam, pretoze hrozi riziko urazu. Teraz je ten spravny cas relaxovat pri televizore, alebo si citat oblubenu knihu.

Blizenci
   Stretnete dobreho priatela, ale opatrne s tym, co vsetko o sebe prezradite. Mozete doplatit na vasu uprimnost a otvorenost. Setrite si sily.

Rak
   Dost vas budu zatazovat partnerske vztahy a rodina a preto v pracu budete trochu zaostavat. Pozor na pracovny stres a napatie medzi kolegami.

Lev
   Tento tyzden budete mat dost smolu na peniaze. Hrozi vam, ze vas niekto okradne. Budete tiez dost nesikovny. Snazte sa byt viac opatrnejsi.

Panna
   Budete velmi vybusny a preto by ste sa mali krotit. Vasu energiu sustredte radsej na vasu milu polovicku. Neriskujte vas hlboky vztah tym, ze partnera podvediete.

Vahy
   Budete pracovne dost vytazeny a budete mat slubnu odmenu. Mozete sa kvoli nedostatku casu pohadat s vasimi detmi, ktore vam budu vycitat zaneprazdnenost.

Skorpion
   Urobite velmi dobre, ak zacnete sami podnikat, alebo ak zmenite povodne zamestnanie. Ak si chcete najst lasku, v baroch a na diskoteke nehladajte!

Strelec
   Mozete realizovat vase zanedbane napady, pretoze budete mat vynikajuce pracovne tempo a vacsina veci pojde podla vasich planov.

Kozorozec
   Hviezdy vam budu priat vo vsetkych smeroch, len to zdravie vas akosi nebude pocuvat. Namiesto hrdinskych vykonom radsej oddychujte.

Vodnar
   Mnohi si vasu povahu budu pochvalovat. Vasi kolegovia si vsimnu, ako sa snazite a makate na sebe a preto si ziskate ich priazen a obdiv.

Ryby
   Vikend stravte doma, v pokoji. Tento tyzden bude dost vycerpavajuci, co sa tyka vsetkych smerov. Ak sa nechcete citit ako nepotrebny, ponuknite sa na domace prace.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT