11. DECEMBER  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Nevitanu navstevu v garazi a. s. Smrecina so sidlom v Ciernom Balogu zaznamenali 28. novembra. Pachatelia z nadrze odparkovaneho nakladneho auta zn. Tatra 815 ukradli asi 100 l motorovej nafty, z plechovej skrinky pod korbou vozidla zobrali rucnu motorovu pilu zn. Husqarna a z kabiny paskovac na stahovanie drevnej hmoty. Policajti preverovanim zistili, ze pachatelmi tohto skutku su G. M. a S. J. z Cierneho Balogu a K. S. z Brezna, ktori ukradnute veci za 34 948 korun predali a ziskane peniaze pouzili pre vlastnu potrebu. Preveruje OO PZ Brezno. Z lokality Skalnik v katastralnom uzemi Drabska neznamy pachatel z 27. na 28. novembra ukradol pasovu pilu zn. Husqarna patriacu P.P. Islo o pilu tovarenskej vyroby urcenu na rezanie drevnej hmoty za 170 tisic korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Zamestnanci Zeleziarni Podbrezova nasli 27. novembri vykopovych pracach pravdepodobne dva delostrelecke granaty z druhej svetovej vojny, ktore privolany pyrotechnik zneskodnil. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 30. novembra do 7. decembra

Prvykrat v tomto tyzdni poziarnici vystartovali v utorok 4. decembra k dopravnej nehode na Ulici CSA v Brezne, kde doslo k zrazke dvoch osobnych vozidiel, pri ktorej sa lahko zranila jedna osoba. Neskor poskytli pomoc po havarii vo Valaskej. Patnast minut pred tretou na Mikulasa 1C prudom zlikvidovali poziar skladu na Zeleznicnej ulici v Brezne.

154.jpg (4764 bytes) Zamestnanci NAMK opatovne upozornuju vodicov, aby pre zlepsenie bezpecnosti na cestach nezabudali na vymenu letnych pneumatik za zimne. V tomto tyzdni odtiahli tri vozidla. Skodu Feliciu s poskodenou prednou polosou z Predajnej do Lopeja, Citroën so zlomenym prednym ramenom z Cierneho Balogu do Brezna a Skodu Feliciu po dopravnej nehode z Lopeja do Piesku. V servisnom stredisku opravili elektriku v Avii, svetla vo Felicii, vymenili nemrznucu zmes v Skode 120 a tesnenie pod hlavou v Skode Favorit. V Brezne otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

155.jpg (4763 bytes) V prvych decembrovych dnoch zachranari absolvovali 9 vyjazdov k nahlym prihodam srdca a obehu, 8 k prihodam nervoveho systemu, 5 k inym pripadom, 2 k urazom, po raze k prihode dychacieho systemu, ku gynekologickej a brusnej prihode a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. V utorok 4. decembra poskytli pomoc 20-rocnej zene z Murana, ktora utrpela povrchove zranenia hlavy po dopravnej nehode v Brezne.

hs.jpg (5636 bytes) Clenovia Horskej sluzby mikulassky stvrtok travili na metodickom dni na Dumbieri, ktorym bol zamerany na zachranu v lavinach. Pri norskej sonde zistili, ze v okoli nebezpecenstvo lavin nehrozi. Na horach prialo aj pocasie, ktore prilakalo horolezcov, skialpnistov a snoubordistov.

    
Uzreli svetlo sveta image Michaela Pustajova z Brezna, Simona Brenkusova z Cierneho Balogu, Dominik Pistol zo Zavadky nad Hronom, Julia - Pavla Zajakova z Michalovej, Simon Bartanus z Banskej Bystrice, Peter Karaffa z Bravacova, Matej Kovacik z Brezna


Opustili nas_image Jozef Oravsky (78) z Brezna, Stefan Kunstar (77) z Brezna, Anton Medved (73) z Cierneho Balogu, Pavel Blazecka (66) z Helpy, Emilia Kovacikova (88) z Nemeckej, Anna Noskova (77) zo Zavadky nad Hronom

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, znamym, ktori prisli dna 21. novembra odprevadit na poslednej ceste nasu milovanu matku, staru mamu a prababku Emiliu Korenovu z Valaskej.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

 

SPOMIENKY

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 15. decembra uplynie rok odvtedy, co nas opustil

Jozef Zeravy zo Sihly.

S laskou a uctou spominaju rodicia, bratia, svagrina, neter a synovci.

 

SPOMIENKY

Dna 30. novembra uplynulo pat smutnych rokov od umrtia

Olgy Molcanovej z Hronca.

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

...

Uz ti nepodame ruku, nepovieme vins, len ticho k hrobu s modlitbou a kvetmi mozeme za tebou prist.

Dna 4. decembra uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy syn, brat, manzel a otec

Jozef Belko z Cierneho Balogu.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 6. decembra sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia

Jozefa Gondu zo Zadnych Halan.

Spomina manzelka, dcery s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

Odisla, uz nie je medzi nami, ale zit bude v nasich srdciach navzdy.

Dna 7. decembra sme si pripomenuli piate vyrocie odvtedy, co nas opustila nasa draha manzelka, mama a stara mama

Anna Lovicova z Cierneho Balogu-Komova.

Kto ste ju poznali, venujte jej spolu s nami tichu spomienku.

Manzel a deti s rodinami

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 9. decembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Eduard Kostka z Michalovej.

Spomina manzelka, synovia s rodinami.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce prestalo nahle bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na lomovskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 10. decembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, manzelka a stara mama

Maria Pocklanova z Lomu nad Rimavicou.

S laskou a smutkom spominaju manzel, syn a dcery s rodinami.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 14. decembra uplynie pat rokov odvtedy, co nas nahle opustil

Jozef Belko z Cierneho Balogu-Dobroce.

S laskou spominaju rodicia, sestry a bratia s rodinami.


BARAN

Mate radi tradiciu, a preto vychutnavajte silu okamihu, ked je cela rodina pohromade a nevynucujte si ziadne sluby, ze to tak navzdy ostane. Davajte si pozor na prechladnutie.

BYK

Vasa konzervativna vychova vam brani naplno vychutnavat krasy zivota. Ak ste sa rozhodli zmenit a okusit zakazane ovocie, davkujte si ho po troske. Len tak ho vychutnate.

BLIZENCI

Potrebujete priestor pre vlastne napady, a tak tvrdo likvidujete konkurenciu. Stale napatie veci iba prospeje. Trochu privela obdivovatelov by mohlo mat zly vplyv na lasku.

RAK

Je mozne, ze situacia na pracovisku sa nebude vyvijat celkom podla vasich predstav. Pridajte sa na stranu silnejsieho a aj ked neziskate, aspon neprerobite. Partner vas potesi necakanym rozhodnutim.

LEV

Za ziadnych okolnosti nepodlahnite necestnej hre a pokrytectvu. Aj keby ste spociatku ziskali nejake vyhody, po case by sa vam to vypomstilo. V partnerskych vztahoch sa pripravte na necakane stretnutie.

PANNA

Davajte si pozor na citove vycerpanie a pricinu neobvykleho spravania vasho partnera sa nesnazte zistit za kazdu cenu. Uspech v praci vas povzbudi natolko, ze hroziace nedorozumenie so sefom rychlo vyriesite.

VAHY

Vasu citlivu dusu podpori clovek, ktoreho ste doposial poznali len z videnia. Mali by ste si vsak rozmysliet, ci vase prebudene city neohrozia vas terajsi partnersky zvazok.

SKORPION

V partnerskom vztahu dojde k mensiemu nedorozumeniu. Snazte sa ho vyriesit okamzite, inak by mohlo vasho partnera podnietit k ziarlivosti. V tychto dnoch vam praje stastena.

STRELEC

Vasa nekritickost voci kolegom na pracovisku je dovodom vacsich nedorozumeni. Neodkladajte vsetko na poslednu chvilu. Mohli by ste na to doplatit nielen v sukromi, ale aj v profesionalnom zivote.

KOZOROZEC

Snazite sa ukazat v co najlepsom svetle. Pozor, neprehanajte to. Partner predsa davno vie, ze nikto, vas nevynimajuc, nie je dokonali. Prestante hrat divadlo a budte otvoreni.

VODNAR

Venujte zvysenu pozornost svojmu partnerovi. Vypocujte si ho, aj to mu pomoze. V ziadnom pripade neprikyvujte, aby ste ho upokojili. Cela zamotana situacia sa vyjasni a budete moct na nu spravne reagovat.

RYBY

Ak ste presvedceni o svojich kvalitach, nepristupujte na kompromis. Nepodlahnite lahsej ceste roznych ustupkov, stratene pozicie sa ziskavaju tazko. 

 

 

 

 

 

 

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT