19. AUGUST  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   V case od 10. do 11. septembra si neznamy pachatel z novostavby rekreacnej chaty v Myte pod Dumbierom, lokalita Mlynna dolina odniesol 22 kusov drevenych hranolov roznych rozmerov. Firme z Brezna kradezou sposobil skodu za 36 000 korun.

   Jedenasteho septembra po 17. hodine z doposial nezistenych pricin doslo k poziaru v objekte firmy na Hronskej ulici v Zavadke nad Hronom. Zhorelo kompletne zariadenie mastale a celej stavby, a to samotnej budovy, krmneho, zvieracieho a dojacieho zariadenia, elektrickej instalacie, mliecnice, socialneho zariadenia, dalej zhoreli 3 kusy dobytka, slama a naradie, cim spolocnosti vznikla skoda za 2 560 000 korun. Poziar lokalizovali breznianski hasici, k zraneniu osob nedoslo. Pricina poziaru je zatial neznama.

   V case od 11. do 15. septembra na Budovatelskej ulici v Brezne, cast Mazornikovo sa neznamy pachatel vlamal do rodinneho domu. Z miestnosti spalne ukradol mobilny telefon, retiazku zo zlteho kovu s privesko,m z detskej izby digitalny telefon, z pristavby domu 30 metrov stvorziloveho kabla na 380 V, dva kraliky, cim majitelovi sposobil skodu za 19 000 korun.

  

   V Podbrezovej, cast Lopej si od 5. do 15. septembra zlodej z rekreacneho domu na Belohradskej ulici odniesol dva padaky, prilbu, sklenene dvierka z krbovej vlozky, elektricku pasovu pilu, majitelovi vznikla skoda za 29 000 korun.

   Vysetrovatel v Brezne 17. septembra zacal trestne stihanie a obvinil 21-rocneho Ondreja z precinu nebezpecneho vyhrazania a ublizenia na zdravi. V tento den v nocnych hodinach na chodbe bytovky na Mladeznickej ulici v Brezne sa vyhrazal zabitim a priborovym nozom porezal 44-rocneho Mariana, ktoremu sposobil zranenia s PN nad 10 dni.

   Pre porusovanie domovej slobody vysetrovatel zacal trestne stihanie na dvoch muzov z Valaskej. Sedemnasteho   septembra dopoludnia na Strojarenskej ulici vo Valaskej prisli k zadnemu vchodu rodinneho domu, kde vykrikovali na majitela, aby isiel von, vykopli dvere, vosli s palicami v rukach do kuchyne, kde sa v tom case nachadzali 43-rocna zena s 19-rocnou dcerou. V tento den sa zacalo trestne stihanie pre porusovanie domovej slobody na 53-rocneho muza z Michalovej. Nasilim otvoril vchodove dvere rodinneho domu, odkial ukradol satelitny priimac, cim spolumajitelovi domu sposobil skodu za 5000 korun.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ v B. Bystrici)

Co sa udialo v tyzdni od 8. do 14. septembra

 
Uzreli svetlo sveta image

 

     

      Denis Hrablay z Polomky, Adrian Sevcik z Podbrezovej, Matej Biz z Brezna, Marek Pohancanik z Polomky, Alexander Scuka z Telgartu, Peter Kvietok z Podbrezovej, Mariana Gabrisova z Brezna, Patricia Kapajcikova z Pohronskej Polhory, Jozef Schön z Cierneho Balogu, Monika Kubekova z Podbrezovej, Tadeas Biba z Michalovej.

 

  Opustili nas_image

     

  

              Viera Vinceova (58) z Brezna, Jan Lehocky (75) z Hronca, Klara Rostarova (83) z Brezna, Maria Jasicova (84) z Valaskej, Pavel Stulajter (73) z Cierneho Balogu, Maria Svecova (71) z Cierneho Balogu.

 

150

   V sobotu hasici vystartovali do Myta pod Dumbierom, kde sa stala dopravna nehoda, nastastie sa obisla bez zraneni. V Krpacove prevratili na strechu vozidlo, pod ktorym sa nachadzal vodic, ale uz nejavil znamky zivota. Zlikvidovali poziar kalamitneho dreva v Benusi a v Zavadke nad Hronom v spolupraci s dobrovolnikmi z okolitych dedin uhasili poziar budovy pre zivocisnu a rastlinnu vyrobu.

 

155

   Lekari oznamuju, ze linka 155 je od 12. septembra prepojena na krajsky dispecing v Banskej Bystrici. V tomto tyzdni zaevidovali dovedna 25 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k mozgovym prihodam, 4 k urazom, 8 k inym pripadom a 1 pacienta previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli Skodu 120 z Piesku do Brezna, postarali sa o Peugeot s poskodenym motorom. Po dopravnych nehodach prepravili Opel z Liptovskeho Hradku do Brezna, Feliciu z Chvatimechu do Brezna a poskytli pomoc vodicovi Renaultu so zadretym motorom.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby v utorok poskytli pomoc 17-rocnej turistke, ktora si na Deresskej Mulde vytkla clenok. Pekne slnecne pocasie privitali mnohi milovnici vysokohorskej prirody.

 

  

Blahozelanie

 

 

Podakovania

   Dakujeme vsetkym susedom, priatelom, spolupracovnikom a znamym, ktori svojimi prejavmi sustrasti, kvetmi alebou ucastou na rozlucke s nasou dcerkou

Mariou Kajuchovou, rodenou Antesovou,

   ktora nas opustila po tazkej chorobe 26. augusta pomahali zmiernit nas zial.

   Smutiaci rodicia, manzel, deti a bratia.

 

Spomienky

       Dna 1. jula uplynulo dvadsatpat rokov od umrtia nasej mamy, starej a prastarej mamy

Anny Budovcovej

   a dna 12. septembra uplynulo dvadsatpat rokov od umrtia brata, svagra, otca
Pavla Budovca z Cierneho Balogu – Dobroce.
   Spomina cela rodina.

...

   Cas plynie, ale rana boli. Niet takeho lieku, co ju zahoji.
  Dna 7. septembra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia

Juliusa Precucha z Brezna – Rovien.

   Spomina manzelka, cery Marta, Alenka s rodinami a syn Pavel.

...

   Dna 11. septembra uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy otec

Michal Sedliacik z Valaskej.

   S laskou spomina manzelka a deti s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 12. septembra uplynul rok odvtedy, co nas vo veku sedemsesiatsest rokov opustil nas manzel, otec, stary a prastary otec

Vladimir Majchut z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, dcery s manzelmi, vnucata a pravnucata Marek, Filip, Sarka a Davidko.
   Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

    Dna 12. septembra sme si pripomenuli smutne, bolestne prve vyrocie umrtia nasho brata, svagra, stryka

Branislava Zajaca z Brezna.

   S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

...

   To, ze sa rana zahoji, je len klamne zdanie, v srdci nam bolest zostala a tiche spominanie. Hoci odisiel a niet ho medzi nami, v nasich srdciach zostava stale s nami.
   Dna 14. septembra sme si pripomenuli jedenaste vyrocie smrti nasho milovaneho syna

Milana Piliara z Valaskej.

   Vy, ktori ste ho mali radi, venujte mu s nami tichu spomienku.
   S laskou a uctou na neho spominaju rodicia, deti, manzelka, sestra, brat a ostatna rodina.

...

   Dna 15. septembra uplynuli dva roky od smrti nasej manzelky, mamy, starej mamy

Heleny Leitnerovej.

   So smutkom na nu spominaju manzel Julius so synmi Vladimirom, Ludovitom a Dusanom s rodinami.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 15. septembra uplynulo osemnast rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Jozef Medved z Cierneho Balogu – Fajtova.

   Spomina manzelka, synovia a dcery s rodinami.

...

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Dna 16. septembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Jan Baliak.

   S laskou spomina manzelka, syn s rodinou.

...

   Slzy v ociach, v srdci zial, co mi bolo najmilsie, to mu pan Boh vzal.
   Dna 21. septembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia manzela, otca, syna

Lubomira Pancika z Hronca.

   S laskou spomina manzelka, dcery Janka, Michalka, syn Andrejko, mama a sestra Lubomira.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, c. tel: 0905 119230

Baran
   Ak vas budu v praci ponizovat, musite to chvilu strpiet. Neoplati sa opustat pracu, v ktorej ste uz dlhe roky zabehnuty!

Byk
   Nerozhodujte sa rychlo. Doprajte si na rozhodnutia viac casu! Viac sa pohybujte a sportujte, lebo sa na vas nalepi neprijemna chripka!

Blizenci
   Ak ste bez vasej lasky, mali by ste sa viac snazit a necakat doma, kym si vas sama najde, lebo s tym by ste uspech nemali.

Rak
   Setrite si fyzicku silu, pretoze ju cez vikend budete potrebovat. Viac sa budete stykat s opacnym pohlavim, len si davajte pozor, aby ste ho prilis neprovokovali.

Lev
   Nerobte vsetko naraz. Len si to este viac stazite, lebo budete mat chaos! Budte opatrny a nezartujte so zdravim. Jedzte viac vitaminov!

Panna
   V praci podavajte stopercentny vykon a ak sa vam nezvysi plat, nezufajte, vase usilie sa odrazi na inych veciach a casom sa vam urciite vrati!

Vahy
   Ak mate pocit osamelosti, chodte na navstevu alebo hosti pozvite k sebe domov. S financiami by ste mali zaobchadzat opatrnejsie a nezadlzujte sa nikomu.

Skorpion
   Toto obdobie by ste mali zasvatit uceniu a vzdelavaniu sa. Nevsimajte si ostatnych, ktori vas vo vsetkom kritizuju a dajte viac na vlastnu intuiciu.

Strelec
   Uz zo zaciatku tyzdna budete akysi nesvoj a utahany z minuleho tyzdna. Nepustajte sa do dolezitych rozhodnuti, pretoze by ste sa mohli rozhodnut nespravne.

Kozorozec
   Nesnazte sa za kazdu cenu ukazovat svoju prevahu. Nezabudajte, ze ciny su viac ako plane slova, coskoro by ste si ziskali zlu povest.

Vodnar
   Nebudte lenivy, pretoze ak vela veci zameskate, budete potrebovat ovela viac casu na to, aby ste to dobehli.

Ryby
   Ak sa zoznamite s velmi pritazlivou osobou, je velmi mozne, ze na to doplatite. Ak prezijete vikend v rodinnom kruhu, urcite si skvelo oddychnete.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT