28. MAREC  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V case od 19. do 21. marca sa neznamy pachatel vlamal do bufetu Ciernohronskej zeleznice na Chvatimechu. Ukradol poplasne zariadenie, stresne okno, styridsat plastovych stoliciek, sest plastovych stolov, fritezu, elektricky dvojplatnickovy varic, tlakovy hrniec a nastavec na capovanie piva. Skodu vycislili na 72 tisic korun.

   Policia v Brezne vzniesla obvinenie voci 32-rocnemu Juliusovi O. z Brezna za precin nebezpecneho vyhrazania.  Popoludni 20. marca v Prednych Halnoch opakovane fyzicky napadol nevlastneho otca a svoju matku a vyhrazal sa im zabitim, cim u nich vzbudil obavu, ze svoje vyhrazky uskutocni. Obvineneho umiestnili v cele predbezneho zadrzania a bol spracovany navrh na jeho vzatie do vazby. Sudca Okresneho sudu v Brezne ho 22. marca vzal do vazby.

    Policia vysetruje trestny cin kradeze vlamanim do motoroveho vozidla. Doposial nezisteny pachatel sa v noci na 21. marca v Podbrezovej na Stiavnicke pri vchode do obytneho domu vlamal do zaparkovaneho osobneho motoroveho vozidla Ford Focus. Z jeho priestorov ukradol odnimatelny panel autoradia a mobilny telefon, cim 39- rocnemu majitelovi sposobil skodu bezmala za 20 tisic korun.

   V presne nezistenom case z 20. na 21. marca v Prednych Halnoch doslo ku kradezi vlamanim do prenajatych kancelarskych priestorov sukromnej firmy. Pachatel sekerou rozsekal vchodove dvere kancelarie, z ktorej ukradol notebook. Jeho 46-rocny majitel z Brezna tym utrpel skodu priblizne za 23 tisic korun. Policia po zlodejovi patra.

      Breznianski policajti 22. marca prijali oznamenie o kradezi, ktora sa stala 21. marca predpoludnim v case od pol osmej do pol druhej na Ulici MPCL v Brezne. Neznamy pachatel otvoril bezpecnostne dvere na byte, z ktoreho si odniesol lup asi za 18 tisic korun.

    V doline Mlynna v katastri Myta pod Dumbierom 23. marca vycinal zlodej. Najprv rozbil okno na maringotke, z ktorej odcudzil dva mobilne telefony a kluce od Mazdy. Potom ukradol aj auto, v ktorom sa nachadzali rozne doklady a dokumenty. Kradezou osobneho motoroveho vozidla vznikla bratislavskej spolocnosti skoda asi za 750 tisic korun a majitelom mobilnych telefonov za vyse 12 tisic korun. Policia zacala trestne stihanie na neznameho pachatela a po cervenej Mazde bolo vyhlasene patranie.

   Popoludni 23. marca na ceste prvej triedy vo Valaskej v smere do B. Bystrice doslo k dopravnej nehode pri stretavani sa Peugeotu s oproti iducim nakladnym autom. Spod kolies nakladneho vozidla z cesty vyletel volne leziaci plech, ktory zasiahol celne sklo Peugeotu a preletel do auta. Zasiahol 49-rocneho spolujazdca z Murana, ktory sedel na prednom sedadle. Poraneniam hlavy na mieste nehody podlahol. Vodic nakladneho auta pokracoval v jazde. U 24-rocneho vodica Peugeotu z Murana pozitie alkoholu nezistili.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

 

Co sa udialo v tyzdni od 17. do 24. marca

 
Uzreli svetlo sveta image

 

  

   Frederik Bartos z Brezna, Martin Pobis z Benusa, Ema Eremiasova z Cierneho Balogu, Viktoria Vaisova z Brezna, Barbora Musukova z Nemeckej, Maria Magdalena Kupcova z Cierneho Balogu, Vanesa Puskarova z Brezna, Tomas Holy z Brezna, Viktoria Andrejkova z Lomu nad Rimavicou.

 

 Opustili nas_image

 

            

            Stefan Drnaj (42) z Cierneho Balogu, Peter Javorcik (69) z Brezna, Jan Pocklan (71) z Lomu nad Rimavicou, Gejza Dono (65) z Brezna, Terezia Daxnerova (76) z Cierneho Balogu, Vladimir Karako (45) z Podbrezovej, Jaroslav Sreiner (46) z Brezna, Maria Kupcova (86) z Cierneho Balogu, Maria Budovcova (63) z Cierneho Balogu, Ivan Trajtel (52) z Brezna, Jozef Belko (74) z Brezna, Katarina Stasakova (98) z Lomu nad Rimavicou, Tomas Kovacik (74) z Predajnej.

   

150

   V piatok sedemnasteho po dvoch dopravnych nehodach v Brezne poskytli pomoc zranenej osobe, havarovane auta nalozili na vozidlo odtahovej sluzby. Vysokym tlakom uhasili horiaci kontajner na odpadky na Sladkovicovej ulici v Brezne a zlikvidovali poziar udiarne v Nemeckej. Vo stvrtok doslo k  tragedii na hlavnej ceste vo Valaskej - spod kamiona vyletel kus zeleza, ktory zasiahol za nim iduci Peugeot a smrtelne zranil spolujazdca.  

 

155

   Lekari v stredu do breznianskej nemocnice previezli zenu so zlomenym clenkom po tom, co spadla v pivnici rodinneho domu. Po dopravnej nehode v Michalovej sa postarali o zranenu osobu, ktora utrpela vaznejsie zranenia. Dovedna absolvovali  47 vyjazdov, z toho 16 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k neurologickym prihodam, po k 2  psychiatrickym pripadom a k porodom, 8 k urazom, 6 k inym pripadom, 5 k umrtiam a 2 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby su zaevidovane tri dopravne nehody, z toho dve s lahsimi zraneniami a jedna so smrtelnym. K havariam doslo v Banskej Bystrici, Brusne a vo Valaskej. Odtiahli Peugeot so zadretym motorom , Ladu 1300 so zhorenou elektrikou a pomohli majitelovi Skody 120 so zlomenou zadnou polosou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Cez vikend clenovia Horskej zachrannej sluzby poskytli prvu pomoc dvom lyziarom, ktori sa zranili na zjadovkach. Prijemne slnecne pocasie vylakalo do hor turistov, su vyhodne podmienky na potulky prebudzajucou sa jarnou prirodou.

 

 

 

Podakovania

           Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym za odprevadenie na poslednej ceste dna 7. marca nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Ondreja Moronka z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym za prejavy sustrasti a za kvetinove dary na poslednej rozlucke dna 10. marca s nasim milovanym synom, bratom, manzelom a otcom

Jozefom Giertlim z Cierneho Balogu.

Blahozelanie

   

SPOMIENKY

     Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Prazdny je dom, smutok je v nom, zostava nam len bolest a spomienka v nom.
   Dna 14. marca sme si pripomenuli nedozite sestdesiate sieste narodeniny a dna 20. marca piate vyrocie umrtia nasho manzela, otca a stareho otca

Jaromira Repku z Brezna.

   Spominaju manzelka, dcery Jana a Gabriela s rodinami.

...

   Dna 20. marca sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej drahej

Katariny Stulajterovej zo Zadnych Halan.

   S laskou spominaju deti Sabina, Juraj, Michal a rodicia.

...

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 25. marca sme si pripomenuli smutne prve vyrocie umrtia nasho

Jozefa Suchana z Polomky.

   S laskou spomina manzelka Anna, syn Jozef a dcery Drahomira a Elena s rodinami.

...

   Dna 28. marca uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Rudolf Svantner z Brezna – Mazornikova.

   Spomina manzelka, vnucka Katka a syn Jozef.

...

   Dna 28. marca sme si pripomenuli nedozite prve narodeniny a zaroven prve vyrocie umrtia nasej drahej

Liliany Slabeyovej.

   Anjelik moj, pamiatka na teba je nezmazatelne vryta v mojom srdci a mojich myslienkach na teba!
   Mama

...

   Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.
   Dna31. Marca si pripomenieme tretie vyrocie umrtia manzela, otca, stareho otca

Milana Pikulu z Brezna.

   S laskou spomina milujuca manzelka, dcery, zat a vnucata.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorime spis svoj vecny sen.
  Dna 31. marca uplynie trinast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Michal Simko z Brezna – Podkorenovej.

   Spominaju manzelka, dcery Viera, Hana, Marta a syn Stano s rodinami.

...

   Su chvile, ktore tazko prezivame, su okamihy, na ktore tisickrat spominame. Marne ich nase oci hladaju,marne po tvari slzy stekaju.
   Dna 1. aprila uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas drahy otec a stary otec

Jan Trajtel

   a dna 4. maja si pripomenieme jedenaste vyrocie umrtia nasej mamy a starej mamy

Ruzeny Trajtelovej z Brezna.

   S laskou a uctoou spominaju dcera a syn s rodinami.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 1. aprila si pripomenieme tretie vyrocie umrtia

Jozefa Skodu zo Zadnych Halan.

   S laskou a uctou spomina manzelka, synovia Jozef, Ivan s druzkou a synom Ivkom, vnucata Ivko, Jozko, Monika, Lenka, Maria, pravnucata Dodko, David, Terezka, bratia Janko a Vladko s rodinami.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Zacinate mat penazne aj pracovne uspechy. Davajte si vsak pozor, aby ste ziskane bohatstvo znova nestratili. Partnerovi dajte najavo, ze je pre vas najdolezitejsi.

Byk
   Tento tyzden bude dost rusny a zbytocne neriskujte. Pokuste sa neminat vela penazi. Viac si strazte vase cennosti, pretoze mozete o ne prist.

Blizenci
   Vase telo aj duch budu vo vybornej forme a vy sa budete citit skvelo. V laske si radsej dvakrat premyslite vase kroky, aby ste nespravili chybu.

Rak
   Toto obdobie bude dost konfliktne. Spory budu vznikat aj kvoli malickostiam a mozu vzniknut na pracovisku ci v kruhu rodiny.

Lev
   Budete mat naladu pod psa a na svet sa budete pozerat len z tej negativnej stranky. Dobre nad vsetkym popremyslajte a urobte vacsie zmeny.

Panna
   Budete mat chut vsetko zlepsovat a vynovovat. Tyka sa to domova a aj ludi okolo vas. Nie vsak vsetci budu s vasim spravanim stotozneni.

Vahy
   Budte vo vsetkom viac opatrnejsi, pretoze neskor mozete vase konanie olutovat. Nenechajte sa nikym vyviest z miery.

Skorpion
   Viac berte zivot s humorom a vsetko pojde lahsie. V praci sa snazte podavat coraz vacsie vykony a urcite si vas vsetci vsimnu.

Strelec
   Ste vesela povaha a preto budete mat chut nachytavat priatelov. Ak sa chcete dobre zabavit, pripravte si pre nich prvoaprilovy zartik.

Kozorozec
   Mate cas doriesit vsetko, co ste zanedbali. Tento tyzden je idealny na prechadzky, oddych, meditaciu... Hviezdy praju novym laskam.

Vodnar
   Budete viac vaznejsi a na zarty nebudete mat vela chut. V praci budete mat chaos a hromada povinnosti vas bude cakat na pracovnom stole.

Ryby
   Na pracovisku budete tym, co bude vylepsovat naladu medzi kolegami. Pri tom zhone, co vas sprevadza celym tyzdnom vas niekto moze necakane prekvapit.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT