27. JUN 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

     Od tretej do pol stvrtej nad ranom 20. juna doteraz neznamy pachatel nezistenym sposobom zapalil rekreacnu chatu na Jasienku v katastri Jarabej. Poziar bol zalozeny v drevarni, ktora sa nachadza v tesnej blizkosti chaty. Odtial sa rozsiril na chatu, ktoru ohen takmer znicil a majitelke E. S. z Brezna sposobil skodu za 1 100 000 korun. Podla vyjadrenia inspektora Poziarnej ochrany mesta Brezna, poziar zalozila ina osoba, nebolo dokazane ci umyselne alebo neumyselne, bol vsak kvalifikovany ako trestny cin vseobecneho ohrozenia. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Stvrthodinka popoludni 19. juna stacila akemusi odvazlivcovi na to, aby sa v areali futbaloveho stadiona v Brezne bez znamok nasilia dostal do zamknutej Skody Felicie LX combi. Potom si odniesol dve igelitovane tasky, v ktorych sa nachadzali osobne doklady, mobilny telefon Nokia a hneda kozena penazenka s hotovostou 9500 korun. Skodu sposobenu majitelke D. J. z Brezna vycislili na 10 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Nezamestnany 47-rocny T. J. z Pohorelej sa v noci na 20. juna vlamal do miestneho pohostinstva Malecka. Po odstraneni signalizacneho zariadenia z vycapu ukradol rozne druhy alkoholickych napojov, cigariet a magnetofon, cim majitelke A. M. vznikla skoda dovedna za 11 480 korun. Asi sa mu malilo, pretoze vo vycape este rozbil sklenenu vypln vyherneho hracieho automatu, cim firme Barbot, s. r. o., Brezno sposobil skodu asi za 10 000 korun. Z trestneho cinu kradeze ho usvedcili pohorelski policajti.

...

Niekedy od pol dvanastej predpoludnim 16. juna do pol osmej rano 20. juna sa ktosi vlamal do rekreacnej chalupy v Zavadke nad Hronom. Odniesol si odtial dva farebne televizory, video, magnetofon, kupelnovu virivku, elektricky ohrievac, roznu bielizen a potraviny. Majitelovi J. S. z Bratislavy vznikla skoda dovedna za 62 000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

Pravdepodobne pod ruskom 21. junovej noci sarapatil zlodej v satni futbaloveho oddielu TJ Slovan Pohronska Polhora na Varguli. Kradezou cerveno-ciernej motorovej kosacky Husqarna JET 49 sposobil TJ Slovan skodu dovedna za 10 500 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Pocas zemnych prac pri pretlacani otvoru pod miestnou komunikaciou pred rodinnym domom v Benusi, ktore robila firma Plyn-Mont Banska Bystrica, doslo k poskodeniu dialkoveho telekomunikacneho kabla (priemer 4 cm so 178 zilami). Narusenim styridsiatich zil vznikla Slovenskym telekomunikaciam, a. s., Oblastne stredisko prenosnej techniky Zvolen asi 6000-korunova skoda. Pripad, ktory sa stal od 7. do 13. hodiny 20. juna, preveruje OO PZ Pohorela.

...

O tristvrte na osem rano 21. juna clen podnikovej policie Zeleziarni Podbrezova, a. s., oznamil Obvodnemu oddeleniu PZ Podbrezova, ze na srotovom poli v Piesku vo vagone so srotom nasli delostrelecky granat. Privolany pyrotechnik Krajskeho expertizneho ustavu Banska Bystrica zistil, ze ide o delostrelecky granat z druhej svetovej vojny kalibru 120 mm a zobral ho na zneskodnenie. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

V stredu 21. juna policajti zistili pachatelov trestneho cinu lupeze. Su nimi 17-rocny Marcel H. z Valaskej a 20-rocny Drahomir S. z Podbrezovej, ktori 19. juna o pol osmej vecer na Chvatimechu fyzicky napadli 35-rocneho J. H. Kopali ho do hlavy a chrbta, potom sa k nemu sklonili a z vrecka nohavic mu ukradli sto korun, vodicsky preukaz a kartu poistenca. Zraneneho muza previezli do nemocnice. Zlomenina nosa s posunom ulomkov, prasknute rebro, pocetne pomliazdeniny hlavy, tvare a kozne odreniny si vyziadaju minimalne 21-dnovu praceneschopnost. Eviduje odbor kriminalnej policie OR PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 9. do 16. juna

.V nedelu poziarnici specialnym naradim otvarali dvere bytu na Sladkovicovej ulici v Brezne. Majitel dlhsie neotvaral, zial, nasli ho uz mrtveho. V pondelok sa opat vratili dohasit poziar z minuleho tyzdna v Podbrezovej, ktory sa siril popod zem. V Jarabej 20. juna zo zatial nezistenych pricin horela chatka. Hasili ju 3C prudmi. Vo stvrtok zamestnanci Lesnej spravy Osrblie ohlasili lesny poziar v Osrbli, sposobeny neznamou osobou. Hasit ho pomahali dobrovolni poziarnici z Osrblia a Valaskej a pre zly pristup aj lesny kolesovy traktor.

 

154.jpg (4764 bytes) Pracovnici servisneho strediska v Lopeji pocas tyzdna odtahovali z Brezna do Dubovej Skodu 100 so zlomenou polosou a z Lopeja do Banskej Bystrice Favorit s poruchou elektriky. Vodicovi do Myta priviezli pohonne hmoty a roztahovali a dobijali bateriu Favoritu. Cez vikend od 23. do 25. juna pomahali pri organizacii pretekov do vrchu v Sturci.

 

155.jpg (4763 bytes) Sanitka RZP vystartovala dovedna 20-krat, z toho k nahlym prihodam srdca a obehu 7-krat, po 3-krat k urazom a k mozgovym prihodam, po raze k otrave, k prihode dychacieho systemu a k umrtiu a 4-krat k inym. Bliziace sa letne prazdniny prinesu so sebou nielen radosti, ale i starosti. Lekari varuju hlavne "sportovcov", ktori si volne chvile sprijemnuju jazdenim na kolieskovych korculiach. Odporucaju nepohybovat sa popri hlavnych cestach a pouzivat chranice. Opatrnosti nikdy nie je dost, preto si pocas slnecnych dni davajte pozor, aby ste sa aj vy neocitli v statistike vyjazdov RZP:

 

hs.jpg (5636 bytes) Zmena pocasia na horach zvycajne prinasa problemy. Vikendove zhorsenie sposobilo patraciu akciu, blizsie sa o nej docitate na 4. strane Od pondelka uz bolo opat pekne a to lakalo aj viac turistov. V kludnejsom obdobi sa clenovia Horskej sluzby venuju obnove technickeho znacenia.

 

Uzreli svetlo sveta image

Rene Malcek z Valaskej, Dasa Tomkova z Nemeckej, Timea Bozikova z Helpy, Slavomir Bartos z Cierneho Balogu, Erik Puska z Brezna, Jaroslav Faltan z Pohronskej Polhory, Slavomira Harvanova z Brezna, Dominika Kiselevova z Brezna, Andrej Dunajsky z Podbrezovej, Gabriela Muranska z Podbrezovej, Nikola Belanova z Helpy, Sara Zimova z Podbrezovej.

 

Opustili nas_imageAnna Kovacikova (94) z Brezna, Jan Monocky (83) z Podbrezovej - Stiavnicky, Michal Gaspar (43) z Brezna, Antonia Jurkulakova () z Cierneho Balogu - Kramu, Frantisek Pobis (66) z Podbrezovej, Anna Petruskova (62) z Pohorelej, Maria Vernarska (73) z Polomky.

Spomienky

 

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 26. juna sme si pripomenuli siedme vyrocie umrtia

Petra Trnavskeho.

Spominaju brat Miro s rodinou, dcera Evka a ostatna rodina.
...

Dna 27. juna uplynu tri roky od umrtia nasho draheho

Pavla Hovorku z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.S laskou a uctou spomina dcera Elena s rodinou.
...

Odisla si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 28. juna uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara a prastara mama

Johana Figlusova

z Cierneho Balogu - Kramu.Spominaju syn, dcery, nevesta, zatovia, vnucata a pravnucata.
...

Uz len kyticku kvetov na hrob ti mozeme dat a s laskou na teba spominat.

Dna 29. juna uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa draha

Elena Bukovinova z Brezna.

Spomina manzel a dcery s rodinami.
...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.Dna

29. juna si pripomenieme dvadsiate vyrocie umrtia nasej mamicky

Klary Kramarikovej, rodenej Strbovej.

S laskou spominaju dcery Klara a Nada s rodinou.
...

Dna 3. jula uplynul rok odvtedy, co dotlklo srdce nasho otca, svokra a starkeho

Vladimira Sokaca Bystrej.

Ti, ktori ste s nim zili ZIVOT, spominajte a verte.Vsetci jeho zijuci

Podakovanie

Dakujeme vsetkym priatelom a znamym za prejavenu sustrast v nasom zarmutku i za kvetinove dary pri poslednej rozlucke s nasim drahym

Milanom Dandulom,

ktory nezvitazil v nerovnom boji so zakernou chorobou a 9. juna nas vo veku nedozitych patdesiatdevat rokov navzdy opustil.
Manzelka Vlasta so synmi Milanom a Ivom

 


BARAN

Stastie alebo uspech vie zdovodnit kazdy, vysvetlit ako samozrejmost, ci logicku udalost. Aj vy budete mat moznost nieco takto zdovodnit zavistlivcom.

BYK

Nieco vas nemilo prekvapi, ale zostante v ustrani a sledujte vsetko pokojne. Nedajte sa podplacat, ani ocarit lacnou pozlatkou. Zacnete posobit v neprebadanom terene.

BLIZENCI

Z nicoho nic zacnete uvazovat o zmene zamestnania. Nie je to najlepsie obdobie, kedze zacinaju dovolenky. Ale ked mate lepsiu ponuku, nevahajte dlho.

RAK

Vase dobre mienene, ale zle pochopene zarty na adresu kolegov mozu vyvolat konflikty. Ani praca vam neprinesie tolko uznania a penazi, ako ocakavate. Ale nevesajte hlavu!

LEV

Nie nahodou je kral zvierat vasim symbolom. Vam nestaci iba vitazstvo, vy chcete porazeneho aj zosmiesnit. Nebudte kruti, ponuknite porazenemu pomocnu ruku.

PANNA

Caka vas pochvala od sefa, sucasne vsak aj zavist od spolupracovnikov, dokonca aj do priatelov. Nemyslite na nich, podelte sa o radost s partnerom.

VAHY

Ste zranitelnejsi nez inokedy. Trapi vas pocit neistoty. Suvisi to s nepriaznivou spravou o zdravotnom stave blizkeho cloveka. Vase zdravie je vsak v uplnom poriadku.

SKORPION
Mate sice tisice napadov a plno energie, ale uz nikto nema o ne zaujem, kazdy mysli na dovolenkovy program. Vybite si prebytok energie v sporte.

STRELEC

Nezaznamenali ste nic neprijemne, ale intuicia vam signalizuje cosi mimoriadne a ste z toho nervozni. Vyckajte bez strachu, pre istotu vsak nenoste so sebou vela penazi.

KOZOROZEC

Vyuzite svoj sarm a pohostinnost na to, aby ste lepsie spoznali noveho znameho, na ktorom vam skutocne zalezi. Od vas zavisi buducnost vasho vzajomneho vztahu.

VODNAR

Dokazete prekonat velku zataz, ak vsak pridu konflikty, zmente rychlo obrannu poziciu na uzitocnu. Problemom by ste sa mohli vyhnut, keby ste odcestovali.

RYBY

Beriete vsetko smrtelne vazne, mate zodpovedny pristup k zivotu. V tejto suvislosti nenachadzate pochopenie zo strany kolegov. Ste nuteni pracovat vacsinou osamote.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT