9 MAJ  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 9. do 15. maja

12. so, 13. ne - Rozhovor s nepriatelom (SR, MP/15, 19.30) - Jeden musi zomriet aspon chvilu pred tym druhym ... Vojnovy film.


KULTURA

Zakladna umelecka skola v Brezne pri prilezitosti Dna matiek  vo stvrtok 10. maja o 17.00 pozyva do koncertnej saly na KONCERT RODICOV A DETI.
  Vstupne dobrovolne.

. . .

Primator Brezna a Zbor pre obcianske zalezitosti Clovek - cloveku mesta Brezna pri prilezitosti Dna matiek v nedelu 13. maja o 14. h pozyvaju vsetky matky, stare a prastare matky na namestie, kde sa uskutocni slavnostne stretnutie.
   V kulturnom programe sa predstavia deti zo Zakladnej skoly na Pionierskej 4 v Brezne a clenovia Zboru pre obcianske zalezitosti Clovek - cloveku v Brezne. Vstup je volny.

. .

  Mesto Brezno, Mestske kullurne stredisko v Brezne, Infinita Media a country skupina Vodopad v sobotu 12. maja pozyvaju vsetkych priaznivcov country, bluegrass a folkovej hudby na 16. rocnik festivalu COUNTRY ZA MESTSKOU STODOLOU

   Recitaly skupin od 14.00 do 20.00 na namesti:

- VODOPAD & PHILIPPE NAUDOT (Brezno - 24 rokov)

- GRASSCOUNTRY (Trnava), M. E. L. L. (R. Sobota), VESLARI (Kosice)

- TULIBANDA (Polomka), MARTIN LIBIC (Vlkanova), MINIGRASS (Prievidza)

- MEANTIME (Pezinok), BLUELAND (Hlohovec), DUO HORECKA (Frenstat pod Radhostěm), MALY PRINC (Presov)

- JANO MILAN (Pohorelska Masa), detsky tanecny subor TEXASKY (B. Stiavnica), GOODWILL (Ostrava), THE ELEMENTS (Cierny Balog)

COUNTRY BAL: recital na namesti od 20.00 do 24.00 - VODOPAD, VESLARI, GRASSCOUNTRY
Vstup volny

. . .

Horehronske muzeum na Nam. gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne pozyva:
- na vystavu Jozefa Slivku PODLA VZORU PREDKOV II. - vyber z ludovej tvorby,
- na vystavu obrazov vytvarnicky Melanie Turnovej OZVENY MOJHO SRDCA.


DAKUJEME ...  

   Dakujeme zamestnancom Zariadenia skolskeho stravovania pri Zakladnej skole s materskou skolou a Sukromnej skole v prirode v Lome nad Rimavicou za poskytnute ubytovacie priestory a stravovanie klientiek DSS Drabsko pocas rekonstrukcie nasho zariadenia. Zvlast dakujeme personalu kuchyne za jeho trpezlivost a ludsky pristup k nasim klientkam.

Zamestnanci DSS Drabsko

...

   Organizatori Dna narcisov 2007 uprimne dakuju vsetkym, ktori akoukolvek formou a financnou sumou prispeli do zbierky, taktiez materskym a zakladnym skolam okresu Brezno, studentom gymnazia, Ing. V. Flosnikovi, Slovenskemu Cervenemu krizu, mestskemu kulturnemu stredisku, vedeniu Coop Jednota a Tesco, ako aj dobrovolnikom a vsetkym aktivnym ucastnikom za obetavu a nezistnu pomoc, ktorou sa podielali na uspesnom priebehu zbierky. Vdaka nim sa vyzbieralo 146 976 korun. Svojim vysoko humannym konanim tak prispeli k zlepseniu podmienok liecby onkologicky chorych na Slovensku, ale aj v  nasom regione. Organizatori zbierky vsetkym srdecne dakuju a tesia sa na dalsiu spolupracu.

(mp)

...

   Devatnasteho aprila sa uskutocnila prehliadka sutaze deti v speve ludovych piesni Brezniansky slavik. Podakovanie za pomoc pri organizovani podujatia patri ucitelkam, rodicom, mestu Brezno, ZUS Brezno, firme Demax, Zeleziarnam Podbrezova a. s., A. R. T. Brezno, starostom obci Podbrezova, Cierny Balog a dalsim nemenovanym sponzorom.
(ze)

...

  Vo stvrtok 26. aprila sa v Mestskom dome kultury v Brezne

uskutocnila nadregionalna prehliadka komornej hry ziakov zakladnych umeleckych skol. Podujatie podporili: ZRPS pri ZUS v Brezne, mesto Brezno, hotelova a obchodna akademia, spojena stredna skola, mestske kulturne stredisko, Divadelny subor Jana Chalupku mesta Brezno a podakovanie patri aj MVDr. Pavlovi Remiarovi, Petrovi Pancikovi a Lenke Spiriakovej.

(ml) 


SPORT

Slovensky cykloklub Dumbier - clen MSK Brezno pozyva clenov na vylet

Brusniansky okruh

Nedela 13. maja  (75 km/720 m)

Zraz: o 9.00 pred pizzeriou na Chvatimechu

   Trasa: Chvatimech – Lopej – Predajna – Raztoka – Pohrronsky Bukovec – Sopotnicka dolina – Paseka – Torysa – Borovsky potok – Medzibrod – Brusno – Nemecka – Podbrezova – Chvatimech.


INE

   Obvodny lesny urad v Brezne pre spracovavanie kalamity a zvysene nebezpecenstvo poziarov v zmysle § 30 ods. 4 zakona c. 326/2005 Z. z. o lesoch do konca roka 2007 zakazuje vyuzivanie lesov verejnostou - vstup obcanov do lesov na tycho lesnych pozemkoch v obhospodarovani Lesov mesta Brezno, s. r. o.:

- prava a lava strana doliny Mlynna s vynimkou turistickeho chodnika Myto pod Dumbierom - Chata M. R. Stefanika, c. TCH 8428, farebne oznacenie - zlta,

- lesne pozemky na pravej a lavej strane statnej cesty I/72 v useku od krizovatky statnych ciest I/72 a III/06656 (nad Mytom pod Dumbierom) po horske sedlo Certovica, vratane vsetkych bocnych dolin s vynimkou turistickeho chodnika dolinou Kumstova, c. TCH 5619, farebne oznacenie - zlta.

   Zakaz vyuzivania lesov verejnostou a vstupu obcanov do lesa neplati pre vlastnikov, obhospodarovatelov lesnych pozemkov a ich zamestnancov, ktori svojimi cinnostami zabezpecuju lesnu vyrobu, tiez pre uzivatelov polovnych revirov pri vykone prava polovnictva, pracovnikov a strazcov ochrany prirody.

   Obvodny lesny urad v Brezne upozornuje vsetkych obcanov, ze neplnenie a porusenie tohto zakazu bude povazovane za priestupok na useku lesneho hospodarstva podla § 63 ods. 2 zakona c. 326/2006 Z. z. o lesoch a spravny organ moze previnilcovi ulozit pokutu podla § 63 ods. 5 zakona c. 326/2006 Z. z. o lesoch do 100 000 Sk.

  . . .

Centrum tradicnej cinskej mediciny v Brezne

   Korene cinskej mediciny siahaju mnoho tisicroci dozadu. Uz stari Cinania vedeli, ze najlepsie lieky ponuka priroda.

   Centrum TCM  Slovakia v Brezne s timom vystudovanych odbornikov s praxou v centralnej pekingskej nemocnici pod  akademiou vied CLR poskytuje poradenstvo a diagnostiku  zdravotneho stavu .

   Vyskusajte ucinky cisto prirodnych produktov a tisicrocne skusenosti a poznatky cinskych mudrcov.

„To, ze dvaja ludia maju chripku neznamena, ze musia uzivat rovnaky liek.”

   Navstivte nas na Nam. gen. M. R. Stefanka 49/41 v Brezne,

c. tel.: 6122265, MT: 0903 711985, www.tcmslovakia.sk

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT