18. DECEMBER 2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 18. decembra do 15. januara

22. so, 23. ne – NAVRAT BOCIANOV (SR/NEM/CR, MP/12, 19.30) – Drama.

29. so, 30. ne – BREAKOUT (SVAJC., MP/15, 19.30) – Hudobny film.

5. so, 6. ne – SUPERBAD (USA, MP/15, 19.30) – Komedia.

12. so, 13. ne – VASEN A CIT (USA, MP/15, 19.30) – Romanticky film.


KULTURA

  Ked vianocny plamienok sa rozhori a vsetci mame k sebe blizko, prajeme si, nech sa nam vsetko vydari a nikomu nie je v srdci uzko...

   Obec Valaska, MO MS, SZS Valaska, MS Valaska, ZUS Valaska, Valastan a OZ Pekny den v decembri pozyvaju do Valaskej

na VIANOCNE PROGRAMY

v kulturnom dome 

18. utorok  o 16.00 – ziaci SZS

19. streda o 16.00 – ziaci MS

20. stvrtok o 16.00 – subor Valastan + host

19. streda o 16.00 - vianocny koncert v ZUS

22. sobota od 13.00 do 19.00 – Zivy betlehem na namesti

30. nedela o 15.00 – vystupenie spevokolu MO MS, ZUS a Lastovicky v kostole

6. nedela o 14.00 – vystupenie spevackeho zboru Lucnice v kulturnom dome

Informacie a predaj vstupeniek je v obecnej kniznici.

 

. . .

 

 Folkove Vianoce su ojedinelou akciou tohto typu ci zanru v alternativnom klube Bombura. Pocas nich sa predstavia ,,folkaci“ z celeho Slovenska. Kazdy z nich ma, respektive hra iny styl, ktory samozrejme spada pod folk. To je aj dovodom realizacie takejto akcie. Ukazat roznorodost, individualitu.
   Ucinkuju
: Michal Recky,  Martin Libic so sprievodnym gitaristom Radom Butorom, Janko Majercik a duet Nestihame v zlozeni: Honza Řepka & Petr Ovsenak. Pocas folkovych Vianoc sa zmeni aj vzhlad Bombury... Nechajte sa prekvapit, v sobotu 22. decembra o 17. hodine sa na vas tesia vsetci ucinkujuci.
Predpredaj vstupeniek za 70 Sk je v TIKu v Brezne.

 


DAKUJEME ...  

   Dakujeme lekarom a sestrickam oddelenia ARO breznianskej nemocnice za snahu zachranit zivot nasej mame Viere Trnavskej z Brezna.
Smutiaca rodina 

...

   Dakujeme vsetkym lekarom a celemu personalu Nemocnice s poliklinikou v Brezne, n. o., za prikladnu starostlivost o nasho draheho Milana Fischera z Valaskej. Osobitne dakujeme za pomoc a ludsky pristup MUDr. Zdenke Volentierovej z interneho oddelenia NsP.
Rodina Fischerova

...

Z bohatej mikulasskej nadielky
   V predvecer sviatku sv. Mikulasa sa uz stalo tradiciou, ze sa ziaci ZS Telgart, ucitelia, rodicia a zamestnanci obecneho uradu stretnu na slavnostnom rozsvieteni vianocneho stromceka. Tohtorocny Mikulas darceky priviezol na saniach. Usmev na perach deti a iskricky stastia v ich ociach  boli odmenou za vynalozene usilie pri priprave slavnosti. Ziaci vsetkych rocnikov pre Mikulasa pripravili vianocne koledy.
Podakovanie patri nielen pedagogickym pracovnikom, Obecnemu radu v Telgarte, ale aj sponzorom.
ucitelia

   Mikulas navstivil aj ziakov Zakladnej skoly s materskou skolou na Mazornikove. ... radost a smiech boli zadarmo. Stacila dobra vola, chut a ochota rodicov, ktorym patri podakovanie.

...

   Kilometre cesty autobusom SAD Banska Bystrica ubiehali velmi pomaly. Vodic autobusu dbal na bezpecnost svojich pasazierov z Domova socialnych sluzieb z Pohorelskej Mase a stastlivo vsetkych doviezol do ciela nasej cesty. Kam? Nuz predsa do Lucenca. Tradicne uz niekolko rokov chodime spolocne slavit sviatok svateho Mikulasa  do Domova socialnych sluzieb Libertas. Lucenec nas privital mikulasskou vyzdobou, zimou, aka je aj u nas na Horehroni, bez snehu a rezkou ludovou hudbou. Zamesnanci  Liberrtasu sa postarali o vyborne obcerstvenie, zaznel aj kulturny program. Uzatvorenie novych priatelstiev, vymena adries na dopisovanie a uz je tu zaver prekrasneho vecera. Hovori sa, ze rodinu si nevyberame, ale priatelov ano.
Katarina Malcekova, ergoterapeut
Domova socialnych sluzieb v Pohorelskej Masi 

 . . .

   Hotelova a Obchodna akademia v Brezne dakuje vsetkym,  ktori svojou pracou, podporou a priaznou stali po cely rok pri nas. Zelame si, aby tieto Vianoce boli pre vsetkych sviatkami pokoja a radosti a aby sme do roku 2008 vykrocili s elanom, nadejou a chutou zit pekny a plnohodnotny zivot.
Mgr. Eva Docekalova,
riaditelka HA a OA v Brezne

. . .

  Vedenie Sukromnej pedagogickej a socialnej akademie EBG, Skolska 5, Brezno dakuje spolupracovnikom a partnerskym organizaciam za spolupracu v uplynulom roku 2007, ziakom a rodicom za doveru a praje vsetkym prijemne prezitie vianocnych sviatkov a stastny novy rok.


SPORT

Cez vikend 5. - 6. januara sa v Lome nad Rimavicou v lokalite Roven uskutocni 1. kolo Slovenskeho pohara Royal Canin Cup v pretekoch psich zaprahov sane - sprint s medzinarodnou ucastou. Start je v sobotu o 10. hodine a v nedelu o 9. hodine.

. . .

V pondelok 31. decembra sa uskutocni 11. rocnik SILVESTROVSKEHO BEHU ulicami Michalovej a Pohronskej Polhory.
   Prezentacia je od 7.30 do 9.30, start je o 10.00 z futbaloveho ihriska v Michalovej, pretekat budu muzi, zeny, juniori, ziaci.


  INE

   Obecny urad v Lome nad Rimavicou v sobotu 29. decembra o 10. hodine pozyva na 9. rocnik Pastierskych hier vianocnych, ktore sa uskutocnia v strede obce. Sucastou tradicnej prehliadky betlehemskych skupin regionu su aj lomovske vianocne trhy.

. . .

  Stredoslovenske osvetove stredisko v Banskej Bystrici v sobotu 22. decembra o 15. hodine pozyva do spolocenskej miestnosti Obecneho uadu v Jarabej na VIANOCNY KONCERT ONETO TRHEE QUARTET
   Nebudu chybat koledy na navodenie vianocnej atmosfery ...

. . .

Hotel BIOTIKA Krpacovo (bar)
pozyva na SILVESTROVSKU DISKOTEKU
od 20.00
Informacie: 0918 960578
Tesime sa na vasu navstevu

. . .
 

VYBEROVE KONANIE

   Na zaklade rozhodnutia obecneho zastupitelstva c. 89/OZ/2007 starosta obce Sumiac vyhlasuje vyberove konanie na miesto

OBCHODNY VEDUCI v Kamenolome Cervena Skala, s. r. o., ktore sa uskutocni v piatok 21. decembra o 14. hodine v Obecnom uradu v Sumiaci.

   Poziadavky: min. stredoskolske vzdelanie ekonomickeho, obchodneho alebo strojarskeho zamerania, komunikativnost samostatnost, zodpovednost, ovladanie PC, VP sk. B, prax vitana.

   Kopiu najvyssie dosiahnuteho vzdelania, zivotopis, motivacny list a ziadost treba dorucit obecnemu uradu, p. Karolyovej do 19. decembra.

. . .
 

SILVESTER 2007 v Omega klube v Brezne

v pondelok 31. decembra od 19.30

* aperitiv

* predjedlo

* vecera

* silvestrovska kapustnica

* flasa vina

* o hudbu a zabavu je postarane

Cena: 700 Sk

. . .

   Zakladna skola s materskou skolou na Pionierskej 2 v Brezne zaradena do europskej siete skol podporujucich zdravie v nedelu 20. januara o 14. hodine pozyva do skolskej jedalne na SLAVNOSTNY ZAPIS DETI

   Skola je zamerana na: vyucbu cudzich jazykov od prveho rocnika, alternativne vyucovanie (ITV, flauty, projektove vyucovanie), sportovu pripravu, pracu s pocitacom a internetom, vychovu k zdravemu sposobu zivota.

   Ponuka: skolsky klub – rozvoj zaujmovej cinnosti, vyborne podmienky na vyucovanie odbornych predmetov v specializovanych ucebniach – multimedialna ucebna, ktora sa vyuziva na predmetoch: slovensky jazyk, cudzie jazyky, prirodoveda, zemepis, dejepis, chemia, prirodopis, fyzika, moznost pracovat v roznych zajumovych kruzkoch (aerobik, gymnastika, anglicky jazyk, golf, turisticky, vytvarny, rozhlasovy, divadelny, sachovy, skola hrou...)

   Blizsie informacie o skole najdete na: www.zbreznoedu.sk

   Na ucebne pomocky: 200 Sk.

   Kazdy rodic ma pravo zapisat svoje dieta do 1. rocnika zakladnej skoly, ktoru si sam vyberie.

(doniest treba pero, obciansky preukaz a rodny list dietata)

. . .

Chata Zbojska vhodna pre rekreaciu rodin s detmi, skoly v prirode, detske tabory ci lyziarske kurzy ponuka ubytovacie, stravovacie a doplnkove sluzby.
 
K dispozicii posedenie pri krbe v jedalni a dennom bare, kolkaren, klubovna, posilnovna, kryty bazen, sauna, jakuzy a viacucelove ihriska.

   V zimnom obdobi disponuje lyziarskym vlekom s technickym zasnezovanim.

Tel: 6199227
e-mail: zbojska@zoznam.sk

. . .

Vyzva Okresneho sudu v Brezne
   Ladislav Lenk, narodeny 21. februara 1955 v Rimavskej Sobote, trvale bytom Lichardova c. 12, Breznoslobodny, je od 27. februara 2006 nezvestny. Na navrh Ivana Halku, narodeneho 6. septembra 1956, bytom Lichardova c. 14, Brezno, ktory je susedom nezvestneho Ladislava Lenka, sud zacal konanie na vyhlasenie nezvestneho za mrtveho. Susedske aj medziludske vztahy medzi navrhovatelom a nezvestnym boli dobre. Pretoze Ladislav Lenk nemal rodinu, citil sa sam, casto navrhovatela navstevoval. Nikdy sa nestalo, ze by na dlhsi cas opustil svoje bydlisko. Od januara 2006 sa Ladislav Lenk nezdrzuje v mieste svojho bydliska. Dna 27. februara 2007 bolo po nom vyhlasene celostatne patranie.
   Sud vyzyva nezvestneho, ak je nazive, aby sa prihlasil.
   Sud zaroven vyzyva kazdeho, kto o nezvestnom vie, aby o nom  do 7. decembra 2008  podal spravu opatrovnikovi nezvestneho Bc. Petrovi Zelencikovi, sudnemu tajomnikovi Okresneho sudu v Brezne alebo priamo Okresnemu sudu v Brezne k zn. 8P/331/207.
   V pripade, ze sa nezvestny neprihlasi a sudu nebude oznamena ziadna sprava o tom, ze je nazive, po uplynuti lehoty po 7. decembri 2008 sud rozhodne o vyhlaseni nezvestneho za mrtveho.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT