5. DECEMBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

 O piatej podvecer 24. novembra 17-rocna chodkyna J. B. z Viglasa spoza pravej krajnice vbehla z bezprostrednej blizkosti do jazdnej drahy osobnemu motorovemu vozidlu, ktore smerovalo do Brezna. Vodic P. K. z Brezna uz zrazke nemohol zabranit. Dievcina nastastie utrpela len mensie zranenia s praceneschopnostou do piatich dni. Odnieslo si to aj auto, na ktorom je skoda za 5000 korun.

...

Z breznianskej nemocnice 24. novembra pred tristvrte na devat vecer oznamili, ze o siestej prisla na osetrenie 45-rocna A. B. z Brezna. Zenu napadol jej 51-rocny druh J. T., s ktorym byva v spolocnej domacnosti. Po predchadzajucej hadke ju poudieral pastami do tvare a vyhrazal sa zabitim. Ked zobral kuchynsky noz, bala sa, ze vyhrazky uskutocni a usla. S pocetnymi modrinami na tvari, opuchom laveho lica, bolestami v oblickach, hrudniku a palca lavej ruky zenu hospitalizovali.

...

Svetlomodru Skodu 120, ktora bola riadne zaparkovana pred vchodom do espresa Zavodneho klubu Petrochemy Dubova, neznamy pachatel 3. decembra od siestej do pol siedmej podvecer premiestnil do parku na Ulici SKN. Auto nasli podbrezovski policajti. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Mikrospanok P. B. z Kezmarku za volantom Volkswagenu Golf sposobil 29. novembra o stvrt na jedenast predpoludnim v Pohorelskej Masi dopravnu nehodu. Vodic zisiel mimo vozovky, kde narazil do dopravnej znacky a hydrantu, na ktorych nechal skodu za dve tisicky. Skodu na vozidle odhadli na 25 000 korun. Nehoda, pri ktorej neasistoval alkohol, sa obisla bez zraneni.

Obvodnemu oddeleniu Policajneho zboru v Brezne linkou 158 z poziarneho utvaru 1. decembra oznamili poziar rekreacnej chaty v doline Hronec v katastri Zavadky nad Hronom. Ohnive jazyky chatu uplne znicili, cim majitelovi z Bratislavy vznikla skoda asi za 300 000 korun. Pricina poziaru zatial nie je znama. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Rozne potraviny, kuchynske noze, rozne naradie a prietokovy ohrievac Hakl zmizli z rekreacnej chaty na Chlipnackach v katastri Lomu nad Rimavicou. Kradez vlamanim so skodou za 6900 korun pre T. L. z Brezna sa stala niekedy od 12. novembra do 2. decembra. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Desat minut pred siedmou rano 3. decembra sa vo Valaskej stala dopravna nehoda. Vodic z Banskej Bystrice, ktory za volantom Kie smeroval do Brezna, tu neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky, dostal smyk a presiel do protismeru. Skoncil v priekope po lavej strane v smere jeho jazdy so zraneniami, z ktorych sa bude liecit asi tyzden. Na aute vznikla skoda asi za 60 000 korun. Eviduje a objasnuje ODI Brezno.

...

Nezamestnany, doteraz netrestany 41-rocny D. W. z Valaskej 24. novembra o pol osmej vecer vo svojom byte ziadal od svojej zeny A. W. 120 korun zo spolocneho uctu. Ked mu manzelka odmietla peniaze dat, zautocil na nu nozom a vyhrazal sa zabitim. Porezal ju na dlani a sposobil povrchovu ranu na stehne, zranenia si nastastie nevyziadali praceneschopnost. Vysetrovatel okresneho uradu vysetrovania vzniesol proti utocnikovi obvinenie z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi a podal navrh na jeho vzatie do vazby, ktory sudca 25. novembra akceptoval.

 

Co sa udialo v tyzdni od 24. novembra do 1. decembra

V piatok 24. novembra absolvovali vyjazd do Cierneho Balogu - Medvedova, kde po prichode zistili, ze islo o zneuzitie jednotky poziarnej ochrany. Na druhy den v rekreacnom zariadeni v Myte pod Dumbierom pricinou elektrickeho skratu zacal horiet televizor, ktory uhasili domaci obyvatelia. V pondelok 27. novembra sa v Rohoznej stala dopravna nehoda. Osobne vozidlo Skoda 105 vbehlo do priekopy, ktore vytiahli pomocou oceloveho lana. Poslednykrat v tomto tyzdni vystartovali v stredu 29. novembra v nocnych hodinach do Podbrezovej. Z plochy autobusoveho nastupista odtiahli Aviu, ktorej vodic z Presova pravdepodobne zaspal a narazil do stlpa elektrickeho osvetlenia.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari RZP uskutocnili v tomto tyzdni 31 vyjazdov. K nahlym prihodam srdca a obehu vystartovali 4-krat, k mozgovym prihodam 7-krat, po 2-krat k brusnym prihodam a k urazom, po raze k prihode dychacieho systemu a k zneuzitiu, 12-krat k inym a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice. V stredu 29. novembra vo vecernych hodinach v Raztoke spadol z bicykla patnastrocny chlapec. Bol prevezeny na CT-vysetrenie do Banskej Bystrice.

 

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK v tomto tyzdni odtahovali dve vozidla. Po havarii Ladu 2105 z Pohronskej Polhory do Nemeckej a Volkswagen Golf z Lopeja do Podbrezovej. Technicku pomoc na cestach poskytli trikrat. Dobili altnernator v Skode 120, vymenili vodnu pumpu v Avii a do Predajnej doviezli benzin, ktory si minul Lade 1500. Upozornenie: Vodici by mali vymenit letne pneumatiky za zimne, pretoze sa v horskych oblastiach uz vyskytuje poladovica.

 

hs.jpg (5636 bytes) V poslednych dnoch bola na horach inverzia - dole chladno, hore teplo. Sneh, ktory napadol na hlavnom hrebeni, sa uz trosku roztopil. Ked je pekne, slnecne pocasie pracovnici Horskej sluzby stretavaju aj turistov, ktori sa vybrali na prechadzky do prirody. Ak by napadol sneh, navstevnost by urcite narastla. Stretavaju vsak aj medvede, ktore sa pre teple pocasie neulozili na zimny spanok.

 

Uzreli svetlo sveta image

Tomas Perichta z Hronca, Zuzana Sicova z Podbrezovej, Samuel Busniak z Hornej Lehoty, Martin Muco zo Zavadky nad Hronom, Matus Stavina z Helpy, Lucia Melkova z Helpy, Michaela Faberova z Pohronskej Polhory.

 

Opustili nas_image

Maria Velanova (62) z Brezna, Maria Petkova (81) z Lopeja, Klement Pancik (73) z Cierneho Balogu, Jan Lapsansky (76) z Brezna, Maria Morongova (76) z Brezna, Maria Kubizniakova (85) z Pohronskej Polhory, Anna Muchova (56) z Pohronskej Polhory, Jan Durica (70) z Helpy.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori 17. novembra odprevadili nasu drahu mamu, staru mamu

Annu Zachardalovu z Brezna.

S laskou spominaju syn Martin a nevesta Marta s rodinou.

 

Blahozelanie_image

Mila teta Gulovicova,

striebro uz vlasy pretkalo, tvar poznacili vrasky, devatdesiat ruzi blizki prinesu.

Vela zdravia, stastia a lasky vam z celeho srdca zelaju

rodiny Sojkova a Cunderlikova.

 

Spomienky

Dna 23. novembra sme si pripomenuli smutne druhe vyrocie umrtia nasej drahej matky a starej mamy

Gizely Ambrozovej.

Stale na teba spominame a nikdy nezabudneme. S laskou a uctou dcera Eva s manzelom a vnucata Romanko a Lenka.

...

Nebolo mi dopriate s vami viacej byt, nebolo lieku, aby som mohol dalej zit. Neplacte a nechajte ma kludne spat, vsak aj bez slz sa da spominat.

Dna 24. novembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Jozef Gemzicky

Smutiaca rodina.

...

Dna 25. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Stefan Michalik z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, syn a dcery s rodinami.

...

Spi draha dcerka sladky snicek, nech ta ochranuje tvoj anjelicek. Tak krasne ti ocka ziarili, ked si videla nas. Tak krasne znel tvoj hlasok, ked si pocula nas. Tak rada si sa smiala, ked si prisla medzi nas.

Dna 1. decembra uplynulo devatnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana dcerka a sestricka

Alenka Auxtova z Michalovej.

S laskou, uctou a bolestou v srdci na teba spominaju mama Viera a sestry Inga a Tatiana.

...

Vsetko, co zije po mne v mojom mene, v praci a v laske, to ma pripomenie.

Dna 3. decembra uplynuli tri roky odvtedy, co nas nahle opustil moj drahy manzel, otec a starky

Jozef Svihorlik z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka a synovia s rodinami. Dakujeme vsetkym, ktori mu v tychto dnoch venuju tichu spomienku.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce bolave prestalo bit, nebolo lieku, aby mohol dalej zit. Zhasli oci, stichol hlas, pusty dom a bolave spomienky ostali v nas.

Dna 8. decembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas bez slova rozlucky opustil nas drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Dezider Markus z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, dcery a synovia s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

Casto prichadzame k tvojmu hrobu, spominame na lasku tvoju, postojime a kyticku kvetov ti vzdy na hrob polozime. Mala si nas rada a chcela si este zit, ale prisla ta chvila, ked musela si nas opustit.

Dna 10. decembra si pripomenieme prve smutne vyrocie umrtia

Hanky Medvedovej, rodenej Knizkovej z Telgartu.

Spomina manzel, dcera Hanka s rodinou, dcera Marta, mama, sestry a bratia s rodinami.

...

Dna 10. decembra uplynie pat rokov odvtedy, co nas po kratkej chorobe opustila vo veku 57 rokov

Katarina Ambrozova z Brezna.

Kto ste ju poznali, venujte jej prosim tichu spomienku a kratku modlitbicku.

S uctou a laskou spominaju vnucata, synovia, manzel, otec, bratia a cela rodina.


BARAN

Prekvapi vas neocakavany list, pripadne sprava alebo dar. V kazdom pripade budete dojati az k slzam. Snazte sa co najskor zareagovat na primeranej urovni.

BYK

Sklamane zistite, ze vasa penazenka je totalne vycerpana. Tato situacia vas v prvej chvili zarmuti, neskor vsak zacnete hladat nove zdroje prijmov. Kto hlada, ...

BLIZENCI

Pustite sa do prace s elanom a s plnym nasadenim, aby ste sa co najskor dostavili na dohodnute miesto. Stretnutie s osobou, s ktorou sympatizujete, dopadne dobre.

RAK

V tejto zaplave neistot dobre si rozmyslite vsetky dalsie kroky. Nebolo by mudre pustat sa do aktivit, ktore zavanaju dobrodruzstvom a neslubuju zisk.

LEV

Tento tyzden potrebujete mat rozvahu, to vsak predpoklada pokoj. Nevyvolavajte zbytocne vymeny nazorov, tie by mohli viest k hadkam. Pomaly zajdete dalej, az k cielu.

PANNA

Podmienky su stale zlozitejsie, napriek tomu dokazete zabezpecit vsetko pre svoju rodinu. Trochu vsak chyba u vas snaha o harmoniu, zanedbavate psychicke aspekty.

VAHY

Pod vplyvom kozmobiologickeho posobenia zatuzite po dobrodruznej ceste alebo aspon nejakej vzrusujucej zabave.

Taketo chutky by vas vsak mohli stat draho.

SKORPION

Nalezitym ocenenim vasej doterajsej prace moze byt odmena i povysenie. Ale aby vam zuby neklepli naprazdno, pokorne cakajte na pozitivne ci negativne prekvapenie.

STRELEC

Iste ulohy ste nesplnili dost dosledne a teraz mate frmol okolo seba. Nebudte z toho nestastni. Coskoro ho mate za sebou a budete mat aj starosti z krku.

KOZOROZEC

Mate pred sebou poriadnu dilemu. Mozete obsadit vyznamnejsie pracovne zaradenie s vacsimi starostami bez vyrazneho zvysenia platu. Ale odmeny sa vam zvysia!

VODNAR

Vasa snaha nebola marna, zistili ste niekolko spolahlivych zdrojov na to, aby ste si vylepsili svoje zivotne podmienky. Teraz uz ale musite zacat pracovat.

RYBY

Pri pohlade do zrkadla vznika vo vas taky pocit, ze na Ryby asi neplati zakon prirody o starnuti. To zrejme suvisi s vasou pracovitostou, ale aj s bohatstvom citov.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT