3. APRIL  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Policia vysetruje pripad kradeze vlamanim, ku ktorej doslo v noci na 23. aprila na Lichardovej ulici v Brezne. Neznamy pachatel sa tam vlamal do garaze pri rodinnom dome, odkial ukradol golfovu vybavu s prislusenstvom a flisovu bundu. Majitelovi sposobil skodu takmer za 53 tisic korun.

   Vysetrovatel zacal trestne stihanie a zaroven obvinil 52-rocneho Dusana z Podbrezovej z precinov nebezpecneho vyhrazania a porusovania domovej slobody. Obvineny 21. aprila v obednajsich hodinach prisiel k bytu svoje sestry vo Valaskej a zazvonil pri vchodovych dverach. Ked majitelka bytu pootvorila dvere, zacal oplzlo nadavat a tlacit do dveri rukami a celym telom. Podarilo sa mu prekonat odpor sestry, ktora dvere drzala zvnutra. Po vstupe do bytu jej znovu nadaval a vyhrazal sa, ze ju zabije, ak mu neda peniaze. Obvineny je stihany na slobode.

   V case od 17. do 24. aprila v rekreacnej oblasti Krpacovo sa ktosi vlamal do vcelina. Z jeho spodnej casti ukradol cirkular s motorom, cim majitelovi z Ciech vznikla skoda za vyse 12 tisic korun.

   Kradez vlamanim do kancelarie na novom cintorine v Brezne zaznamenali v noci z 24. na 25. aprila. Po vniknuti do priestorov zlodej pravym klucom odomkol kovovu pokladnicku, z ktorej ukradol peniaze. Kradezou a poskodenim zariadenia vznikla skoda asi za 7500 korun.

     Neznamy pachatel v noci z 26. na 27. aprila sa v breznianskej nemocnici vlamal do ambulancie na tretom poschodi, kde zo stolika ukradol vyse tritisic korun. Z dalsej ambulancie odcudzil styridsat korun, znehodnotil lieciva v hodnote priblizne pattisic korun a na zariadeni nechal skodu asi za sedemtisic korun. Poskodenim zariadenia ambulancii sposobil nemocnici skodu za vyse 10 tisic korun.

   Policia hlada pachatela, ktory sa v case od 23. hodiny 26. aprila do skorych rannych hodin nasledujuceho dna v Benusi na Pobisove dopustil trestneho cinu kradeze. Vosiel do dvora rodinneho domu, presiel do garaze, odkial ukradol motorovu pilu Husqvarna. Potom zobral zvazok klucov, na ktorom boli aj kluce od osobneho auta Daewoo Espero, modrej metalizy, odstaveneho na dvore. S vozidlom, v ktorom sa nachadzali osobne doklady, osvedcenie o evidencii a zakladna vybava, odisiel na nezname miesto. Majitelovi vznikla kradezou skoda za vyse 30 tisic korun a poskodenim bezmala za sesttisic korun. Kradezou auta bratislavska lizingova spolocnost utrpela skodu priblizne za 100 tisic korun.

   Pod ruskom 27. aprilovej noci ktosi vosiel do objektu spolocnosti v Lopeji. Vlamal sa tam do troch garazi pouzivanych ako sklad farebnych kovov a odniesol si 90 kg hlinika a 25 kg medenych kablov. Konatelovi spolocnosti vznikla vyse 5-tisickorunova skoda.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 13. do 21. aprila

 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

      Veronika Murinova z Brezna, Dominika Petkova z Martina, Natalia Kubikova zo Zavadky nad Hronom, Daniel Pustaj  Brezna, Samuel Giertl z Brezna, Barbora Eremiasova z Brezna, Boris Pacan z Valkovne, Darius Ondrej Racak z Michalovej, Marek Pokos z Brezna.

 

 Opustili nas_image

 

            

         Peter Chovan (38) z Myta pod Dumbierom, Margita Kostialova (74) z Cierneho Balogu, Helena Opeckova (78) z Brezna, Pavol Racak (75) z Drabska, Vilma Stupkova (90) z Brezna, Maria Jarganova (93) z Hronca, Jaroslav Bartos (54) z Cierneho Balogu, Anna Suhajdova (84) z Lopeja, Stefan Baliak (74) z Benusa, Vladimir Zur (59) z Valaskej, Elena Schellerova (75) z Brezna.

 

150

   Hasici zaznamenali sest pripadov vypalovania travy na Mazornikove, Chamarovej, Vrchdolinke, v Polomke, Pohorelskej Masi. Vo stvrtok trinasteho v Ciernom Balogu vyprostili sponad potoka havarovany Peugeot. Na druhy den v Dolnej Lehote vytiahli na cestu Fabiu, ktora bola mimo vozovky, pricom sa zranili dve osoby. Na  Velkonocnu nedelu vystartovali do Myta, kde sa v priekope nachadzal Ford. Vysokym tlakom zlikvidovali poziar osobnych aut v Dubovej a v Jaseni, kde majitelovi vznikla skoda asi za 120 000 korun. Na Krculovej ulici v Brezne otvorili byt a posledny vyjazd absolvovali do Michalovej, kde na transformacnej stanici nastal skrat a zacala horiet poistka.

 

155

   Na Velkonocnu nedelu asi nezabudne zena z Brezna, ktoru lekari do nemocnice previezli s poraneniami po pichnuti nozom. Dovedna je zapisanych 34 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 2 k dychacim prihodam, 7 k neurologickym pripadom, 3 k  psychiatrickym prihodam, 6 k urazom, 5 k brusnym prihodam, po 1 k umrtiu este pred prichodom sanitky, k porodu a 1 pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
09023 745988

   Nepozornost vodicov, alkohol, nedanie prednosti v jazde - toto vsetko sposobilo dopravne nehody, ktorych clenovia Cestnej zachrannej sluzby zaznamenali pat. Vystartovali do Krpacova, Cierneho Balogu, Vagnara, Predajnej, Banskej Bystrice, odkial previezli havarovane vozidla. Postarali sa o Seat s poruchou motora a z Dubovej do Brezna odtiahli zhoreny Renault.

 

Horska zachranna sluzba

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby vo stvrtok 13. aprila vo Velkej Fatre patrali po  mladom 19-rocnom muzovi z Banskej Bystrice, ktory je uz mesiac nezvestny. Akcia skoncila neuspesne, patranie bude pokracovat dalej. Pocas tychto dni jeden zamestnanec absolvoval skolenie v Jasnej.

 

 

Blahozelanie

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPOMIENKY

 

   Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
   Dna 25. aprila uplynul rok odvtedy, co nas opustil drahy otec, stary otec

Jan Sagat z Jasenia.

   S laskou spominaju dcery, vnucata a ostatna rodina.

...

   Odisiel si nahle, necakane, na rozlucku nebol cas. Tvoj odchod zabolel vsetkych nas. Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas, pre nas si vsak nezomrel, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
   Dna 27. aprila sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho otca

Pavla Malika z Helpy.

   S laskou spomina syn Peter, dcera Janka, blizki pribuzni a ostatna rodina.

...

   Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
   Dna 29. aprila uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Stafan Tokar z Polomky.

   S laskou spominaju manzelka, dcery s rodinami, vnucata, pravnucka Barborka a cela rodina.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhalsi oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
   Dna 1. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Lydie Javorcikovej z Brezna.

   S laskou spominaju dcera a syn, sestry a brat s rodinami.

...

   Dna 2. maja sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia syna, otca, brata

Antona Mecla z Brezna

   a dna 10. maja uplynie dvadsatpat rokov odvtedy, co nas opustila mama, stara mama

Anna Faskova z Brezna.

   S laskou spomina smutiaca rodina.

...

   Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ti ostatni. Aj ked uz od nas odisla, zije stale v nasich srdciach.
   Dna 3. maja uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha manzelka, mama, starka a sestra

Maria Kanova z Bacucha.

   S laskou a uctou spomina manzel, dcera a syn s rodinami.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na polhorskom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 4. maja uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, ocko a stary otec

Ivan Kubizniak z Pohronskej Polhory.

   S laskou spomina manzelka Paulina, dcery, synovia a vnucata.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre taba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 5. maja si pripomenieme smutne piate vyrocie umrtia manzelky, mamy, dcery

Marty Smrekovej z Brezna.

   S laskou spomina smutiaca rodina.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 7. maja uplynie pat rokov odvtedy, co nas vo veku 66 rokov opustil drahy manzel

Ludovit Kmet z Valaskej.

   Spomina manzelka a dcery s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Pustite sa s elanom do uskutocnovania vasich planov. Na obzore je necakany financny vydavok ci strata. Preto si dajte pozor na snazivych, ktori sa uchadzaju o vasu priazen

Byk
   Mate problem sustredit sa na pracovne ulohy? To znamena, ze vas organizmus upozornuje, ze by ste si potrebovali oddychnut. Poziadajte o pomoc kolegu alebo parntera.

Blizenci
   Budete trochu nervozny. Vyskytol sa problem, s ktorym si neviete rady, co znacne narusa vasu celkovu rovnovahu. Vacsinu energie zamerajte na plnenie pracovnych zalezitosti, pojdu vam „od ruky“.

Rak
   Nezostavajte doma. Bez ohladu na pocasie si zbalte batoh a vydajte sa do prirody. Upevnite si nielen svoje zdravie, ale hlavne pridete na ine myslienky.

Lev
   Nezacnite sportovat. Najlepsie by vam prospelo, keby ste ani nevytiahli paty z domu. Zamyslite sa nad tym, co skutocne potrebujete a venujte sa len tym najdolezitejsim veciam.

Panna
   Spomalte a doprajete si kratky oddych. Nemozete nic zmeskat. Naopak, ak si spravite trochu odstup od pracovnych zalezitosti, vyvarujete sa chyb.

Vahy
   Tyzden praje medziludskym vztahom, laske a vzajomnemu porozumeniu. Pokial nie ste zadany, alebo mate v partnerskom vztahu tazkosti a chceli by ste zmenu, mate na to jedinecnu prilezitost.

Skorpion
   Od zaciatku tyzdna sa vam zda, ze sa vam nic nedari. Budte pokojny, nie ste sam. Ak vam nie je do smiechu, skuste sa pozriet na nejaku komediu alebo usmevny film.

Strelec
   Zda sa, ze ste podlahli trpitelnej nalade. Zavolajte do zamestnania a urobte si volno, alebo zajdite k lekarovi, on vam uz nejaky neduh najde a vy si na par dni oddychnete.

Kozorozec
   Mohli by ste vyuzit odpocinok na sebarealizaciu. Mozno v sebe objavite po tieto dni akesi netusene vlohy. Ak mate malolete deti, vyvarujte sa prehnaneho autoritativneho spravania.

Vodnar
   Vsetko by malo ist ako po masle. Preto sa nezlaknite uloh, ktore sa nahromadia na vasom stole. Myslite na to, ze s parnterom treba chodit castejsie do spolcosnosti.

Ryby
   Je najvyssi cas, aby ste si dopriali poriadne volno kedy budete len oddychovat a venovat sa koncikom. Mozete si urobit aj malu rekapitulaciu a prehodnotit svoje naplnene a dosial nenaplnene plany a predsavzatia.


Bylinky – ako ich pouzivat a na co su dobre

prednaska Ing. Svetlany Simurdovej vo stvrtok 4. maja o 17. h v Mestskom dome kultury v Brezne (v Slovenskej izbe).
Sukromne poradenstvo na c. tel: 0905 119230


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT