21. NOVEMBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  O jednej popoludni 14. novembra pocas jazdy na statnej ceste I/66 na Starej pile v katastri Sumiaca zacalo horiet nakladne motorove vozidlo Tatra 815, ktore viedol vodic Lesov SR - odstepny zavod Benus. Vysetrovatel z odboru poziarnej ochrany Okresneho uradu v Brezne za pricinu poziaru oznacil poruchu na aute bez zavinenia inej osoby. Ohen znicil kabinu a motor vozidla so skodou asi za 700 000 korun pre Lesy SR - odstepny zavod Benus. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Styridsat minut po stvrtej hodine rano 14. novembra na kolajisku zeleznicnej stanice v Podbrezovej veduci posunu objavil telo neznamej zeny. K jej usmrteniu doslo v presne nezistenom case od 3.30 do 4.40 hodiny. Lekar pri prehliadke mrtvoly vo veku 30 - 40 rokov urcil smrt nasledkom znacneho zdevastovania tela. Telo previezli do oddelenia sudneho lekarstva Rooseveltovej nemocnice na sudnu pitvu. Ako nas informoval hovorca Oblastnej spravy Zeleznicnej policie vo Zvolene npr. Ing.Miroslav Svoren, na druhy den zistili, ze ide o 39-rocnu L. C. z Pohronskej Polhory.

...

Vysetrovatel zacal trestne stihanie voci 31-rocnemu R. M. z Brezna, viackrat sudne trestanemu pre majetkovu trestnu cinnost. O tristvrte na jedenast vecer 17. novembra na Ulici Bozeny Nemcovej v Brezne tento muz vosiel cez nezamknutu branicku do rodinneho domu, vylomil garazove dvere a ukradol horsky bicykel a krovinorez, cim majitelovi E. F. sposobil skodu za 21 860 korun.

O pol osmej rano 18. novembra 39-rocny J. K. v spodnej casti murovanej letnej kuchynky pri rodinnom dome v Sihle v blizkosti zdroja tepla manipuloval s prenosnym dvojplatnickovym plynovym varicom, pricom doslo k uniku plynu a nasledne k vybuchu propan-butanovej flase. Ta zdemolovala celu kuchynku, cim vznikla skoda asi za 100 000 korun. Tazku ujmu na zdravi utrpeli 12-rocny M. K. a 65-rocny D. K., 26-rocny P. K. sa bude zo zraneni liecit 10 dni, liecenie zranenej 34-rocnej M. K. si vyziada 14 - 21 dni a J. K. 3 - 6 mesiacov.

...

O tretej nadranom 18. novembra si 20-rocny I. K. z Brezna, uz viackrat sudne trestany pre ciny nasilnej povahy, pred vinarnou Zuzana na Kuzmanyho ulici v Brezne pockal na 16-rocnu Z. H. a zvalil ju na zem. Dievcatu sa podarilo ujst, ale vo vinarni ju napadol a znasilnil, cim jej sposobil zranenia s dobou liecenia do 6 tyzdnov. Vysetrovatel proti nasilnikovi vzniesol obvinenie z trestneho cinu znasilnenia a skoncil vo vazbe.

...

Neznamy pachatel 18. novembra o jednej popoludni v Polomke vnikol do rodinneho domu 80-rocnej A. S. Starenku zacal skrtit a vtlacil do chodby, kde ju udrel pastou do laveho oka. Potom ukradol 200 korun a usiel.

...

Pravdepodobne pod ruskom 18. novembrovej noci sa ktosi vlamal do predajne odevov na namesti v Brezne. Rozbil sklenenu vypln a z obchodu povynasal rozny tovar bezmala za 87 000 korun ku skode majitelky S. B. z Brezna.

Co sa udialo v tyzdni od 10. do 17. novembra

V sobotu 11. novembra pomocou vyskovej horolezeckej techniky otvorili byt na Ulici Frana Krala v Brezne. V utorok 14. novembra v Cervenej Skale poziarna jednotka z Pohorelej uhasila dvoma C prudmi horiacu Tatru 815 s nalozenym gulatinovym drevom.

 

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK Lopej odtahovali tri vozidla. Zo Slovenskej Lupce do Lopeja Skodu 120 po havarii, z Jarabej do Brezna Fiat Uno s prasknutou olejovou vanou a z Benusa do Banskej Bystrice VW Passat s roztrhnutym rozvodovym remenom. Technicku pomoc poskytli trikrat. V Krpacove otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce, v Lopeji opravili vodnu pumpu a klinove remene v Avii a vymenili rozvodovu retaz v Skode 120.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari vystartovali dovedna len strnastkrat. O tomto velmi pokojnom tyzdni svedci aj statistika vyjazdov RZP - pat nahlych prihod srdca a obehu, dve mozgove prihody, jedna prihoda dychacieho systemu, pat inych pripadov a jeden prevoz do Banskej Bystrice.

 

hs.jpg (5636 bytes) Na hrebeni Nizkych Tatier je suvisla snehova pokryvka. V nizsich polohach sa sneh roztopil. Horska sluzba turistom odporuca pevnu obuv a dobre, teple oblecenie. Nekonali sa ziadne zachranne akcie. Na hlavnom hrebeni prebieha priebezna kontrola tycoveho znacenia (ci vietor a zmeny pocasia nesposobili skody).

 

Uzreli svetlo sveta image

Emma Kofirova z Hronca, Viktor Samek z Podbrezovej, Veronika Auxtova z Brezna, Denis Duraj zo Sumiaca, Vanesa Tokarova z Polomky, Diana Zboranova z Predajnej, David Melos z Helpy, Martina Brozmanova z Valaskej, Ondrej Harvan zo Zavadky nad Hronom, Simon Petro zo Sumiaca, Adam Sitarcik z Brezna, Andrej Krizian z Brezna, Ingrid Cunikova z Brezna, Lucia Strelcova z Brezna.

Opustili nas_image

Jan Teslar (62) z Pohorelej, Ludmila Cervenakova (39) z Pohronskej Polhory, Julius Fasko (72) z Benusa, Jan Petro (60) z Brezna, Anna Zachardalova (72) z Brezna, Ing. plk. Frantisek Babcan (73) z Hronca, Anna Stubnerova (91) z Helpy.

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa dna 7. novembra vo Valaskej zucastnili na poslednej rozlucke s nasim milovanym otcom

Imrichom Badinkom.

Dakujeme hlavne pohrebnej sluzbe LK Company Brezno za vynikajuce sluzby a starostovi obce Valaska.

Smutiaca rodina Badinkova

...

Dakujeme vsetkym pribuznym, susedom a znamym, ktori 8. novembra na poslednej ceste v dome smutku vo Valaskej, odprevadili nasho milovaneho

Jozefa Kollara

z Lomu nad Rimavicou.

Dakujeme za prejavy sustrati a za kvetinove dary.

Spomienky

Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob polozit, zapalit sviecku a s laskou tisko spominat.

Dna 12. novembra uplynuli dva roky od smrti nasho otca, stareho otca, prastareho otca, brata

Rudolfa Guzmu z Brezna.

S laskou spominaju dcery s rodinami a blizka rodina.Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, zavrel si oci, stichol tvoj hlas, vdaka ti za vsetko manzel moj, otec a stary otec nas.

Dna 12. novembra uplynulo strnast rokov odvtedy, co nas po tazkej a zakernej chorobe vo veku styridsatdva rokov opustil

Jan Katrencik.

Spominaju manzelka, dcery, syn, vnucata Misko, Martinko, zat a cela Katrencikova rodina.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas, odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 20. novembra uplynul rok plny zialu a spomienok od smrti nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Zdenka Stefka z Dubovej.

S laskou spominaju manzelka, syn, nevesta, vnucata Marek, Lukas, svokra a ostatna rodina.

...

Dna 21. novembra uplynul rok odvtedy, co dotlklo strdce nasej drahej mamy a starej mamy

Gizely Hovorkovej, rodenej Dvorskej z Brezna.

S laskou a vdakou spomina dcera Elena s rodinou.

Dakujeme vsetkym, ktori jej s nami venuju tichu spomienku.

...

Z nasej mysle neodisiel. V nasich spomienkach zije.

Dna 22. novembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil

Stefan Kurtik z Michalovej.

S uctou a laskou spominaju manzelka, dcery a synovia s rodinami.

...

Tak velmi si sa chcela tesit, tak velmi si chcela zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.

Dna 25.novembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana

Katarina Koziakova z Brezna.

S laskou spominaju manzel a deti s rodinami.

...

Vsetko, co zije po mne v mojom mene, v praci a v laske, to ma pripomenie.

Dna 26. novembra uplynie osem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil milovany manzel, otec a stary otec

Peter Kostial z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery a synovia s rodinami.


BARAN

V pripade dobreho odhadu a spravneho postupu by ste mohli vela ziskat. Budte opatrni pri podpisovani zmluv a dohod. Mozete totiz vela ziskat alebo premrhat.

BYK

Je na case, aby ste si vybrali sportovu disciplinu, ktorej sa budete pravidelne venovat. Nesmiete sa oddat pohodlnej necinnosti. Striedajte plavanie s turistikou.

BLIZENCI

Pri prilezitostnych diskusiach budte opatrni. Vypocujte aj protivnikov a berte do uvahy aj zdanlivo zanedbatelne malickosti. Tie totiz niekedy aj rozhoduju.

RAK

Koniec nedorozumeniam a utrapam, mozete mat radost z pocitu spolupatricnosti. Citlive temy, ktore mate este pred sebou, prediskutujte za novych podmienok v zhode.

LEV

Nutne potrebujete zmenu. Nemusite mysliet na nove pracovisko, ani na noveho partnera. Vyskusajte vsak inu, racionalnejsiu zivotospravu a plavanie nevynechavajte.

PANNA

Problemy neodkladajte na buduci tyzden, ani ich neobchadzajte ako macka horucu kasu. Tam, kde topanka najviac tlaci, ihned konajte bez dlheho uvazovania.

VAHY

Postavenie hviezd vam skutocne praje. Vytazit mozete aj z toho, co ini povazuju za nezaujimave. Ak vas poziadaju o pozicku, pomozte. O peniaze nepridete.

SKORPION

Trpezlivost a necinnost vam nic nehovoria. Mate ohromnu chut vyniknut, ale neviete, ako na to ist. Zazitky spojene s realizaciou tejto tuzby snazte sa brat s humorom.

STRELEC

Ak vas niekto alebo nieco znepokojuje, netrapte sa ako selma v klietke. Ked budete problemy zadrziavat v sebe, celu situaciu len zhorsujete. Dohodnite stretnutie s dotycnym clovekom.

KOZOROZEC

Neodmietnite pozvanie na zaujimave podujatie. Rozsiri sa vas dusevny obzor, ale aj okruh znamych. Dostanete ponuku na zaujimavu spolupracu.

VODNAR

Prezivate iste vnutorne napatie, akysi nepokoj. Pre istotu budte vo vsetkom opatrni. Odreagujte sa od kazdodennych povinnosti, venujte sa svojim zalubam.

RYBY

Vdaka svojim pracovnym vysledkom a autorite podari sa vam urobit vhodne kroky smerom k vyhodnym zmenam v zamestnani. Aj v konkurze pocitajte s uspechom.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT