20. MAREC  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   V garazi na Sekurisovej ulici v Brezne sarapatil zlodej v case od stredy 7. do piatka 9. marca. Po vlamani odcudzil nabijacku na autobaterie. Majitelovi vznikla skoda za 3000 korun.

   „Prehliadku" Obecneho uradu v Pohronskej Polhore urobil ktosi v noci zo stvrtka 8. marca na piatok 9. marca. Na prvom poschodi vylomil dvere na kancelarii a zo zasuvky stola ukradol obalky s peniazmi. Vo vedlajsej kancelarii vzal z neuzamknutej plechovej skrine z prirucnej pokladnicky dalsiu financnu hotovost. Zrejme mu to nestacilo, lebo vybral peniaze aj z inej prirucnej zeleznej pokladnicky v tretej kancelarii. Po prehliadke obecneho uradu si odniesol spolu takmer 22 000 korun.

   Dvaja 26-rocni Hroncania Miroslav a Branislav v bare na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne fyzicky napadli dvoch mladistvych zo Zavadky nad Hronom v pondelok 12. marca popoludni. Jednemu z mladych muzov sposobili otras mozgu a rezne rany na hlave a rukach, s ktorymi bol hospitalizovany v nemocnici. Druhy mladik utrzil drobne poranenia, ktore si nastastie nevyziadali lekarske osetrenie. Pri bitke poskodili aj zariadenie baru v celkovej hodnote 2500 korun.

   Neobyvany rodinny dom v Michalovej, v casti Trosky, si vyhliadol zlodej a vlamal sa do letnej kuchynky a drevarne. Majitelovi ukradol sekery, pily, sady vidlicovych klucov a plechovky s farbou na podvozok auta. Vlamanie uskutocnil niekedy od konca februara do utorka 13. marca a sposobil skodu za 12 000 korun.  

   Do ucnovskych dielni v Brezne prisiel v noci na stredu 14. marca „nakupit" zlodej. Nasilne vosiel do budovy ucilista, ukradol posuvne meradla, mikrometre, zveraky, redukcne vlozky na vrtaky, sustruznicke noze a ine naradie. Potom rozbil okno na ucebni a zbierku si doplnil o rozne druhy neopracovaneho zeleza. SOU z Brezna vznikla skoda za 40 000 korun.

  Dva kusy hovadzieho dobytka zmizli zo stredy 14. marca na stvrtok 15. marca z mastale v Raztoke. Boli to mlade bycky plemena slovenske strakate s cerveno-bielym sfarbenim, vazili rovnako po 55 kil. Stvortyzdnovy bycek mal v uchu plastovu znacku SK 80060893 a trojtyzdnovy SK 80060407. Zlodej sposobil rolnickemu druzstvu zo Slovenskej Lupce skodu za 14 000 korun.

   Na Chalupkovej ulici v Brezne okradol 43-rocnu zenu z Cierneho Balogu zatial neznamy pachatel. Stalo sa to vo stvrtok 15. marca v dopoludnajsich hodinach. Z kabelky jej vybral penazenku s kartou poistenca a financnou hotovostou. Zena prisla pri kradezi o viac ako sedem tisic korun.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

 

 Co sa udialo v tyzdnoch od 9. do 16. marca
 
Uzreli svetlo sveta image

 

          

   Kristina – Anna Bachnakova zo Zavadky nad Hronom, Timotej Cernak z Podbrezovej, Natalia Pribylinova z Helpy, Filip Kuvik z Brezna, Veronika Kudybova z Brezna, Laura Jaromerska z Cachtic, Barbora Pustajova z Brezna.

 

  Opustili nas_image

     

 

   Elena Selestova (87) zo Zamostia, Stefan Olsiak (57) z Lomu nad Rimavicou, Jan Simko (68) z Michalovej, JUDr. Jan Kormansky (71) z Valaskej, Maria Homolova (89) z Brezna, Vilma Penzesova (79) z Podbrezovej, Gejza Slany (91) z Brezna, Elena Babusakova (76) z Brezna, Jozef Zabka (56) z Hornej Lehoty.

 

150

   V piatok druheho poskytli techniku na likvidaciu poziaru v Novakoch. Na druhy den po dopravnej nehode v Benusi doslo k zraneniam dvoch osob, hasici z vozidla odpojili akumulator a vyteceny olej na ceste zasypali Vapexom. Zaevidovali vypalovanie suchej travy vo Valaskej, Helpe a na Chvatimechu, poziar odstranili jednoduchymi hasiacimi prostriedkami. Vysokym tlakom uhasili horiaci kontajner na odpadky a v Jarabej odpratali z vozovky spadnuty strom, ktory branil bezpecnej premavke.   

 

155

   Breznianski zachranari vystartovali 17-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, po 2-krat k dychacim a brusnym  prihodam, k urazom, 3-krat k neurologickym prihodam, 10-krat k inym pripadom.  Lekari v Bystrej zaznamenali 22 vyjazdov, z toho 6 k neurologickym prihodam, 9 k prihodam srdca a obehu, po 2 k dychacim prihodam, urazom, 1 k porodu a 2 pacientov previezli do Banskej Bystrice. V Lome nad Rimavicou absolvovali 4 vyjazdy, z toho 3 k internym pripadom a 1 k urazu. V Helpe pomohli po 2 urazoch, 3 dychacich prihodach, 4 neurologickych prihodach a 2 inych pripadoch.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby je dovedna zapisanych 8 vyjazdov. Po dopravnych nehodach  v Bacuchu, Nemeckej, Tisovci, Myte pod Dumbierom, Brezne, Banskej Bystrici ich o odtah vozidiel poziadalo sedem vodicov. V Rohoznej pomohli majitelovi Skody 120 so zlomenou zadnou polosou. 

 

Horska zachranna sluzba
6195326

  V tomto tyzdni clenovia Horskej zachrannej sluzby z Kamennej chaty na Srdiecko transportovali zamrznuteho 25-rocneho muza. Na Kosodrevine a v Krupovej pomohli dvom lyziarom s podozrenim na infarkt.

 

Blahozelanie

 

 

Podakovania

  

   Dakujeme rodine, pribuznym, znamym a vsetkym, ktori prisli odprevadit na poslednej ceste nasu drahu

Zdenku Brozovu z Brezna.

   Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom a znamym, ktori sa dna 27. januara zucasntili na poslednej rozlucke s nasou drahou mamou, svokrnou, starou a prastarou mamou

Tereziou Kupcovou z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina

Spomienky

   Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
   Dna 5. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Ondrej Morong z Brezna.

   S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 8. marca sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia manzelky, mamy, dcery

Adriany Markusovej z Brezna.

   S laskou spomina manzel Peter, synovia Patrik a Petrik, mama a ostatna rodina.

...

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.
   dna 16. marca sme si pripomenuli nedozite sestdesiate narodeniny

Frantiska Hartvicha zo Sihly.

   Spomina manzelka s detmi a vnucatami.

...

   Ako krasne je zit, ked rocik co rocik pomaly ubiehal. Az kym sa nepretrhla tvojho zivota nit a na nej sa zajagalo sedemdesiatdva peral. A zrazu tvoje plecia tuhsiu citili tarchu, no nedovolili ti dozit tu sedemdesiat patku.
   Dna 16. marca by sa dozil sedemdesiatpat rokov svojho zivota nas drahy manzel, otec a stary otec

Jaroslav Pita z Predajnej,

   ktory nas opustil po zakernej chorobe.
   Za jeho starostlivy zivot mu dakuju manzelka Marta, synovia Lubko a Dodko s rodinami, jeho milovana vnucka Jarka, vnuk Tomas, nevesta Evka a Jaro.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu modlitbu a spomienku.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
   Dna 17. marca uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara a prastara mama

Anna Babnickova zo Zavadky nad Hronom.

   S laskou spominaju synovia Frantisek a Jan s rodinami.

...

   Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy, v nom. Ze cas rany zahoji, je len klamne zdanie, v srdci nam bolest zostala a tiche spominanie.
   Dna 19. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustil drahy manzel, otec, stary otec, syn

Vladimir Karako.

   Ostanes navzdy s nami v nasej mysli a nasich srdciach.
 Smutiaca rodina

...

   Bol jeden clovek, ktory mal vzacny dar. Vedel pocuvat, pohladit dusu, vyliecit srdce, dat nam novu silu. Uz nie je medzi nami, chyba nam...
   Dna 20. marca uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany manzel, otec a dedko

Jan Motycka z Brezna.

   Vdaka patri tym, ktori sa na chvilku pozastavia a spomenu si.
   S laskou a uctou spominaju manzelka, dcera Janka a syn Peto s rodinami a ostatna rodina.

...

   Kyticu kvetov na hrob ti dame, v modlitbach s uctou na teba spominame.
   Dna 22. marca uplynie prvy rok odvtedy, co nas opustil nas otec

Jan Pocklan z Lomu nad Rimavicou.

   S uctou spominaju syn a dcery s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Pri smutnom prvom vyroci, slzy sa tisnu do oci, spomienka na teba je v nas stale ziva. 
   Dna 22. marca uplynie rok odvtedy, co dotlklo laskave srdce milovaneho manzela, otca, stareho otca

Ivana Trajtela z Brezna.

   S laskou a uctou spomina manzelka, synovia Ivan, Rasto, dcera Adriana so svojimi rodinami.
   Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

BARAN
   Budete v skvelej forme a budete sa citit stastne. No chyba vam vsak viac lasky. Mali by ste sa okolo seba viac rozhliadnut. Popracujte na vasom vzhlade.

BYK
   Cakaju vas nezhody na pracovisku a tiez mensie hadky v rodine. Ked ste so svojimi blizkymi, rozpravajte sa o prijemnych veciach a nie o praci a ani o vasich problemoch.

BLIZENCI
   Koncom tyzdna sa zacnu vsetky spory davat do poriadku. Budte pokojny a neberte vsetko vazne. Uvidite, ze budete uspesnejsi a budete aj viac pritazlivejsi pre druhe pohlavie, ked budete posobit neutrapene a veselo.

RAK
   Davajte si pozor, aby ste nechytili nejaky virus, lebo vas to moze na cely tyzden odpisat! Nepremahajte sa a viac sa stretavajte s priatelmi. Robote sa venujte tak akurat. Ak nieco zameskate, s vasou snazivostou to urcite rychlo dobehnete.

LEV
   Budete mat dost premenlivu naladu. Raz vam bude do placu a potom zase budete mat chut sa zabavat. Urcite vas potesi nove pracovne miesto ci zaujimavy projekt.

PANNA
   Nacerpavajte energiu vonku na slniecku a cerstvom vzduchu. Kedze je tu pomaly jar, mali by ste vyskusat par ocistnych kur. Budete mat viac chut robit vase povinnosti.

VAHY
   Budte otvoreny novym znamostiam. Ak budete mat zly pocit z toho, ze vam nieco nevyjde, nemajte strach. Stastena je vam naklonena.

SKORPION
   Vase zdravie bude dost podlomene. Nemali by ste si namahat svalstvo. Dozente co najrychlejsie vsetko, co mate zameskane. Cez vikend sa budete moct dostatocne odreagovat.

STRELEC
   Budete v mnohych veciach opatrny a neisty. Majte pri sebe vzdy nejakeho pomocnika, najlepsie vasho dobreho priatela. Ak vas nieco trapi, vyrozpravajte sa mu a poproste o radu.

KOZOROZEC
   S financiami by ste nemali mat ziadne problemy. Budete ich mat dostatok, len ich nerozhadzujte. Na pracovisku sa mozete necakane zalubit. Inak v laske budete mat tento tyzden celkom pokojny vyvoj.

VODNAR
   Nemiesajte pracovne problemy s osobnymi. Pre zlepsenie nalady travte cas s vasou laskou na romantickych prechadzkach alebo na spolocnej veceri. Budete mat skvele napady.

RYBY
   Ak mate prilezitost, oslavujte, ale vsetko s mierou. Netrapte sa pre studijne neuspechy, ale zamyslite sa hned ako to napravite. Mali by ste si priznat chybu aj pri partnerovi a predidete tak hadke.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT