20. FEBRUAR  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

    Dve kradeze za jeden vecer 8. februara nahlasili na policii z hotela v Bystrej. Pri prvej zmizol z hotelovej izby mobilny telefon, 50 000 madarskych forintov, 50 eur a 300 rumunskych lei. Majitelke z Madarska vznikla skoda za viac ako 21 000 korun. Pri vlamani do inej izby rovnakeho hotela neznamy pachatel ukradol mobilny telefon, MP3 prehravac a 1000 polskych zlotych. Majitelke z Polska sposobil skodu asi za 22 000 korun.

   V skorych rannych hodinach v podniku na Sturovej ulici v Brezne doposial neznamy pachatel ukradol z kabelky mobilny telefon. Majitelke z Brezna sposobil skodu za 8 tisic korun.

   Autoradio, dioptricke okuliare v puzdre a peracnik s perami zmizli z auta pred restauraciou v Bujakove. Majitela Skody Oktavie zlodej pripravil priblizne o 14 000 korun.

   V case od polovice septembra do 11. decembra minuleho roka na Mladeznickej ulici v Brezne sikovny pachatel pripojil cez okno obytneho domu ilegalny elektricky rozvod a neopravnene spotreboval 2000 kW elektrickej energie. Spolocnosti zo Ziliny vznikla skoda bezmala za 13 500 korun.

  O 15 kubickych metrov drevnej hmoty pripravil v case od 13. do 14. februara neznamy zlodej v Cervenej Skale statny podnik, ktoremu vznikla skoda  priblizne za 33 000 korun.

       Slabost na dvere prejavil zlodej, ktory sa v noci na 14. februara nasilne vlamal do rekreacnej chaty v Myte pod Dumbierom. Kradezou deviatich interierovych dveri v prave rekonstruovanej chate sposobil majitelovi z Banskej Bystrice skodu priblizne za 39 000 korun.

   Zaparkovany autobus znacky Karosa sa v breznianskej casti Tehelna stal tercom utoku neznameho pachatela v case od 13. do 14. februara. Poskodil pat okien, cim sposobil skodu breznianskej SAD asi za 33 000 korun.

   Strnasteho februara obvinili zo zlocinu lupeze 50-rocneho Jaroslava D. z Brezna. V dopoludnajsich hodinach navstivil 61-rocneho muza, ktory mu dal tisic korun a poslal ho kupit alkohol. Jaroslav urobil nakup (flasu vodky a dve piva) a vydavok mu vratil. Kupeny alkohol spolocne vypili. Jaroslav potom zobral zo stola kuchynsky noz, prilozil ho muzovi ku krku a pytal od neho peniaze. Udrel ho pastou do nosa, a tak mu dal 2850 korun, ktore mal v penazenke. Pri odchode zobral Jaroslav so sebou este tri kuchynske noze. Majitelovi rodinneho domu vznikla skoda za vyse 3500 korun. Este v ten isty den popoludni Jaroslava zadrzala policia a po vzneseni obvinenia ho umiestnili do policajnej cely. Hrozi mu trest odnatia slobody na sedem az dvanast rokov.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 9. do 16. februara
 
Uzreli svetlo sveta image

 

         

   Stanislav Musuka z Cierneho Balogu, Heidi Benedikova z Brezna, Tomas Okrajek z Tisovca, Nikola Pustajova z Brezna, Veronika Carnogurska z Polomky, Alzbeta Bosanska z Tisovca, Marek Harvan z Telgartu, Alex Snopko z Brezna, Martina Donovalova z Podbrezovej.

 

   Opustili nas_image

     


  

   Estera Korbackova (70) z Valaskej, Olga Rochotska (79) z Dolnej Lehoty, Milan Dziad (68) z Dubovej, Emil Turan (48) z Bravacova, Ludovit Peniak (48) z Pohronskej Polhory, Margita Resutikova (65) z Drabska, Cyril Oravec (84) z Osrblia, Jan Turna (70) z Cierneho Balogu, Malvina Balogova (83) z Brezna, Maria Novakova (83) z Brezna, Ildiko Varadiova (42) z Drabska, Maria Tokarova (72) z Valaskej, Dorota Rafajova (82) z Hronca, Maria Pepichova (83) z Cierneho Balogu, Milada Mozolova (60) z Brezna.

 

150

  Hasici absolvovali tri vyjazdy. V piatok deviateho im nahlasili poziar rodinneho domu v Bujakove, po prichode na miesto zistili, ze majitel vypaloval sadze v komine. V utorok zaznamenali ekologicky zasah, ked v miestnom potoku v Bravacove sa nachadzala modra tlaciarenska farba, pripad odovzdali zamestnancom odboru zivotneho prostredia. V Sumiaci v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi zlikvidovali poziar domu a rozobrali drevene sindle okolo komina.

 

155

   Breznianski lekari vystartovali 35-krat, z toho 14-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 8-krat  k neurologickym prihodam, 2-krat k dychacim prihodam, po 6-krat k urazom a k inym pripadom, raz k umrtiu pred prichodom sanitky.  Zachranari v Lome nad Rimavicou zaznamenali 2 nahle prihody srdca a obehu, prevozy pacientov do Banskej Bystrice a do Trnavy. V Helpe zaevidovali neurologicku prihodu, 3 srdcovo-cievne prihody, 2 brusne prihody, po 4 urazy a  dychacie prihody, previezli do nemocnice dieta s vysokou horuckou a pacientku na psychiatricke oddelenie. V statistike vyjazdov lekarov v Bystrej je dovedna zapisanych 18 vyjazdov, z toho 2 k neurologickym prihodam, 10 k prihodam srdca a obehu, 3 k porucham dychacieho systemu, 1 k urazu - na Srdiecku kotva udrela lyziarku do hlavy a prepravili 2 pacientov.  

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby pomohli po siestich dopravnych nehodach, ktore sposobili vodici neprisposobenim rychlosti stavu a povahe vozovky. Odtiahli tri skodovky, BMW a Nissan po havariach  v Brezne, Piesku, Zavadke nad Hronom, Vydrove a v Osrbli.   

 

Horska zachranna sluzba
6195326

  V druhy februarovy piatok skoncilo medzinarodne stretnutie psovodov v Popradskom plese, kde absolvovali vycvik zamerany na vyhladavanie a zachranu ludi zasypanych lavinou. Clenovia Horskej zachrannej sluzby zhodnotili, ze ich hlavnou cinnostou v tychto dnoch bolo poskytovanie prvej pomoci po lyziarskych urazoch.

 

Blahozelanie

   Prajeme vam, ako to uz zvykom byva, aby sa splnilo, co vase srdce skryva.
   Dna 19. februara sa dozila zivotneho jubilea devatdesiat rokov

Maria Lepkova z Bujakova.

   Rodina Lepkova

   Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu dojatim. Zi dlho, mama, medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.
   Dna 20. februara sa dozila osemdesiat rokov mila mama

Maria Zelencikova.

   Dcery Marika, Darinka, Tanicka a nevesta Marta s rodinami jej k tomuto krasnemu jubileu praju vela stastia, lasky a hlavne zdravia. Vnucata, pravnucata milej starkej posielaju velku pusu.

 

Podakovania

 

Spomienky

   Zvlhli cesty ulice, slza steka na lice. Prichadza cas spomienktovy, na tych, co tu s nami boli, kazda rana cas zahoji. Len jazva v nas zostane.
   Dna 2. februara sme si pripomenuli osme vyrocie umrtia nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Alojza Pavlovskeho z Predajnej.

   S laskou spominaju manzelka a deti s rodinami.

   Roky pribudaju, v srdci smutok zostal. Tvoj usmev vytratil sa, uz iba v spomienkach vracia sa k nam stale.
   Dna 9. februara uplynulo sest rokov od tragickej smrti nasho draheho syna

Borisa Bohusa zo Zavadky nad Hronom.

   S neutichajucim bolom spominaju rodicia, brat Milan, priatelka Zuzka, pribuzni a priatelia.
   Kto ste ho mali radi, venujte mu, prosim, tichu spomienku.

   Necakane si odisiel z nasho zivota, my ostali sme sami, no naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi. Uz ti nepodame ruku, nepovieme vins, len ticho k hrobu s kvetmi a svieckou mozeme prist.
   Dna 13. februara uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Frantisek Liptak z Brezna.

   Spomina manzelka, synovia, vnuci a blizka rodina.

   Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni.
   Dna 13. februara uplynulo tridsat rokov od smrti

Milana Muchu.

   Spominaju synovia, dcery s rodinami a manzelka.

   Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial. Za lasku ti uz nic nemozeme dat, len kyticku s modlitbou na tvoj hrob a spominat.
   Dna 17. februara uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas nahle bez slova rozlucky navzdy opustil milovany manzel, otec a stary otec

Ladislav Vlcek z Pohronskej Polhory.

   S laskou a bolestou v srdciach spominaju manzelka, syn, dcery, zat a vnucata Lacko, Lenka a Matko.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

   Tam v dialke prestalo tvoje srdce bit, nestihli sme sa ani rozlucit. Tazko je bez teba, smutno je nam vsetkym, uz nic nie je take, ako bolo predtym. Len bolest v srdci vryta, je v nasich srdciach skryta.
   Dna 20. februara sme si pripomenuli smutne tretie vyrocie umrtia nasej milovanej dcerky

Lenky Svecovej zo Stiavnicky.

   S laskou spominaju syncek Renko, rodicia, surodenci, stari rodicia a ostatna rodina.

   Zil v nadeji devatnast rokov, nestastie sa vplietlo do jeho krokov. Mladost mu rozkvitla v najkrajsom puku, potom mu ticha smrt podala ruku.
   Dna 20. februara uplynie devat rokov odvtedy, co vo veku devatnast rokov tragicky zahynul moj syn, brat

Martin Hlasnik z Dolnej Lehoty.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   S uctou a laskou spomina mama, sestra, netere a ostatna rodina.

   Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit a budes stale s nami.
   Dna 22. februara si pripomenieme tretie vyrocie umrtia mojho manzela

Jozefa Marnika z Brezna.

   S laskou spomina manzelka a cela rodina.

   Odisiel si nahle, necakane, na rozlucku nebol cas a tvoj odchod zabolel vsetkych nas. Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas, pre nas si vsak nezomrel, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 25. februara si pripomenieme tretie vyrocie umrtia mojho manzela, otca a stareho otca

Rudolfa Dana z Valaskej.

   Smutiaca rodina

   Ked umrie otec, slniecko zajde, v srdci nam zostane smutok a chlad. V tom sirom svete sotva sa najde, kto by jak otec vedel mat rad.
   Dna 25. februara si pripomenieme nedozite sedemdesiate piate narodeniny

Jozefa Kupca – Kubickej.

   S laskou a uctou spominaju synovia, dcery, manzelka s vnucatami a rodinami.

  

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Pozor na to, co vypustite z vasich ust. Snazte sa nemat ziadne narazky na citove vztahy vasich priatelov a nikoho neohovarajte, pretoze sirenie klebiet sa moze otocit proti vam!

Byk
   Budete mat velmi narocne ulohy na zvladnutie, preto butete dost vystresovany. Skuste si zaviest do vasho pracovneho planu nejaky system a zbadate, ze vsetko vam ide hned lepsie.

Blizenci
   Ak sa vam nieco nepodari na prvykrat, nevzdavajte to a snazte sa aj nadalej! Popremyslajte nad chybami! Ak budete pracovity, ratajte s uspechom!

Rak
   Ak mate nejake problemy, nezatahujte do toho nikoho, ani rodinu! Budete dost vycerpany z prace a zhonu! Nechcete si pripustit to, ze by bolo najvhodnejsie poziadat o volno.

Lev
   Konecne budete vediet na com ste a uvedomite si tie prave hodnoty zivota! Ak sa budete castejsie zdrziavat v kruhu priatelov, vsetko bude pre vas jednoduchsie.

Panna
   Neverte lichotkam a slubom vasho partnera hovorenym iba v posteli. Vas partner bude robit vsetko pre to, aby si vas udobril! Tento tyzden by ste mali dostavat zasluhy za urobenu robotu!

Vahy
   Vasim ustipacnym jazykom si rozhnevate vasu rodinu a budete si to musiet dlho zehlit! Ste sebavedomy, ale uvedomte si, kde su hranice vasich moznosti!

Skorpion
   Budte presvedceny o vasich kvalitach a nedajte sa tak rychlo rozhadzat, ked si ich niekto bude preverovat. Viac pouzivajte vasu kreativitu a fantaziu.

Strelec
   Budete mat naladu pod psa a nikto vas nevytiahne robit si vase povinnosti. Mali by ste mysliet na pozitivne veci,  ktore zivot prinasa a netrapit sa kvoli malickostiam. Na tie si vo vasom zivote uz neskor nespomeniete.

Kozorozec
   Nemajte strach z novych veci a pokojne sa pustite do novych znamosti, ktore vas posunu len vpred! Nedajte sa lahko vyviest z miery!

Vodnar
   Budte uvolneny a nerobte nic nasilu! Ale zase radsej nevzdorujte sefovi! Rano si doprajte spanok a vecer si vyrazte do spolocnosti s vasou laskou alebo priatelmi!

Ryby
   Uz zo zaciatku tyzdna budete akysi nesvoj a utahany z minuleho tyzdna. Nepuslajte sa do dolezitych rozhodnuti, pretoze by ste sa mohli rozhodnut nespravne.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT