9. MAJ  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Uzreli svetlo sveta image



 

   Ivan Bercik z Brezna, Fabian a Sarah Briestensky z Bacucha, Denisa Pacanova z Valkovne, Daniela Olahova z Brezna, David Giertl z Brezna, Adriana Mistrikova z Brezna, Ela Majerova z Brezna.

 

    Opustili nas_image

     

 

      Frantisek Schmidt (57) z Hronca, Radislav Wagner (51) z Brezna, Jan Kan – Zluky (53) z Brezna, Robert Balog (21) z Brezna, Jaroslav Kypet (46) z Valaskej, Antonia Zabkova (76) z Valaskej, Vladimir Dianiska (58) z Valaskej, Anton Belko (84) z Cierneho Balogu, Anna Pobisova (80) z Benusa, Jozef Ridzon (51) z Drabska, Katarina Vetrakova (94) z Lomu nad Rimavicou, Jozef Ridzon (40) z Brezna.

 

Zachranne zlozky zasahovali
 

Zachranne zlozky zasahovali
150

   Posledne aprilove dni sa pre hasicov niesli v znameni technickych zasahov. V piatok pomahali vytiahnut utopenu osobu v lokalite Valaska – Chvatimech, hasili poziare domacej udiarne v Helpe a skladky odpadov v Pohronskej Polhore. V sobotu zasypali vapexom vytecene ropne produkty z osobneho auta, ktoreho majitel sa pri vozidle nenachadzal. Asistovali tiez pri nedelnajsej dopravnej nehode, kde poskytli prvu predlekarsku pomoc a neskor vycistili vozovku. Tiez vystartovali k dvom poziarom, z toho jeden bol plany poplach. Prve majove dni horela trava v Lopeji, ostatne prirodne prostriedky na Chvatimechu a skladka odpadov v Pohorelej. Velky lesny poziar v okoli obce Sumiac hasilo dovedna 32 prislusnikov Hasicskeho a zachranneho zboru, 50 lesnych robotnikov a 20 obcanov. Vo stvrtok im pomahal aj vrtulnik. Poziar lokalizovali a zacali sa ocistovacie prace.

 

155

   Dokopy 13-krat boli privolani breznianski lekari k nahlym prihodam srdca a obehu, 1-krat k dychacim, 3-krat k neurologickym prihodam, 4-krat k urazom, 2-krat k inym pripadom a 2-krat zaznamenali umrtie pred prichodom. Lekari z Bystrej zaevidovali spolu 14 vyjazdov, z toho 1 k neurologickym prihodam, 5 k porucham srdca a obehu, 1 k porucham dychania, 2 k urazom, 3 k inym pripadom, 1 k dopravnej nehode a 1-krat sekundarne prevazali. V Lome nad Rimavicou lekari startovali styrikrat. Jedenkrat k porodu a trikrat k urazom. Helpianska zachranna sluzba ma na svojom konte spolu 9 vyjazdov: 2 k porodom, 1 k urazu, 1 k srdcovym, 3 k neurologickym, 1 k brusnej prihode a 1 k inym pripadom.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Clenovia cestnej zachrannej sluzby zasahovali zvacsa pri dopravnych nehodach. Poskodena spojka, odtrhnute predne koleso a zadrety motor, toto su dalsie pripady, ku ktorym boli privolani. Pod dopravne nehody sa podpisala vacsine nepozornost vodicov a neprisposobenie jazdy, cim vznikla velka skoda nielen na vozidlach, ale i straty na ludskych zivotoch.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Na prelome aprila a maja sa tento rok konci lyzovanie. Horski zachranari este zaznamenali kratke skialpinisticke tury, no velmi malo turistov. Aj to boli dovody na likvidovanie zvoznych prostriedkov.

 

 

 

Blahozelanie
 

    Cez Kozlovo je cesticka, po nej chodi nasa mamicka. Na nebi je hviezdicka a v tej hviezdicke je otcova dusicka, ktora sa modli aj s nami za teba mamicka.

   Dna 2. maja oslavila krasne osemdesiate narodeniny

Katarina Vondercikova.

   S laskou za vsetko dakuju a este vela, vela zdravia a bozskeho pozehnania praju deti. Vnucata a pravnucata babku bozkavaju.

 

Podakovania

 

   Dakujeme rodine, priatelom a znamym, ktori dna 12. aprila odprevadili na poslednej ceste nasu drahu zosnulu

Martu Kubiniovu.

   Dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme vsetkym pribuznym, znamym, priatelom a susedom za prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi sa snazili zmiernit nas hlboky zial nad stratou milovanej manzelky, maminky a starkej

Anny Stierankovej, rodenej Benusovej.

   Smutiaca rodina

Spomienky

      Jarne slniecko prinasa zivot, usmev a radost. V nas zostalo dobro mojej manzelky a mamy

Marie Bolekovej.

   S laskou a uctou spominame na dvadsiate vyrocie jej umrtia.
   Manzel Ivan s Katarinou, dcery Michaela a Ivana s manzelom, syn Peter s manzelkou.

...

   Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
   Dna 29. aprila uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Stefan Tokar z Polomky.

   S laskou spominaju manzelka, dcery s rodinami, vnucata, pravnucata Barborka a cela rodina.

...

   Uz dvadsatpat rokov spis vecnym snom a tmavy hrob ti je domovom. Cas plynie, smutok zostava a rana v srdci boli, zabudnut nedovoli.
   Dna 1. maja uplynulo dvadsatpat rokov odvtedy, co nas nahle opustil

Jozef Labduch z Cierneho Balogu – Fajtova.

   Spomina manzelka, dcera, vnucka a syn s rodinami.

...

   V neznamy svet odisiel spat, zaplakal kazdy, kto ho mal rad. Cas plynie ako tichej rieky prud, len bolest trva a neda zabudnut.
   Dna 4. maja uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Ladislav Gasperan z Bravacova.

   S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

...

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 5. maja uplynulo sest rokov odvtedy, co nas opustila manzelka, mama, dcera

Marta Smrekova z Brezna.

   Smutiaca rodina

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 7. maja uplynulo sest rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Ludovit Kmet z Valaskej.

   S laskou spomina manzelka, dcery Marienka, Katka a Danka s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 9. maja sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia

Jozefa Medveda z Cierneho Balogu – Medvedova.

   Spomina brat a sestra s rodinami.

...

   Ked umrie otec, slniecko zajde, v srdci nam zostane smutok a chlad. V tom sirom svete sotva sa najde, kto by jak otec vedel mat rad.
   Dna 11. maja si pripomenieme tretie vyrocie umrtia a zaroven nedozite sestdesiate narodeniny nasho draheho otca

Stanislava Pindiaka z Pohronskej Polhory.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, dcera, vnuk a blizka rodina.
   Dakujeme vsetkym, ktori mu spolu s nami venuju tichu spomienku.

...

   Si tak daleko a predsa stale s nami – v nasich srdciach.
   Dna 11. maja uplynie desat rokov odvtedy, co dotlklo slachetne srdce nasej mamicky, starej a prastarej mamy

Anny Ciefovej z Valaskej.

   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
   Dcera Maria – Blanka, syn Oktavian s rodinami.

...

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.
   Dna 13. maja uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila nasa dcera, mama, manzelka

Zitka Rosikova z Brezna.

   S laskou a uctou spomina mama, manzel a dcera Karinka.

 

 


Vazeni citatelia!

   Rozsirenim rozsahu novin na sestnast stran vznika vacsi priestor aj na vami oblubenu rubriku Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Dorucenim textu a fotografie inzertnemu oddeleniu Horehronia mozete pripomenut vyrocie svojich blizkych – ale vzdy v mesacnom predstihu!

Redakcia

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Tento tyzden je ako stvoreny pre lasku. Budte otvoreny novym vztahom. Ak ste stastne zadany, svojej laske intenzivne prejavte city.

 Byk
   Nesedte doma a snazte sa co najviac casu travit v meste, v spolocnosti ludi. Pozvite si navstevu a popreberajte vsetko nove.

 Blizenci
   Pomaly sa vsetky problemy vyjasnia a uz nebudete taky zaneprazdneny. Ak budete mat dost casu, oddychnite si a ani doma privela nepracujte.

 Rak
   Vyuzite pekne pocasie a pohybujte sa na cerstvom vzduchu. Ak mate psa, doprajte mu dlhsie prechadzky. Nebojte sa problemov. Staci sa len spravne nastartovat!

 Lev
   Vo vsetkom si zachovajte chladnu hlavu. Nedavajte najavo svoj hnev. Radsej mlcte, aby ste si v praci nikoho nerozhnevali.

 Panna
   Nerobte nic unahlene. Doprajte si este cas a premyslite si  vsetko, co sa chystate urobit v najblizsej buducnosti.

 Vahy
  Budete mat vela energie, sil a budete v skvelej fyzickej kondicii. Tento tyzden bude pokojny a male problemy hned vyriesite.

 Skorpion
   Hospodarte spravne s peniazmi a davajte si pozor, pretoze  ani si nevsimnete a budete mat prazdnu penazenku. Budte zodpovedny a venujte sa viac aj domacnosti.

 Strelec
   S partnerom si budete rozumiet. Mali by ste od neho pozadovat viac pomoci. S detmi to bude trocha horsie. Majte pre nich pochopenie.

 Kozorozec
   Nemajte strach z financnej situacie, urcite sa zlepsi, ale aj tak radsej sporte. Cez vikend nebudte lenivy a venujte sa sportovaniu.

 Vodnar
   Ak mate pocit, ze je vas sef voci vam zaujaty, otvorene sa s nim porozpravajte o tom, ci ma na vas nejake specialne poziadavky. Ukazte vsetkym okolo vas, ze ste snazivy a nicoho sa nebojte.

 Ryby
  Mesiac maj bude dost narocny, preto tento tyzden vybavte vsetko, co sa da a nic si nenechavajte na neskor. Pridu aj tazsie povinnosti ako mate teraz.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT