20. NOVEMBER  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Co sa udialo v tyzdni od 9. do 16. novembra

V druhy novembrovy piatok vystartovali do Polomky k dvom dopravnym nehodam, kde pomocou navijaka vytiahli na vozovku havarovane osobne vozidla. Neskor ich privolali do Pohorelej, kde vozidlo nezistenej znacky narazilo do plynovej pripojky na rodinnom dome. V utorok trinasteho poskytli technicku pomoc po vaznejsej dopravnej nehode, pri ktorej vodic nakladneho motoroveho vozidla Liaz prevazal kontajnery s roznymi druhmi chemickej latky a nestastne sa zosmykol do priekopy pri hlavnej ceste v Polomke. Vo stvrtok 14. novembra sa zucastnili na poziarno-taktickom cviceni v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, kde sa zdokonalovali vo svojom narocnom povolani. V tomto tyzdni este 1C prudom zlikvidovali poziar skladky odpadov v Pohorelej a jednoucelovej budovy v Nemeckej.

154.jpg (4764 bytes) "Vyjazdovka NAMK" odtiahla po dopravnych nehodach dve Skody Felicie a Skodu Fabiu, na poziadanie policie Skodu 100 z Nemeckej do Lopeja a havarovane vozidla Skodu Favorit z Piesku do blizkeho okolia a Skodu Octaviu z Vagnara do Brezna. Zamestnanci opravili alternator v Lade 1200, palivovu sustavu v Avii, v Skodach 120 vymenili kurenie, chladiacu kvapalinu a plynove lanko a v Krpacove otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

155.jpg (4763 bytes) Zachranari absolvovali dovedna 23 vyjazdov, a to 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 3 k mozgovym prihodam a k umrtiam, 2 k urazom, 6 k inym pripadom, raz k zneuzitiu a jedneho pacienta previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. V utorok 13. novembra predpoludnim poskytli pomoc vodicovi po dopravnej nehode v Polomke. Po prevoze do breznianskej nemocnice ho kompletne vysetrili a skonstatovali, ze nastastie neutrpel ziadne vaznejsie zranenia.

hs.jpg (5636 bytes) V tomto tyzdni clenovia Horskej sluzby pokracovali v priprave zvozovych a zdravotnickych prostriedkov na zimnu sezonu. Turistov vychutnavajucich krasy vysokohorskej prirody v mrazivych dnoch je velmi malo, tereny su neschodne. Na hrebeni napadlo patnast centimetrov snehu, teplota je okolo minus desat stupnov Celzia.
    

Uzreli svetlo sveta image Lucia Tschampova z Brezna, Dominik Jagercik z Brezna, Michal Harvan z Telgartu, Stefan Kamensky z Brezna, Patrik Cunderlik z Brezna, Matej Butora z Pohorelej, Samuel Belko zo Zavadky nad Hronom, Adriana Majerikova z Dolnej Lehoty, Ema Stankova z Brezna, Alzbeta Bartosova z Brezna, Jan Turon z Cierneho Balogu, Hugo Choutka z Brezna


Opustili nas_image Bozena Danisova (69) z Dolnej Lehoty, Anna Peniakova (70) z Valaskej, Jozef Giertl (72) z Hronca, Antonia Medvedova (78) z Cierneho Balogu, Michal Hrabovsky (85) zo Sumiaca, Jan Frgelec (66) zo Zavadky nad Hronom, Margita Zahurakova (64) z Hronca, Marian Medved (30) z Cierneho Balogu, Olga Mistrikova (54) z Brezna, Maria Medvedova (82) z Cierneho Balogu, Alojz Kompanek (68) z Brezna, Juraj Kubajda (41) z Helpy, Ladislav Kan (78) z Banskej Bystrice, Rudolf Tapajcik (94) z Brezna, Dusan Tazky (44) z Cierneho Balogu, Ladislav Pitlovic (63) z Brezna

Podakovania

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a vsetkym, ktori prisli dna 10. novembra odprevadit na poslednej ceste manzela, otca, stareho otca, brata

Milana Pauliaka zo Zavadky nad Hronom.

Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a vsetkym, ktori prisli dna 13. novembra odprevadit na poslednej ceste

Jozefa Giertliho z Hronca.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 20. novembra uplynul smutny rok odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary otec a syn

Jan Skladany z Helpy.

O Jezisu svetlo vecne sviet mu nekonecne.

S laskou spominaju manzelka, deti Gitka, Jan, Stanislav, nevesty, zat, vnucata, mama, sestry, bratia a ostatna rodina.
Dakujeme vsetkym za tichu spomienku a modlitbu.

...

Dna 20. novembra sme si pripomenuli prve vyrocie tragickej smrti nasho syna, brata, svagra a vnuka

Slavomira Gossniga,

ktory nas opustil vo veku dvadsattri rokov.

Kto ste ho poznali, venujte mu spolu s nami tichu spomienku. Rodicia, sestry s rodinami a stari rodicia.

...

Casto prichadzame k tvojmu hrobu a spominame na lasku tvoju. Postojime, kyticku kvetov polozime. Mal si nas rad a chcel si este zit, no prisla ta chvila a musel si nas opustit.

Dna 20. novembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas milovany manzel, otec, svokor a stary otec

Zdenek Stefek z Dubovej.

S laskou spominaju manzelka, syn, nevesta, vnucata Marek a Lukas, svokra a ostatna rodina.

...

Dna 22. novembra si s uctou pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho draheho otca a stareho otca

Alojza Puobisa

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

Deti s rodinami

...

Osud nikdy nevrati, co nam vzal, ostali len spomienky a zial.

Dna 22. novembra si pripominame piate vyrocie umrtia nasej mamy, starej mamy, sestry, svagrinej

Margity Kupcovej

a dna 25. novembra nedozitych sestdesiatstyri rokov nasho otca, stareho otca, brata a svagra

Jana Kupca z Cierneho Balogu-Dobroce.

V modlitbe spominaju deti.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 23. novembra uplynu dva roky odvtedy, co nas bez rozlucky navzdy opustil nas syn, brat, svagor a ujo

Ladislav Firca z Valaskej.

S laskou a so smutkom v srdci spominaju mama, otec, brat Jaro a sestra Blanka s rodinami.

...

Dna 23. novembra si pripominame smutne tretie vyrocie odvtedy, co nas opustila nasa draha mamicka a stara mama

Gizela Ambrozova

S laskou a uctou spomina dcera Eva s manzelom, vnucata Romanko a Lenka.


BARAN

Vypocujete si klebety a narazky. Netrapte sa pre ne, ved ich vyvolava len zavist. Opat sa vyhnite najma podpichovaniu niektorych kolegov. Ak sa vam to podari, odstranite nedorozumenia na pracovisku.

BYK

Caka vas vyborne obdobie. Darit sa vam bude vo fyzickej i dusevnej praci. V polovici tyzdna vam daju poriadne zabrat nejake intrigy. Ak sa dobre pripravite na vsetky ulohy, nikto vam nemoze uskodit.

BLIZENCI

Nezda sa vam, ze venujete privelku pozornost cudzim problemom? Pravdepodobne preberate na seba aj starosti inych. Zmenite niektore plany, lebo sa vam zacnu zdat trochu pochybne.

RAK

Ovladne vas pocit, ze ste unaveni a pretazeni. Sposobuje to vasa psychicka vycerpanost, preto treba znizit svoje pracovne tempo. U junovych Rakov sa vsak unava nezmensi a dokonca im hrozia konfliktne situacie.

LEV

Vase povahove vlastnosti pravdepodobne vyvolaju nejaky spor. Netrapte sa kvoli tomu, v tomto tyzdni vela veci lahko prekonate, hoci neskor by mohli mat neprijemne nasledky. Zoznamite sa so zaujimavou osobou.

PANNA

Pri komplikaciach s nadriadenymi radsej ustupte a nechajte si pripomienky na vhodnejsie obdobie. Vyvarujte sa psychickych stavov, ktore odvadzaju vasu pozornost a neumoznuju vam plne sa sustredit.

VAHY

Cakaju vas napate vztahy. Necakajte, ze sa vsetko rychlo vyjasni a da do poriadku. Pracujte s peniazmi! Budete mat stastnu ruku pri uzatvarani obchodnych zmluv, nakupoch aj pri vybere spolocnikov na spolocne podujatia.

SKORPION

Budete musiet preukazat vela trpezlivosti, lebo vase zalezitosti sa budu riesit velmi zdlhavo. Budte obozretni, lebo aj mala pricina moze mat velke nasledky. Zmena rozhodnuti vam nepomoze.

STRELEC

Cakaju vas problemy, lebo zalezitost, ktoru ste povazovali za uzavretu, sa znova zamota a jej riesenie vam zaberie vela casu. Netrapte sa sami, zverte niektore povinnosti aj odbornikom, ktori sa v problematike vyznaju.

KOZOROZEC

Mate starosti? Neobavajte sa, pomoc mate blizko. V podstate pojde o vratenie dlhu, na ktory ste davno zabudli. Pesimizmus v suvislosti s obchodnymi zamermi nie je vhodny. S prehnanymi obavami, ze prilis riskujete, sa daleko nedostanete.

VODNAR

V poslednych novembrovych dnoch zaobchadzajte opatrne s niektorymi smelymi myslienkami. Vyhybajte sa aj riskantnym lubostnym dobrodruzstvam, hoci budu na prvy pohlad vyzerat uplne bezpecne. Pozor na spory v rodine.

RYBY

Zacne sa vam darit, len nesmiete chciet vsetko velmi rychlo. Vyberte si len to, co je pre vas najdolezitejsie. Caka vas kupa niecoho, po com tuzite. Ak by bolo treba, nevahajte a pokojne si pozicajte aj vacsiu sumu penazi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT