26. april 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

V case od jednej popoludni 13. aprila do siestej rano nasledujuceho dna sa neznamy pachatel vlamal do administrativnej budovy v expedicnom sklade dreva v Zavadke nad Hronom. Ukradol odtial rozne pracovne oblecenie, dve autobaterie, 150 litrov motorovej nafty, 40 litrov hydraulickeho oleja, 15 litrov motoroveho oleja a cierny kufrik. Odstepnemu lesnemu zavodu Benus vznikla skoda za 13 000 korun. Okrem toho pracovnikom skladu B. P. a T. J. zmizli rozne pracovne odevy, cim im zlodej sposobil skodu asi po tisic korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Pravdepodobne pod ruskom 15. aprilovej noci ktosi sarapatil v garazach pri bytovke v Pohorelskej Masi. Z garaze V. J. ukradol rozne naradie a otvoril zamknute dvere na Skode 120, odkial si zobral autoradio Philips (skoda dovedna za 11 460 korun). Na susednych garazach poskodil zamky a ukradol rozne naradie. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Prveho marca si 27-rocny J. P. z Podbrezovej pozical vo videopozicovni Velan v Brezne sest videokaziet, ktore mal vratit do vecernych hodin nasledujuceho dna. Neurobil tak a kazety predal, cim majitelke V. M. sposobil skodu za 8400 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Dopravno-bezpecnostna akcia v teritoriu Breznianskeho okresu 21. aprila od 12. do 24. hodiny priniesla tieto vysledky: dvadsatpat pokut za 6700 korun, jedenast zadrzanych osvedceni o evidencii vodica, pat vodicov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. V ramci Medzinarodneho tyzdna bezpecnosti na cestach budu od 1. do 7. maja prebiehat akcie zamerane na pozornost ucastnikom cestnej premavky, najma detom, chodcom, telesne postihnutym, starsim osobam a cyklistom.

 

Desat liatinovych radiatorov roznych velkosti, jelenie zhody a kovovy srot povynasal ktosi od 15. hodiny 16. aprila do 10. hodiny 21. aprila zo sukromneho domu v Brezne. Jeho majitelovi vznikla kradezou skoda za 25 000 korun a poskodenim zariadenia za 13 300 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Mikrovlnnu ruru a rychlovarnu kanvicu ukradli z chaty na Krpacove v katastri Hornej Lehoty, ktora patri majitelke L. M. z Banskej Bystrice. Kradez so skodou dovedna za 6700 korun sa stala niekedy od 9. do 17. aprila. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Dvadsatjedenrocny vojak S. M. z Predajnej 23. aprila v nocnych hodinach v Kezmarku ukradol Skodu 120 za 40 000 korun, na ktorej sa doviezol do Brezna. Na Hradbach ukradol z Wartburgu cez vypustaci sroub 15 litrov benzinu, nalial ho do ukradnuteho auta a odviezol sa do miesta svojho trvaleho bydliska, kde hliadka OO PZ Podbrezova vozidlo zaistila.

...

Od pol desiatej vecer 18. aprila do pol siedmej rano 19. aprila v Strojarnach Piesok, a.s., v Piesku sa neznamy pachatel v hale tazkej obrobne vlamal do unimobunky. Odcudzil odtial ultrazvukovy meraci pristroj zn. Krautkramer kalibracie USK 7D pouzivany na meranie chyb materialov a zvarov s prislusenstvom. Skodu sposobenu Strojarnam Piesok vycislili na 200 500 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Dvoch plemennych baranov a dve chovne jahnata ukradol ktosi z hospodarskej budovy pri rodinnom dome v Bravacove. Zlodej tu sarapatil v noci z 18. na 19. aprila. Kradezou oviec vznikla Druzstvu vlastnikov oviec v Bravacove skoda za 22 324 korun a odcudzenim jahniat prisiel G. S. o 3500 korun. Okrem toho kmin nechal na zariadeni dvestokorunovu skodu. Preveruje OO PZ Pohorela.

Co sa Co sa udialo v tyzdni od 7. do 14. aprila

.V piatok 14. aprila vecer zo zatial neznamych pricin vznikol poziar chatky na Stanicnej ulici v Brezne. Poziarnici ho uhasili vodou. V sobotu hasili vypalovanu travu na Banisku a poziar stareho stohu na Luckach. Po pokojnej nedeli si to vynahradili v pondelok, kedy k poziarom vzniknutym vypalovanim suchej travy vystartovali patkrat. Okrem toho poskytli technicku pomoc poskodenemu autu na Baldovskom moste v Brezne a vapexom vycistili vyteceny olej. V starej mliekarni na Mliekarenskej ulici v Brezne niekto podpalil papiere, ktore zahasili vysokym tlakom. Poziar lesneho porastu v Lome nad Rimavicou, ktory im hlasili 18. aprila, uhasili do ich prichodu miestni obcania. Cez balkon otvorili v stredu dvere zabuchnuteho bytu na Clementisovej ulici v Brezne.

154.jpg (4764 bytes).Cestni zachranari odtahovali pat vozidiel. Dve (Skoda 120 a Ziguli 1500) boli poskodene po dopravnej nehode, ostatne tri boli pokazene. Zlty anjel poskytol technicku pomoc styrikrat. Raz odviezol pohonne hmoty na Krpacovo. Jedno auto s roztrhnutou nadrzou na vodu opravili v stredisku. Jeho majitel, ktory mal nemierene az do Kosic, zatelefonoval, ze docestoval bez problemov.

155.jpg (4763 bytes) V uplynulom tyzdni sanitka RZP vystartovala dovedna 15-krat, z toho k nahlym prihodam srdca a obehu 4-krat, k mozgovym prihodam, k urazom a k inym po 3-krat a dvoch pacientov previezla do Banskej Bystrice. V piatok 14. aprila v odpoludnajsich hodinach okolo pol piatej spadlo do potoka na Horehroni strnastrocne dievca, pravdepodobne utekalo za loptou. Okoloiduci ludia ho vytiahli a privolali sanitku prvej pomoci zo Zavadky nad Hronom. Asi v Benusi ju do opatery prevzali zachranari RZP a odviezli do breznianskej nemocnice. Neskor bola prevezena do Banskej Bystrice, jej stav sa zlepsil.

hs.jpg (5636 bytes) Na horach vladlo v uplynulom tyzdni nadherne pocasie, ktore dvakrat v popoludnajsich hodinach pokazila burka. V stredu 19. aprila si na svahoch zlomila nohu lyziarka z Madarska, okrem toho osetrili len mensie odreniny. Kedze snehu je dostatok (v Prednej deresskej mulde az 2,8 metra), lyziarska sezona este pokracuje. Treba si vsak davat pozor, pretoze sneh je makky, hlboky a tazko sa upravuje.

Uzreli svetlo sveta image

Viktoria Krupova z Brezna, Viktoria Vrbovska z Bravacova, Dominik Hanak z Bravacova, Patrik Prokos z Brezna, Nikola Cunderlikova z Predajnej, Juliana Gajdosova z Valaskej, Vojtech Tomasik z Michalovej, Rastislav Ruzinsky z Nemeckej, Matus Petko z Podbrezovej.

Opustili nas_image

Verona Stefancikova (84) z Drabska, Jozefina Paucikova (83) z Dolnej Lehoty, Alexander Molnar (79) z Brezna, Michal Borcin (60) z Brezna, Maria Durcova (73) z Helpy, Jan Horvath (59) z Polomky, Milan Balaz (49) z Polomky, Katarina Tulakova (82) z Telgartu, Margita Skantarova (92) z Bacucha, Anna Tomcikova (79) zo Zavadky nad Hronom, Emil Kohutik (67) z Predajnej, Milan Kubizniak (67) z Pohronskej Polhory.

Blahozelanie_image

Cas mladost odniesol, ale nie srdce.

V stredu 19. aprila sa dozila krasneho zivotneho jubilea - osemdesiatich rokov - nasa draha mama

Anna Koisova z Brezna.

Jej najblizsi - dcera Anna, synovia Pavel a Jozef s manzelkami Bozkou a Marienkou a sest vnucat s rodinami, s hlbokou vdacnostou dakuju za materinsku lasku, starostlivost a obetavost, ktorou ich zahrnala.

Dovol nam v tejto slavnostnej chvili popriat vela zdravia, stastia a lasky. Nech Pan Boh zehna kazdy tvoj krok.

Mamu, staru a prastaru mamu za celu rodinu bozkavaju pravnucata Filipko a Danielka.

Spomienky

Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 24. aprila uplynulo desat rokov odvtedy, co navzdy dotlklo srdce, utichol mily hlas a odisiel od nas nas otec

Jozef Trncak.

So smutkom v srdci stale spominame.
Dcera Katarina s rodinou a synovia.

...

Casto prichadzame k tvojmu hrobu, postojime, spominame na lasku tvoju... Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihol si povedat: Zbohom rodina moja!

Dna 25. aprila sme si pripomenuli tretie vyrocie odchodu do vecnosti nasho manzela, otca, stareho otca a pribuzneho

Ondreja Kocura.

Dakujeme vsetkym, ktori mu s nami venuju tichu spomienku.

...

Nezomrel. Spi. Ak ma sen, je krasny, zda sa mu o tych, ktorych miloval a ktori milovali jeho.

Dna 27. aprila uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil milovany

Ondrej Petro z Brezna.

Spomina manzelka, syn, dcera a svokra.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 29. aprila uplynie osemnast rokov odvtedy, co nas opustil ocko a starky

Stefan Benus z Brezna - Kozlova.

S laskou spomina najmladsia dcera s rodinou.

...

Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked musel si nas nahle opustit.

Dna 30. aprila uplynie patnast rokov odvtedy, co nas vo veku styridsattri rokov navzdy opustil

Stanislav Mistrik z Brezna.

S laskou spominaju manzelka Olga, syn Stanislav, dcery Olga, Zuzana a Adriana s rodinami.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym za odprevadenie na poslednej ceste 15. aprila nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Jozefa Sevcika z Valaskej.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary.

Smutiaca rodina


BARAN

Vo vasom zivote byvaju niektore dni nudne. Pre nastavajuci tyzden to plati dvojnasobne. Po velkonocnej aktivite ste aj unaveni. Dozicte si trochu rozptylenia.

BYK
S poziciavanim penazi budte velmi opatrni. Niekto by mohol vyuzit a zneuzit vasu pristupnost a dovercivost. Svojim dlznikom neuznavajte nijake vyhovorky.

BLIZENCI
Hviezdy vas upozornuju, ze treba menej recnit a viac pocuvat. V povodnych zameroch musite vsak vydrzat. Vasa vytycena cesta nie je jednoducha, ale je spravna a schodna.

RAK
Na jednotvarnost tohto tyzdna sa nemozete stazovat. Uz davnejsie vas otravuju zahadne telefonaty. Dozviete sa, ze nejde o omyly spojov. Niekto vas stale sleduje.

LEV
Po zhone velkonocnych sviatkov potrebujete trochu oddychu. Hovori sa, ze cesta do pekla vedie cez pomoc a dobre ciny dobrodincov. Preto vzdy zvazte, komu chcete pomoct.

PANNA
Nedramatizujte situaciu, ked sa vo vztahu ku kolegom vynoria u vas iste pochybnosti. Moze ist o neuplne informacie, o necestne zamery. Hladajte cestu dorozumenia.

VAHY
Kazdy o vas vie, ze mate vaznu povahu, nemusite to davat najavo nepritomnym pohladom. Alebo si ozivujete spomienky na nedavnu velkonocnu kupacku a milu udalost s nou spojenu?

SKORPION
Prve dni po prijemnom vikende budu dnami novej aktivity a bohatej tvorivosti. Slubuju siroke moznosti aj v podnikani. Aj napriek narokom v praci nezakryvajte svoju veselu povahu.

STRELEC
Pripadne zdravotne problemy suvisia s jarnou unavou. Jedzte co najviac cerstveho ovocia. Ak vikend vyuzijete na realizaciu svojich planov, rodinni prislusnici budu nadseni.

KOZOROZEC
Drzite sa tak vznesene ako slahacka na aromatickom kapucine. Pocas tyzdna stretnete niekolko ludi, ktori budu mat podobnu naladu a uzavriete s nimi dohody.

VODNAR
Vsetko, co sa vam podarilo vytvorit, vypracovat, skromnym gestom polozite na stol svojho sefa. Netvarte sa tak, ako keby ste neocakavali aspon pochvalu.

RYBY
Nedajte sa vyuzivat. Ak mate taky pocit, ze to niekto vedome robi, zdoverte sa blizkemu praitelovi. Isto najdete cestu zo situacie bez toho, aby ste mali osobny spor.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT