27. MAREC  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   O pol siedmej vecer v piatok 16. marca sa pred dverami rodinneho domu v Hronci vyhrazal zabitim 45-rocny muz. Svoje hrozby adresoval bratovi, tvrdil, ze ho zabije, podreze mu deti a zapali dom. To vsak nebolo vsetko, vratil sa aj o dve hodiny a do tretice sa vyhrazal priblizne o polnoci. Na druhy den pokracoval vo vyhrazani sa, vracal sa niekolkokrat. V nedelu 18. marca sa zacal vyhrazat aj svagrinej v podniku, kde pracovala. Hroncana zadrzala policajna hliadka, obvinila ho z precinu nebezpecneho vyhrazania a umiestnila do policajnej cely. V stredu 21. marca ho sudca Okresneho sudu v Brezne vzal do vazby.

   Za poslednych pat tyzdnov sa vyskytlo niekolko utokov na autobusy Karosa, ktore su majetkom dopravnej spolocnosti z Banskej Bystrice. Prvy pripad zaznamenala policia uz vo februari (v noci z 13. do 14. 2.) v Bujakove, dalsie dva v piatok 16. marca v Michalovej, ktore riesila ako priestupok, pretoze skoda neprevysila osemtisic korun. Cez vikend pribudli nove dva pripady. V noci na nedelu 18. marca poskodil dosial neznamy pachatel tri okna na autobuse Karosa, ktory parkoval pred Obecnym uradom v Benusi. Skoda bola vycislena na 30 000 korun. Dalsiu noc – z nedele na pondelok 19. marca ktosi poskodil sklenu vypln autobusu nezistenym predmetom priamo v areali SAD v Brezne a pripravil tento podnik o 30 000 korun. Policia pripady vysetruje, moze ist o konkurencny boj aj o nespokojnost obcanov.

   Predajnu potravin v Podbrezovej, ktora bola zatvorena od sobotneho poludnia do pol druhej po polnoci v pondelok 19. marca, navstivil zlodej. Prestrihol pletivo na lavej strane budovy, cez otvor sa dostal do ulozneho priestoru a odtial do skladu, ked najprv rozbil zamrezovane okno. Zo skladu presiel do predajne a ukradol z nej potraviny, alkohol a cigarety. Spolocnost COOP z Brezna pri vlamani prisla o 39 000 korun.    

   Dalsia kradez v predajni potravin sa uskutocnila v noci na pondelok 19. marca v Ciernom Balogu na Hlavnej ulici. Dosial neznamy pachatel vylomil mreze na sklade s drogeriovym tovarom v zadnej casti predajne. Okrem financnej hotovosti odcudzil 14 kariet do mobilneho telefonu a stravne listky. Potom vosiel do predajne a ukradol cigarety, cim spolocnosti COOP z Brezna sposobil skodu 360 000 korun.

   Obyvatela Jasenia vzal sudca Okresneho sudu v Brezne do vazby za precin porusovania domovej slobody. Patdesiatdvarocny muz prisiel 19. marca okolo siestej vecer domov v podnapitom stave. Vulgarne nadaval svojej dcere a zacal sa vyhrazat, ze ju zabije. Vtedy do izby vosla jej matka s bratom a privolala policiu. Policia Jasencana zaistila, no po prepusteni sa muz znova, tentokrat telefonicky vyhrazal manzelke, ze ked pride domov, vsetkych pozabija. Vratil sa okolo osmej vecer a opat sa vyhrazal dcere i manzelke. Potom vosiel do kuchyne, aby zobral sekacik na maso. Jeho syn mu v tom zabranil, pretoze mal obavy, ze tieto vyhrazky uskutocni.

   Ublizenie na zdravi, nebezpecne vyhrazanie a vytrznictvo – to su preciny, z ktorych breznianska policia obvinila 74-rocneho muza z Bacucha. Svojho suseda zranil skalou, ked zatvaral branu svojho domu a nastupoval do auta, predtym nanho vykrikoval, aby odisiel z pozemku a vyhrazal sa mu zabitim. Utocnika vzal v utorok 20. marca do vazby sudca Okresneho sudu v Brezne a hrozi mu az dvojrocne vazenie. Jeho 53-rocny sused sa zo zranenia liecil viac ako tyzden.

   Na ulici MPCL v Brezne vylomil zamku vchodovych dveri na byte na druhom poschodi nezvany navstevnik. V byte porozhadzoval veci, ale majitel nevedel zistit, ci doslo ku kradezi. Skoda bola vycislena na pattisic korun.

   Z haly breznianskej spolocnosti zmizol niekedy od stredy 21. marca vecer do stvrtka 22. marca rana zvitok pozinkovaneho plechu. Este vo stvrtok dopoludnia sa nasiel na zeleznicnom priecesti v objekte byvalej Mostarne Brezno. Plechovy zvitok pre majitela predstavoval material za vyse stopattisic korun.

   Breznan vo veku 45 rokov ziadal od 25-rocneho muza z Brezna osemdesiattisic korun za to, ze neoznami na policiu kradez smaltovanych riadov, ktore kedysi vzal z povaly rodinneho domu v Ciernom Balogu. Vydierac vedel, ze tomuto mladikovi bol v minulosti ulozeny podmienecny trest za kradez. Vo stvrtok 22. marca vysetrovatel z Brezna starsieho z muzov obvinil zo zlocinu vydierania a umiestnil ho do policajnej cely. Zaroven podal podnet na rozhodnutie o jeho vazbe. Obvinenemu muzovi hrozi az sestrocne vazenie.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)   

Co sa udialo v tyzdni od 16. do 23. marca
 
Uzreli svetlo sveta image

 

          

   Samuela Puskova z Brezna, Simona Harvanova z Polomky, Filip Faber z Cierneho Balogu, Veronika Tschampova z Brezna, Daniela Pokosova z Podbrezovej, Nikola Piliarova z Cierneho Balogu, Denisa Pokosova z Valkovne, Lucia Stulrajterova z Cierneho Balogu, Zoja Klinckova z Brezna, Natalia Sajgalikova z Benusa, Tomas Konkol zo Zvolena, Zoja – India Laurincova z Benusa, Tamara Vranova z Michalovej, Karina Conkova zo Sumiaca, Vladimir Durta z Pohronskej Polhory, Adam Blazeniak z Brezna, Darius Duris z Benusa – Filipova, Laura Lehotska z Brezna, Marek a Iveta Durisovci z Pohronskej Polhory.

 

  Opustili nas_image

     

 

   Alzbeta Jancova (84) z Bacucha, Anna Brozmanova (81) z Brezna, Jozef Fillo (77) z Brezna, Maria Precuchova (66)
 z Brezna, Frantiska Pobisova (81) z Cierneho Balogu – Dobroce, Anna Kvakova (64) z Hornej Lehoty, Anna Rutkayova (73) z Brezna, Anton Kucerak (76) z Cierneho Balogu, Anna Donovalova (64) z Brezna, Jozef Pallay (55) z Podbrezovej, Stefania Tauchynova (70) z Brezna, Julius Stulajter (73) z Hronca, Anna Palfiova (75) z Pohronskej Polhory.

 

150

   Hasici v sobotu vystartovali do Hronca, kde vysokym tlakom a 1C prudom zlikvidovali poziar v trojizbovom byte, predbezna skoda je 300 000 korun. Na druhy den otvorili byt na Clementisovej ulici v Brezne, v ktorom sa zabuchlo dieta. V skorych rannych hodinach v predposledny marcovy piatok na Ulici 9 maja v Brezne, cast Mazornikovo uhasili horiace osobne vozidlo Audi. Tento tyzden odstranili mnozstvo poziarov, ktore vznikli pri vypalovani travnatych porastov v Myte pod Dumbierom, Podbrezovej, Pohorelej, Michalovej a v Brezne.

 

155

   Breznianski lekari v utorok previezli do nemocnice so zlomenym predkolenim 64-rocneho muza, ktoreho zrazilo osobne auto.  Lekari v Bystrej  zaevidovali po 2 neurologicke prihody a urazy, 5 prihod srdca a obehu, 1 porod a 2 sekundarne prevozy. V Lome nad Rimavicou poskytli pomoc po uraze, kolapse, pri porode a pacientovi, ktory mal problemy s dychanim. Dovedna 9 vyjazdov absolvovali zachranari v Helpe, z toho po 2 k urazom, porodom, k inym pripadom a 3 k srdcovo-cievnym prihodam.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby zhodnotili, ze tento tyzden bol celkom pokojny. Odtiahli tri auta po havariach, ktore sa obisli bez vaznejsich zraneni. V Bystrej pomohli vodicovi s odtrhnutou zadnou napravou, z Cierneho Balogu do Brezna previezli Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, prepravili Skodu 120 na likvidaciu a postarali sa o zhorene Audi na Mazornikove.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   V piatok dobrovolni zachranari absolvovali skolenie na Chopku. Clenovia Horskej zachrannej sluzby pomohli na svahoch zranenym lyziarom, turistov od potuliek vysokohorskou prirodou odradilo sychrave pocasie.

 

Blahozelanie

 

 

Podakovania

     Dakujeme rodine, pribuznym, susedom a znamym za odprevadenie na poslednej ceste nasej mamy, starej a prastarej mamy

Valerie Holekovej z Piesku.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme rodine, vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori dna 17. marca odprevadili na poslednej ceste nasu drahu mamicku, staru a prastaru mamu, sestru, svagrinu a svokru

Helenu Babusakovu, rodenu Hanesovu.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Cest jej pamiatke.
   Smutiaca rodina

Spomienky

    Dna 1. marca uplynul rok odvtedy, co nas po tazkej chorobe navzdy opustil brat, svagor a ujcek

Jan Giertl z Cierneho Balogu.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   Sestra Eva, brat Milan s rodinami.

...

   Uz patnast rokov spis vecnym snom a tmavy hrob ti je domovom. Cas plynie, smutok zostava a rana v srdci boli, zabudnut nedovoli.
   Dna 4. marca uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas nahle opustil

Emil Cuma z Predajnej.

   Dakujeme vsetkym, ktori s laskou na neho s nami spominaju.
   Druzka Anna a ostatna rodina.

...

   Dna 7. marca si pripomenieme nedozite osemdesiate narodeniny mamy, starej a prastarej mamy

Antonie Giertlovej z Cierneho Balogu.

   Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej tichu spomienku.
   Dcera Eva a syn Milan s rodinami.

...

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Dna 7. marca sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jozefa Giertliho z Brezna.

   S laskou spomina manzelka Anna, syn Marek, dcera Dominika a ostatna smutiaca rodina.

...

   Telo v zemi zhasne jak slza na tvari, spomienka na teba jak hviezda zaziari.
   Dna 11. marca uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila draha manzelka, mama a stara mama

Magdalena Rolkova z Valaskej.

   S laskou spomina manzel, syn Martin, dcera Janka a syn Roman s rodinami.

...

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.
   Dna 11. marca uplynulo tridsat rokov odvtedy, co dotlklo statocne srdce dobreho cloveka

Jana Briedu z Lopeja.

   S uctou si na neho spomina syn Jan a dcery Lydia, Elena a Maria s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Ze cas rany hoji, je len klamne zdanie, nam ostal len v srdci zial a tiche spominanie.
   Dna 15. marca nas vo veku tridsatsedem rokov opustila

Renata Svantnerova, rodena Kvietkova.

   So zialom v srdci na nu spominaju mama, deti, brat, sestra s rodinou, krstni rodicia a vsetka ostatna rodina.
   Za tichu spomienku a modlitbu dakuje mama.

...

   Uz rok spis vecnym snom, hrob tmavy ti je domovom. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, v tom zavadskom cintorine snivas vecny sen.
   Dna 16. marca sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia mojej matky

Marie Capkovej zo Zavadky nad Hronom.

   S laskou spomina dcera Anna s manzelom a blizka rodina.

...

   Odisla si bez slova a na rozlucku nebol cas, ale spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 21. marca sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia manzelky

Marie Budovcovej z Brezna.

   S laskou spomina manzel, syn s manzelkou a vnukmi, cela rodina, susedia.
   Dovidenia...

...

   Pri smutnom prvom vyroci, slzy sa tisnu do oci, spomienka ziva je stale v nas, na teba milovany manzel, otec, stary otec. S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia Ivan, Rasto, dcera Adriana so svojimi rodinami.
   Dna 22. marca 2006 dotlklo laskave srdce

Ivana Trajtela z Brezna.

   Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

BARAN
   Nebudte prilis ctiziadostivy, lebo vasa snaha by mohla prekrocit mieru. Nemyslite negativne a vykaslite sa na to, co si mysli okolie.

BYK
   Majte vlastny nazor a potom budu mat ostatni pred vami respekt! Musite sa vediet predat. Tento tyzden by ste mali stihnut robotu za dva tyzdne, takze makajte a nespite!

BLIZENCI
   Budete dost ovplyvneny jarnou naladou, cerpajte energiu z prirody. Poteste partnera sladkym prekvapenim, ci vecerou len vo dvojici. K detom budte trpezlivy!

RAK
   Budte viac podnikavejsi a dravejsi. Dobre sa rozhodnite, co ste schopny obetovat pre svoj vztah. Je mozne, ze sa budete musiet rozhodnut medzi vasou laskou a novym pracovnym miestom!

LEV
   Viac sa venujte laske, aby ste o nu neprisli, lebo bez lasky by vas cakalo velmi smutne a utrapene obdobie. Ak nebudete mat dostatocny prijem, skuste porozmyslat ci vsetky vase vydavky su nutne.

PANNA
   Tento tyzden bude bohaty na lasku a tiez aj prace budete mat hromadu. Len si uvedomte, pokial mozete zajst, aby ste to neprehnali a nechytili nejaky zachvat.

VAHY
   Budete mat smolu na otravnych ludi. Budte prirodzeny a ked budete vidiet, ze dotycna osoba si zacina nieco namyslat, hned si ujasnite, ako sa veci maju!

SKORPION
   Uz dlhsi cas pocitujete stav bezmocnosti a neviete svoj osud pohnut dalej. Musite este chvilu vyckat a uvidite, ze pocitite zlepsenie. Verte, ze takto to je dobre. Urcite lepsie, ako keby ste sa mali trapit.

STRELEC
   Pripravte sa na mnozstvo neocakavanych situacii, stretnuti, ponuk.. Berte zivot viac s lahkostou. Ak ste bez partnera, budte odvaznejsi a nebojte sa oslovit osobu, ktoru obdivujete tajne uz dlhsi cas.

KOZOROZEC
   Nebudte pomstychtivy a nepustajte sa do hadok. Budete musiet vybavovat vela veci za druhych. No nelutujte to, dvojnasobne sa vam to vrati a ludia vam budu za to vdacni!

VODNAR
   Berte zivot s radostou. Ak sa budete citit unaveny, tak chodievajte skor spavat a trosku si rano privstante. Nejedzte prilis mastne jedla. Davajte si pozor na vase zdravie.

RYBY
   Budete uspesny vo svojej profesii. Snazte sa ponuknut sefovi nove napady. Tiez sa bude darit podnikatelom. Davajte si vsak pozor, aby ste nic nezatajovali a neklamali!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT