27. JUN  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

IV. liga sk. Juh
Dohravka
16. kolo 24. juna
Brezno - Tisovec 3:2 (2:1), goly domacich: Svoboda 2, Gemzicky (z 11-tky), rozh. Ziaran, 40 div.V zapase rozdielnych polcasov zasluzene zvitazili domaci. V prvom polcase po rozpacitom zaciatku prevzali taktovku, udavali tempo hry, castejsie strielali a prejavili snahu po vitazstve. V 29. minute otvoril skore Svoboda nadhernou strelou z devatnastich metrov. O desat minut Krsacok z pravej strany poslal centrovanu loptu pozdlz brany a Svoboda z piatich metrov dotukol do siete a bolo 2:0. V 43. minute, ked uz hraci boli myslou v kabine, znizil Ruszo na 2:1. V 45. minute nariadil rozhodca za zranenie Kupca jedenastku, ktoru Gemzicky bezpecne premenil. Do druheho polcasu nastupili hostia zlepsenym vykonom, castejsie strielali, ale domaca obrana na cele s Radovicom pracovala spolahlivo. V 75. minute sa vyznamenal Radovic, ked dobre mierenu prizemnu strelu z jedenastky chytil. V 83. minute po mensom nedorozumeni v domacej obrane Krupa znizil na 3:2. Domaci si pocas celeho zapasu vytvorili niekolko golovych prilezitosti, ktore vsak ostali nevyuzite. Celkovo to bolo slusne odohrane stretnutie, hral sa futbal na patricnej technickej i taktickej urovni s pomerne castou strelbou.

Tibor Gilla

Zvolen - L. Vieska 3:3, Hrinova - Tomasovce 2:5, V. Krtis - Filakovo 4:0.

V. liga sk. C
Dohravky
16. kolo 22. a 25. juna
Priechod - Dubova B - Predajna 2:4 (0:3), goloy hosti: Demeter 2, Sarvas, Klesken z pok. kopu, rozh. Siman, 100div. Po vyrovnanom uvode sa postupne zacali presadzovat hostia, a dvakrat sa peknymi golmi presadil Demeter. Najskor v 17. minute po vybornej prihravke Kleskena a potom v 32. minute po spolupraci s Kordikom. Ked pridal v 43. minute aktivny Sarvas technickou strelou treti gol, zdalo sa, ze stretnutie skonci pre domacich debaklom. Hostom vsak polcasova prestavka neprospela. V uvode druheho polcasu hrali nekoncentrovane, sami postavili supera na nohy a v 52. a 56. minute inkasovali dva goly. V tychto fazach stretnutia sa zdalo, zo domaci otocia vysledok. V 66. minute vsak unikol domacej obrane Kovacik a po faule na neho nasledoval pokutovy kop, ktory s prehldom premenil na gol Klesken a korunoval tak svoj kvalitny vykon v tomto stretnuti. Potom sa hra vyrovnala a hoci sa domaci snazili cste v zavere zapasu urobit nieco s vysledkom, dobre chytajuceho brankara Lassaka uz neprekonali. Vzhladom na priebeh celeho stretnutia je vitazstvo hosti plne zasluzene. Treba ich pochvalit za predvedeny vykon, okrem uvodu druheho polcasu za vitaznu rozlucku so sutazou.

Ing. Jan Bulla

Hlinik - C.Balog 2:0 (0:0), rozh. Ocovay, 150 div.Muzstvo Hlinika si uz v predposlednom kole zabezpecilo postup do IV. ligy a ani futbalistom Tatrana uz vlastne o nic neslo, potom sa hraci oboch muzstiev mohli pokojne venovat hre. Od uvodnych minut sa hral velmi dobry futbal, co bolo zasluhou oboch muzstiev. Domaci sice mali miernu uzemnu prevahu, no do 80. minuty bol stav 0:0, a aj ked boli dobre sance na oboch stranach, vysledok bol adekvatnym obrazom hry. Par minut pred koncom omladene muzstvo Tatrana urobilo dve hrube chyby v obrane,co domaci vyuzili a strelili dva goly. Aj ked hostia nezvladli zaver zapasu, domaci divaci ocenili ich hru a odmenili sa potleskom za pekny sportovy zazitok.

Dusan Potkany

Podbrezova B-Valaska - Poniky 1:0 (1:0), gol: Sokol, ZK: Pancik - Patras, Baran, CK: 0 - Baran, rozh. Fabry, 70 div.V poslednom zapase futbaloveho rocnika 1999/2000 si domace muzstvo za staleho dazda od prvej minuty vynutilo uzemnu prevahu. I napriek usiliu hracov Valaskej sa im podarilo prekonat dobre organizovanu obranu hosti a v 42. minute prizemnou strelou z hranice sestnastky Sokolom. V druhom polcase i napriek viacerym sanciam sa domacim uz nepodarilo zvysit skore zapasu. Po gole volali hlavne tri sance Petra Turnu. Futbalovy oddiel dakuje svojim priaznivcom za povzbudzovanie pocas celeho sutazneho rocnika.

Marian Lauer

D. Hamre - Brusno 3:1, Zarnovice - Sasova 1:1, Sliac - Radvan 1:3.

I. trieda
Dohravka
20. kolo 21. juna
Bravacovo - Osrblie 4:2 (0:1), goly: Radoc 2, Vrtal, Bubeliny - Trnik, StulajterZa krasneho slnecneho pocasia hraci odohrali vcelku slusne stretnutie s golovymi prilezitostami na obidvoch stranach.

Dohravky
15. kolo 25. juna
Salkova - Helpa 3:0 kontumacne, hostia sa nedostavili

Osrblie - Jakub 2:0 (0:0), goly: Trnik, Kurpas, rozh. Sedliak, 70 div.V prvom polcase sa hralo na celom ihrisku. Hostia aj domaci si vypracovali niekolko golovych prilezitosti, ale na smyklavom terene ich nezuzitkovali. Druhy polcas zacal tiez napolno, domaci pridali na doraze, strelili dva goly, a tym sa jarna sutaz ukoncila-

Emil Trnik

Sl. Lupca - P.C.Balog 2:3 (2:1), goly: Tazky, Zeleny, Hros, rozh. Drazdik, 50 div.Na mokrom terene sa hral zaujimavy zapas s mnozstvom sanci na obidvoch stranach. V prvom polcase boli domaci lepsim muzstvom, mali viac z hry a zasluzene viedli. Do druheho polcasu nastupili lepsie priprveny hostia a umnou hrou dokazali zvratit vysledok zapasu. Nakoniec zasluzene zvitazili, cim dokazali, ze na jar boli najlepsim kolektivom, pretoze neprehrali ani jeden zapas.

Ivan Belko

Bravacovo - Myto 3:0 (0:0) - zapas neodohrany pre nedostatocny pocet hracov

Podkonice - Malachov 3:1 - nedohrane, Badin - Balaze 0:3, Vlkanova - Kraliky 4:1.

II. trieda sk.A
Dohravka
15. kolo 25. juna
Nemecka - Horne Prsany 1:2 (0:1), goly: Bartos, rozh. Kalina, 50 div.V prvom polcase sa hostia predstavili ako kompaktnejsi celok, co vyjadrili aj golom v poslednej minute prveho polcasu (ako sa hovori golom do satne). V druhom polcase mala Nemecka hernu prevahu a mnozstvo golovych sanci, zktorych vyuzila na strelenie golu len jeden. Naopak hostia sa z ojedineleho utoku ujali vedenia a tesne vitazstvo si udrzali do konca futbaloveho stretnutia. Spravodlivejsim vysledkom by bola delba bodov, pretoze prvy polcas patril hostom a druhy domacim, ktori mali golovych prilezitosti aj na dva zapasy.

Vladimir Pejko

II. trieda sk.B
Dohravky
15. kolo 25. juna
Pohorela - Polomka 4:2 (2:2), goly: M. Tlucak 2, Haluska, Kajba - Tokar, Kastankim, rozh. Suchy, 40 div.V dazdivom pocasi, ale na dobrom terene, domaci vyuzili prilezitosti a ujali sa na zaciatku prveho plcasu vedenia 2 golmi. Potom polavili a umoznili hostom v zavere polcasu v rozmedzi dvoch minut skore vyrovnat. V druhom polcase domaci spresnili hru v strede pola a dosiahli dalsie dva pekne goly. Ostatne prilezitosti ako aj jedenastku uz nepremenili.

Jan Lukanda

D.Lehota - Jasenie 1:2 (1:0), goly: Babic - 2 Weisenbacher, P.Turna, rozh. Vanik, 160 div.V poslednom kole Dolna Lehota privitala uz postupujuce muzstvo Jasenia. Hned v uvode zapasu superovi zablahozelali k postupu do prvej triedy a tiez podakovali hracovi Vladimirovi Stancikovi, ktory ukoncil aktivnu cinnost v muzstve Dolnej Lehoty. I ked uz bolo o vsetkom rozhodnute, domaci hraci chceli jednoznacne vyhrat. Domace muzstvo hralo dobry futbal a v 36. minute sa ujalo vedenia golom Babica. V druhom polcase produkovali domaci dobry futbal, vytvorili sance, ale tie ostali nevyuzite. V 80. minute vylucil rozhodca po faule domaceho hraca Chladeka, cim sa domace muzstvo citelne oslabilo. Od tejto chvile hostia prebrali iniciativu a za 5 minut dokazali strelit 2 goly po chybach domacej obrany. I ked hostia vyhrali, domace muzstvo bolo jedhoznacne lepsim kolektivom po cely zapas a prehru si nezasluzili. Z domaceho muzstva vynikali brankar Kurty, Babic, Migo, Stancik, za hosti brankar. Futbalovy oddiel dakuje hracom za dobre vykony a fanusikom za dobre povzbudzovanie.

Milan Tazky

Sihla - Hronec 1:5 (0:2), goly: Nomilner - Dnis 3 (hetrik), Repka, Gromus, rozh. sa nedostavil, 20 div.V dohravke domaci potvrdili, ze styl hry, ktory hraju celu sezonu, je sice pekny pre oko divaka, ale neefektivny a srdce zvierajuci. Nastastie ako sa uz stalo pravidlom, poskytli hostom zvisit si skore a divak mohol byt spokojny aspon s mnozstvom golov, ktore su korenom futbalu. Nepeknym pravidlom sa stava nedostavenie delegovanych rozhodcov. Futbalove organy by sa mali zamysliet nad tymto nesvarom. Dakujeme za sice neuspesnu, ale divacky pritazlivu "hokejovu" sezonu celemu futbalovemu muzstvu.

Vojtech Ilcik

H. Lehota - Benus - hostia nepricestovali
Od muzstiev je nesportove, ked sa bez ohlasenia nedostavia na stretnutie, a tym superovi nechaju rezie (rozhodcovia z B. Bystrice pridu i napriek drahemu cestovnemu a strate svojho volneho casu).

Frantisek Sperka

Telgart - Michalova 3:3 (0:3), goly: Demcik 2, Kochan - Zajak, Krupa, Gasperan, rozh. Ridzon, 10 div.V zaujimavom zapase sa domacim podaril husarsky kusok, ked po kvalitnom a bojovnom vykone vyrovnali trojgolovy naskok svojho supera. Kolektivne usilie hracov Telgartu korunovala golovou spolupracou trojica Demcik, Kochan, Fasko, ktora v zavere zapasu nasla recept na prekonanie vyborne chytajuceho brankara hosti. V prvom polcase strelecky mimoriadne efektivni hostia po prestavke nedokazali skorovat a hra na udrzanie vitazstva sa im vypomstila. Za neucasti delegovaneho rozhodcu sa tejto ulohy vyborne zhostil rozhodca Ridzon z Michalovej.

Ivan Citterberg

P. Polhora - Sumiac 7:1 (5:0), goly: Vais 2, Kan 2, L. Krupa, M. Krupa, Michalik - Voletz, rozh. Benko, 30 div.Domaci na "domacom" ihrisku v R. Pile jednoznacne dominovali. Potesenim pe pritomnych divakov boli pekne goly.

L. Singer

Kohutovej striebro z Majstrovstiev SR

 Atelticke mladeznicke sampionaty pre rok 2000 sa uskutocnili v Nitre v ziackych a v Banskej Bystrici v dorasteneckych kategoriach. Clenka AK Mostaren MSK Brezno Julia Kohutova ziskala striebornu medailu za 2. miesto v behu na 300 m casom 41,92 s, cim si vybojovala moznost startu na medzinarodnom trojstretnuti atletov do 15 rokov Cechy - Morava - Slovensko. V dorasteneckych kategoriach je z brezianskych atletov najhodnotnejsi vykon 35,24 m Jany Katrencikovej v hode ostepom, co stacilo na 5. miesto.

Sutaze sipkarov vrcholia

Po ukonceni sezony v ramci celeho Slovenska sa blizia k svojmu vrcholu aj regionalne sutaze hravane v Dart clube Brezno. V predposlednom kole Split score zvitazil Milan majer pred Palom Urdom a tretim Ivanom Tschampom. O celkovom vitazovi v tejto kategorii sa rozhodne az v zaverecnom kole, ktore sa odohra v utorok. V piatok sa v Darte stretli breziansky muzi. Turnaj vyhral Peter Pocklan pred Palom Urdom a tretim Janom Zifcakom.Rozhodnute uz je medzi juniormi, ktori sa tuto sezonu stretli uz posledny krat. Po velkom boji az do zaverecneho turnaja sa napokon s breznianskeho titulu tesi Marcel Dolinsky, ktory o svojom celkovom vitazstve rozhodol az vo vzajomnom suboji s Milanom Majerom. Treti skoncil trochu smutny Milan Mucha, aj napriek zlomenej ruke. O nic dramatickejsie to nebolo ani medzi mladsimi juniormi, kde napokon zvitazil Jarko Pancik pred Matusom Juhaniakom a tretim jakubomStugnerom. S kladnym ohlasom sa skoncil aj prvy rocnik Horehronskej ligy. V poslednom kole si vo finale poradil Rado Brenkus so stale sa zlapsujucim Petrom Fatunom, treti skoncil Ondro Siman z Pohorelej. V celkovom poradi je na prvom mieste Rasto Radoc, druhy Rado Brenkus a na tretom mieste napokon skoncil Jozef Radoc z Bravacova u zien je na Horehroni najlepsia Adriana Adamova z Pohorelej.1. Dart club pripravuje nieco aj na horuce leto. Pre deti to bude prazdninova liga a muzi a zeny si zahraju o Letny pohar prezidenta Dart clubu. Sviatkom pre sipkarov bude 1. jul. Na tento den pripravujeme velky letny turnaj pod nazvom LETO CUP 2000. Zaciatok turnaja je o 10. hodine, bude sa hrat v jednotlivych kategoriaach muzi, zeny, juniori. Tahakom by malo byt aj finale ligy druzstiev, v ktorom sa po skvelych vykonoch stretnu dve breznianske druzstva, a to 1. DC Brezno a Postrach junior. A tak uz teraz sa mozeme tesit na skvelu atmosfru turnaja.

Peter Pocklan


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT