13. FEBRUAR  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Policia v Brezne vysetruje pripad kradeze vlamanim, ktorej sa dopustil neznamy pachatel v noci na 5. februara v Ciernom Balogu, v casti Dobroc. Vlamal sa tam do rekonstruovaneho rodinneho domu a z jeho priestorov ukradol 10 l benzinu s olejom, elektricke miesadlo na lepidlo spolu s miesacim nastavcom a elektricke buracie kladivo s kufrikom  a prislusenstvom. Majitelovi vznikla skoda za viac ako 12 000 korun.

   V case od 31. januara do 1. februara na Krculovej ulici v Brezne ktosi na obytny dom modrofialovym sprejom tlacenymi pismenami nastriekal napis velky asi 1 x 1 m. Pachatel sposobil pre bytove druzstvo z Brezna skodu asi za 5000 korun. Policia po pachatelovi patra.

   V obdobi od konca novembra do 6. februara v Ciernom Balogu na Ulici J. D. Matejovie vykradli neobyvany dom. V lupe asi za 22 000 korun boli kladiva, elektricka vibracna bruska, 20 kg hlinikoveho a 20 kg medeneho srotu. Policia pripad vysetruje a po pachatelovi patra.

   Siesteho februara zacal vysetrovatel trestne stihanie a z precinu nebezpecne vyhrazanie obvinil 32-rocnu zenu z Valaskej.  V bytovom dome vo Valaskej 16. januara hrubo nadavala a zabitim sa vyhrazala 20-rocnej zene, ktora privolala policiu.

   V noci na 7. februara sa neznamy pachatel vlamal do rodinneho domu na Hlavnej ulici v Pohronskej Polhore. Odniesol si plazmovy televizor, roznu elektroniku, obrazy, noze, hrnce, cenne predmety, sperky zo zlteho kovu a roznu keramiku. Majitelke zo Svajciarska kradezou a poskodenim zariadenia sposobil skodu asi za 310 000 korun.

 

   Nie najkrajsie spomienky na lyzovacku v nasom regione ostanu muzovi z Madarska, ktoremu v Myte pod Dumbierom v noci zo 6. na 7. februara z autobusu ukradli lyze, lyziarky a lyziarsky vak v hodnote asi 20 000 korun. V tu istu noc okradli aj Nemca, ktory prisiel o dva pary lyzi s viazanim bezmala za 32 000 korun. Mal ich ulozene v lyziarskom kufri na Skode Octavii zaparkovanej pred penzionom v Bystrej.

 

   Pod ruskom siedmej februarovej noci v Brezne z Podkorenovej zmizlo osobne auto Skoda 120. Zlodej cestou havaroval a poskodene vozidlo zaparkoval na namesti. Majitelovi poskodenim auta vznikla skoda za 7000 korun.

 

   Mobilny telefon za 5000 korun ukradol ktosi z rodinneho domu v Telgarte. Kradez sa odohrala podvecer 8. februara. Zlodej nepozorovane vosiel do chodby, odtial do kuchyne, kde uchytil mobilny telefon a zmizol.

Co sa udialo v tyzdni od 2. do 9. februara

 
Uzreli svetlo sveta image

 

         

   Patrik Bartos z Cierneho Balogu, Timea Kovacova z Brezna, Sebastian Kaclik z Podbrezovej, Sara Tokarova z Helpy, Fatima Puskova z Brezna, Terezia Glembova z Jasenia, Ema Babicova z Valaskej, Peter Votroubek z Brezna, Christian Tokar z Polomky, Nina Muranska z Cierneho Balogu.

 

   Opustili nas_image

     


   Emil Babka (79) z Jasenia, Margita Faskova (94) z Benusa, Maria Gondova (85) z Brezna, Ing. Melania Gabonova (46) z Brezna, Margita Herichova (91) z Cierneho Balogu, Bernardina Banikova (77) z Valaskej, Barnabas Barabas (66) z Brezna, Julius Medved (85) z Cierneho Balogu, Terezia Michalikova (74) z Bujakova, Zdena Brozova (77) z Brezna, Jozef Stubna (77) z Brezna, Maria Kollarova (84) z Brezna, MUDr. Jan Kuklovsky (81) z Brezna, Maria Adamekova (82) z Dolnej Lehoty, Jaroslav Kis (58) z Brezna.

 

150

   V sobotu vystartovali k dvom dopravnym nehodam - v Bystrej doslo k zrazke Fabie a Favorita, v Brezne vytiahli na cestu Opel, ktory bol mimo vozovky. Na druhy den vysokym tlakom zlikvidovali poziar v sachte obytneho domu na Krculovej ulici v Brezne. Po havarii Forda pri cisticke v Brezne odpojili z auta akumulator a v Pohorelej vyprostili z potoka Peugeot.

 

155

   Breznianski zachranari absolvovali 52 vyjazdov, z toho 17 k nahlym prihodam srdca a obehu, 11 k neurologickym prihodam, 7 k dychacim prihodam, 4 k urazom, 3 k umrtiam pred prichodom sanitky, 9 k inym pripadom a previezli 1 pacienta do nemocnice v Banskej Bystrici. Lekari v Bystrej zaevidovali 2 neurologicke pripady, po 5 nahlych prihod srdca a obehu a poruch dychania, 2 ine pripady, 6 urazov, 1 porod a 2 pacientov previezli do Banskej Bystrice a do Revucej. V Helpe poskytli pomoc po 4 srdcovych prihodach, 2 inych pripadoch (islo o horuckove stavy), po srdcovom kolapse a neurologickej prihode. V Lome nad Rimavicou zaznamenali dovedna 7 vyjazdov. Z toho 1 k nahlym prihodam srdca a obehu, 1 kolaps, 1 porod, 2 vyjazdy k osobam s cukrovkou, jedenkrat prevazali do Tranvy a jedenkrat do B. Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby pomohli po styroch havariach - v Myte pod Dumbierom doslo k vaznejsim zraneniam, v Telgarte sa postarali o Octaviu, v Ciernom Balogu o Favorit a najdlhsiu trasu absolvovali pri odtahu skodovky z Myta do Budapesti. Vystartovali do Lomu nad Rimavicou, odkial do Brezna previezli Skodu 120 s odtrhnutou polosou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby zhodnotili, ze v tomto tyzdni nedoslo k ziadnym nehodam ci urazom. Lyziari vo vysokohorskom prostredi si vychutnavali zimne sporty, ku koncu tyzdna sa vsak pocasie zhorsilo, sneh vystriedal dazd.

 

Blahozelanie

 

 

Podakovania

    Dakujeme rodine, pribuznym, susedom, priatelom a znamym za odprevadenie na poslednej ceste

Milana Raffaya z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina

Spomienky

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 31. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila nasa drahy manzelka, mama a stara mama

Jolana Hantakova, rodena Istvanova z Brezna.

   S laskou spomina manzel Rudolf, dcery Anna, Jolana a Dana s rodinami, vnucata Filipko, Risko a Lenka.

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Dna 7. februara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jozefa Lepku z Podbrezovej.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, dcera, vnucky s rodinami a pravnucata.

   Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen, ale ti, co ta tak velmi milovali, spominat na teba neprestali.
   Dna 10. februara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Juliusa Jancika z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery s rodinami, vnucata, svokra a surodenci.

   Kyticu kvetov na hrob kladieme, s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 11. februara sme si pripomenuli nedozite osemdesiate narodeniny a dna 12. februara siedme vyrocie umrtia nasej mamy, starej a prastarej mamy

Anny Stulrajterovej z Cierneho Balogu – Dobroce.

   Spominaju synovia a dcery s rodinami.

   Stratu svojich najblizsich ani cas nezahoji a neda zabudnut. Kyticu kvetov na hrob dame, v modlitbach s uctou a laskou na vas spominame.
   Dna 13. februara sme si pripomenuli smutne prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy

Adely Turnovej,

   dna 21. marca si pripomenieme sedemnaste vyrocie umrtia nasho brata

Rudola Turnu,

   dna 10. maja si pripomenieme dvadsiate prve vyrocie umrtia nasho otca

Jana Turnu z Brezna – Chamarovej.

   S laskou a zialom v srdci spominaju dcery a synovia s rodinami.

   Tam v dialke prestalo tvoje srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok dolieha na nas dom, velmi nam, Patrik, chybas v nom.
   Dna 13. februara uplynuli dva roky odvtedy, co nas tragickou smrtou opustil nas milovany syn

Patrik Durcik z Brezna.

   S laskou a bolestou v srdci spomina tatik, mama, sestra Danka, brat Vlastik s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

   Tak ako mu z oci ziarila laska a dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota. Odisiel potichucky, bez slova rozlucky, my ho vsak v srdciach mame, s laskou na neho spominame.
   Dna 13. februara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec a stary otec

Jan Babic z Brezna.

   S laskou spomina manzelka Katka a deti s rodinami.

   Dna 17. februara si pripomenieme tretie vyrocie umrtia milovanej manzelky, mamy, svokry, starkej, sestry a svagrinej

Anky Kupcovej z Brezna.

   S laskou  uctou na nu spomina cela rodina.

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 18. februara uplynie dvadsatpat rokov odvtedy, co nas opustil nas otec

Anton Bubeliny z Cierneho Balogu.

   S uctou spominaju deti s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Spomalte vase tempo. A viac si uzivajte vas zivot. Venujte sa tomu, co chcete a co vas bavi. Davajte si pozor, aby ste nezranili city niekoho, kto sa do vas zalubi.

Byk
   Budte opatrny vo vsetkych pracovnych zmluvach. Nedoverujte kazdemu a vsetko si pozorne prestudujte dvakrat. Mali by ste sa viac pohybovat a jest vitaminy.

Blizenci
   Musite byt samostatny a nesmiete sa dat prehovorit, ked chcete nieco uplne ine. Budete mat tazke dni, ale s pomocou lasky vasho partnera vsetko bez vacsich problemov prekonate.

Rak
   Nevyvolavajte zbytocne hadky. Len budete z toho zbytocne  podrazdeny! Majte na mysli, ze nielen vy mate problemy a treba ich riesit zodpovedne a netahat do toho cele vase okolie.

Lev
   Berte vsetky ponuky, ktore dostavate a vyuzite kazdu sancu, ktoru vam zivot ponuka, aby ste potom nelutovali, ze ste to nevyuzili!  Mozete vyuzit vasu dobru financnu situaciu a vynovit vas byt alebo satnik!

Panna
   Budte viac aj s vasou rodinou, nie len na pracovnych cestach a zavrety v kancelarii. Mali by ste sa venovat aj domacnosti. Spravte si poriadok vo vasom zivote a zacnite viac setrit.

Vahy
   Budte viac sebavedomy a presvedceny o svojich cinoch. Ak nahodou spravite nejaku chybu, musite si to riesit sam a nezatahovat do toho druhych, aby vas z toho vytiahli.

Skorpion
   V tomto obdobi by ste mali viac zabrat. Zdokonalujte vsetko, co sa da. Ci su to vase vztahy v praci, rodine, znamky v skole alebo to, ako vyzerate. Zacnite navstevovat fitnes centrum.

Strelec
   Nemajte obavy z toho, ze vas niekto sklame. Ak vas opusti partner, tak to nerieste, pretoze to tak ma byt! Venujte sa pomoci druhym a skuste rozbehnut vlastny biznis.

Kozorozec

   Nebudte prilis rozmaznany a spravajte sa viac zodpovedne. Nie vsetci su zvyknuti na vasu naladu a povahu. V praci by to mal byt pokojnejsi tyzden.

Vodnar
   Cez vikend naplanujte sebe a rodine nejaky zaujimavy program. Po praci nevysedavajte doma a vyberte sa medzi ludi

Ryby
   Nenamahajte svoje telo drastickymi dietami ani nadmernym cvicenim. Viac si doprajte oddych a prechadzky v prirode. Venujte sa partnerovi a darujte mu nejaky pekny darcek.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT