19. SEPTEMBER 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Bohaty atleticky vikend

   V Dubnici n/ Vahom sa uskutocnilo finale Majstrovstiev SsZ druzstiev mladsieho ziactva a zaroven 4. kola M SsAZ druzstiev dorastu. V kategorii mladsich ziacok obsadilo druzstvo AK Mostaren MSK Brezno 3. miesto za Dubnicou a Povazskou Bystricou. Na medailovych prieckach sa umiestnili: Michaela Cervienkova, dialka 1. miesto, 416 cm; Maria Ambrozova, gula 1. miesto, 8,65 m, kriketka 3. miesto 43,78 m; 3. miesto obsadila vo vrhu gulou Barbora Kovacikova – 7,12 m a Dominika Břizova v skoku do dialky vykonom 397 cm. Ziaci obsadili 4. miesto za P. Bystricou, Niznou n/Orave a Lucencom. Druhe miesta obsadili: Matus Bubeliny 150 m 21,87 s, Juraj Sitarcik 600 m 1:52,15 min., Robert Ziak 1000 m 3:11,98 min.
Dorastenky obsadili v 4. kole  3. miesto.
V dialke zvitazila Janka Cervienkova 484 cm, druha Klara Abelova 483 cm. V skoku do vysky zvitazila Klara Abelova vykonom 164 cm, zaroven zvitazila v behu na 100 m prek. Druha skoncila v hode ostepom Viktoria Kucerakova 23,13 a Dominika Kovacikova v behu na 1500 m vykonom 5:36,76 min.
Sutaz dospelych Grand Prix vyvrcholila poslednym mitingom v Novych Zamkoch, kde svoju suverenitu v tohtorocnej sezone potvrdila v hode ostepom Jana Katrencikova vykonom 40,06 m. Do finale GPS sa nominoval aj Miroslav Koralka v skoku do dialky vykonom 605 cm.

M. Cernak 

Bezec Ondrej Gondas v Alpach

   Ondrej Gondas, bezec Breznianskeho okresu, viacnasobny ucastnik byvaleho narocneho maratonu SNP na trati Brezno – Nemecka a spat a, jedenkrat i jeho vitaz, sa v tomto obdobi zdrziava v Taliansku, kde preteka za mestsky Bolzano klub. V poslednych augustovych dnoch sa zucastnil na vysokohorskom behu na 155 km trati okolo Mont Blancu so startom i cielom v Chamonix za ucasti 2500 pretekarov z roznych casti Europy i sveta. Trat viedla cez francuzske, talianske a svajciarske uzemie, pricom bezci museli prekonat 11 dolin, 10 priesmykov az do nadmorskej vysky 2600 m. Limit pretekov bol 48 hodin. Do ciela dobehlo 1451 pretekarov, na co malo vplyv prudke stupanie a klesanie a v poslednych kilometroch neustaly studeny dazd. Aj napriek tak stazenym podmienkam vyborny pretekar 155 kilometrovu trat absolvoval za 25 hodin, 27 minut, v kategorii nad 50 rokov obsadil druhe miesto a v celkovom poradi bol na 25. mieste. Vitazom pretekov sa stal suveren v dialkovych behoch Talian Marco Olamo casom 21 hodin 05 minut okrem ineho i vitaz saharskou a lybijskou pustou. Zaverom treba povedat, ze Ondrej Gondas si zasluzi uznanie za svoju skromnost a vytrvalost v bezeckom sporte.

Vojtech Ridzon

Fasko uspesne

 

V sobotu 16. septembra sa uskutocnil Cestny beh Topolciansky polmaraton. Za ucasti 85 startujucich z troch statov celkove P. Fasko ziskal 3. miesto a nad 40 rokov zvitazil.

(pf)

Na posiedke s majstrom

   Prazdniny ubehli ako voda a my sme sa s Rudom nestihli ani porozpravat, hoci sme sa pravidelne cele leto stretavali na zasadnutiach pripravneho vyboru 5. rocnika Vecera netradicnych sportov v Helpe. Dvojnasobny majster sveta a cerstvy majster Europy v thajskom boxe Rudo Durica, rodak z Helpy ma bilanciu 87 zapasov, z toho 62 v Thajsku, 66 vyhier a z toho 29 K. O. vitazstiev. Polozil som mu niekolko otazok.  

   Ako si travil leto?
   - Po zraneni pri ostatnom zapase v Taliansku 5. jula som mal  poranene oko a ranu na temene, zotavoval som sa a som rad, ze moj organizmus sa s tymito zraneniami dobre vysporiadal. Inak som cele leto travil relaxom, striedavo v rodnej Helpe a v B. Bystrici a popri tom som sa podielal na pripravach a relizacii 5. Vecera netradicnych sportov, ktoreho sucastou boli prve oficialne amaterske majstrovstva Slovenska v thajskom boxe.

   Ako hodnotis prve majstrovstva Slovenska?
   - Uroven podujatia bola dobra, u tych mladsich bojovnikov bolo vidiet, ze sa este maju co ucit, nemaju dostatok skusenosti, potrebuju zdokonalit a vycibrit techniku, zlepsit kondiciu, ale k tomu treba odborne vedenie a vybojovat co najviac zapasov. U profesionalnych borcov bolo vidiet vycibrenost a kvalitu techniky aj kondicie.

   Ake su tvoje najblizsie plany?
   - V Holandsku si chcem dohodnut nejake stretnutie v Europe na koniec kalendarneho roka. Ak sa mi to podari vybavit, Vianoce by som stravil doma. V septembri trenujem na Slovensku, na konci mesiaca odlietam do Thajska. Este presne neviem, v ktorom kempe sa usadim. Siedmeho oktobra letim do Hong-Kongu, kde vo vahovej kategorii do 63,5 kg budem uz 9. oktobra obhajovat I – 1. Bude to druhy rocnik, prvy som vyhral, je to turnaj 8 najlepsich borcov a tu ma cakaju, ak sa mi bude darit, tri zapasy. Dalsia obhajoba ma caka zaciatkom decembra, ide o titul majstra sveta WPMF.
   Rudovi prajeme vela stastia a zdravia v jeho zavratnej kariere, aby sme mohli o jeho uspechoch pisat co najdlhsie.

Text a foto: Mgr. Jozef Pupis

 Volejbalisti vo Valaskej

   Za krasneho slnecneho pocasia v sobotu 9. septembra sa vo Valaskej uskutocnil 1. rocnik volejbaloveho turnaja Memorial Ivana Diena za ucasti styroch zmiesanych druzstiev. Po vyrovnanych zapasoch nakoniec zvitazil kolektiv Lenkovcov pred Kembricovcami, Gasperikovcami a Benovcami. Riaditel turnaja, nestarnuci Jaroslav Kocur zorganizoval sutaz na vysokej urovni, ku ktorej prispel aj vybornym vykonom na ihrisku.

(ms)

 Stafetovy beh cez Horehronie

   V dnoch od 13. do 17. septembra Institut vzdelavania, umenia a sportu – ITAS Presov organizuje uz 35. rocnik Stafetoveho behu vdaky, mieru a svornosti z Banskej Bystrice do prvej oslobodenej obce Kalinov, ako sprievodnu akciu pri prilezitosti 62. vyrocie SNP.

   Horehronim pobezia v stredu 13. septembra v ramci prvej etapy: 14.00 Nemecka -  pietny akt pri pomniku, pripojenie pozdravnej stuhy a miestnych bezcov, 15.00 Predajna – zastavenie pri skole, pripojenie bezcov z Jasenia, 16.00 Lopej – pripojenie bezcov z Dolnej Lehoty, 16.45 Podbrezova – pietny akt, prijatie v obecnom urade, zapis do kroniky, pripojenie bezcov ZP Sport, 17.15 Valaska – pietny akt, pripojenie bezcov Hronec – Osrblie – Valaska, 18.00 Brezno – pietny akt pri pomniku SNP, prijatie v mestskom urade, zdravica ucastnikom SNP, stretnutie s reprezentantmi sportujucej mladeze zakladnych a strednych skol, II. etapa 14. septembra Brezno – Telgart: 7.30 pripojenie pozdravnej stuhy, start vypravy, pripajanie mladych z miestnych skol, 9.30 Bacuch – pietny akt pri pomniku SNP, zdravica clenov SZPB, 11.00 Polomka – zdravica ucastnikom SNP, 12.30 Zavadka – pietny akt, prijatie v obecnom urade, zdravica clenom MO SZPB, 14.00 Helpa – pietny akt, prijatie v obecnom urade, zapis do kroniky, pripojenie miestnych bezcov, 15.00 Pohorela – pietny akt, pripojenie miestnych bezcov, 16.00 Sumiac – pietny akt, prihovory k mladezi a obcanom, zdravica ucastnikom protifasistickeho odboja, 17.00 Telgart – pietny akt, prijatie v obecnom urade, pripojenie miestnych vytrvalostnych bezcov, dobeh II. etapy do obce Vernar.

   V predchadzajucich rocnikoch okres Brezno reprezentovali vytrvalostni bezci: sestry Maruskinove a Jan Harvanka z Polomky, Daniel Belko z Brezna, Radovan Trnka z Valaskej, Marian Skladany a Jozef Salina z Nemeckej, Vladimir Sikla, Milan Lunter, Ivan Citterberg z Telgartu a dalsi.

    Miestne bezecke druzstva zo skol dobehnu do susednej obce. Organizatori predpokladaju, ze v tomto 35. rocniku sa pripoja i dalsi bezci okresu.

 

(jz)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT