17. OKTOBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

   V noci z 5. na 6. oktobra neznamy pachatel ukradol 400-kilogramoveho byka, ktory bol uviazany na luke v blizkosti rodinneho domu na Cachove v katastri Brezna. Zviera odviedol asi o 500 metrov dalej, kde ho zabil a rozobral. Kradezou vznikla majitelovi R. J. skoda za 20 000 korun.

...

Vypreparovanu hlavu krokodila a indiansky kozeny totem v tvare slzy s perami dookola ukradol ktosi z rekreacnej chaty v chatovej oblasti v Mlynnej doline. Kradezou, ktora sa stala niekedy od 23. septembra do 7. oktobra, sposobil zlodej majitelke M. T. z Brezna skodu za 10 000 korun.

...

Niekedy od popoludnia 5. oktobra do rana 8. oktobra sarapatil ktosi v novinovom stanku v Myte pod Dumbierom, odkial chybaju rozne druhy cigariet za 2000 korun. Skodu sposobenu firme TOPPRES D. A. Banska Bystrica vycislili dovedna na 6000 korun.

...

Pravdepodobne pod ruskom deviatej oktobrovej noci z lyziarskeho vleku na Taloch zmizli tri elektanty na pripojenie elektrickej casti sneznych kanonov. Majitelovi ZP - SKI, a. s., Tale, sposobil kmin skodu za 60 000 korun.

...

Na autoradio a fotoaparat z Nissanu Primere, ktory bol zaparkovany .........., v noci z 10. na 11. oktobra sa ulakomil neznamy pachatel. Majitela A. M. z Nemecka obral touto kradezou o 17 000 korun.

...

Skodu za vyse 420 000 korun sposobil neznamy pachatel Zeleziarnam Podbrezova a. s. kradezou jedenastich rur vyrobenych z niklu, chromu a volframu. Z volne ulozenej palety v objekte fabriky ich ukradol v noci na 12. oktobra. 

 

 

Maly vydierac sarapatil od 8. do 13. oktobra v Zakladnej skole na Pionierskej 2 v Brezne. Tretiak P. M. z Brezna, ktoreho usvedcili breznianski policajti, pod hrozbou bitky od spoluziakov P. P., D. M. z Bacucha a P. M. z Brezna vymamil sumu 76 korun.

...

Farebny televizor, videoprehravac, dve hifiveze, 21 audiokaziet a peniaze v hotovosti - takyto lup si odniesol zlodej niekedy od deviatej do desiatej vecer 13. oktobra z rodinneho domu v Jaseni. Majitela Z. J. tym obral dovedna o 36 200 korun.

...

Od deviatej vecer 10. oktobra do osmej hodiny rannej nasledujuceho dna sa akysi odvazlivec na Ulici Kiepka v Brezne dostal do dvoch rodinnych domov, odkial ukradol prstene, retiazku (vsetko zo zlteho kovu) a hotovost asi 1070 korun. Majitelom R. M. a M. M. sposobil skodu dovedna bezmala za 30 000 korun.

...

V rannych hodinach 11. oktobra sa neznamy pachatel vlamal do miestneho pohostinstva U Bellu v Predajnej. Odniesol si farebny televizor, pressostroj, elektricky konvertor, cigarety a drobne mince. Skoda sposobena majitelovi S. L. z Banskej Bystrice predstavuje asi 17 850 korun.

...

O jedenastej hodine vecer 11. oktobra v doline Petrikovo na Piliarovej v katastri Polomky ktosi zalozil poziar rekreacnej chaty, ktoru ohnive jazyky uplne znicili. Majitelovi chaty T. M. z Polomky vznikla skoda za 440 000 korun.

...

V regulacnej plynovej stanici v Bacuchu pat minut pred siedmou vecer 12. oktobra doslo k uniku plynu a naslednemu vybuchu v casti, kde sa nachadza elektricke zariadenie. Nasledky vybuchu - vyrazenie troch dveri, poskodenie elektroinstalacie a statiky stanice - sposobili Slovenskemu plynarenskemu priemyslu OZ Zvolen predbeznu skodu za 70 000 korun. Presne ju vycislia po kontrole, ktora spresni aj priciny uniku plynu.

Co sa udialo v tyzdni od 6. do 13. oktobra

.V piatok 6. oktobra zabranili uniku ropnych produktov na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne. Cast cesty, na ktoru vytiekol benzin z vojenskeho auta, vycistili, posypali Vapexom a absorpcnou latkou. V ten isty den na Skalici v Podbrezovej ostala po havarii prevratena na strechu Skoda 100. Vodic z miesta nehody usiel. V utorok 10. oktobra otvarali dvere bytu na Malinovskeho ulici. V stredu 11. oktobra opat cistili cestu po uniku benzinu a oleja pri Dumbieriku v Brezne. Na druhy den poziarna jednotka z Pohorelej likvidovala lasetovym a 1C prudom znacne rozsireny poziar budovy pre ubytovanie a rekreacie na Petrikove v Polomke.

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK Lopej v tomto tyzdni odtahovali styri vozidla. Po havarii z Valaskej do Kezmarku Daewoo, z Podbrezovej do Jasenia Skodu 100, z Brezna do Lopeja Citroën s poskodenym servoriadenim, z Vernara do Lopeja Ladu 1500 s odtrhnutym prednym kolesom. Pomoc na cestach poskytli styrikrat. Opravili zapalovanie v Skode 120, palivovu sustavu v Avii, prednu napravu v Lade 1500 a otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce. 

155.jpg (4763 bytes)  Tento tyzden bol celkom pokojny. Z 29 vyjazdov zachranari vystartovali 4-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 5-krat k mozgovym prihodam, 8-krat k urazom, raz k brusnej prihode, 10-krat k inym a jedneho pacienta previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. V utorok 10. oktobra osetrili v urazovej ambulancii breznianskej nemocnice muza, ktory pri oberani jablk spadol z rebrika. Okrem odrenin neutrpel ziadne vazne poranenia.

hs.jpg (5636 bytes) Cez tyzden vladlo na horach zle pocasie, preto Horska sluzba nemohla dokoncit tycovanie vychodnej casti nizkych Tatier - Kralovoholske Tatry. Pocas vikendu bolo vsak teple a slnecne pocasie, ktore prilakalo aj viac turistov. Clenovia Horskej sluzby sa zucastnili na zachrannej akcii pri sarapateni hladneho medveda (piseme o nej na prvej strane).

Uzreli svetlo sveta image

Dajana Cencerova z Lopeja, Jakub Medved z Cierneho Balogu, Kristina Holasova z Nemeckej, Norbert Hrablay z Polomky, Denisa Knazikova z Brezna, Michaela Gajdosova z Telgartu, Denisa Duricova z Brezna.

Opustili nas_image

Maria Simanova (68) z Nemeckej, Frantisek Kohar (50) zo Zavadky nad Hronom, Pavel Fedor (74) z Brezna, Jan Fasko (47) z Brezna, Miroslav Kohar (38) z Pohronskej Polhory, Margita Bubeliniova (90) z Bacucha, Stefan Kovalcik (80) z Cierneho Balogu. 

Blahozelanie_image

A zrazu plecia tuhsie citia tarchu, co rocik s rockom zbieral, dokial sa na snurocke zitia zajagalo osemdesiat peral.

Dna 16. oktobra oslavila krasne osemdesiate narodeniny

Katarina Auxtova z Hronca.

Vsetko najlepsie, hlavne vela zdravia a stastia jej z celeho srdca zelaju syn Milan s manzelkou a vnucatami.

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom, spolupracovnikom a znamym, ktori sa prisli 4. oktobra naposledy rozlucit a doprevadit na poslednu cestu nasu drahu, laskavu a milovanu dceru, mamu, manzelku, vnucku, sestru

Eriku Figlusovu,

ktora nas opustila po tazkej a zakernej chorobe vo veku dvadsatdva rokov.

Dakujeme za prejavenie sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi sa snazili smiernit nasu hlboku bolest a zial.
Smutiaca rodina

Spomienky

Tam v dialke prestali vam srdcia bit, nestihli ste sa s nami ani rozlucit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybate rodicia v nom.

Dna 28. septembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas otec a stary otec

Jan Miklosko z Dolnej Lehoty.

Dna 22. oktobra uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila nasa mama a stara mama

Maria Mikloskova, rodena Medvedova z Dolnej Lehoty.

S laskou a uctovu na vas spominaju syn Jan, dcery a synovia s rodinami.

...

Len kyticku kvetov ti na hrob mozeme dat, tichu modlitbu odriekat, s laskou a uctou na teba spominat a pokojny spanok ti priat.

Dna 6. oktobra uplynul rok odvtedy, ako navzdy dotlklo nam tak drahe srdce mamy a starkej

Antonie Kovacikovej.

Venujme jej tichu spomienku.

...

Mal som vas vsetkych velmi rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 8. oktobra uplynulo osemnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy a laskavy otec

Stefan Kovacik z Cierneho Balogu - Dobroce.

V modlitbach a tichej spomienke spominaju dcery s detmi, syn, zat a svagrina.

...

Cas plynie, bolest trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 12. oktobra uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec, stary otec

Milan Zdansky z Valaskej.

S uctou spominaju manzelka Bozenka, dcera Janka so Slavkom, Milos, Vasek s Dankou, Jarko a Ivan, traja vnuci a sest vnuciek.

...

Dna 15. oktobra uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Otto Pal z Brezna.

"Vsetko, co zije po mne v mojom mene, v praci a v laske, to ma pripomenie."

S laskou a uctou spominaju manzelka, syn, dcera s rodinou.

...

Uz len spomienky zostali na krasne chvile spolu prezite a pri nich sa slza v ociach zaleskne ...

Dna 21. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas nahle, bez rozlucky opustil v den svojich patdesiatych druhych narodenin nas drahy manzel, otec a starky

Michal Odraska z Predajnej.

Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
Smutiaca rodina.


BARAN

Nevyvolavajte roztrzky, naopak domyselnymi krokmi sa im vyhybajte. Cim vaznejsie budete vystupovat pri roznych prilezitostiach, tym viac si budu vazit vase slova.

BYK
Rady vasich nepriatelov rednu a cesty, ktore boli doteraz neprechodne, sa postupne uvolnuju. Odlozte obavy a pustite sa do veci, ktore ste si nedavno naplanovali.

BLIZENCI
Nastanu u vas pozitivne zmeny vo vztahu k pribuznym. Mate pred sebou vyznamnu rodinnu udalost, mali by ste prejavit vela pochopenia, pripadne aj hmotne pomoct.

RAK
Budete mat nutkanie konat pod vplyvom svojho prislovecneho egoizmu. Mohli by ste vsak stratit naklonenost niektorych ludi. Prezradite nieco a vyvolate spor.

LEV
Ked sa zachovate tak, ako pstros na Sahare a nebudete respektovat takty a reality, nepomozete si. Ale ani kolegovia, ktori vam dobre radili, nepodaju pomocnu ruku.

PANNA
V tychto dnoch vam praju hviezdy. Mate dobre vyhliadky na zvysenie platu. Vikend stravite prijemne, v kruhu svojich najblizsich.

VAHY
Nemate surne ulohy, neviete, co vas na pracovisku caka. Ste z toho nervozny a mate strach. Ak mozete, vyberte si na cely tyzden dovolenku.

SKORPION
Vo vasom zivote sa objavi nieco, co ste v minulosti stratili. Nevylucuje sa ani stretnutie s clovekom, s ktorym ste pretrhli kontakt. Pokuste sa uzavriet mier.

STRELEC
Prehodnocovanie vasej doterajsej cinnosti vystupuje u vas do popredia a je jedno, ci ide o oblast sukromia alebo pracovnej cinnosti. Budte nekompromisni.

KOZOROZEC
Dostanete velmi priaznivu spravu, ktora vas potesi. Obnovene kontakty obohatia vas citovy zivot, ale daju aj impulz, aby ste porozmyslali o spolocnych akciach.

VODNAR
Povinnosti su u vas az na druhom mieste, plany a podnikanie este dalej. Vyzera to tak, ako keby ste zleniveli, ale moze ist o vycerpanie. Odpocinte si.

RYBY
Mate priaznive podmienky na obchodovanie s tovarom i peniazmi. Aj v pripade kupy mozete byt uspesni a spokojni. Budte opatrni pri pouzivani ostrych veci.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT