25. JUL  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Sedemnasteho jula na policii oznamili kradez vlamanim do chaty na samote Uhliarka v katastri Lomu nad Rimavicou. Majitela z Brezna zlodej obral o letnu bundu a rozne potraviny, zo strechy domu odmontoval 11-metrovy medeny bleskozvod. Skoda, ktoru za sebou nechal, predstavuje bezmala styri tisicky.

   V SKI centre v Myte pod Dumbierom sarapatil nevolany navstevnik, nasledky jeho „navstevy“ odhalili 17. jula popoludni. Z hlavnej rozvodnej skrine pri vleku ukradol styri stvormetrove medene a hlinikove kable a z elektromeru na vystupnej stanici vleku desatmetrovy CYKY vodic. Skodu vycislili na 35 000 korun.

   Vysetrovatel 17. jula zo zlocinu lupeze obvinil 28-rocneho muza z Brezna. V ten isty den o pol siedmej vecer pred obchodom na Nalepkovej ulici v Brezne kopol do hlavy 31-rocneho muza, ktory po udere pastou do nosa spadol na zem. Obvineny mu potom z tasky s nakupom ukradol flasu nealkoholickeho piva, plechovku piva a rozbil flasu cerveneho vina. Obet utoku utrpela poranenia tvare. Utocnika stihaju na slobode.

   Obvineniu z precinu utoku na verejneho cinitela celi 50-rocny muz z Cierneho Balogu. Vecer 18. jula pod vplyvom alkoholu na miestnej komunikacii v Ciernom Balogu pri vykonavani sluzobneho zakroku napadol policajta. Chytil ho za koselu a snazil sa ho udriet do tvare. Policajt musel proti nemu pouzit hmaty a chvaty sebaobrany, pri com obvineny utrpel lahke zranenie. Muza stihaju na slobode.

      O pol siestej podvecer 18. jula sa v Telgarte stala dopravna nehoda. Vodic Lady  pri predchadzani pred nim iduceho nakladneho motoroveho vozidla sa dostatocne nepresvedcil, ci neohrozi alebo neobmedzi oproti jazdiacich vodicov, presiel cez plnu stredovu ciaru a celne narazil do proti jazdiaceho polskeho kamionu Mercedes Benz. Pri nehode sa zranil vodic Lady a jeho traja spolujazdci, odviezli ich do revuckej nemocnice. Najhorsie na tom je 19-rocny Frantisek, ktoreho tazke zranenie si vyziada liecenie tri az sest mesiacov. Na autach je skoda dovedna za 30 000 korun.

   Od pol jednej v noci do pol jedenastej predpoludnim 21. jula sa neznamy pachatel vlamal do pohostinstva v Osrbli. Nasilim vnikol do skladu a odtial do pohostinstva, odkial ukradol peniaze a cigarety roznych znaciek. Majitelke z Cierneho Balogu sposobil kradezou skodu za 10 400 korun a poskodenim majitelovi budovy - Jednote COOP Brezno - skodu za dve tisicky.

   Neprijemne spomienky zo Slovenska si odnasa madarsky motorkar. V skorych rannych hodinach 22. jula mu ktosi z parkoviska pred motorestom v Nemeckej ukradol motocykel Honda. Skodu vycislili bezmala na 167 000 korun.

   Tri kusy hovadzieho dobytka zmizli predpoludnim 23. jula z humna v Drabsku na Javorine, cim ich majitel z Lomu nad Rimavicou prisiel odhadom o 50 000 korun. Zvysky jedneho zvierata nasli asi patdesiat metrov od humna.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)  

Co sa udialo v tyzdni od 14. do 21. jula

 
Uzreli svetlo sveta image

 

  

Klaudia Harvanova zo Zavadky nad Hronom, Aneta Patrasova z Hornej Lehoty, Livia Kupcova z Cierneho Balogu, Tomas Martinec z Podbrezovej, Kristian Zubaj z Liptovskej Teplicky, Michal Katona z Brezna, Nikola Makovnikova z Lopeja, Miroslav Zofcin zo Zavadky nad Hronom, Liliana Varlova z Jasenia, Silvia Dejsova z Cierneho Balogu.

 

  Opustili nas_image

     

  

  Jan Giertl (52) z Brezna, Amalia Kvietkova (73) z Hronca,  Elena Kadecka (70) z Brezna, Rudolf Giertl (76) z Cierneho Balogu, Ladislav Rostar (75) z Brezna, Imrich Kovac (79) z Podbrezovej, Jan Pindiak (57) z Pohronskej Polhory, Elena Kraskova (67) z Brezna, Jan Pobis (46) z Benusa, Pavlina Muranska (64) z Brezna, Jan Stulrajter (59) z Vlkanovej, Terezia Bercikova (86) z Cierneho Balogu.

 

150

  V piatok jednoduchymi hasiacimi prostriedkami zlikvidovali poziar lesneho porastu v Bacuchu, neskor vystartovali do Helpy, kde doslo k havarii Skody Octavie. V nedelu uhasili horiace seno v Podbrezovej a lesny porast v Pohorelej. O pomoc ich poziadali pri otvoreni bytu na Ulici MPCL v Brezne, v ktorom sa nachadzala zdravotne tazko postihnuta pani. V utorok po celnej zrazke Mercedesa a Lady 1200 doslo k zraneniu piatich osob, hasici pomohli lekarom pri osetreni, z vozidla odpojili akumulator. V utorok v Pohorelej, cast Orlova vypukol rozsiahly poziar asi dvoch hektarov stareho a hektaru mladeho lesa . V tazko pristupnom terene sa do zasahu zapojili zachranari z Brezna, Pohorelej, obecne hasicske zbory, brigada hasicskeho zboru zo Ziliny, osadky troch vrtulnikov. Poziar sa podarilo lokalizovat v stredu, pri zasahu nebol nikto zraneny.

 

150

   Pocas letnych prazdnin sa nespravnym smerom ubera hlavne mladez, ktora volny cas vyplna pozivanim alkoholickych napojov. Tomuto neduhu holdovali na vylete v Michalovej aj malolety chlapec a 17-rocne dievca z Bratislavy, ktorych lekari previezli v opitom satve do breznianskej nemocnice. Zaevidovali 6 vyjazdov k nahlym prihodam srdca a obehu, 9 k mozgovym prihodam, 5 k urazom, 2 ku gynekologickym prihodam a 12 k inym pripadom.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby zaznamenali tri dopravne nehody, z toho jedna v Telgarte skoncila so zraneniami u piatich osob. Z Predajnej do Brezna odtiahli Feliciu s odtrhnutou prednou napravou, do Valaskej ich privolal vodic Skody 120 so zlomenou zadnou polosou a v Murani poskytli pomoc majitelovi Toyoty, ktora bola mimo vozovky. 

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Od 13. do 15. jula patrali po 10-rocnom chlapcovi z Presova, ktory sa stratil v Rackovej doline po tom, co sa oddelil od skupiny vracajucej sa z tury hrebenom Otrhancov v Zapadnych Tatrach. Najst sa ho podarilo v sobotu rano, kedy clen zachrannej skupiny oznamil vysielackou kontakt s hladanym, ktory bol pri vedomi, komunikoval, ale po 43 hodinach bludenia bol znacne vycerpany. Chlapca vrtulnikom previezli do  nemocnice v Banskej Bystrici. Naklady spojene s patracou akciou presiahli sumu 600 000 korun.

 

 

Podakovania

 

   

SPOMIENKY

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
  Dna 8. jula sme si pripomenuli dvadsiate piate vyrocie umrtia

Alzbety Kollarikovej

   S laskou spominaju krstny syn Ondrej, ostatna rodina, znami a priatelia.

...

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Dna 21. jula sme si pripomenuli tridsiate vyrocie umrtia nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Abela Krala z Brezna

   S laskou a uctou spominaju manzelka Anna, dcery Blanka, Slavka s rodinami, synovia Jan, Peto s rodinami, vnucata s rodinami, pravnucata a ostatna rodina.

...

   Za tvoju nehu mamicka, za tvoju velku lasku, za starostlivost, bozky na licka, za kazdu pribudnutu vrasku na dlaniach, co zrobene su cele, nech tato ticha spomienka tlmoci vdaky tisicere.
   V mesiaci jun by sa bola dozila devatdesiatich siestich rokov
a dna 24. jula sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia

Jolany  Podhradskej, rodenej Kollarikovej

   S laskou spominaju syn Ondrej, Palko, Ivan, ostatna rodina, priatelia a znami.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

   Dna 25. jula si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej mamy, starej a prastarej mamy

Antonie Zemkovej z Cierneho Balogu – Pusteho

   V tichej  spomienke spominaju dcery Anka, Bozka s rodinami, synovia Vlado, Vojto s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

   Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Dna 28. jula uplynu styri roky odvtedy, co nas opustila nasa milovana mama, stara a prastara mama

Julia Faskova, rodena Zibrinova z Brezna

   S laskou spominaju dcery s rodinami a ostatna smutiaca rodina.
   Kto ste ju poznali venujte, jej tichu spomienku.

...

   Odisla si tichucko, necakane, zastalo srdiecko tvoje. Naveky zavrela si oci, stichol tvoj zvonivy hlas, anjel strazny neprisiel vcas. Nad tvojim hrobom denne sa sklaname a kyticky kvetov nan davame. Nikdy na teba nezabudneme.
   Dna 28. jula si pripomenieme nedozitych sedemdesiat rokov nasej milej manzelky, mymy a starej mamy

Anny Srnkovej z Bravacova

   S laskou spomina smutiaca rodina.

...

   Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy, v nom.
   Dna 29. jula uplynie osem rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Dusan Flaska z Podbrezovej

  Spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

   Cas plynie ako tichej rieky prud, len bolest trva a neda zabudnut.
   Dna 29. jula uplynu styri roky odvtedy, co nas opustil otec a  stary otec

Stefan Svantner

   S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.

...

   Ako im z oci ziarila laska a dobrota, tak nam budu chybat do konca zivota. Preto len sviecku horiacu a kyticku na hrob im mozeme dat a na krasne prezite rocky spominat. Hoci uz odisli a niet ich medzi nami, v nasich srdciach zostavaju a budu stale s nami.
   V najblizsich dnoch si pripomenieme vyrocia umrti

dvadsiate piate  Alenky Auxtovej

siedme Augustina Tokara

patnaste Eleonory Tokarovej z Michalovej

   S laskou a uctou spominaju Vierka, Vladimir, Ingrid a Tatiana.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, č. tel: 0905 119230

Baran
   Tento tyzden by ste mali prezit vo vacsej aktivnosti. Pozor na nadriadeneho, pouzite vasu diplomaciu. Venujte sa domacnosti, vylepsujte ju.   

Byk
   Nerobte si starosti, ze ste minuli takmer vsetky peniaze. Pomozu vam priatelia, casom sa vam vsetko vrati.

Blizenci
   Nie ste v dobrej nalade, ste stale konfliktny. Skuste to riesit, ospravedlnte sa blizkym. Zmente svoj imidz, pomoze vam aj priroda.

Rak
  Tyzden je vhodny na riesenie financnych a obchodnych zalezitosti. Mozete poziadat o uver, alebo si kupit vacsi majetok.

Lev
   Nie ste spokojny so sebou. Mozno je to tym, ze nie je s vami spokojny/a partner/ka. Snazte sa pre to nieco viac urobit, zaaktivizujte sa, vyrecnite, urcite vam to pomoze.

Panna
   Vasa rodina je roztulana po svete a citite sa osamely. Skuste si aj vy naplanovat dovolenku, prekvapte ich aj seba. Pozor na zdravie, na infekciu!

Vahy
   Pokial ste po dovolenke, urcite si vacsie tempo. Neodporujte sefovi, pouzite diplomaciu. Drzte sa pri rodinke, venujte sa turistike.

Skorpion
  V tomto obdobi sa neponahlajte urobit rychlo uzavierky. Skuste si naplanovat tyzdennu dovolenku, pomozete sebe aj vasej polovicke.

Strelec
   Hlavu mate plnu smutku. Stale ste v napati, chcete stihnut co najviac a nic sa vam nedari. Uvolnite sa pri vasej rodinke, u jej clenov najdete pochopenie, pokoj, harmoniu.

Kozorozec
   Venujte sa vasej rodine. Ak cakate dietatko, bude to coskoro. Slobodni mozu planovat sobas, ostatni Kozorozci mozu dovolenkovat. Pozor na potapanie ci lezenie po skalach!

Vodnar
   Pozor na neveru. Ste dost vasnivy aj aktivny. Skuste relaxovat, sportovat, imitovat, pomoze vam to odstranit vasu impulzivnost.

Ryby
   Vyvarujte sa velkym nakupom, tak ziskate vacsi pokoj. Pozor na peniaze, kradez, neoplati sa vam investovat. Venujte sa vasej postave a jedzte lahke jedlo.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT