20. FEBRUAR 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Nelahky sportovy den

   Za nadherneho slnecneho pocasia sa v sobotu 17. februara stretli breznianski turisti s tym, ze v tento den si pozru krnackove preteky vo Vagnari, zucastnia sa na vyhlasovani najlepsich sportovcov a den zakoncia fasiangovym - pampusikovym vecierkom.

   Delia sa na dve skupiny. Prva odchadza smerom cez Rury, Diel nad Vagnar, druha si stanovila trasu Vagnar - Pohanske - Krajcovo - start krnackovych pretekov. Za vynikajucej viditelnosti a nadhernych vyhladov na cely hreben Nizkych Tatier a veporsku cast Rudohoria, po zdolani svojich tras obe skupiny v pocte tridsatdva clenov zostupili do priestoru startu krnackovych pretekov. Na slniecku si opekali svoje nosy a nosteky turisti, turistky, bezkari a samozrejme aj divaci stojaci okolo zladovatenej trate. Za vyhravania ludovej muziky, heligonkarov sa pretekari chystali na start. Atrakciou bolo vozenie sa na saniach tahanych vycifrovanymi konikmi. Po strmom zostupe popri trati pretekov sa ucastnici obcerstvili dobrym gulasom v priestoroch ciela.
  
O nejaku chvilu uz boli na zimnom stadione gratulovat svojim clenkam Mgr. Zorke Laubertovej a Majke Horackovej, ktore boli odmenene za dlhorocnu aktivnu cinnost v sporte. Vypocet ich uspechov by bol na dalsi clanok.
  
Zaver narocneho sportovo-turistickeho dna bol na fasiangovom - pampusikovom vecierku. Pri harmonike, reprodukovanej hudbe si zatancovali a zaspievali. V dobrej nalade a priatelskej pohode vinsovali jubilantom k ich okruhlym zivotnym jubileam - Jelke Krnovej, Matkovi Chovancovi. Dakovali za reprezentaciu a dlhorocnu funkcionarsku cinnost odmenenym na zimnom stadione a aj Milke Benesovej. Hodnotili nadherne fasiangove kostymy, ktore si niektori z turistov priniesli a v nich vylepsili uz aj tak veselu a dobru naladu.
  
Na sobotu 24. februara pripravuju turu do Slovenskeho raja: Zejmarska roklina a Havrania skala. Prihlasit sa treba do 22. februara u Eleny Slavkovskej (tel. 6113327, 0908 646 311).

(tj) Foto: Ing. Anton Jursa

Skvela uroven breznianskej vysky

   Breznianska vyska ziarila aj na 4. podujati serialu mitingov Latka piatich miest, tentoraz v Lucenci. Hviezdou podujatia bola vitazka kategorie dorasteniek Janka Cervienkova, ktora si zlepsila svoj osobny rekord na fantastickych 173 cm, co znamenalo vyrovnanie rekordu mitingu a splnenie „C“ limitu na julove Majstrovstva sveta 17-rocnych v Ostrave. Kategoriu ziacok vyhrala Tana Dunajska slusnym vykonom 164 cm. Najlepsia z trojice breznianskych vyskarok Klara Abelova na tomto mitingu nestartovala, setrila sily na Majstrovstva SR dorastencov, ktore boli 10. februara v bratislavskej hale Elan, a oplatilo sa. Klara v Bratislave predviedla svoj druhy najlepsi zivotny skok, zlepsila svoj halovy osobak na krasnych 176 cm a s prehladom zvitazila, pricom splnila „B“ limit na majstrovstva sveta 17-rocnych. Druhe miesto si vyskakala tiez este len ziacka Tana Dunajska vo vybornom „osobaku“ - 170 cm a pre Janku Cervienkovu ostala len zemiakova medaila. Po luceneckom skakani sa Janka citila unavena. Takze vo vyske dorasteniek na majstrovstvach Slovenska dorastu v hale boli v prvej stvorke tri Breznianky. Rovnako radostna bola aj vyska dorastencov. Zvitazil Lukas Sojka - 188 cm a striebro si odniesol domov Maros Poc - desatbojarsky supertalent -184 cm.
   Vsetci si zaskakali aj v utorok vo finale narodneho programu  Banskobystrickej latky, kde vybojovali nominacie. Klara „dala“ 175 cm, Tana bola druha v perfektnom osobnom rekorde -172 cm (pricom vykon 175 cm skoro ostal na stojanoch...). Objav sezony junior Filip Schőn - 188 cm, takisto ako dorastenec Maros Poc - 2. miesto, muz Miroslav Koralka - 3. miesto a nadherny osobak - rovne dva metre sa podarili Lukasovi Sojkovi.
   Poslednym zo serialu vyskarskych podujati bol medzinarodny miting - Memorial Savcivskeho v Bardejove za ucasti skokanov z Polska, Ceska a Slovenska. A Breznania opat „hviezdili“: Cervienkova - 173 cm - 1. miesto - dorastenky, Dunajska - 170 cm -1. miesto - ziacky, Poc - 186 cm - 2. miesto - dorastenci, Schőn -195 cm (osobny rekord) - 2. miesto - juniori. 
   Abelova odletela do Irska (Belfast), kde bude skakat v sobotu vecer v kategorii zien, takze drzme jej palce...
   Najblizsie tych najlepsich cakaju Majstrovstva Slovenska dospelych v Bratislave 24. - 25. februara.

(rs)

Sipkarska a stolno-futbalova liga

Narocny vikend sipkarov

   Uplynuly vikend bol pre sipkarov trochu narocnejsi ako tie predchadzajuce. V piatok a v sobotu bola na programe tretia Top-ka tejto sezony, ktora sa uskutocnila vo Zvolenskej Slatine. V piatkovom turnaji Warm-up sa predstavilo 28 hracov. Dominoval momentalne druhy hrac Slovenska Oto Zmelik, ktory si vo finale poradil so svojim timovym kolegom Zoltanom Bolscom z Toi Toi Dixi Bratislava. Je potesitelne, ze prvu trojku doplnil Martin Skantar z breznianskeho 1. DC.

V sobotu to vsetko odstartovali hraci druhej ligy, kde sa predstavilo rekordnych 102 sipkarov. Medzi druholigistami sa predstavilo aj niekolko hracov Brezna, no do poradia na poprednych prieckach nezasiahli a najlepsie z nasich obstal Milan Majer na 17. mieste, umiestnenie ostatnych: 22. Jozef Lalik, 35. Martin Macula, 42. Martin Janciar, 65. Peter Pocklan, 81. Andrej Skantar, 99. Zdenko Pampurik. Najlepsia trojka v druhej lige: 1. Marek Opavsky (Bratislava), 2. Ivan Filo (Zv. Slatina), 3. Ivan Lalis (Detva).
   Medzi prvoligistami sa predstavili aj dvaja breznianski hraci Matej Putnok a Pavol Melicher. Palo nakoniec obsadil 18. miesto a Matej Putnok skoncil na peknom 5. mieste a upevnil si tak postavenie v prvej trojke celkoveho poradia.
   V zenskom pavuku figurovalo 19 startujucich sipkarok, co je trochu sklamanim. Samozrejme, ze nechybali ani dievcata Brezna. Miriam Fararikova skoncila na 15. mieste a Eve Sitarcikovej chybal len krocik od prvej trojky, ked obsadila nepopularne 4 miesto. V juniorskom turnaji sa do finale napokon prebojoval Martin Macula, no vyhrat sa mu nepodarilo a musel sa uspokojit aj s 2. miestom.
   Najblizsie na sipkarov caka v piatok mestska liga a v sobotu 3. marca sa uskutocni Master stred v Liptovskom Mikulasi, v nedelu 4. marca je na programe 10. a 11. kolo Slovenskej extraligy v Brezne, kde privitaju Power Dart Kosice a East Dart Kosice. 

Skuska na SP-cko
   Posledny vikend pred tretim kolom Slovenskeho pohara, ktore sa uskutocni v Nitre, sa stretli foosballovi hraci, aby si preverili svoje schopnosti. V piatok, kedy su na programe jednotlivci, sa na turnaji zucastnilo 17 hracov. Velka vyrovnanost hracov sa prejavila hned v uvodnych kolach, kde sa z celkovej prvej trojky (Ambros, Ciesar, Michal Banik) dostal do semifinale A strany pavuka iba Ambros, no ale pre neho to bola konecna zastavka. Od zaciatku sa presadzovali dvaja hraci starej skoly. Martin Raffay a Tomas Ciz sa postupne prebojovali az do finale acka. Tu lepsie obstal Tomas, a tak cakal na svojho finaloveho supera. Cez becko sa k nemu prebojoval Matej Sramko, ktory postupne porazil Ciesara, Ambrosa, Michala Banika, Martina Raffaya a nakoniec dokazal porazit aj Tomasa Ciza a mohol sa tak tesit z druheho vitazstva jednotlivcov v rade.
   V sobotu sa konal turnaj dvojic, tu sa ich prezentovalo 10. Svoju vybornu formu z piatka ukazal Matej Sramko, ktory od zaciatku dominoval svojou hrou a spolu s Terkou Turnovou sa postupne prebojovali az do celkoveho finale. V postupe do celkoveho finale sa stretli Ambros/Omiliakova a Marcek/Michal Banikl. Prehru z A strany pavuka vratil Peter s Michalom Janovi s Petou, a tak sa mohli tesit na ucast v celkovom finale. Tu vsak nestacili na dobre zohranu dvojicu Sramko/Turnova a museli sa uspokojit s 2. miestom.

(pp)

Zo stolneho tenisu

ll. liga

Jasenova – ZP Sport Podbrezova 7:11 (Plecho 4, Spac 3, Galik 2, Lamper 1, obidve stvorhry 2).
Riall BB – ZP Sport Podbrezova 7:11 (Plecho 3, Lamper 2, Galik 2, Spac 1, obidve stvorhry 2, 1 WO pre ZP, 3 WO pre Riall).

(ll)

Z kolkarskej drahy

Liga majstrov 2007
ZP Sport Podbrezova – KK Konikom Osijek (CRO) 3583:3663 (80, 3:5),
Ondrej Kyselica 621, Radoslav Foltin 616, Jozef Pesta 600, Jovan Calic 597, Milan Jovetic 581, Milan Tomka 568.
   V prvom zapase 2. kola ligy majstrov 2007 v kolkoch si druzstvo Podbrezovej pripisalo prvu prehru na domacej drahe. Tim Osijeku prisiel do Podbrezovej vyborne pripraveny a najma jeho opory Branislav Bogdanovic (dosiahol vykon 657 bodov) a Uros Stoklas (650) rozhodli zapas vo svoj prospech. Podbrezova vsak nestraca nadej na dalsi postup, pretoze na drahach Konikomu uz dokazala zvitazit v roku 2003 a postupit do finale Ligy majstrov. Najlepsim hracom domacich sa v tomto zapase stal Ondrej Kyselica (621).
Brest Cerknica (SLO) – ZP Sport Podbrezova 3441:3279 (40, 5:3),
Katarina Valigurova 574, Gabrila Kucharova 558, Eva Babelova 557, Edita Hiadlovska 551, Katarina Micanova 549, Iveta Vankova + Jana Turcanova 490.
   Zenske druzstvo Podbrezovej dosiahlo svoje tohtorocne maximum v kolkarni superiek, napriek tomu nedosiahlo na vitazstvo. Zisk dvoch bodov na pode superiek mu dava urcitu sancu na dalsi postup. Najlepsou hrackou zeleziarok bola Katarina Valigurova (574).

Extraliga muzov
Tatran Sucany – ZP Sport Podbrezova B 3296:3256 (40, 5:3), Peter
Sibal Peter 543, Juraj Krivan 535, Tomas Dilsky 537, Rastislav Bajtos 546, Tomas Pasiak 538, Pavel Paulecko 557.
   Napriek vyrovnanym vykonom vsetkych hracov B druzstvo nestacilo na domace Sucany, aj ked v tomto zapase nepodalo svoj optimalny vykon. Najlepsie sa darilo nestarnucemu Pavlovi Pauleckovi (557).

Dohravka 15. kola
Inter Bratislava B – ZP Sport Podbrezova A 3277:3576 (299, 0:8),
Milan Tomka 632, Jovan Calic 611, Milan Jovetic 600, Jozef Pesta 590, Radoslav Foltin 577, Ondrej Kyselica 566.
   Po prehratom zapase v Lige majstrov sa v dohravke nastupovalo druzstvu Podbrezovej velmi tazko. No uz v prvej trojici hracov Milan Tomka, podporovany Milan Joveticom, rozhodol, ze zapas sa bude vyvijat v prospech Podbrezovej. A tak si acko zaknihovalo v tomto rocniku svoju piatu vyhru bez straty bodu.

1. liga muzov skupina Vychod
ZP Sport Podbrezova C – Tatran Spisska Nova Ves 3177:3222 (45, 3:5), Jozef
Petras 567, Lubomir Niscak 542, Jan Stacho 553, Jan Mojzis + Lubos Figura 517, Tomas Herich 503, Michal Stieranka 495.
  Po vyborne rozohratej prvej polovici zapasu, ked druzstvo Podbrezovej vyhravalo 2:1, druha trojica hracov nedokazala uzdzat slubne sa vyvijajuci zapas.

Dorastenecka liga skupina Vychod
SKK Trstena – ZP Sport Podbrezova 1494:1520 (26, 2:1),
Tomas Herich 543, Lubos Svitek 463 - nepocital sa, Lubos Figura 500, Dominika Kyselicova 477, disciplina sprint: Martin Kolejak - Tomas Herich 2:1.
   Podbrezovski dorastenci dokazali napriek omladenemu druzstvu s Kyselicovou a Svitekom zvitazit v Trstenej. Su to dolezite body k postupu do nadstavbovej casti, kde postupuju prve dva timy po zakladnej casti.

(ks) 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT