4. DECEMBER  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Policajti OO PZ Brezno po preverovani zistili pachatela trestneho cinu Porusovania domovej slobody, ktorym je nezamestnany J. M. (1973) z Cierneho Balogu. Menovany 28. novembra o druhej rano preskocil plot do zahrady rekreacnej chalupy v Ciernom Balogu - Medvedove, kde odpilil tri borovice - limby s vyskou 160 az 200 cm, ktore chcel predat. Stromceky zaistili v mieste jeho trvaleho bydliska. Svojim konanim Breznanovi E. H. sposobil skodu za 3000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Neznamy pachatel na Zlievarenskej ulici v Hronci ukradol spred budovy obecneho uradu nakladne motorove vozidlo zn. Tatra 815 typ S-3 ev. cislo KE 830 AD tmavocervenej farby a volne zaparkovany uzamknuty pracovny stroj zn. UNC - 060 zelenej farby nezisteneho vyrobneho cisla. Majitelovi kosickej firmy J. G. vznikla skoda za 600 000 korun. Po pachatelovi je vyhlasene patranie. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Policajti OO PZ Brezno po preverovani zistili pachatelov trestneho cinu Nedovoleneho ozbrojovania podla §-u 185 ods. L Tresneho zakona, ktorymi su A. K. (1954) a P. R. (1973) z Cierneho Balogu. Menovani v piatok 30. novembra o pol osmej rano chceli vo dvore A. K. zabit prasa. A. K. podal P. R. doma vyrobenu kratku gulovu zbran na malikalibrove naboje, ktorou P. R. vystrelil na prasa, ale dobre nezasiahol. Zbran znovu nabil a polozil ju na kovovy profil v chlieve. Prasa spadlo na zem a z profilu aj zbran. Po pade vystrelila a projektil zasiahol P. R. do praveho kolena. Po prevezeni do breznianskej nemocnice sa podrobil operacii. Presny rozsah zranenia a dlzka praceneschopnosti neboli doposial upresnene. Policajti zbran zaistili a bude predmetom expertizneho skumania. Preveruje OO PZ Brezno.

Z lokality Skalnik v katastralnom uzemi Drabska neznamy pachatel z 27. na 28. novembra ukradol pasovu pilu zn. Husqarna patriacu P.P. Islo o pilu tovarenskej vyroby urcenu na rezanie drevnej hmoty za 170 tisic korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Nevitanu navstevu v garazi a. s. Smrecina so sidlom v Ciernom Balogu zaznamenali 28. novembra. Pachatelia z nadrze odparkovaneho nakladneho auta zn. Tatra 815 ukradli asi 100 l motorovej nafty, z plechovej skrinky pod korbou vozidla zobrali rucnu motorovu pilu zn. Husqarna a z kabiny paskovac na stahovanie drevnej hmoty. Policajti preverovanim zistili, ze pachatelmi tohto skutku su G. M. a S. J. z Cierneho Balogu a K. S. z Brezna, ktori ukradnute veci za 34 948 korun predali a ziskane peniaze pouzili pre vlastnu potrebu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Zamestnanci Zeleziarni Podbrezova nasli 27. novembri vykopovych pracach pravdepodobne dva delostrelecke granaty z druhej svetovej vojny, ktore privolany pyrotechnik zneskodnil. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

V posledny novembrovy piatok od 11.00 do 11.15 doposial neznamy pachatel v predajni cinskeho tovaru Familia na Namesti gen. M. R. Stefanika 25 v Brezne odcudzil z nakupnej tasky K. P. z Valaskej a A. T. z Brezna penazenky s 5250 a so 3400 korunami. Poskodene mali nakupne tasky prevesene na pleci. Preveruje OO PZ Brezno.

 

 

Co sa udialo v tyzdni od 23. do 30. novembra

Z piatka do soboty 24. novembra hasicov privolal majitel rekreacneho domu v Hronci, pretoze v miestnosti, kde sa nachadzal krb, zacala tliet stena. Po obiti omietky a vysekani casti z komina, poziar postupne lokalizovali. V poslednu novembrovu nedelu sa v Bystrej stala dopravna nehoda, pri ktorej sa zranili dve osoby. Havarovane osobne vozidlo nalozili na auto NAMK. V stredu 28. novembra ich o pomoc pri odstraneni poziaru poziadali zo Zlievarni Hronec. V tomto tyzdni este pomocou navijaka vytiahli z priekopy na vozovku Fiat Ducato, Skodu Feliciu a otvorili byty na uliciach CSA a Krculovej v Brezne, kde po vniknuti nasli uz mrtvu starsiu pani.

154.jpg (4764 bytes) "Vyjazdovka" NAMK odtiahla styri vozidla. Po dopravnych nehodach Citroën z Talov do Lopeja, Fiat Ducato z Lopeja do Banskej Bystrice, s odtrhnutou prevodovkou Skodu Feliciu zo Sumiaca do Piesku a s poskodenym kardanom Iveco z Brezna do Banskej Bystrice. Zamestnanci opravili starter vo Fiate Tipo, zapalovanie vo Forde Siera, dobijanie v Avii a brzdy vo Favorite. Horska sluzba

155.jpg (4763 bytes) Posledne novembrove dni v porovnani s ostatnymi zachranari povazuju za celkom pokojne. Absolvovali 27 vyjazdov, a to 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 2 k brusnym prihodam, po 6 k mozgovym prihodam a k urazom, 3 k inym pripadom, raz ku gynekologickej prihode a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. Najviackrat sanitka vystartovala k ludom s vysokym tlakom.

hs.jpg (5636 bytes) Clenovia Horskej sluzby kontrolovali nove radiospojenie s Chatou M. R. Stefanika na Dumbieri a Kamennou chatou pod Chopkom. Do dolin s lavinovym terenom nainstalovali vystrazne tabule. Pocas vikendu, i ked pocasie neprialo, sa na Dumbieri stretli horolezecke oddiely. V piatok tridsiateho na vyrocnej clenskej schodzi Nizke Tatry-Juh v bystrianskej chate hodnotili celorocnu cinnost.

    
Uzreli svetlo sveta image Miroslava Meskanova z Podbrezovej, Tomas Reken z Nemeckej, Boris Terek z Pohorelej, Miroslava Bartosova z Brezna, Nikola Machnicova z Brezna, Filip Medvec zo Strelnik


Opustili nas_image Elena Mesiarkinova (91) z Predajnej, Jan Hrban (78) z Podbrezovej, Katarina Steinsdoferova (67) z Valaskej, Eleonora Faskova (54) z Gasparova, Peter Filo (23) z Helpy, Ing. Stefan Siman (73) z Nemeckej, Jan Vacok (76) z Brezna, Jan Danielic (67) z Jasenia, Jan Kvoriak (49) zo Zavadky nad Hronom, Stefan Sojak (67) z Nemeckej, Jozef Belko (60) z Cierneho Balogu, Cyril Alleram (67) z Podbrezovej, Pavol Duris (71) z Pohronskej Polhory, Adela Lickova (88) z Benusa, Jozef Rolko (79) z Polomky, Zuzana Garanova Fajc (87) z Brezna, Anna Turnova (87) z Brezna, Karol Pribylina (20) z Brezna

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a vsetkym, ktori prisli dna 23. novembra odprevadit na poslednej ceste Milana Vojtka z Pohorelej.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

...

V hlbokom ziali a so zarmutkom v srdci sme 26. novembra navzdy odprevadili na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca, svokra, starkeho a prastarkeho Pavla Durisa z Pohronskej Polhory.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, priatelom, znamym, susedom, ktori prejavmi sustrasti a kvetinovymi darmi zmiernili nas velky zial.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Dna 17. decembra uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Peter Malcek

Dakujeme vsetkym, ktori si nanho v tieto dni spomenuli.

Manzelka a deti s rodinami

 

SPOMIENKY

Dna 23. novembra uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy bez rozlucky opustil nas drahy manzel, otec, stary otec, brat, svagor, krstny otec

Jan Trajtel

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Spomina manzelka, dcera Tana s rodinou a zat s rodinou.

...

Zavrela si ocka, chcelo sa ti spat, ani si netusila, co to ma znamenat. Srdiecko ubolene prestalo ti bit, nebolo lieku, aby si mohla dalej zit. Kratka bola radost nasa, kratky bol i zivot tvoj, odisla si tisko z tohto sveta a nam zostal velky bol.

Dna 1. decembra uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila milovana dcerka a sestricka

Alenka Auxtova

S laskou a uctou spominaju mama Vierka a sestry Ingrid a Tatiana.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 3. decembra sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia

Julie Sendreiovej z Brezna.

Spominaju dcery so synom a vnucata.

...

Len kyticku kvetov z lasky vam na hrob mozeme dat, pokojny spanok vam priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na vas spominat.

Dna 3. decembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil

Lubomir Kassa z Brezna

a uplynie sedem rokov od umrtia

Pauliny Kassovej, rod. Tazkej z Cierneho Balogu.

Spominaju rodicia a svokrovci.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, slnko hriat, ale ti, co ta radi mali, neprestanu na teba spominat.

Dna 4. decembra uplynulo desat rokov od smrti

Vladimira Konkolovskeho z Brezna,

ktory tragicky zahynul vo veku dvadsatdevat rokov.

S laskou a bolestou v srdci spominaju manzelka, syn Tomas, mama a ostatna rodina.

...

Bol si nam vsetkym, dobrym manzelom, otcom, starkym. Chybas nam...

Dna 4. decembra sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia nasho draheho

Jozefa Svihorika z Brezna.

S laskou, uctou a zialom v srdci spomina manzelka a synovia s rodinami.

...

Aj ked si odisiel, zijes v nasich spomienkach.

Dna 7. decembra uplynie desat rokov od smrti

Ing. Augustina Plesnika z Valaskej.

Spomina manzelka, deti a vnucata.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.


BARAN

Prestante si nahovarat, ze ste menej schopni ako vasi kolegovia v zamestnani. Disponujte mnohymi dobrymi vlastnostami, len sa neviete "predat". V rodinnom zivote vas caka jasna obloha bez burkovych mrakov.

BYK

Vo vasom zivote zacina nove, nevyspytatelne obdobie. Mali by ste si pripravit vsetky tromfy, budete ich potrebovat. Nezabudnite na mily usmev a tichy hlas. Hviezdy praju laske, ale mozu sposobit aj neodpodstatnenu ziarlivost partnera.

BLIZENCI

Davajte pozor na osoby, ktore dobre nepoznate. Preverte uprimnost priatela, peniaze dokazu ludi zmenit. Pri nedorozumeniach v partnerskom zivote najprv vypocujte vsetky obvinenia, az potom odpovedajte.

RAK

Caka vas obdobie plne uspechov v praci. Nasledujuce dni su stvorene pre realizaciu projektov, ktore uz dlhsi cas nosite v hlave. Na jasnej oblohe sa mozu objavit mracky, ktore sposobia mensiu burku, no o chvilu prehrmi a opat zaziari slniecko.

LEV

Pohybujete sa v spolocnosti ludi, ktori dokazu zavidiet aj nos medzi ocami. Skuste sa ovladat a o svojich uspechoch ci radostiach hovorte co najmenej. Dajte si pozor, aby vam to, na co ste sa este tesili, zrazu nezovsednelo.

PANNA

Az po case si uvedomite, ze ludia, ktori vam doposial nezistne pomahali, chcu zmenit pravidla hry. Netvarte sa, ze nevidite ich zvysene naroky. Radsej sa nenechajte vyuzivat, mohli by ste sa dostat do komplikovanej situacie.

VAHY

Nezahravajte sa s citmi ineho cloveka. Vas sice jeho naklonnost zabava, ale on lasku k vam skutocne preziva. V praci sa nemiesajte do niecoho, o com nemate dostatok informacii. V rodine mozete ocakavat napatie.

SKORPION

Pocitajte s malym rodinnym nedorozumenim. Ak uprimne vyjadrite svoj nazor s dostatocnou davkou taktu, vyhnete sa priamemu obvineniu a zachovate si prirodzenu autoritu. V robote sa vam naopak bude darit.

STRELEC

Nie je cas na vybavovanie starych uctov. Spor sa casom vyriesi vo vas prospech bez toho, aby ste nieco riskovali. V rodinnom zivote sa mozete tesit na prijemne prekvapenie, tykajuce sa vasej domacnosti.

KOZOROZEC

Ked citite, ze vas partnersky vztah preziva krizu, nebojte sa ju radikalne riesit. V praci vas caka uznanie z najvyssich kruhov, postup nie je vyluceny. Ak sa vysporiadate so sukromim, coskoro sa zbavite aj zdravotnych problemov.

VODNAR

V rodine zavladne mier a pokoj, ak sa nebudete miesat do niecoho, co sa vas netyka. V robote nie je vylucene povysenie, jazyckom na vahach vsak nie su vase odborne kvality, ale osobne kontakty so sefom.

RYBY

S vasim zdravotnym stavom to nie je ruzove. Aj ked netrpite ziadnou vaznou chorobou, zoziera vas kazdodenna unava. V prvom rade liecte dusu, najlepsie raznou zmenou. Zavolajte starym priatelom.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT