6. MAREC  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Snehova nadielka sa podpisala pod mnohe, nastastie vacsinou len mensie havarie. Dopravni policajti ich len za 22. a 23. februar zaznamenali sestnast a skodu vycislili na vyse 1,5 miliona korun. Pri niektorych neuradoval len sneh na ceste, ale aj alkohol. Napriklad vecer 23. februara na Sturovej ulici v Brezne chodkyna z Podbrezovej nahle vbehla do jazdnej drahy vodicovi z Brezna a utrpela lahke poranenia. Chodkyna si zrejme poriadne "uhla", pretoze merac ukazal 1,75 promile alkoholu. Alkohol zohral svoju rolu aj v Pohronskej Polhore, kde na ceste druhej triedy vodic osobneho auta dostal smyk a celne narazil do betonoveho elektrickeho stlpa. Vyviazol bez ujmy na zdravi, ale stalo ho to zadrzanie vodicskeho preukazu.

...

Nemile spomienky na Slovensko, konkretne na Krpacovo urcite zostanu hostom z Nemecka. Ubytovani boli v rekreacnej chate v katastri Hornej Lehoty, odkial im cez den 27. februara (od 11. do 23. hodiny) ukradli lyziarsky vystroj, elektrotechniku, osobne doklady a nemecke marky. Skodu vycislili dovedna bezmala na 450 000 korun.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo K. A. z Banskej Bystrice, ked 24. februara prisiel do rekreacnej oblasti Krpacovo, kde stavia chatu. Od novembra, kedy tu bol naposledy, mu totiz neznamy pachatel ukradol stavebny material bezmala za 90 000 korun.

...

Pravdepodobne pod ruskom tretej marcovej noci sarapatil zlodej v jednej z breznianskych garazi. Majitela obral o zvaracku ESAB 180 s plnou plynovou flasou, lahku prenosnu zvaracku MINIWEELD 98, cim mu sposobil skodu dovedna za 40 500 korun.

V poludnajsich hodinach 28. februara sa medzi Benusom a Bacuchom stala dopravna nehoda. Vodic Renaultu z Brezna, ktory smeroval z Polomky do Brezna, v tomto useku neprisposobil rychlost stavu a povahe vozovky, dostal smyk a skoncil mimo cesty. Pri havarii utrpel vodic a jeho dvaja spolujazdci zranenia, z ktorych sa budu liecit asi tyzden. Na aute vznikla skoda asi za 300 000 korun. Vodicovi, u ktoreho nezistili pozitie alkoholu, zadrzali vodicsky preukaz.

...

Od 16. hodiny 1. marca do 11. hodiny nasledujuceho dna ktosi ukradol kolesa z Mitsubischi L 200, ktore bolo zaparkovane na parkovisku vedla motela Certovica. Touto kradezou prisiel majitel z Madarska o 60 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Tri jelenie parohy osemtoraka, jelenia koza, CD prehravac Philips, desat audiokaziet, tri CD kazety, vrtacka Bleck and Decker, velka a mala flexibruska, rychlovarna kanvica, styri spacie vaky, dalekohlad, susic vlasov, fotoaparat. Toto vsetko zmizlo od 25. februara do 2. marca z rekreacneho domu na Sedmaku v katastri Drabska. Majitelovi vznikla skoda za 30 900 korun, okrem toho zlodej nechal na zariadeni 500-korunovu skodu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pre trestny cin ublizenia na zdravi a porusovania domovej slobody od 27. februara sedi vo vazbe R. I. z Brezna. Tento muz o desiatej vecer 12. decembra neopravnene vnikol do rodinneho domu svojej matky vo Vajskovej. Po tom, co mu vycitala neopravneny vstup, hodil mame do hlavy konferencny stolik, cim jej sposobil zranenie s dobou liecenia asi 35 dni. Na druhy den opat aj napriek matkinmu zakazu vosiel do domu, kde neopravnene zotrval.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT