17. OKTOBER  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
13. kolo 15. oktobra

Cana - Podbrezova 0:1 (0:1), gol: Pelegrin, rozhodca: Pastorek, 1500 divakov.

Zeleziari sa ujali vedenia uz v 10. minute golom Pelegrina. Potom uz kontrolovali hru a nepustili supera do vaznejsej situacie.

Jozef Karas

Bardejov - Topolcany 1:2 (0:0), Dun. Streda - SKP Devin 3:1 (1:1), Humenne - Novaky 0:0, Prievidza - Dubnica 0:5 (0:3), Senec - B. Bystrica 1:0 (1:0), Nitra - Martin 5:0 (1:0), Senica - Licartovce 0:4 (0:0), Sl. Grob - Rim. Sobota 0:1 (0:1).

III. liga
11. kolo 14. oktobra

Dubova - Zilina B 3:0 (2:0), goly: Gaspar 2, Kucera, rozhodca: Petrak, 250 divakov.

Divaci videli stretnutie dobrej urovne. Hral sa technicky a slusny futbal. Domaci pocas celeho stretnutia kontrolovali vyvoj hry a ich vitazstvo bolo zasluzene.

Jan Chamko

Lucenec - Namestovo 3:0 (2:0), Kys. Nove Mesto - Rakytovce 2:0 (0:2), Liptovsky Mikulas - Ziar nad Hronom 1:3 (1:2), Cadca - Turc. Teplice 2:1 (1:0), Tornala - Selce 3:0 (2:0), Kremnicka - Kys. Lieskovec 0:0, Istebne - Bytca 1:2, (0:0).

IV. liga sk. Juh
11. kolo 15. oktobra

Hrinova - Brezno 1:2 (1:2), goly hosti: Krsacok 2, rozhodca: Urbancok, 150 divakov.

Hostia prisli do Hrinovej po tri body. Od zaciatku zapasu boli lepsim muzstvom a svoju snahu pretavili do dvoch golov Krsackom. Po ojedinelej chybe hosti domaci dokazali este do polcasu znizit na rozdiel jedneho golu. Hostia pritom nevyuzili styri vylozene sance. V druhom polcase koncert zahodenych prilezitosti pokracoval, domaci sa nezmohli na ziadny odpor, a tak hostia odchadzali z Hrinovej s povinnymi tromi bodmi.

Ladislav Hanzlovic

V. Krtis - Zvolen 3:0 (1:0), Hl. nad Hronom - Kalinovo 1:4 (1:2), Dukla B. Bystrica B - Kremnica 3:0 (3:0), Dolna Strehova - Hrochot 2:1 (2:1), Ziar nad Hronom B/Ladomerska Vieska - Tisovec 3:1 (0:1), Nova Bana - Tomasovce 1:3 (0:3),

V. liga sk. C
11. kolo 15. oktobra

D. Hamre - C. Balog 4:2 (2:1), goly hosti: Kliment 2, rozhodca: Urbancok, 100 divakov.

Tatran preckal uvodny tlak domacich. V 13. minute zbehol Marek Melicher po pravom kridle, presne odcentroval pred branou a Kliment dostal hosti do vedenia. Gol ich povzbudil a v priebehu desiatich minut si vypracovali tri ciste golove prilezitosti, no svoje vedenie nepoistili a to sa im ako v niektorych predchadzajucich zapasoch vypomstilo. Domaci do konca polcasu nielen ze vyrovnali, ale isli aj do vedenia. Zaciatok druheho polcasu patril hostom, no druhykrat v tomto zapase sa potvrdilo: nedas - dostanes, ked Tatran svoju velku sancu nepremenil a nasledne v protiutoku domaci poistili vysledok. Hostia znizili na rozdiel golu a Hamre sa v tychto chvilach obavali o vysledok. No po dalsom zavahani hracov Tatrana domaci pridali stvrty gol. V stretnuti dobrej urovne hostia znova odisli naprazdno "zasluhou" nepremenenych sanci a naivnych chyb v obrannej cinnosti.

Dusan Potkany

Valaska - Predajna 2:1 (0:0), goly domacich: M. Kocur, R. Gajdosik, rozhodca: M. Nemec, 300 divakov.

Od prvej minuty stretnutia to bolo rusne stretnutie dvoch vyspelych kolektivov. Po zahajeni zahravali domaci trestny kop, ktory nevyuzili. V druhej minute unikol po kridle Turna a jeho center Patras hlavickou posiela do ruk brankara hosti. Tretia a stvrta minuta patrila hostom, ked nevyuzili tresteny kop z poza sestnastky a vzapati z dalsieho utoku dostali sa po lavej strane do blizkosti domacej brany, ale z ostreho uhla lopta isla vedla. V 7. minute centrovanu loptru Turnom triafa hlvickou Janko, ale lopta sa odraza pred brankovou ciarou nad branu hosti. V 15. minute Patras z poza patky striela loptu do ruk brankara hosti. V 20. a 25. minute v dobrej pozicii hostia, ale strely boli nepresne, alebo zablokovane domacou obranou. V 42. minute Skantar hlavickou mina pravy horny roh brany hosti. Aj druhy polcas sa niesol v znameni velkej bojovnosti a castych osobnych subojoch oboch muzstiev tuziacich rozhodnut vo svoj prospech. Po viacerych prilezitostiach na oboch stranach o vitazstve domacich sa rozhodlo az v zavere zapasu striedajucimi hracmi. V 86. minute na prudky center popred branu hosti si nabehol Kocur a umiestnil loptu k pravej tyci ich brany. V 88. minute suboj s obrancom hosti vyhral R. Gajdosik a ponad vybiehajuceho brankara lobom posiela loptu po druhykrat do siete supera. V 90. minute stretnutia po zavahani s odkopom domaceho obrancu hostia koriguju stav stretnutia na 2:1. Bolo to rusne, ale slusne stretnutie so stastnejsim koncom pre domace muzstvo.

Juraj Cibula

Sasova - D. Niva 0:2, Radvan - Detva 1:2, Priechod - Poniky 0:1, Lovcica - Brusno 1:0, Zarnovica - Kraliky 0:2

I. trieda

11. kolo 15. oktobra

Salkova - Myto 4:0 (3:0), rozhodca: Gonda, 100 divakov.

Aj v dalsom stretnuti na superovom ihrisku podalo Myto hlavne v prvom polcase slaby a nezodpovedny vykon. Naopak Salkova potesila svojich divakov nielen vitazstvom, ale aj peknymi golmi.

Sl. Lupca - Jasenie 4:0 (3:0), rozhodca: Kosec, 120 divakov.

Domaci zaskocili hosti rychlym pohybom a nasadenim. Hostia v tomto zapase sklamali, vypracovali si sice niekolko sanci, ale v tomto zapase im nebolo sudene strelit gol.

Milan Strecok

Bravacovo - Osrblie 2:1 (0:0), goly: Krajan, Sperka - Harvan, rozhodca: Malcek, 80 divakov.

Prve vitazstvo Bravacova bolo doslova vydrete, pretoze golove prilezitosti, ktore si domaci vypracovali, nedokazali vyuzit. A tak o vysledku museli rozhodnut striedajuci hraci Krajan a Sperka.

Miroslav Sperka

Podlavice - Helpa 3:1 (3:0), gol hosti: P. Martinec, rozhodca: Vanik, 100 divakov.

Domaci v prvom polcase rychlym behanim a hranim do sirky lahko prechadzali obranou hosti a z vela sanci premenili tri. V druhom polcase hostia vyrovnali hru, ale v pozmenenej zostave dosiahli iba cestny gol.

Jozef Klimko

P.C. Balog - Podkonice 2:0 (2:0), goly: Meskan, Kovlacik, rozhodca: L. Chriastel, 110 divakov.

V stretnuti dvoch rozdielnych muzstiev v tabulke potesili svojich divakov domaci len vitazstvom a nie predvedenou hrou. Hosita toho vela neukazali, pocas celeho zapasu sa len branili utokom domacich, hrali dost necisto a tvrdo. Domacim hracom snahu nemozno upriet, ale nedarilo sa im pocas celhe zapasu, nevytvorili si dostatok golovych prilezitosti, z coho bolo len chudobne vitazstvo, aj ked goly potesili, hlavne ten Kovlacikov bol v kategorii peknych.

Ivan Belko

Jakub - Badin 1:1, Vlkanova - Selce B 5:1.

II. trieda sk. A
11. kolo 15. oktobra

Dubravica - Nemecka 2:2 (0:1), goly hosti: L. Bartos, P. Srot, rozhodca: Trso, 60 divakov.

Nemecka oslabena o dvoch klucovych hracov, ktori pre chorobu nemohli nastupit (M. Bartos, Ruzinsky), podala dobry vykon, za ktory by si zasluzila vyhrat. Za stavu 1:2 pre Nemecku domaci hraci faulovali brankara hosti, a tak dosiahli vyrovnavajuci gol. Rozhodcovska pistalka vsak ostala v tomto pripade nema.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
9. kolo 15. oktobra

Zavadka - Sihla 0:3 (0:2), goly: P. Nomilner 2, J. Ridzon, rozhodca: Krupa, 80 divakov.

Stretnutie vcelku kvalitativne vyrovnanych superov. Hostia vyuzili zavahanie v obrane domacich, a tak pred peknou divackou kulisou zasluzene zvitazili.

...

Ziaci zo Zavadky prehrali zapas v Hrochoti 4:1 (2:1), gol hosti strelil Oravec.

Jozef Bartosik

Benus - Polomka 4:1 (0:1), goly: Peter Kan 2 (1 z 11 m), Kalocaj 2 - R. Kohut, rozhodca: Fencl, 100 divakov.

Hostia prekvapili dobrou hrou v prvom polcase a zasluzene viedli. Nevyuzili niekolko sanci, a tak domaci otocili vysledok zapasu vo svoj prospech.

Hronec - Telgart 5:2 (0:1), goly: Hützenpichler 2, Danis, Kubesa, Frimm - Demcik 2, rozhodca: Chladek, 50 divakov.

V zapase dvoch rozdielnych polcasov domaci hned v prvej minute mohli skorovat, ale nastrelili len zrd. Od tej chvile hostia prevzali iniciativu a po cely prvy polcas boli lepsim muzstvom. V 17. minute sa ujali vedenia. Cez prestavku v domacej kabine bolo velke umyvanie hlav, a tak do druheho polcasu nastupili ako ine muzstvo. Ale boli to hostia, ktori hned v 1. minute mohli zvysit. V 4. minute domaci vyrovnali golom Danisa. Stacilo im dvadsat minut a vysledok bol 5:1. Hostom sa v 40. minute podarilo este znizit na 5:2.

Jozef Zahurak

Pohorela - P. Polhora 3:1 (1:1), goly: Lihan 2, Kalman - Michalik, rozhodca: Chriastel, 80 divakov.

V bojovom zapase medzi veducim hostujucim muzstvom sutaze a muzstvom domacich z konca tabulky mali hostia prevahu len na zaciatku stretnutia. Z tejto prevahy vytazili aj gol v 19. minute po hrubej chybe domacej obrany. Potom zacali preberat iniciativu domaci hraci, ktori bojovnostou a zvysenym pohybom bez lopty precislovali hostujucu obranu a castejsie ohrozovali brankara. Takto v 34. minute vyrovanli stav na 1:1 peknym golom stredopoliara Lihana. V druhom polcase hostom postupne dochadzali sily, robili castejsie chyby, stracali lopty, co domaci vyuzili a zo standardnych situacii po rohu a po trestnom kope zavrsili dvoma golmi zasluzene vitazstvo.

Jan Lakanda

...

Ziaci z Pohronskej Polhory remizovali s Banskou Stiavnicou 1:1 (0:1). Gol domacich strelil Santa.

Michalova - D. Lehota 2:6 (2:4), goly: Parasin, Gasperan - Zvarik 2, Zahradnicek 2, Bruchac (z 11 m), vlastny M. Kurek, rozhodca: Kubis, 60 divakov.

Uvod zapasu vysiel lepsie hostom, ked najskor po chybe obrancu, ktory netrafil istu loptu, pohodlne dali prvy gol a potom po rychlom protiutoku aj druhy. Domaci potom znizili, snazili sa vyrovnat, ale utocne akcie nezakoncovali, a tak hostia po rychlom protiutoku pridali treti gol. Domaci sa vsak nevzdavali, opat znizili a mohli vyrovnat, ale iste sance trestuhodne nepremenili. To sa ukazalo ako rozhodujuce, lebo po nedorozumeni v obrane si dali domaci vlastny gol. Po prestavke sa domacim uz nedarilo, hostia pridali pekny gol a vitazstvo pecatili golom z jedenastky.

Jaroslav Vojtas

H. Lehota - Sumiac 2:2 (1:1), goly: P. Demian, Gajdos - Voletz 2, rozhodca: J. Sitarcik, 50 divakov.

Domaci hraci boli v obidvoch polcasoch lepsim muzstvom. Posobili technickejsie a zohratejsie ako hostia. Ich slabinou bolo zakoncovanie akcii, ktore si vypracovali preto aj dvakrat prehravali, comu v prvom rade dopomohol i slaby vykon rozhodcu J. Sitarcika, ktory uz nepatri na ihrisko. Jeho vykon rozhodovania je labilny, cim zneprijemnuje hru hracov na ihrisku, funkcionarom aj divakom.

Frantisek Sperka


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT