18. SEPTEMBER  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Prvy start, prve vitazstvo

Kulturisticky oddiel Barbar pri SK v Helpe ma za sebou takmer desatrocnu historiu. Okrem kondicnej sa venuje aj sportovej kulturistike, v ktorej na celostatnej urovni dosiahol niekolko nemedailovych umiestneni najma v mladeznickych kategoriach. Vyraznejsi uspech dosiahol az v tomto roku, ked Jan Pavcik (trener Miroslav Bosela), dvadsatrocny absolvent SOU stavebneho v B. Bystrici, v sucasnosti nezamestnany, v kategorii do 70 kg v Beckove sa stal majstrom Slovenska. Po Veceri netradicnych sportov, ktory sa uskutocnil v Helpe, kedy sa po prvykrat predstavil pred svojimi rodakmi, sme mu polozili niekolko otazok.

o Ako si sa dostal k sportovej kulturistike?
- Ako vacsina chlapcov v nasej dedine som zacinal futbalom. Na nasom sportovom stadione sidli aj kulturisticky oddiel Barbar, kde si ma vsimol moj terajsi trener M. Bosela a stiahol ma do klubu.
o Kolko rokov sa venujes kulturistike a ako casto trenujes?
- Sportovej kulturistike sa venujem vyse troch rokov a trenujem styri az patkrat do tyzdna.
o Prvykrat si sa postavil na podium a zvitazil si, prvykrat si sa predstavil pred svojimi rodakmi. Ake su to pocity?
- Naozaj na majstrovstvach Slovenska som po prvykrat verejne vystupoval, doterajsie sampionaty som poznal iba z videokaziet. Mal som velku tremu, ale po prvych taktoch zostavy trema zo mna opadla, vysledok uz poznate. Horsie to bolo pred domacim publikom, ale priebeh bol podobny, zostava mi vysla.
o Ktore partie potrebujes posilnit a rozvinut?
- Podla slov trenera mam este rezervy v nohach aj paziach, jednak naberanim objemov aj dokreslovanim.
o Ktore doplnkove sporty pestujes?
- Okrem kulturistiky sa v ramci moznosti venujem futbalu, zahram si hokej, rad si zalyzujem a zajazdim na bicykli.
o Co planujes do buducnosti?
- Nadalej sa venujem treningu, na majstrovstvach Slovenska sa chcem zucastnit aj v buducom roku, ale v kategorii do 80 kg a mojim snom je zucastnit sa na amaterskych majstrovstvach sveta.
Kulturistiku, ako aj vsetky sportove odvetvia nemozno realizovat bez financii, a preto prosime sponzorov, aby prispeli na rozvoj kulturistiky v Helpe a na Horehroni.

Za rozhovor podakoval: Jozef Pupis

 Majstrovstva Slovenska v polmaratone veteranov

Pekne slnecne pocasie sprevadzalo v sobotu 15. septembra 125 pretekarov vsetkych vekovych kategorii na 21, 98-kilometrovej trati v Roznave. Usporiadatelia zvladli organizaciu pretekov na vysokej urovni. Tak ako po ine roky boli ucastnikmi polmaratonu aj clenovia bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova a na potesenie Brezniansky okres reprezentovali aj zeny.
Vysledky v jednotlivych kategoriach: do 40 rokov (vysledok sa nepocita do majstrovstiev SR): 2. Pavol Fasko, 5. Ing. Miroslav Haninec, 16. Ladislav Molnar, veteranska kategoria 55 - 60 rokov: 4. Stanislav Bobak, 65 - 70 rokov: 2. Vojtech Ridzon, zeny do 35 rokov (vysledok sa nepocita do majstrovstiev SR): 5. Dasa Adamekova (Michalova), kategoria veteranov 35 - 40 rokov: 2. Jarmila Slobodova (P. Polhora).
V nedelu 16. septembra sa zucastnili na 1. rocniku horskeho behu v Priechode. Spomedzi 40 pretekarov na 10,5-kilometrovej tazkej (blatistej a rozmocenej) trati v hlavnej kategorii do 40 rokov obsadil P. Fasko druhe, Ing. M. Haninec tretie a L. Molnar piate miesto, v kategorii 50 - 60 rokov skoncil Dezider Smitka na 2. mieste.

Letni biatlonisti Breznianskeho okresu bodovali

Trojdnove Majstrovstva Slovenska v letnom biatlone, ktore sa uskutocnili vo Vyhniach 14. - 16. septembra, boli pocasim a z neho vyplyvajucimi podmienkami vhodne skor pre motokros ako pre letny biatlon. Napriek tomu sa na nich zucastnilo viac ako dvesto pretekarov v jedenastich kategoriach dorastu a dospelych a v siestich ziackych kategoriach. Pretekari okresu Brezno znovu potvrdili, ze na Slovensku patria medzi najlepsich.

V hlavnej muzskej kategorii vo vsetkych troch pretekoch zvitazila ,,zimna" biatlonova jednotka Marek Matiasko z ASK Dukla Banska Bystrica, v silnej konkurencii vsak dve 2. a 3. miesto obsadil Pavol Hurajt (KB Osrblie - VTJ Brezno). V hlavnej zenskej kategoii dve 1. miesta patrili Soni Mihokovej, Marcela Pavkovcekova obsadila dve 2. miesta a Tatiana Kutlikova (vsetky KB Osrblie - VTJ Brezno) obsadila raz 2. a raz 3. miesto. Zuzana Hasilova (SB SZB Osrblie) obsadila v kategorii junioriek raz 1. a raz 2. miesto. V kategorii dorasteniek 16-rocnych dominovala Bibiana Svejkovska (SB SZB Osrblie), ktora ziskala vsetky tri tituly majsterky Slovenska, dvakrat za nou 2. miesto obsadila Ivana Sulejova (SSSM MSK Brezno), jedno 2. a 3. miesto obsadila Dagmar Mondlova (KB Osrblie - VTJ Brezno). V tej istej chlapcenskej kategorii Tomas Sanitra (SB SZB Osrblie) obsadil raz 2. a raz 3. miesto. Vyrazne sa presadili pretekari okresu v ziackych kategoriach - Tomas Hasilla (KB Osrblie - VTJ Brezno) ziskal dva tituly majstra Slovenska v kategorii ziakov 10 - 11- rocnych a raz obsadil 3. miesto, jedno prvenstvo patrilo Stefanovi Murinovi z toho isteho klubu, po jednom 3. mieste si odniesli Peter Pekar (KB Osrblie - VTJ Brezno) a Martin Siman (SSSM MSK Brezno). V kategorii ziacok 10 - 11-rocnych bola najuspesnejsou Martina Darmova, ktora obsadila raz 1. a raz 2. miesto, jedno 2. miesto obsadila Lucia Simova (obidve KB Osrblie - VTJ Brezno). V kategorii ziakov 12 - 13-rocnych Peter Kazar (ZP Sport Podbrezova) obsadil jedno 1. a jedno 2. miesto a Michal Baka (KB Osrblie - VTJ Brezno) jedno 3. miesto. V tej istej dievcenskej kategorii uz tradicne vsetky tri prvenstva patrili Eve Sebovej (ZP Sport Podbrezova), jedno 2. miesto obsadila Terezia Poliakova (KB Osrblie - VTJ Brezno). V kategorii ziakov 14 - 15-rocnych sa z nasich najvyraznejsie presadil Michal Mojzis (KB Osrblie - VTJ Brezno), ktory obsadil 1. miesto v pretekoch s hromadnym startom, 2. miesto vo vytrvalostnych a 3. miesto v rychlostnych pretekoch, jedno 3. miesto si v silnej konkurencii vybojoval jeho oddielovy kolega Tomas Cernak. V kategorii najstarsich ziacok si tituly majsterky Slovenska rozdelili dievcata z nasho okresu Eliska Svikruhova (SSSM MSK Brezno), ktora k nemu pridala 2. a 3. miesto, Viktoria Gröneova (KB Osrblie - VTJ BRezno), ktora ziskala aj jedno 2. miesto a Livia Giertlova (KB Cierny Balog), ktora k titulu z vytrvalostnych pretekov pridala 3. miesto z rychlostnych pretekov

Sipkarska a stolno-futbalova liga

V piatok 14. septembra sa uz po tretikrat v Dart clube stretli stolni futbalisti. Do finale sa prebojovali dvojice Jozef Lalik s Palom Bodim a Mano Bari s Radom Pavliakom. Uspesni boli favoriti tohto duelu Lalik s Bodim, ktori si pripisali uz druhe vitazstvo v tejto sezone. Tretie miesto si vybojovali Robo Balog s Jozefom Medvedom. Nasledujuce kolo bude v piatok o 19. hodine. V sobotu sa v S - klube v Leviciach uskutocnilo premierove kolo Slovenskeho pohara v stolnom futbale, kde nechybali ani breznianski hraci. Vyraznejsie sa presadila dvojica Jozef Lalik s Marekom Kolajom, ktori obsadili na uvod sezony pekne tretie miesto.
V piatok sa uz po druhykrat hrala sipkarska liga muzov. Pri neucasti niektorych hracov sa z vitazstva tesil Milan Majer, ktory vo finale porazil Pala Urdu a na tretom mieste skoncil Miroslav Mucha. Tretie kolo ligy muzov sa uskutocni v piatok 21. septembra o 19. hodine. Nedela uz tradicne patrila juniorskej zakladni 1. Dart clubu, kde sa presadil Michal Sykora pred Petrom Daxnerom a tretie miesto si vybojoval Peter Benko. V stredoskolskej sutazi sa z vitazstva tesil Palo Melicher a dostal sa na celo stredoskolackeho "pelotonu". Prekvapenim bolo tretie miesto Andreja Skantara, ktory dokazal, ze sa vie presadit aj v tvrdej konkurencii stredoskolakov. Stvrte kolo juniorov a stredoskolskej ligy bude v nedelu o 14. hodine.
V sobotu sa v Dart clube uskutocni prvy Master tejto sozony a na hracov caka hned niekolko noviniek. Prvy Dart club Brezno rozbieha novu sutaz v elektronickych sipkach pod nazvom Liga amaterov, ktora je dotovana sumou 100 000 korun. Na turnajoch sa mozu zucastnit len hraci, ktori neboli a nie su clenmi Slovenskej sipkarskej federacie, to znamena uplni novacikovia. Bude mat tri dekady, prva zacina uz tento tyzden a konci 15. decembra, druha sa uskutocni od 15. decembra do 15. marca a tretia od 15. marca do 15. juna. Turnaje budu v jednotlivych obciach na strednom Slovensku, a to: streda - Filipovo, stvrtok - hostinec Zapad Brezno a Gasparovo pohostinstvo I + S - Zavadka hostinec Cepo, sobota - Bravacovo Hostinec pod hruskou, Pohorela pohostinstvo Adamova a Minigolf Dolny Kubin, nedela - Lucenec 66 Route. Zoznam hracich miest este stale nie je uzatvoreny a priebezne sa bude doplnat. Zaciatky turnajov su urcene na 19. hodinu, blizsie informacie o sutazi sa dozviete priamo na urcenych miestach alebo v buducom cisle Horehronia 

Podbrezovski kolkari uspesni

Extraliga muzov: ZP Sport Podbrezova A - Tatran Spisska Nova Ves 19:1 (5897:5261, vyhrali o 636 zvalenych kolov), M. Milan 971, G. Knapp 938, O. Kyselica 976, I. Cech 1010, R. Foltin 1089, M. Srsen 913.
Majster potvrdil aj v nekompletnom zlozeni bez Calica svoje ambicie v tohtorocnej sezone.
I. liga zien: Tatran Spisska Nova Ves - ZP Sport Podbrezova 8:12 (2579:2598, vyhrali o 19 zv. kolov), E. Babelova 410, E. Hiadlovska 406, J. Turcanova 438, K. Valigurova 461, K. Micanova 435, I. Vankova 448.
V novom zlozeni sa prejavila kvalita druzstva ZP Sport vitazstvom na drahach v Spisskej Novej Vsi.
I.liga muzov: ZP Sport Podbrezova - TJ Rakytovce 15:5 (5311:5201, vyhrali o 110 zv. kolov), P. Pavlecko 903, L. Bosko 838, P. Jakubec 931, M. Kasza 892, J. Kutik 886, J. Zabka 861.
Na uvod sezony solidny vykon a vitazstvo nad druzstvom zo stredu tabulky.

Jan Daucik

Kam za futbalom

II. liga 8. kolo
22. septembra o 15.00

Podbrezova - Dunajska Streda

III. liga 8. kolo
23. septembra o 15.00

Tomasovce - Dubova (Maga - Dobos, Repa - Tlacbaba)

IV. liga sk. Juh 8. kolo
23. septembra o 15.00

Podbrezova B - N. Bana (Korista - Sikora, Korencik - Sihelsky), Kremnica - Brezno (Ligac - Halaj, Kucharsky - Mastis)

V. liga sk. C 8. kolo
23. septembra o 15.00

Radvan - Dubova B (Hafic - Vojvoda, Fekec - St. Krahulec), C. Balog - Myto (V. Horny - Debnar, Igor Rostar - Bubniak)

I. trieda 8. kolo
23. septembra o 15.00

Jakub - Hronec (Gonda - Faber - Cunderlik), Riecka - P. C. Balog (Piar - Kosec - Hric), Sl. Lupca - Bravacovo (Direr - Polenkovic, Urda - Weiss), Jasenie - Osrblie (Kadlec - Trso, Zeman - Pecnik)

II. trieda sk. A 8. kolo
23. septembra o 15.00

Salkova - Nemecka (Dian - Adamec, Ronec - Kolenicka)

II. trieda sk. B 6. kolo
23. septembra o 15.00

Pohorela - Sumiac (Soucek), Benus - D. Lehota (Daxner - Balaz), Michalova - H. Lehota (Suchy - Citara - Kotran) , Polomka - Telgart (o 10.00, Pribylina - Malcek), Helpa - P. Polhora (Vrbovsky - Pastorek), Sihla - Zavadka (Jan Sitarcik - Fencl)

III. LSD a III. LMD 8. kolo
23. septembra o 12.30 - 15.00

Dubova - Lucenec (10.00-12.30, R. Kralik - Laucek, Trso - Kondek), Radvan B - Podbrezova (12.30-15.00, ihrisko Hronsek, Pavol Turna - Svrcina, Zalman - Parasin), N. Bana - Brezno (22.9. o 10.00-12.30, T. Kucera - Ligac, ObFZ ZH - Balajthy)

II. LSZJ a LMZJ 8. kolo
22. septembra o 10.00 - 12.00

Hlinik - P. C. Balog (Ihring - Bollo, ObFZ ZH), Zavadka - Filakovo (Braucok - Cunderlik, Melos), B. Bystrica B - Podbrezova B (19.9. o 15.00-17.00, Kadlec - Debnar, Adamec), Revuca - Dubova (Pocklan - Parobek, ObFZ RS)

III. LSZS a LMZS 8. kolo
22. septembra o 10.00-12.00

Brezno - Helpa (Medved - Igor Rostar), T. C. Balog - N. Bana (Peter Turna - Jan Sitarcik)

IV. liga ziaci sk. C 8. kolo
22. septembra o 10.00

S. Kremnicka - Bravacovo (13.15, Karasek), P. Polhora - Harmanec (Balaz)

I. trieda dorast 8. kolo
23. septembra o 12.30

Polomka - Harmanec (Malcek - Pribylina), T. C. Balog - Strelniky (SsFZ), P. C. Balog - Podkonice (22.9. o 15.00, Pribylina)

Mladsi ziaci 6. kolo
22. septembra o 10.00

Brusno - Polomka (Pastorek), SAVON B. Bystrica - Podbrezova D (23.9. o 9.30, ihrisko Bakosova, Marcek), Podbrezova C - Priechod (23.9. o 13.15, ihrisko Hronec, Suchy)

KR ObFZ predvolava na svoje zasadnutie dna 20. septembra o 16.00 rozhodcov Jarolima Fencla a Jozefa Souceka.

Komisia futsalu (UMF) pozyva do sportovej haly Vojenskej akademie v Liptovskom Mikulasi - Demanova na priatelske medzistatne stretnutia: v utorok 18. septembra o 18.00 Slovensko - Cesko, streda 19. septembra o 18.30 Slovensko - GLIVICE PL. Vstup je zadarmo!

MSK Brezno informuje

Hokejovy klub MSK VTJ Brezno pozyva zaujemcov o hokej do svojich radov (od najmladsich hokejovych nadeji do hokejovej pripravky cez ostatne vekove kategorie mladsich, starsich ziakov ci dorastu).
Rodicia i samotni hraci, ak citite, ze hokejovy talent zatial drieme nevyuzity, ozvite sa kazdy pondelok medzi 18.00 az 19.30 na Zimnom stadione Ladislava Horskeho na Ulici L. Novomeskeho 34 v Brezne osobne alebo kazdy den na c. t. 6113716.

Trening hokejistiek zacina v stredu 19. septembra o 17.00. Blizie informacie ziskate na c. t. 0903 521959.

MFK VTJ Brezno organizuje nabor ziakov 2., 3., 4. a 5. rocnika zakladnej skoly do futbalovej pripravky a druzstva ziakov.
Treningy pripravky su vzdy v pondelok a stvrtok od 16.00 na mestskom futbalovom stadione, ziaci trenuju vzdy v pondelok, stredu a stvrtok od 15.00 na starom futbalovom stadione.
Zaujemcovia sa mozu prihlasit osobne u trenerov na stadione alebo v MSK na c. t. 6113638. Treningy su bezplatne!

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT