11. SEPTEMBER  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  M. J. z Podbrezovej 6. septembra o pol osmej rano oznamil, ze v lesnom poraste Vepor v katastri Hronca pocas tury vedla turistickeho chodnika nasiel volne polozene styri delostrelecke granaty pravdepodobne z 2. svetovej vojny. Nalez odovzdali na vykonanie pyrotechnickeho zasahu. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

O stvrt na devat rano 7. septembra U. P. z Lomu nad Rimavicou ohlasil kradez cervenej Skody 100 s luceneckym evidencnym cislom, po oboch stranach dveri na spodku s desatcentimetrovym ciernym pasom. V palivovej nadrzi sa nachadzalo asi 25 litrov benzinu. Auto zmizlo v noci zo 6. na 7. septembra spred rodinneho domu c. 160. Zlodej sposobil majitelovi N. J. z Utekaca skodu za 10 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V lokalite Sajgalova v katastri Benusa sarapatil pytliak. Zastrelenu a vyvrhnutu troj- az stvorrocnu jelenicu tu 7. septembra o jednej popoludni objavil T. P. z Bravacova. Lesom SR, odstepnemu zavodu Benus, vznikla skoda asi za 8000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Desat minut po tretej hodine v noci 9. septembra, prave vo chvili, ked sa zlodej pokusal odniest ukoristene veci z motoroveho vozidla, pristihol ho jeho majitel. Odohralo sa to na parkovisku pred motorestom Tomi v Lopeji. Privolana policajna hliadka zistila, ze zlodejom je S. M. z Podbrezovej, ktory auto otvoril bez poskodenia. Lup v hodnote 37 500 korun, v ktorom boli osobne doklady, doklady od vozidla, 6200 korun, tri kozene a jedna sportova bunda, vratili poskodenemu. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Od tretieho septembroveho popoludnia do rana nasledujuceho dna v doline Brotovo v Dobroci v katastri Cierneho Balogu neznamy pachatel ukradol zlto-cerveny lesny kolesovy traktor SLKT 81 turbo so znakom 424 na dverach (bez prideleneho evidencneho cisla, vyrobne cislo karoserie 19-21, cislo motora 2968). Zlodej zamknuty stroj nezistenym sposobom otvoril, nastartoval a odisiel na nezname miesto. Lesom SR, s. p., OLZ Cierny Balog sposobil skodu asi za 400 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

V katastri Telgartu na Palenici ktosi nezistenym sposobom zrezal a ukradol tri metre kubicke ihlicnatej gulatiny priemeru 20 az 40 centimetrov. Stalo sa to niekedy od 23. augusta do 4. septembra a Pozemkovemu spolocenstvu Telgart vznikla skoda za 5500 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Na zaklade policajneho preverovania 3. septembra o jednej popoludni u M. J. z Lomu nad Rimavicou zaistili kratku gulovu zbran podomacky prerobenu zo signalnej pistole s dodatocne vymenenou hlavnou. Styridsatpatrocny muz zbran a gulovy naboj nezisteneho kalibru a druhu dobrovolne vydal. Uviedol, ze ju kupil v Sihle v roku 1998 od neznamej osoby. Zbran zaslu na skumanie do Krajskeho expertizneho ustavu v Banskej Bystrici. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Dvanast minut po desiatej vecer 5. septembra vypravca zeleznicnej stanice v Brezne oznamil usmrtenie osoby nakladnym vlakom. Rusnovodic 29-rocneho K. M. videl, ako prechadza pomedzi spustene zavory cez zeleznicne priecestie. Napriek tomu, ze pouzil zvukove vystrazne znamenie a rychlobrzdu, nestastiu uz nedokazal zabranit. Preveruje oddelenie Zeleznicnej policie v Brezne.

Co sa udialo v tyzdni od 31. augusta do 7. septembra

V posledny augustovy piatok v Piesku vytiahli na vozovku osobne vozidlo Volkswagen Passat a nalozili ho na auto odtahovej sluzby. V pondelok 3. septembra vysokym tlakom uhasili horiace smeti pri garazovej zastavbe na Mazornikove a v Bujakove pomocou navijaka vyprostili z priekopy Ladu 2101. V stredu 5. septembra vodic Skody Felicia narazil do elektrickeho stlpa vo Valaskej. Po tejto dopravnej nehode, ktora sa nastastie obisla bez zraneni, poziarnici vycistili vozovku od ropnych produktov. V tento den poskytli aj pomoc pri otvoreni bytu na Ulici 9. maja na Mazornikove. Vecer po desiatej ich privolali na Kuzmanyho ulicu v Brezne, kde pri malej stanici nakladny vlak zrazil muza.

154.jpg (4764 bytes)

V prvych septembrovych dnoch clenovia NAMK odtiahli Feliciu so zadretym motorom z Brezna do Dubovej, Volkswagen Passat po dopravnej nehode z Piesku do Lopeja a odtial do Bratislavy. Technicku pomoc poskytli trikrat. V Brezne otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce, dobili bateriu v Avii a na Volkswagene Golf opravili poskodenu zamku.

155.jpg (4763 bytes)

Zachranari absolvovali dovedna 23 vyjazdov, z toho 10-krat vystartovali k nahlym prihodam srdca a obehu, po 2-krat k mozgovym prihodam, k inym pripadom a k umrtiam este pred prichodom sanitky, raz k brusnej prihode, 4-krat k urazom a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice. Prva septembrova streda bola nestastnym dnom pre 29-rocneho muza, ktoreho pri zeleznicnom priecesti v Brezne zrazil vlak. Lekari po prichode na miesto uz len skonstatovali smrt.

 
hs.jpg (5636 bytes) V horskych oblastiach prevladalo chladne pocasie ovplyvnene studenou vlnou zo severu. Mnohych navstevnikov odradil od turistiky aj silny vietor, ktory v narazoch dosahoval az 100 km/h. Clenovia Horskej sluzby pocas dalsich dni vyrazne zmeny neocakavaju.

 
Uzreli svetlo sveta image Livia Schönova z Cierneho Balogu, Bianka Belkova z Brezna, Alexandra Kalmanova z Banskej Bystrice, Marcus Drahos z Banskej Bystrice, Katarina Kucerakova z Brezna, Simona Sarikova z Brezna, Bibiana Kochanova z Benusa

 
Opustili nas_image

Pavol Frgelec (66) zo Zavadky nad Hronom, Maria Pobisova (76) z Bravacova, Bozena Minarikova (60) z Filipova, Jozefina Pobozna (86) z Hronca, Miroslav Kovacik (29) z Brezna, Stefan Pobis (68) z Cierneho Balogu

 

Blahozelanie_image

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim. Zi dlho medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 7. septembra oslavil svoje sestdesiate narodeniny

Milan Krahulec

Blahozelaju manzelka, deti Monika, Michal, Eva, Martina, nevesta Lubica, zatovia Andrej, Lubos, Jano, vnucata Igorko, Monuska, Misko a Andrejko.

...

Prichadzame dnes na den narodenin s nasim skromnym pozdravenim, s prianim zdravia v dalsom ziti bez burok a vlnobiti. S nim sa spaja prosba vrucna, aby ti aj do buducna dal Boh hojnost milosti, vela zdravia, radosti.

Dna 9. septembra sa dozil osemdesiatich rokov

Anton Kvietok - Dolinka

Blahozela manzelka, dcera Anna so synom Petrom a nevesta Daniela so synmi Milanom a Stanislavom.

 

Podakovania

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a vsetkym, ktori prisli dna 24. augusta odprevadit na poslednej ceste nasu

Annu Olsiakovu z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, znamym, susedom, vedeniu ZP a byvalym spolupracovnikom, ktori sa 31. augusta naposledy rozlucili a odprevadili na poslednu cestu nasho draheho zosnuleho Ladislava Takaca a prejavom sustrasti a kvetinovymi darmi sa snazili zmiernit nas velky zial.

Manzelka Alena, dcera Mirka a smutiaca rodina

SPOMIENKY

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 3. septembra sme si pripomenuli nedozitych sestdesiat rokov a dvanaste vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Milana Medveda z Brezna.

Spominaju manzelka, dcera Zuzana s rodinou, syn Milan s rodinou a dcera Jana.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 4. septembra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasho otca

Jozefa Zubala z Brezna - Zadnych Halan.

Spomina cela smutiaca rodina.

...

Uz nas viac mamka nepohladi, uz nepocujeme jej mily hlas, uz neuvidime jej pohlad zlaty, uz jej nepodame ruku, nepovieme vins, len ticho k jej hrobu mozeme prist.

Dna 6. septembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara a prastara mama

Gabriela Gemzicka, rod. Kokavcova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju dcery a synovia s rodinami, vnucata s rodinami.

Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

...

Kratka bola radost nasa, kratky bol zivot tvoj, spi nam sladko Janko drahy, kym ta vzbudi anjel tvoj.

Dna 12. septembra uplynu dva roky odvtedy, co nas vo veku dvadsatjeden rokov opustil nas drahy syncek

Janko Sulej z Polomky.

Spominaju rodicia a sestra.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku a modlitbu.

...

Prestalo tvoje srdce bit, este si stihol ruku mi podat na vecnu rozlucku. Kladieme ti na hrob kyticu kvetov na vecnu spomienku.

Dna 13. septembra uplynie trinast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec, stary a prastary otec

Marek Zabka z Valaskej.

S laskou a smutkom spominaju dcera Lydia, zat Jan, vnucky Evka, Libuska s manzelom a pravnucky Romanka, Simonka.

...

Odisiel si z domu, netusil nic zle. Nevedel si, ze nikdy viac neprides. Cas plynie, bolest trapi, ale teba nam uz nikto nevrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

S bolestou v srdci spominame na 14. septembra 1995, ked vo veku dvadsatosem rokov tragicky zahynul nas milovany syn

Milan Piliar z Valaskej.

S laskou a bolom v srdci spominaju manzelka s detmi, rodicia, brat a sestra s rodinami.

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je to bolest a zial.

Dna 16. septembra uplynu styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana

Valeria Poliakova, rod. Baliakova z Bravacova.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S uctou a laskou spomina cela smutiaca rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 17. septembra uplynie patnast rokov odvtedy, co nas opustil syncek, bracek

Janko Poliach z Pohorelej.

Spomina mama, sestra Hanka, Lubka, Fanika s rodinami.


BARAN

Jeden magicky pohlad vas moze vyviest z rovnovahy. Pri telesnom dotyku by ste mohli stratit aj hlavu. Pripravte sa na taketo posobive stretnutie pri vine.

BYK
Nastava priaznive obdobie na upevnenie vasho zdravia. Do jedalneho listka zaradte zeleninove jedla, kupujte vela ovocia a chodte na pravidelne turisticke prechadzky.

BLIZENCI
Svoj osud mate vo svojich rukach, zalezi len na vas, ci bude fantasticky alebo nebude stat za nic. Vase slova su rozhodujuce a z toho vyplyva vsetko.

RAK
Niekedy radi kritizujete svojich priatelov, pritom vsak zabudate na to, ze ani vy nie ste vzdy vzorom vernosti a spolahlivosti. To sa tento tyzden ukaze pri stretnuti s priatelom.

LEV
Aj ked sa na vas neusmieva slnko celou tvarou, nemate sa na co stazovat. Prave v danej psychickej situacii mozete dokazat, ze prekonate aj seba.

PANNA
Na jednej strane by ste chceli dosiahnut zvysenie platu, na druhej zas stale vyvolavate hadku so svojim sefom. Pochopte, nemozete sediet sucasne na dvoch stolickach.

VAHY
V partnerskom vztahu vas caka nepochopenie a vycitky. Nevyhnete sa ostrym prejavom ziarlivosti. Mozno by pomohla zdanliva lahostajnost, nenechajte sa strhnut.

SKORPION
Svojich najblizsich musite ziskat pre svoje ciele, potom urcite budu mat pochopenie pre vasu aktivitu. Urobte tak, ved to, co ziskate, bude spolocne.

STRELEC
Velmi dolezity odhad moze byt uplne nestastny, takze radsej najskor napocitajte do desat a vsetko dokladne uvazte. Ak sa neprenahlite, mate sancu zaziarit.

KOZOROZEC
Napatie a rivalita na pracovisku vyvola u vas zdravotne problemy. Potrebujete pokoj a ten nemate. Vyhlada vas clovek, ktory bude od vas vyzadovat pomoc.

VODNAR
Mate za sebou bohaty zazitok, co pozitivne vplyva na vsetky vase skutky, ciny a reakcie. Ocakavajte vynikajucu kondiciu i naladu, o vas sa hovori v superlativoch.

RYBY
Vasa fyzicka a psychicka kondicia je vyborna. Bez problemov dokazete vyriesit aj narocne ulohy suvisiace s financiami. Objavite nove zdroje prijmov.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT