27. JUN  2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

 
Junovy kalendar cyklotras Slovenskeho cykloklubu Podbrezova

Nedela 25. juna - zraz o 9. hodine na Chvatimechu (pri Italy bare). Trasa A, B: Janska jazda. Chvatimech - Hronec - Svaty Jan - Kamenista dolina - Sihla - Tlsty Javor - Brotova dolina - Dobroc - Kram - Hroncianska dolina - Chvatimech.V dnoch od 30. juna do 8. jula vas pozyvame na Klubovu cykloturisticku dovolenku na Sumavu.Trasa A je pre horske a trekingove bicykle a trasa B pre cestne bicykle.
Blizsie informacie na c. tel: 6176362, 6115394, 0905 690506.

Zeleziar potvrdil prvenstvo
Pripravka ZP Sport Podbrezova potvrdila prioritne postavenie nasej oblasti vo svojej kategorii. Po hlavnom vitazstve v zimnom turnaji ani v letnej dlhodobej sutazi nenasla premozitela a bez jedinej prehry postupila do finaloveho turnaja oblastneho futbaloveho zvazu. Piati finalisti sa stretli na ihrisku Partizana Medvedovo. Po jedenj remize s Duklou Banska Bystrica B a troch vitazstvach s muzstvami Banska Bystrica C , Podbrezova D a Hrochotou si pripravka ZP SPORT Podbrezova A vybojovala druhe vitazstvo a stala sa majstrom oblastneho futbaloveho zvazu Banska Bystrica. V zakladnej casti sutaze pripraviek startovalo 24 druzstiev v 5 skupinach.Vo finale turnaja o pohar Lubomira Auxta sa chlapcom uz tak nedarilo a po prehre s Revucou 3:0 obsadili 2. miesto. Za vysledky v celom sutaznom rocniku 1999 - 2000 treba ziakom sportovej triedy Zakladnej skoly Pionierska 4 podakovat.

Preteky turistickej zdatnosti

V sobotu 17. juna pripravila TJ Strojsmalt Pohorela v spolupraci so Zakladnou skolou v Pohorelej krajske kolo Pretekov turistickej zdatnosti Banskobystrickeho kraja pre rok 2000. Na tratiach situovanych v peknom prirodnom prostredi absolvovalo vyse 60 pretekarov prechod zalesnenym terenom podla azimutov, prechod lanovou lavickou, hod granatom na ciel, prakticke viazanie uzlov, riesilo testove otazky s tematikou topografickych a turistickych znaciek, kulturnopoznavacej cinnosti, liecivych rastlin a drevin. Okres Brezno velmi dobre reprezentovali clenovia turistickych oddielov mladeze z TJ Strojsmalt Pohorela a TJ Tatran Horna Lehota.
V ziackych a dorasteneckych kategoriach dvojclenne hliadky, v kategorii juniorov a dospelych, jednotlivci z nasho okresu sa umiestnili takto: Najmladsi ziaci: 1. M. Hlasnik, M. Dvoroznak, najmladsie ziacky: 2. K. Adamekova, Z. Adamekova, mladsi ziaci: 2. P. Malik, L. Vezdur, (vsetci H. Lehota), 2.A. Mak, P.Hudak, 3. R. Panis, J. Kalman, mladsie ziacky: 1. M. Kanosova, D. Skolnikova, 2. A. Terekova Andrea, N. Krusinska, 3. M. Petruskova, N. Teslarova, starsi ziaci: 1. L. Galik, J. Gandzala (vsetci Pohorela), starsie ziacky: 1.J. Malikova, J. Medvedova (H. Lehota), 2. E. Garerova, L. Rosiarova (Pohorela), mladsi dorastenci: 2. A. Hlasnik, M. Dvoroznak (H. Lehota), mladsie dorastenky: 1. L. Tlucakova, J. Galisova, starsi dorastenci: 1. M. Pompura, J. Zibrik (vsetci Pohorela), juniori: 1. M. Danielic, muzi: M. Potancok, (obaja H. Lehota). Majstrovstva Slovenska v pretekoch turistickej zdatnosti, na ktore postupili pretekari umiestneni na prvych troch miestach, sa uskutocnia 7. jula vo Varine ako sucast 47. slovenskeho zrazu a 31. stretnutia turistickych oddielov mladeze.

Mgr. Maria Suleyova

Ponuka na vikend

Klub biatlonu Osrblie - VTJ Brezno pozyva priaznivcov letneho biatlonu na II. kolo Slovenskeho pohara v letnom biatlone, ktore sa uskutocni 1. a 2. jula v areali biatlonu v Osrbli. V sobotu 1. jula preteky zacinaju o 11. h startom vytrvalostnych pretekov dorastu a dospelych, o 13.30 h je planovany start ziackych kategorii. V nedelu 2. jula preteky pokracuju s masovym startom. Start dorastu a dospelych je planovany o 10. h, ziaci odstartuju o 12.30 h.

Pridte povzbudit pretekarov z celeho Slovenska a stravit prijemny vikend.

Telesne postihnuti na Taloch

Zakladna organizacia mladeze Slovenskeho zvazu telesne postihnutych v B. Bystrici v spolupraci s viacerymi sponzormi a podporovatelmi zorganizovala v predposledny junovy vikend celoslovenske sportove hry telesne postihnutych. Bezmala patdesiat sutaziacich si na Taloch meralo svoje sily v strelbe zo vzduchovky, hadzani sipok a v atletickom trojboji (vrh gulou, hod ostepom a granatom). Okrem sportoveho vyzitia organizatori mysleli aj na prechadzky po okoli, posedenie pri ohni a dobru zabavu v hoteli Golf.

 

Biatlonisti hodnotili

V piatok 16. juna sa uskutocnila clenska schodza Klubu biatlonu Osrblie. Napriek nizkej ucasti clenov odzneli vyhodnocujuce spravy a plany na nasledujuce obdobie. Ako kazdy rok, aj teraz bolo o com hovorit.V kazdej z oblasti cinnosti klub splnil v obdobi jun 1999 - maj 2000 vsetky ulohy. Najvacsiu bolest clenom a vsetkym organizatorom sposobilo pocasie, ktore neumoznilo uskutocnit v decembri preteky Svetoveho pohara v biatlone v Brezne - Osrbli. Cast organizatorov vsak toto kolo Svetoveho pohara zabezpecila v slovinskom Blede Pokljuke. Najvacsiu radost v uplynulej sezone svojim klubovym priaznivcom a verime, ze nielen im, robila Anna Murinova, ktora vdaka vyrovnanym vykonom obsadila krasne 17. miesto v celkovom hodnoteni Svetoveho pohara v zimnej sezone 1999/2000. Vybor klubu aj jeho clenovia Anke podakovali okrem slov uznania, aj udelenim plakety. Sportovci klubu to vsak nie su len reprezentantky, klub ma bohate zastupenie v ziackych kategoriach, ale aj v kategoriach dorastu a dospelych. O vybornej urovni osrblianskych biatlonistov svedcia vysledky z marcovych Majstrovstiev Slovenska v biatlone, ked clenovia Klubu biatlonu Osrblie - VTJ Brezno ziskali 16 medaili v ziackych kategoriach, 9 medaili v kategoriach dospelych a 4 medaily v dorasteneckych kategoriach. Kedze v klube sa velky doraz kladie na vychovu najmladsej pretekarskej generacie, najuspesnejsi ziaci (bolo ich 8) prevzali z ruk predsedu klubu B. Leitnera a generalneho sekretara SZB M. Sedlacka krasne knihy z olympiady v Nagane. Klub na druhej strane nezabuda ani na tych zasluzilych clenov, ktori sa dozivaju vyznamnych zivotnych jubilei, takze medzi ocenenymi boli aj 50 a 60-rocni jubilanti.Cinnost klubu v obdobi jun 1999 - maj 2000 je v kazdom pripade mozne hodnotit pozitivne. Vybor klubu bude hladat najoptimalnejsi termin konania clenskej schodze, aby sa na nej zucastnil co najvacsi pocet clenov, aby hodnotenie bolo uplne a aby vsetci clenovia mali prehlad o tom, co sa v klube robi. Do buduceho obdobia si clenovia klubu zelaju vela uspechov na sportovom aj orgnizacnom poli, vela aktivity a vela sportoveho stastia. O rok potom zhodnotia, ako sa im zelania splnili.

Spod vysokej siete

V sobotu 17. juna skoncila krajska sutaz neregistrovanych zien. V Podkoniciach sa hralo poslednych devat zapasov. Druzstvo SKP prehralo kontumacne vsetky tri zapasy. Zeny zo ZP Podbrezova si poradili so svojimi mladsimi kolegynami aj s druzstvom Brezna, v zapase s Podkonicami si s lepsie umiestnovanymi smecmi vybojovali dolezite dva body. Podkonice a gymnazium prehrali po jednom zapase.
Vysledky: ZP zeny - ZP juniorky 2:0 (-18, -19), gymnazium - Podkonice 0:2 (12-, 19-), SKP - ZP juniorky 0:2 (0-, 0-), ZP zeny - Brezno 2:0 (-14, -23), gymnazium - ZP juniorky 2:0 (-22, -15), ZP zeny - Podkonice 2:1 (23-, -27, -10), SKP - gymnazium 0:2 (0-, 0-), Podkonice - Brezno 2:0 (-16, -21), SKP - Brezno 0:2 (0-, 0-).V rocniku 1999/2000 sa odohralo desat turnajov. Jednotlive druzstva sa zucastnili na siestich turnajoch, odohrali osemnast zapasov a tri vzajomne zapasy. Vitazom celej sutaze sa stalo druzstvo absolventiek gymnazia pred druzstvom ZP Podbrezova a druzstvom Podkonic. Na 4. mieste skoncilo druzstvo gymnazistiek pred Breznom. Druzstvo ZP junioriek sa umiestnilo na 6. mieste a SKP obsadilo 7. miesto.S tymto rocnikom sutaze vyjadrili druzstva spokojnost, hral sa dobry volejbal vo vybornej atmosfere. Vitazne druzstvo: kapitanka A. Medvedova, E. Berczeliova, M. Mihalovicova, J. Mihalovicova, A. Fajnerova, Z. Chrapciakova, A. Boselova, L. Kamarasova.Dakujeme vsetkym hrackam, ktore sa na sutazi zucastnili a zelame si, aby ten nasledujuci rocnik bol tiez taky uspesny ako tento.

1. GBA
2. ZP zeny
3. Podkonice
4. Gymnazium
5. Brezno
6. ZP juniorky
7. SKP
18 15 3 41 33 8 33
18 12 6 42 26 16 30
18 11 7 43 25 18 29
18 11 7 45 25 20 29
18 6 12 40 15 20 24
18 4 14 41 11 30 22
18 4 14 40 11 29 16

Za vedenie sutaze Jana Sabakova

 Uspechy cyklistov
V dnoch 20. - 22. juna sa dorastenci CK ZP Sport, a.s., Podbrezova zucastnili na medzinarodnej olympiade deti a mladeze Kalokagatia 2000 v Trnave. Za velmi tepleho pocasia - 36°C - pretekalo 50 cyklistov z Ciech, Madarska a zo Slovenska. Vysledky: etapa na 46 km: 2. Prachar, 4. Kadak, casovka jednotlivcov na 7 km: 1. Prachar, 5. Kadak, kriterium: 3. Prachar, 4. Kadak, celkove vysledky: 2. Prachar, 5. Kadak.V sobotu 24. juna sa kadeti a juniori zucastnili na Cesko-slovenskom pohari v Trnave za ucasti 120 pretekarov. Vysledky: 76 km - cesta: kadeti: 20. Molcan, 21. Hricak, 118 km - cesta: juniori: 4. Orgonik, 6. Sidlo (obidvaja sa zucastnia na vyjazde slovenskej reprezentacie v Taliansku).V dnoch 23. - 25. juna muzi pretekali na spolocnych Majstrovstvach Ciech a Slovenska v Luhacoviciach.Vysledky: casovka jednotlivcov: 3. Spak, 6. Palo Medved, muzi U 23: 4. Sihelsky, muzi elite: 2. Bronis.

M. Strmen

Bezecka nedela v Pohronskej Polhore

V nedelu 25. juna sa za dazdiveho pocasia v Pohronskej Polhore uskutocnil 15. rocnik behu Z okresu do okresu. Okrem 83 bezcov z celeho Slovenska sa na nom zucastnili aj rodicia s detmi. O uspesny priebeh sa postaral organizacny vybor a obecne zastupitelstvo, ceny odovzdal starosta obce Dusan Adamek. Pretekarov prisiel povzbudit aj poslanec NR SR Ing. Dusan Svantner. Na 10 300-metrovej trati zvitazil v hlavnej kategorii do 39 rokov Milan Ivan z HC Zvolen, ktory ziskal tajnu vrcharsku premiu.. Vitazi v jednotlivych kategoriach: 40 - 50 r.: Atila Barus (SOU B. Bystrica), 50 - 60 r.: Milan Haluza (AMK N. Zamky), 60 - 65 r.: Erich Kėplinger (BOS Bratislava), nad 65 r.: Vojtech Ridzon (P. Polhora), zeny do 35 r.: Jana Kleskenova (TJ Stavbar Nitra), nad 35 r.: Anna Klimentova (TJ Slovan Michalova).V behu na 1 km si prve miesto odniesli ziaci zo Zakladnej skoly v Pohronskej Polhore: mladsie ziacky: Zuzana Adamekova, mladsi ziaci: Matej Brenkus, starsie ziacky: Mariana Stachova, starsi ziaci: Peter Mucha.

Lubomir Singer

Junove behy zeleziarov

Clenovia bezeckeho oddielu pri ZP Sport, a.s., Podbrezova sa v juni zucastnili na viacerych pretekoch a dosiahli tieto vysledky: Dna 3. juna v B. Stiavnici na 21-km trati za ucasti 50 pretekarov v kategorii do 40 rokov obsadil P. Fasko 2. miesto, v kategorii 40 - 50 rokov zvitazil S. Ziak a v kategorii nad 50 rokov ziskal S. Bobak 3. miesto. V pondelok 5. juna v Behu Demanovskou dolinou na 15-km trati za ucasti 40 pretekarov obsadil P. Fasko 2. miesto. Dna 11. juna v Kezmarku na 15-km trati za ucasti 45 pretekarov ziskal P. Fasko v kategorii do 40 rokov 3. miesto, H. Haninec 4. miesto, v kategorii 40 - 50 rokov S. Ziak 1. miesto a v kategorii 50 - 60 rokov D. Smitka 4. miesto.V sobotu 17. juna v Behu na Martinske hole na 10-km trati za ucasti 45 pretekarov skoncil P. Fasko v hlavnej kategorii na 9. mieste, v kategorii 40 - 50 rokov ziskal S. Ziak 2. miesto, v kategorii 50 - 60 rokov D. Smitka 6. miesto, S. Bobak 7. miesto.V nedelu 18. juna v Behu Stiavnickymi vrchmi za ucasti 50 pretekarov v kategorii 40 rokov obsadil P. Fasko 2. miesto, v kategorii 40 - 50 rokov S. Ziak 5. miesto.Dna 24. juna absolvoval P. Fasko Zahorsky maraton (42 km/195 m) v Senici a dosiahol vyborne vysledky, ked v hlavnej kategorii do 40 rokov za ucasti 53 pretekarov skoncil na 3. mieste a stal sa najlepsim slovenskym pretekarom. V ten isty den bezal aj L. Molnar non-stop hrebenom Nizkych Tatier, ktory na 49-km trati za ucasti 60 pretekarov obsadil pekne 3. miesto.

Vojtech Ridzon


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT