26. APRIL  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
25. kolo 22. aprila
Podbrezova - Levice 2:0 (1:0), goly: Dolka, Styvar, rozh. Kocicky, 2700 div.

Domaci svojou hrou potvrdili umiestnenie v druholigovej tabulke. V 11. minute Dolka vyuzil zavahanie hostujucej obrany a s prehladom skoroval. V 63. minute Styvar nabehol na rohovy kop a nekompromisne hlavou dal druhy gol domacich.

Jan Karas

Bardejov - Senica 1:1, SKP Devin - Nove Zamky 0:0, Licartovce - Ziar nad Hronom 0:0, Lokomotiva - Stropkov 0:1, Piestany - Spisska Nova ves 3:0, Rimavska Sobota - Slovan B 2:1, Sala - Inter B 1:4, Puchov - Novaky 2:1.

III. liga
20. kolo 23. aprila
Dubova - Revuca 0:1 (0:1), rozh. Hrcka, 350 div.

Rychla a drava hra hosti plne platila na nesustredene a pomaly hrajuce domace druzstvo. Vitazstvo hosti podla predvedenej hry bolo zasluzene.

Jan Chamko

Namestovo - Zilina B-Strazov 1:2, Martin - Kremnicka 5:1, Selce - Kysucky Lieskovec 1:2, Istebne - Liptovsky Mikulas 2:0, Bytca - Cadca 1:0, Rudina - Lucenec 2:0, Bela - Tornala 0:4.

IV. liga sk. Juh
18. kolo 23. aprila
MSK Brezno - FO Slovan Tomasovce 0:1 (0:0), rozh. Löcsös, 80 div.

Domaci sa predstavili po zimnej prestavke na domacej pode prvy raz v pozmenenom zlozeni s novymi tvarami a s odhodlanim zvitazit, co sa im takmer podarilo. Ale cim sa viac snazili, tym menej mali nadeje na uspech. Uz v 2. minute Krsacok zacentroval takmer od rohovej zastavky, ale jeho lopta sa trela po zrdi pozdlz brany. V 21. minute sa vyznamenal Radovic, ktory zlikvidoval Luptakovu strelu z par metrov. V 40. minute Krsacok poslal loptu hlavou tesne vedla. V 41. minute sa opat blysol Radovic, ked neprijemnu strelu Berkyho vyrazil na roh. Hostia mali najvacsiu sancu v 73. minute, ale Berky minul prazdnu branu. V 74. minute Resutik nastrelil hostujuceho brankara. V 78. minute Radovic v pade nohami reflexivne vyrazil Randlisekovu strelu. V 85. minute po nedorozumeni domacej obrany Dobias so stastim strelil hlavou vitazny gol hosti. Bolo to slusne hrane stretnutie priemernej urovne. Hostia posobili kompaktnejsim celkom, no remiza by bola spravodlivejsia.

Tibor Gilla

Zvolen - Hrochot 0:1, Ladomerska Vieska . Kremnica 1:0, Dukla B. Bystrica B - Tisovec 1:1, Nova Bana - Kalinovo 3:3, Rakytovce . Filakovo 5:1, Hrinova - Velky Krtis 3:2.

V. liga sk. C
18. kolo 23. aprila
Hlinik - Predajna
4:2 (2:0), goly hosti: Demeter 2, rozh. Filkus, div. 200

Muzstva odohrali stretnutie dobrej urovne s golovymi prilezitostami na oboch stranach. Domaci si ich vypracovali viac, napriek tomu mohli hraci Predajnej dosiahnut lepsi vysledok, keby sa boli vyvarovali chyb, po ktorych inkasovali goly.

Ing. Jan Bulla

Podbrezova B-Valaska - Detva 4:1 (2:1), goly domacich: Patras, Skantar, Gajdosik, Schauer, rozh. Vladimir Hupka, 300 div.
Postavenie v tabulke (Detva stvrta, Podbrezova B-Valaska piata) slubovalo hodnotne futbalove stretnutie. Muzstva nesklamali a predviedli mnozstvo peknych futbalovych momentov. Vitazstvo domaceho muzstva je zasluzene, ale nerodilo sa lahko, o com svedcil vyvoj celeho stretnutia. Uz v prvej minute Pisojov center od postrannej lavej ciary poslal Patras hlavickou z patky tesne nad branu hosti. V osmej minute z dvadsiatich piatich metrov Jan Gajdosik striela tesne nad branu hosti. V 9. minute rychly protiutok hosti mari Petrinec vrhnutim sa pod nohy superovho utocnika. V 13. minute unikol stredom obrany hosti Skantar a v patke triafa brankara. V 15. minute domaci obranca vaha s odkopom, atakajuci utocnik hosti ho obral o loptu a isiel sam na domaceho brankara, ktoreho na sestnastke obhodil, ale lopta sa odrazila od pravej tyce jeho brany spat do ihriska. V 20. minute Patras zblizka nastreluje brankara hosti a vyrazenu loptu stacil hlavickou vratit do jeho brany a ziskat vedenie 1:0 pre domacich. V tychto chvilach po niekolkych sanciach domacich Patrasa, Pisoju, Bukovec nasiel prizemnou kriznou prihravkou nabiehajuceho Skantara, ktory usmernil loptu k lavej tyci brankara hosti a zvysil vedenie na 2:0. V 28. minute Detva po dalsej chybe domacej obrany znizuje Muzikom na 2:1. V 34. minute znova nebezpecny utok hosti zakonceny kriznou strelou z hranice sestnastky, Petrinec chyta. V druhom polcase dorazne hrajuca Detva v 51. minute mohla vyrovnat, ale prudka strela z jedenastich metrov sa odraza od domaceho obrancu. V 62. minute Jan Gajdosik z patky umiestnuje loptu po tretikrat do siete hostujuceho muzstva. Po tomto gole hru viditelne ovladlo domace muzstvo. Sance Patrasa, Zazrivca ostali nevyuzite. Najkrajsi gol padol v 85. minute, ked Pisojom centrovanu loptu rybickou Schauer umiestnil do opacneho rohu brankara hosti a upravil stav stretnutia na konecnych 4:1.

Juraj Cibula

C. Balog - Brusno 1:0 (1:0), gol: Vozar, rozh. Rucka st., 400 div.
Hraci Tatrana nastupovali na zapas s odhodlanim potvrdit vysledok z Predajnej a tym odcinit krutu prehru z Brusna. Hre domacich chybal pokoj, napriek velkej snahe viazla kombinacia, hralo sa obojstranne nervozne a pred oboma branami bolo sanci pomenej. V poslednej minute prveho polcasu Marek Melicher prudkou strelou nastrelil brvno a odrazenu loptu hlavou dopravil do brany Vozar. V druhom polcase sa obraz hry nezmenil a aj ked sa domacim zapas velmi nevydaril, vydrete vitazstvo bolo zasluzene.

Dusan Potkany

Priechod - Sasova 1:4, Dolne Hamre - Poniky 1:2, Zarnovica - Radvan 0:2.

I. trieda
Dohravky
16. kolo 19. aprilaMyto - Salkova
6:0 (4:0), goly: Danis 3, Stancik 2, Francisty, rozh. Sedliak, 50 div.
Hralo sa v Brezne na tazkom terene, vitazstvo Myta je uplne zasluzene.

18. kolo 23. aprila
Myto - Badin
0:0, rozh. Kadlec, 80 div.
Za prijemneho sviatocneho pocasia sa domacim premiera na vlastnom ihrisku nevydarila. Myto nezopakovalo vykon zo stredy, hlavne chybala bojovnost a nasadenie.

Helpa - Osrblie 1:0 (0:0), gol: Pavol Oravkin, rozh. Krupa, 150 div.
V prvom domacom priemernom stretnuti si obe muzstva nevytvorili mnoho cistych golovych prilezitosti, hoci domaci mali miernu prevahu pocas celeho stretnutia. Hostia sa do utoku dostavali vacsinou nakopavanim lopty dlhymi pasmi dopredu, co domacej obrane nerobilo starosti. Domaci sa snazili o kombinacnu hru, ale nakoniec v priebehu druheho polcasu sa prisposobili hre hosti. Ked hostia taktickym zdrziavanim chceli ziskat bod, po dlhom centri v poslednych minutach na roh sestnastky a uvolneni v nej, rozhodol o domacom vitazstve nestarnuci a navrativsi sa P. Oravkin. Hostia po zapase s emociami prezivali stratu bodu v stretnuti.

J. Klimko

Jakub - P. C. Balog 0:2 (0:1), goly domacich: P. Kovalcik, P. Stulrajter, rozh. Vrbovsky, 50 div.
Hostia boli pocas celeho zapasu lepsim muzstvom, nebyt nevyraznej koncovky a nepremenenej penalty, vyhraju vacsim rozdielom.

Pavol Stulrajter

Bravacovo - Rakytovce B 1:0 (1:0), gol: M. Vrbovsky, rozh. Kosec, 250 div.
Pekna divacka kulisa videla vyborne stretnutie, v ktorom si domace muzstvo vytvorilo dostatok golovych prilezitosti, ale dokazalo vyuzit len jednu, ktora znamenala zisk troch zasluzenych bodov. Za predvedeny vykon si zasluzia pochvalu Srnka, Sajgalik, Gasperan, Luptak.

Miroslav Sperka

II. trieda sk. A
18. kolo 23. aprila
Harmanec - Nemecka 1:1 (0:1), gol hosti: Jablonsky, rozh. Dolog, 60 div.
V zapase priemernej urovne sa muzstva rozisli delbou bodov. Sanci na skorovanie bolo na oboch stranach pomerne dost, ale nepodarilo sa ich premenit na goly. Za zmienku este stoji spolahlivy vykon brankara hosti.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
18. kolo 23. aprila
Polomka - Telgart
0:0, rozh. Malcek, 60 div.
V zapase, v ktorom dominovali obe obrany, sa zrodila spravodliva remiza.

Roman Kohut

Sumiac - H. Lehota 1:2 (1:1), goly: Durco - Branko Dragosek, Skladany, rozh. Sico, 100 div.
V priamom suboji o piatu priecku sa stretli domaci s H. Lehotou. Aktivnejsie zacali hostia, ktori sice v uvode nepremenili niekolko sanci, no boli to oni, co sa ujali vedenia. Do satne vsak domaci odchadzali spokojni po tom, ako sa im podarilo vyrovnat hlavickou po autovom vhadzovani. V druhom polcase to boli opat hostia, ktori sli do vedenia. V poslednych dvadsiatich minutach hraci Sumiaca sice zatlacili supera do defenzivy, no vyrovnat si im uz nepodarilo. Z domacich podal stabilne dobry vykon Kubik a opat podrzal aj brankar Karoly. Zapas sa hral vo velmi bojovnej atmosfere, no domaci by si zasluzili aspon bod za remizu.

Jaroslav Fujka

Pohorela - P. Polhora 1:1 (1:0), goly: M. Tlucak - , rozh. D. Chriastel, 130 div.
V prijemnom, i ked veternom pocasi, sa na dost nerovnom terene odohraval zapas s rychlymi kombinaciami, ktore v prevaznej miere koncili na dobre organizovanych obranach obidvoch muzstiev. V prvom polcase domaci po dobre rozohratej akcii strelili prvy gol ich tradicnym zakoncovatelom Milanom Tlucakom. V prvej casti druheho polcasu domaci spresnili hru, mali niekolko vybornych prilezitosti, ale hostujuci brankar Müller ich s prehladom skuseneho brankara vyriesil. Domaci postupne stracali iniciativu a ani prestriedania nezabezpecili domacemu muzstvu dosiahnutie dalsieho golu. Hostia vyuzili tuto ponuknutu prilezitost, zlepsili hru v strede pola a v 80. minute po centrovanej lopte vyrovnali.

Jan Lakanda

Zavadka - Benus 3:1 (1:0), goly: Dudas, Kubica, Bubeliny - Srnka (z 11-tky), rozh. Malcek, 60 div.
Stretnutie prebiehalo za uzemnej prevahy domaceho muzstva, ktore okrem dosiahnutych golov si vytvorilo viacero golovych prilezitosti. Tie vsak ostali nevyuzite. Hostia okrem premeneneho pokutoveho kopu sa do vaznejsich moznosti ohrozit domacu branu nedostavali.

Jozef Bartosik

Jasenie - Sihla 4:1 (2:1), goly: Weisenbacher 2, Beraxa, Mistrik - Peter Pancik, ZK: 0 - Nomilner, CK: 0 - Janosik, rozh. Repisky, 110 div.
Domaci zaskoceni agresivnou hrou supera inkasovali uz v uvode zapasu. V polovici prveho polcasu sa im vsak dvoma zlepenymi golmi podarilo otocit vyvoj zapasu. Dalsie dva goly strelili az v zaverecnych minutach zapasu, ked uz hostom ubudali sily a neodolali sustavnemu tlaku domaceho muzstva.

Milan Strecok

Michalova - D. Lehota 1:3 (1:2), goly: Vlcek - Fodor, Zahradnicek, J. Saling. rozh. L. Chriastel, 150 div.
V zapase dobrej urovne hostia uz v 6. minute dali prvy gol, v 9. minute vyrovnavali domaci na 1:1 a vzapati hostia v 10. minute zvysili na 2:1. Asi v 15. minute kopali hostia pokutovy kop za faul v sestnastke, ktory brankar chytil. V druhom polcase sa domaci snazili vyrovnat, ale golove prilezitosti nepremenili. Hostia v 75. minute strelili treti gol a bolo rozhodnute.

Milan Tazky

 


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT