19. SEPTEMBER  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
10. kolo 23. septembra

Podbrezova - Slovensky Grob 4:0 (1:0), goly: v 38. minute Gajdosik, v 50. minute Blazik, v 56. minute Gajan, v 67. minute Puspoky, rozhodca: Vlk, 2200 divakov.
Zeleziari svojou hrou nepustili supera do ziadnej vaznej akcie. Domaci si vypracovali aj dalsie golove prilezitosti, ktore nepremenili.

Jan Karas

B. Bystrica - Nitra 1:0, Devin - Senica 2:0, Humenne - Cana 1:0, Novaky - Senec 2:1, R. Sobota - Prievidza 0:0, Martin - Liacartovce 0:1, Topolcany - D. Streda 2:1, Dubnica - Bardejov 1:1.

III. liga
8. kolo 23. septembra

T. Teplice - Dubova 2:1 (2:1), gol hosti: Kamensky, rozhodca: Drozd, 350 divakov.

Hostia napriek tomu, ze sa ujali vedenia a dve tretiny stretnutia hrali v pocetnej prevahe o jedneho hraca, nedokazali zvitazit. Domaci napriek oslabeniou dokazali vyuzit chyby v obrane hosti a strhnut vitazstvo na svoju stranu.

Jan Chamko

Istebne - Tornala 0:0, Namestovo - Kremnicka 0:1, Selce - K. N. Mesto 1:1, Rakytovce - Zilina B Strazov 1:1, K. Lieskovec - L. Mikulas 2:0, Ziar nad Hronom - Lucenec 1:1, Bytca - Cadca 0:0.

IV. liga sk. Juh
8. kolo 24. septembra

Brezno - Dukla BB B 1:3 (0:3) gol za domacich: Budovec, rozhodca: Kosarnik, 90 divakov.

Stretnutie sa zacalo vo sviznom tempe a uz v 5. minute Radovic chytil jedovatu stretlu Pintera zavanajucu golom. V 6. minute Boros vyrazil Budovcovu nebezpecnu strelu do pola. V 13. minute Valach z 25 metrov vystrasil Borosa. V 14. minute Pinter lahko presiel pravou stranou obrany a Radovic proti jeho strele bol bezmocny - 0:1. V 20. minute vyriesil nebezpecnu situaciu Radovic. V 32. minute zopakoval akciu zo 14. minuty Lestak a bolo 0:2. V 42 minute Vavrik zamotal hlavy neistej obrane a bolo 0:3. Nepomohli ani striedania domacich v 31. minute a v 34. minute. V druhom polcase sa domaci zlepsili, ale na stave sa nic nezmenilo. V 58. minute sa predral pomedzi dvoch obrancov a z 10 m vystrelil tesne vedla. V 60. minute Stevica nastrelil zrd. V 72. minute Kupec kopal rohovy kop, v skrumazi pred branou sa najlepsie orientoval Budovec a znizil na 1:3. V 75. minute Strba z 5 metrov vystreli nad branu domacich. Valach vystrelil tesne nad branu hosti. V 81. minute Radovic vyrazil Jesvaiovu nebezpecnu strelu nad branu. V 84. minute mal moznost znizit Ocel, ale z 8 metrov vystrelil tesne nad branu hosti. Zapas mal dobru uroven, hralo sa v rychlom tempe, ale vojaci mali nebezpecnejsi utok. Domaca obrana stala na hlinenych nohach a v nej schadzal nestarnuci Malus, ktoreho este trapi zra nenie.

Tibor Gilla

Zvolen - Hrinova 7:0, N. Bana - Ziar nad Hronom B-L. Vieska 0:1, Tomasovce - D. Strehova 2:0, Tisovec - Hlinik nad Hronom 3:2, Hrochot - V. Krtis 2:0, Kremnica - Kalinovo 1:0.

V. liga sk. C
8. kolo 24. septembra

Valaska - D. Hamre 6:1 (3:1), goly za domacich: Roman Gajdosik 2, Patras 2, Skantar a vlastny, za hosti: Rudolf Gajdosik, rozhodca: Peter Jodas, 200 divakov.

Od uvodnych minut domace muzstvo prevzalo iniciativu a v 4. minute malo prvu golovu prilezitost, ked na Pisojov idealny center nabehol Patras a z patky dal "malu domov" brankarovi hosti. V 5. minute unikol po pravej strane Skantar, prudko zacentroval a Roman Gajdosik prehlavickoval obrancu hosti a triafa lavy horny roh brany hosti. Hostia necakane vyrovnali v 10. minute Rudolfom Gajdosikom, ked jeho strela preklzla domacemu brankarovi Gardosikovi pomocou ruky do brany. V 19. minute po druhej prizemnej prihravke Skantara pozdlz rohovej ciary si obranca hosti vraza loptu do vlastnej brany. V 34. minute Patras umiestnenou strelou z 15 metrov k lavej tyci brany hosti upravuje stav na 3:1. Okrem toho v prvom polcase zostali nevyuzite golove prilezitosti Svantnera, Pancika a Zazrivca. Muzstvo hosti sa do dalsich golovych prilezitosti ani nedostalo. Aj druhy polcas bol v rezii domaceho muzstva a po golovych prilezitostiach Skantara a Pancika v 60. minute Roman Gajdosik prudky prizemny center vklzackou premiena v stvrty gol domacich.V 70. minute po strele Cibulu a zahrati rukou hostujuceho hraca na patke, pokutovy kop Patras s istotou striela do laveho rohu brany hosti. Stav 5:1 mohol hlavickou zvysit Svantner. V 82. minute pekny center Patrasa Skantar umiestnuje do odkryteho priestoru brany hosti a uzatvara stav stretnutia na 6:1 pre domacich. Hostia do priestoru domacej brany vyslali niekolko striel, ktore s prehladom pochytal domaci brankar. Nebezpecnu golovu prilezitost nevyuzili v 88. minute, ked hlavickou umiestnili centrovanu loptu vedla domacej brany.

Juraj Cibula

C. Balog - Radvan 1:0 (0:0), gol: Figlus, rozhodca: Sivok, 250 divakov.

Domaci sa od uvodnych minut zahryzli do supera. V 2. minute sa Budovec ocitol sam pred brankarom, no ponuknutu prilezitost nevyuzil. O dve minuty sa situacia zopakovala. Tatran hral aj nadalej aktivne, vytvoril si dalsie dobre prilezitosti, no koncovka v tomto zapase bola zalostna. V druhom polcase sa konecne domaci po peknej kolmej prihravke Svantnera ujali vedenia golom Figlusa. Tatran sa snazil druhym golom poistit vysledok, no aj tie najvylozenejsie prilezitosti zahodil. Hostia ako lider sutaze si vypracovali len jednu dobru prilezitost a svojou hrou sklamali.

Dusan Potkany

Predajna - Lovcica 5:2 (3:2), goly domacich: Haviar 3, Cibenka, Dunajsky, rozhodca: Varosik, 200 divakov.

Divacin videli rusne a zaujimave stretnutie, v ktorom padlo vela golov. Vedenia sa ujali hostia a v 8. minute z pokutoveho kopu. Domacich tento moment nezlomil a otocili vysledok. Vyrovnali v 21. minute, ked po prihravke Cibenku zakoncil svoj samostatny unik golom Haviar. Druhy gol pridala Predajna v 26. minute, ked po faule na Dunajskeho premenil pokutovy kop Cibenka. V 35. minute po rohovom kope domacich zabojoval kostial a po jeho prihravke pridal Haviar treti gol Predajnej. Hostia znizili v 40. minute, ked vyuzili chybu domacich v rozohravke. Chybu urobil aj brankar hosti vyhodil loptu, co potrestal golom Dunajsky. Tento gol domacich hracov upokojil. Hostia v snahe skorigobat vysledok otvorili hru a az do konca stretnutia bolo rusno pred oboma brankami. Vacsie moznosti skorovat mali domaci a tu poslednu vyuzili v 89. minute, ked po prihravke Hauera skoroval tretikrat v tomto stretnuti Haviar a stanovil konecny vysledok. Domacich hracov treba pochvalit za to, ze hoci sa stretnutie nevyvyjalo od zaciatku v ich prospech, zabojovali a podali dobry vykon, ktory korunovali peknym vitazstvom.

Ing. Jan Bulla

I. trieda
8. kolo 24. septembra

Podlavice - Bravacovo 3:2 (2:0), goly hosti: Knizka, Sperka, rozhodca: Vrbovsky, 150 divakov.

Hraci Bravacova boli v tomto stretnuti viac nez vyrovnanym superom domacich, ktori sa v tomto zapase dvoma golmi ujali vedenia. Hostia v druhom polcase zabojovali a peknymi golmi Knizku a Sperku vyrovnali stav tohto stretnutia. Skoda, ze chyba v poslednych minutach ich stala zasluzeny bod. Pochvalu za predvedeny vykon si zasluzia Knizka a Sajgalik.

Miroslav Sperka

Badin - Myto 3:0 (0:0), rozhodca: Kosec, 60 divakov.

Po vyrovnanom prvom polcase, ked sance na obidvoch stranach ostali nevyuzite, rozhodli uvodne minuty druheho polcasu, ked Badin vsietil dva goly.

Helpa - P.C. Balog 1:2 (0:0), goly: Kukula - Kovalcik 2, rozhodca: Malcek, 100 divakov.

V zapase dobrej urovne domaci od zaciatku bojovnostou a nasadenim ziskali prevahu a vytvarali si mnoho golovych sanci, hlavne v prvom polcase. Ak by premenili tie najvylozenejsie, hostia by boli spokojni s lichotivym, vysledkom 5:0. Domaci v druhom polcase si uz tolko prilezitosti nevytvorili, ale hostia i tak mali stastie pri golovych prilezitostiach. Ked "tabulkovy ovela lepsi hostia" zacali byt nervozni z vysledku, pomohol im 10 minut pred koncom rozhodca spornym priamym kopom, z ktoreho sa ujali vedenia. O niekolko minut z protiutoku zvysili naskok, ktory bol rozhodujuci. Domacim sa v zaverecnom tlaku podarilo iba znizit a moze ich mrziet nestastna prehra za nepremenene sance v prvom polcase.

Jozef Klimko

Jasenie - Rakytovce B 2:1 (0:1), goly domacich: Demeter, Hajek, rozhodca: Adamec, 85 divakov.

Obe muzstva zacali zapas svizne a utoky sa prelinali na oboch stranach. Z cista a jasna udrelo pred domacou brankou, ked po ruke utocnika hosti nariadil rozhodca pokutovy kop proti domacim, vraj za faul na hostujuceho hraca, ktory nevidel nikto iba on sam a prekvapeni zostali aj hraci Rakytoviec. V druhom polcase prislo zbytocne vylucenie hraca hosti a od tej chvile zacali otacat vyvoj zapasu domaci na svoju stranu. O vitazstve rozhodol perfektny slalom domaceho Hajka, ktory obisiel vsetko, co mu stalo v ceste a nezadrzatelne skoroval. Hosti v niekolkych pripadoch podrzal brankar, ale domaci hraci za nasadenie a bojovnost si vitazstvo uplne zasluzili.

Milan Strecok

Osrblie - Salkova 3:2 (1:0), goly domacich: Makusa, Leitner, rozhodca: Weiss, 80 divakov.

Dobre a zaujimave stretnutie predviedli obe muzstva. Domaci v prvom polcase museli odolavat tlaku supera, ujali sa vedenia z trestneho kopu asi s dvadsiatich metrov. Makusa prekvapil brankara prudkou a umiestnenou strelou a bolo 1:0. V druhom polcase mohli hostia vyrovnat z pokutoveho kopu, ale jedenastku nepremenili a hned na to si hostia dali este vlastny gol. Domaci v zavere stretnutia zvysili tlak na superovu branku a vitazstvo strhli na svoju stranu.

Emil Trnik

II. trieda sk. A
8. kolo 24. septembra

Nemecka - Lucatin 3:1 (1:0), goly domacich: Ruzinsky, P. Srot 2, rozhodca: Janciar, 80 divakov.

Nemecka od zaciatku stretnutia predvadzala technicky futbal, ale chybala jej finalna prihravka na strelenie golu. Tesne pred odchodom do satne (polcasu) sa ujala vedenia golom Ruzinskeho z pokutoveho kopu. V druhom polcase Nemecka pokracovala v natlakovej hre, ale s premienanim golovych prilezitosti mala problemy. Nakoniec z mnozstva golovych sanci sa podarilo domacim strelit dva goly, ktorych autorom bol Peter Srot. Hostia za stavu 2:0 znizili Turcanom a este mali vylozenu sancu v poslednych sekundach zapasu, ale samostatny najazd na domaceho brankara nevyuzili.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
6. kolo 24. septembrs

H. Lehota - Hronec 3:1 (2:1), goly: Belko, Strba, P. Demian - Tazky, ZK: Belko - Hunter, Kubesa, Repka, CK: 0 - Repka, rozhodca: Kadlec, 100 divakov.

Domaci boli zaskoceni Hroncom, ked po chybe obrany inkasovali uz v 2. minute gol. Predsa ich to nezlomilo a este do konca polcasu vsietili hostom dva goly. Bol to zapas vyrovnanych superov, aj ked hostia boli doraznejsi v starte na loptu. Po streleni tretieho golu Hronec pridal na doraznosti, aby skorigoval priebeh zapasu. Neferove bolo spravanie nahradnikov a striedanych hracov, ale aj vyluceneho hraca hosti, ktori neslusnym (vulgarnym) spravanim pokrikovali na rozhodcu. Takyto prejav futbalu by mal vymiznut z ihrisk a zvlast od futbalistov, ktori si svoje chyby nepriznavaju, ako to bolo v tomto pripade striedaneho hraca hosti Malceka a vyluceneho Repku za faul v golovej sanci hraca domacich.

Frantisek Sperka

Sumiac - Zavadka

3:0 kontumacne, (hostia sa nedostavili na stretnutie).

Polomka - Michalova 1:0 (0:0), gol: Stefan Kohut, ZK: Hrablay, J. Zubal - Muransky, Lustiak, Trnavsky, rozhodca: Fencl, 70 divakov.

Domaci hrali dobre a vypracovali si niekolko dobrych prilezitosti. Hostia sa pocas celeho zapasu nedostali do golovej sance. V 87. minute sa domacim podarilo strelit gol, ktorym si pripisal prve vitazstvo. Za predvedeny vykon si domaci toto vitazstvo zasluzili.

Roman Kohut

P. Polhora - Benus 1:1 (0:0), goly: Belko - Pocklan, rozhodca: Chladek, 100 divakov.

V rusne hranom zapase dobrej urovne sa zrodila po nevyuzitych sanciach domaceho celku v zavere zapasu zasluzena remiza.

...

Ziaci z Pohronskej Polhory odohrali zapas v Novej Bani s vysledkom 0:2 (0:0).

Telgart - Pohorela 4:1 (0:0), goly: Peter Cernak 2, Martin Lunter, Fasko - Lihan, rozh. Lunter, 20 div.

V prvom polcase sa domacim hra prilis nedarila. Dokazali si sice vypracovat niekolko slubnych sanci, dvakrat nastrelili zrd, ale hrali nepresne a nervozne. Hostom sa umnou hrou v strede pola darilo kontrolovat hru. V druhom polcase vsak stacilo domacim dvadsat minut a bolo 4:0. Vtedy boli jednoznacne lepsim muzstvom a svojim pohybom a kombinaciami "rozleptali" obranu hosti, ktora kopila chyby a nechala vyniknut svojho brankara. V zavere zapasu domaci chvilami zabudali na obranu, hostia vyuzili ponuknuty priestor a podarilo sa im dosiahnut cestny gol.

Ivan Citterberg

Sihla - D. Lehota 3:2 (2:2), goly: J. Nomilner, Auxt, M. Uradnik - Trangos, Chladek, rozhodca: Sitarcik st., 60 divakov.

Obidve muzstva hrali rychly technicky futbal s mnozstvom sanci, pricom ako prvi skorovali domaci po excelentnej strele Nomilnera uz v 10. minute. Hostia odpovedali golom Trangosa z dorazky. V druhom polcase domaci potvrdili, ze im stupa forma a zlepsenou hrou prevysili supera, co potvrdil vitaznym golom Uradnik v 77. minute.

Vojtech Ilcik


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT